Bundan 3 yıl önce biriyle tanıştım. Nişanlısından yeni ayrılmıştı. Benimde ondan önce uzun süreli bir ilişkim olmuştu. Sağlık sebeplerimden ötürü bitmişti. Sağlık sebebinden kastım ben bir engelliyim. Engel deyince aklınıza yatağa ya da tekerlekli sandalyeye bağımlı biri gelmesin. Geçirmiş olduğum tümör ameliyatı sonrasında ayağımda sinir zedelenmesi sonucu aksama mevcut. Ama bu benim hayatta hiçbir şeyime engel olmadı. Ne ailem, ne arkadaşım ne de çevremdeki insanlar asla bana kendimi farklı hissetmemi sağlayacak herhangi bir davranışta bulunmadı. Üniversiteyi ve yükseklisansımı dereceyle bitirdim. Bazen düşünüyorumda keşke başarılarla dolu bir eğitim hayatım olacağına, sağlıklı biri olsaydım fakat takdir-i ilahi... Onunla görüştüğümüz dönemlerde aynı şehirdeydik. Daha sonra darbe zamanı işten çıkartıldı ve ailesinin yanına taşınmak zorunda kaldı. Ailesinin yanına gittikten kısa bir süre sonrada babası vefat etti. Ama iletişimimiz hiç kopmadı. Benimle evlenmek istedi fakat ben bunun olamayacağını, geçmişte yaşadığım ilişkiden de tecrübeyle ailesinin beni kabul etmeyeceğini, hastalığımın tekrarlayıp ileride çok daha fazla hasarla hayatıma devam etmek zorunda kalabileceğimi, sorumluluğumu almaması gerektiğini söyledim. Karşı çıktı çok kez. Bende bir süre sonra onun gerçekten beni sevdiğini hatta ona haksızlık ettiğimi bile düşündüm. Bir gün birden bire tüm sosyal medya hesaplarından ve whatsapptan beni engelledi. Bir anlam veremedim. Hiçbir yanlışım olmamıştı. Daha sonra ablamın hesabından instagram profiline baktığımda profiline tarih atıp "kabul olmuş duamsın" yazmış. Belki o ana kadar bunu kendime bile itiraf edememiştim ama onu sevdiğimi anladım. Birkaç gün sonra aradım telefon numarasının kullanılmamakta olduğunu öğrendim. Biraz öfkeyle, biraz kandırılmış olmanın verdiği üzüntüyle ona uzun uzadıya bir mail attım. Asla hakaret etmedim. Sadece bunca zaman göstermiş olduğu oscarlık performasından dolayı tebrik ettim. Aradan 2,5 ay geçti. Yaşadığım şehre çalışmaya geldi. Benimle görüşmek istediğine dair facebooktan mesaj attı. Hiçbir cevap vermedim. Birkaç kez üst üste yazınca görüşmeyi kabul ettim. Ben aramızdaki sorunları konuşup, yüzleşip düzelebileceğini düşünürken onun görücü usulü Hollanda'dan biriyle nişanlandığını öğrendim. Kandırıldığıma mı yoksa düşürüldüğüm konuma mı üzüldüm o an daha çok bilmiyorum. Konuşurken gözlerini hep kaçırdı yüzüme bakmadı. Beni geçmişte sevmiş olduğunu ve helallik istediğini söyledi (bu arada kendisi hacı). Benden yana bir sorun olmadığını, Allah'a havale ettiğimi söyledim. Tüm yol boyu ağladım salya sümük derler ya hani aynen öyle. Bir hafta boyunca ne doğru düzgün uyudum ne de yemek yedim. Ev-iş arası ruh gibi geldim gittim. Fakat o gün son görüşmemizden sonra eve geldiğimde tüm sosyal medya hesaplarından engelimi kaldırıp, nişandan bir kareyi profil resmi yaptığını gördüm. Size sadece şunu sormak istiyorum. Geçmiş gitmiş, nişanlanmış, anladığım kadarıyla mutluda. Hiçbir yanlışımda olmamışken neden tüm engellerimi kaldırdı? Neden beni üzmeye çalışıyor?