Sorun engelli olmak mı?

keşke öyle olsa.
beni böyle itham ederken neler yaşadığımı bilmediğinizi de vurgulamak isterim.
ben yalnızca yaşadıklarımı aktardım.
hepsi bu.
insanlar birbirlerinin fikirlerine saygı duymalıdır bence.
ayrıca klavye kahramanlığı yapmak kolaydır.
mühim olana hayatınızda bunları uygulamak.

Bundan 3 yıl önce biriyle tanıştım. Nişanlısından yeni ayrılmıştı. Benimde ondan önce uzun süreli bir ilişkim olmuştu. Sağlık sebeplerimden ötürü bitmişti. Sağlık sebebinden kastım ben bir engelliyim. Engel deyince aklınıza yatağa ya da tekerlekli sandalyeye bağımlı biri gelmesin. Geçirmiş olduğum tümör ameliyatı sonrasında ayağımda sinir zedelenmesi sonucu aksama mevcut. Ama bu benim hayatta hiçbir şeyime engel olmadı. Ne ailem, ne arkadaşım ne de çevremdeki insanlar asla bana kendimi farklı hissetmemi sağlayacak herhangi bir davranışta bulunmadı. Üniversiteyi ve yükseklisansımı dereceyle bitirdim. Bazen düşünüyorumda keşke başarılarla dolu bir eğitim hayatım olacağına, sağlıklı biri olsaydım fakat takdir-i ilahi... Onunla görüştüğümüz dönemlerde aynı şehirdeydik. Daha sonra darbe zamanı işten çıkartıldı ve ailesinin yanına taşınmak zorunda kaldı. Ailesinin yanına gittikten kısa bir süre sonrada babası vefat etti. Ama iletişimimiz hiç kopmadı. Benimle evlenmek istedi fakat ben bunun olamayacağını, geçmişte yaşadığım ilişkiden de tecrübeyle ailesinin beni kabul etmeyeceğini, hastalığımın tekrarlayıp ileride çok daha fazla hasarla hayatıma devam etmek zorunda kalabileceğimi, sorumluluğumu almaması gerektiğini söyledim. Karşı çıktı çok kez. Bende bir süre sonra onun gerçekten beni sevdiğini hatta ona haksızlık ettiğimi bile düşündüm. Bir gün birden bire tüm sosyal medya hesaplarından ve whatsapptan beni engelledi. Bir anlam veremedim. Hiçbir yanlışım olmamıştı. Daha sonra ablamın hesabından instagram profiline baktığımda profiline tarih atıp "kabul olmuş duamsın" yazmış. Belki o ana kadar bunu kendime bile itiraf edememiştim ama onu sevdiğimi anladım. Birkaç gün sonra aradım telefon numarasının kullanılmamakta olduğunu öğrendim. Biraz öfkeyle, biraz kandırılmış olmanın verdiği üzüntüyle ona uzun uzadıya bir mail attım. Asla hakaret etmedim. Sadece bunca zaman göstermiş olduğu oscarlık performasından dolayı tebrik ettim. Aradan 2,5 ay geçti. Yaşadığım şehre çalışmaya geldi. Benimle görüşmek istediğine dair facebooktan mesaj attı. Hiçbir cevap vermedim. Birkaç kez üst üste yazınca görüşmeyi kabul ettim. Ben aramızdaki sorunları konuşup, yüzleşip düzelebileceğini düşünürken onun görücü usulü Hollanda'dan biriyle nişanlandığını öğrendim. Kandırıldığıma mı yoksa düşürüldüğüm konuma mı üzüldüm o an daha çok bilmiyorum. Konuşurken gözlerini hep kaçırdı yüzüme bakmadı. Beni geçmişte sevmiş olduğunu ve helallik istediğini söyledi (bu arada kendisi hacı). Benden yana bir sorun olmadığını, Allah'a havale ettiğimi söyledim. Tüm yol boyu ağladım salya sümük derler ya hani aynen öyle. Bir hafta boyunca ne doğru düzgün uyudum ne de yemek yedim. Ev-iş arası ruh gibi geldim gittim. Fakat o gün son görüşmemizden sonra eve geldiğimde tüm sosyal medya hesaplarından engelimi kaldırıp, nişandan bir kareyi profil resmi yaptığını gördüm. Size sadece şunu sormak istiyorum. Geçmiş gitmiş, nişanlanmış, anladığım kadarıyla mutluda. Hiçbir yanlışımda olmamışken neden tüm engellerimi kaldırdı? Neden beni üzmeye çalışıyor?
EGO’sunu senle doyuracak sen de çok güzel şeyler paylaş hiç üzülme kardeşim benim eşimde engelli hem de protez kullanıyor çok seviyorum kalpte duygularda ruhta engel olmasın
Bir engelli arkadaşı var çocuk yakışıklı karakterli çok sevmiş eşime anlatmış kızla buluşuyor kız senin başına gelen durum gibi yapmış eşime dokunamadım çok sevdim kıyamadım demiş kız onla tatile vs gitmiş kıza kötülük olmasın demiş vs ne ağlamıştım cnm engelinle o karaktersizin yaptığının alakası Yok benim elim yüzüm düzgün beğenirler ama bende karaktersizlere rastgeldim önceden
onun hacı olması durumunda bir değişiklik yaratmıyor dik dur şakın duygusallık içeren paylaşım yapma

Bundan 3 yıl önce biriyle tanıştım. Nişanlısından yeni ayrılmıştı. Benimde ondan önce uzun süreli bir ilişkim olmuştu. Sağlık sebeplerimden ötürü bitmişti. Sağlık sebebinden kastım ben bir engelliyim. Engel deyince aklınıza yatağa ya da tekerlekli sandalyeye bağımlı biri gelmesin. Geçirmiş olduğum tümör ameliyatı sonrasında ayağımda sinir zedelenmesi sonucu aksama mevcut. Ama bu benim hayatta hiçbir şeyime engel olmadı. Ne ailem, ne arkadaşım ne de çevremdeki insanlar asla bana kendimi farklı hissetmemi sağlayacak herhangi bir davranışta bulunmadı. Üniversiteyi ve yükseklisansımı dereceyle bitirdim. Bazen düşünüyorumda keşke başarılarla dolu bir eğitim hayatım olacağına, sağlıklı biri olsaydım fakat takdir-i ilahi... Onunla görüştüğümüz dönemlerde aynı şehirdeydik. Daha sonra darbe zamanı işten çıkartıldı ve ailesinin yanına taşınmak zorunda kaldı. Ailesinin yanına gittikten kısa bir süre sonrada babası vefat etti. Ama iletişimimiz hiç kopmadı. Benimle evlenmek istedi fakat ben bunun olamayacağını, geçmişte yaşadığım ilişkiden de tecrübeyle ailesinin beni kabul etmeyeceğini, hastalığımın tekrarlayıp ileride çok daha fazla hasarla hayatıma devam etmek zorunda kalabileceğimi, sorumluluğumu almaması gerektiğini söyledim. Karşı çıktı çok kez. Bende bir süre sonra onun gerçekten beni sevdiğini hatta ona haksızlık ettiğimi bile düşündüm. Bir gün birden bire tüm sosyal medya hesaplarından ve whatsapptan beni engelledi. Bir anlam veremedim. Hiçbir yanlışım olmamıştı. Daha sonra ablamın hesabından instagram profiline baktığımda profiline tarih atıp "kabul olmuş duamsın" yazmış. Belki o ana kadar bunu kendime bile itiraf edememiştim ama onu sevdiğimi anladım. Birkaç gün sonra aradım telefon numarasının kullanılmamakta olduğunu öğrendim. Biraz öfkeyle, biraz kandırılmış olmanın verdiği üzüntüyle ona uzun uzadıya bir mail attım. Asla hakaret etmedim. Sadece bunca zaman göstermiş olduğu oscarlık performasından dolayı tebrik ettim. Aradan 2,5 ay geçti. Yaşadığım şehre çalışmaya geldi. Benimle görüşmek istediğine dair facebooktan mesaj attı. Hiçbir cevap vermedim. Birkaç kez üst üste yazınca görüşmeyi kabul ettim. Ben aramızdaki sorunları konuşup, yüzleşip düzelebileceğini düşünürken onun görücü usulü Hollanda'dan biriyle nişanlandığını öğrendim. Kandırıldığıma mı yoksa düşürüldüğüm konuma mı üzüldüm o an daha çok bilmiyorum. Konuşurken gözlerini hep kaçırdı yüzüme bakmadı. Beni geçmişte sevmiş olduğunu ve helallik istediğini söyledi (bu arada kendisi hacı). Benden yana bir sorun olmadığını, Allah'a havale ettiğimi söyledim. Tüm yol boyu ağladım salya sümük derler ya hani aynen öyle. Bir hafta boyunca ne doğru düzgün uyudum ne de yemek yedim. Ev-iş arası ruh gibi geldim gittim. Fakat o gün son görüşmemizden sonra eve geldiğimde tüm sosyal medya hesaplarından engelimi kaldırıp, nişandan bir kareyi profil resmi yaptığını gördüm. Size sadece şunu sormak istiyorum. Geçmiş gitmiş, nişanlanmış, anladığım kadarıyla mutluda. Hiçbir yanlışımda olmamışken neden tüm engellerimi kaldırdı? Neden beni üzmeye çalışıyor?

bedenen bi eksikliğimiz yok bence bunu belirteyim. Bende engelliyim doğuştan benimde önceden ölüyorum bitiyorum diyenlerin durumumu öğrendiğinde nasılda topuklarını kıçlarına vura vura gittiğini bi çok kez izledim bende anladım ki asıl engel kalplerde sevmeyi engelleyen kalplerde düşüncelerde fikirlerde kardeşim. Bırak gitsin zaten Allah korusun ya sonradan engelli kalsaydın da bu adam seni o durumda terketseydi?? Seven her şekilde sever seni kimse mükemmel biri olduğun için değil seni seven insan sevgisiyle ilgisiyle mükemmelleştirsin. Ayrıca o kişi de vicdan yapmış vicdanını rahatlatmaya çalışmış aranız düzeldi hiç tanışmıyorsunuz gibi kaldırmış engeli bu kadar bence yolunuz iyi insanlara çıksın inşallah

Tanıdığım ikisi aksayarak yürüyen bir de çok ciddi bir hastalığı olan üç kişi çok iyi evlilik yaptılar. Bir fazla kilolu arkadaşım nişanlandı, yakın iki akrabam kanser hastası ve ikisinin de eşi her an yanında gerçek çok iyi bakıyor. Belki de dünya bu kadar pislik değildir de sizin zihniyetiniz pisliktir.
Benimde kulağımda duyma sorunu var cihaz kullanıyorum eşimle tanıştığımdada kullanıyodum hiç sorun etmedi kendiside gayet yakışıklı iyi bi kariyeri olan biriydi. 5 yıllık evliyim hep el üstünde tutar beni tapar hatta cidden ne alaka dış görünüş yok bilmem neyle anlamadım zihniyet meselesi bazı şeyler. butür çiğ insanlar yokmu var ama herkes öyle diye genellemek çok yanlış.

Tanıdığım ikisi aksayarak yürüyen bir de çok ciddi bir hastalığı olan üç kişi çok iyi evlilik yaptılar. Bir fazla kilolu arkadaşım nişanlandı, yakın iki akrabam kanser hastası ve ikisinin de eşi her an yanında gerçek çok iyi bakıyor. Belki de dünya bu kadar pislik değildir de sizin zihniyetiniz pisliktir.
Tekrar

Birçok arkadaşın belirttiği gibi durumun engelinizle alakası olmadığını düşünüyorum. Helallik isteyerek vicdanını rahatlattığı yanılgısına kapılmış sanırım.Umarım bundan sonra karakterli, düzgün insanlarla karşılaşırsınız ve mutlu olursunuz. Allah merhametli, iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Engelle alakası yok. Sizle ilgiliymiş ama yurtdışına kapağı atmak daha çekici gelmiş. Olay bu. Karaktersizmiş. Engeli kaldırması da kırık ayrılmadık mevzusu biraz. Erkek işte kafası o kadar basmış. Sende sorun yok, koyver gitsin :)

Bence durum tamamen yurtdisinda yasama hayaliyle parali birini bulup evlenmek isteyen karaktersiz bir insanla ilgili sizinle değil siz dunyanin en guzel insani olsaniz en iyi insani olsaniz hatta evli olsaniz dahi parali birini bulunca bu adam sizi yine birakirdi verilmis sadakaniz varmis ki evlenmemissiniz ayrica sizinki gercekten engel degil. Olsa da sorun degil bu ayrilma sebebi degildir emin olun. Kendinizi bosa uzmeyin boyle biri icin. Ve ben suna inaniyorum bunu yapan adamdan bir gun yaptiklarinin bedeli mutlaka cikacaktir ilahi adalet diye birsey var.. her pisligi yapip hakkını helal et demeyle olmuyor sizin her damla gozyasiniz ondan da çıkacak emin olun

Bilmiyorum durumla alakali mi, alakasiz mi erkeklerin cogu cok serefsiz.

Kendi reklamimi yapmak icin Linkedin'i cok kullaniyorum. 2 gun once, beyaz sacli gobekli bir amca is ariyorum, cocuklarim var maddi manevi cok zor durumdayim seklinde bir post yazmis. Ben de altina yorum yazdim, kotu gunler gecer, is bulursunuz vb turunden klasik teselli edici seyler yoksa admi tanidigim yok zaten.

Amca bana ozelden mesaj atmis, tesekkur ederim diye. Ben de rica ederim dedim kotu zamanlarda herkesin destege ihtiyaci olabilir vb. beylik seyler yazdim ama gayet sizli bizli yazdim tanimadigim bir insan. Herif de bana "bana ... diyebilirsin" yazmis, telefon numarasini vermis whatsapptan konusailiriz bekar misin evliysen de sorun degil yazmis, baska seyler daha yazmis. Bu kadar hayvan olunmaz afedersiniz, karsimda issiz kalmis coluklu cocuklu bir insan var diye 2 kelime teselli yazayim dedim herif hemen yavsamis. Bu kadar rezil olunmaz. Erkek turunden sogudum resmen.

Bilmiyorum durumla alakali mi, alakasiz mi erkeklerin cogu cok serefsiz.

Kendi reklamimi yapmak icin Linkedin'i cok kullaniyorum. 2 gun once, beyaz sacli gobekli bir amca is ariyorum, cocuklarim var maddi manevi cok zor durumdayim seklinde bir post yazmis. Ben de altina yorum yazdim, kotu gunler gecer, is bulursunuz vb turunden klasik teselli edici seyler yoksa admi tanidigim yok zaten.

Amca bana ozelden mesaj atmis, tesekkur ederim diye. Ben de rica ederim dedim kotu zamanlarda herkesin destege ihtiyaci olabilir vb. beylik seyler yazdim ama gayet sizli bizli yazdim tanimadigim bir insan. Herif de bana "bana ... diyebilirsin" yazmis, telefon numarasini vermis whatsapptan konusailiriz bekar misin evliysen de sorun degil yazmis, baska seyler daha yazmis. Bu kadar hayvan olunmaz afedersiniz, karsimda issiz kalmis coluklu cocuklu bir insan var diye 2 kelime teselli yazayim dedim herif hemen yavsamis. Bu kadar rezil olunmaz. Erkek turunden sogudum resmen.
İyilikten maraz doğar dedikleri bu olsa gerek :oha:

Çok güzel anlatmışsiniz.
En çok itiraf edeyim onu sevdim demenize uzuldum. Ve Allah sifa versin geçmiş olsun.
Engel i seni görebilmek için kaldırmıştır.

e teklıf etmıs sız red etmıssınız adam oynamamıs kı oscarlık olsun ? sız red etmenıze ragmen sızı beklesemıydı ?

Ben engeli sizde değil ,hacı beyde gördüm..
Beyni yanmış.
Şükredin kurtulduğunuza ve siz onu engelleyin,takibide bırakın.

Hepimizin tahmin ettigi gibi bir yandan da öbür kişiyle görüşüyordu ve birden resimleri degiştirse sizi kandırdığı ortaya çıkacaktı ama aradan bir süre geçip açıklama yapınca o yük üstünden kalktı ve rahatça engeli kaldırdı. Hacı olması insanı kişilik sahibi etmez malesef

İkinizi birlikte idare etmiş tıkandığı noktada avrupayı tercih edip seni engellemiş
olayların soğuması için zaman tanıyıp sonra vicdan rahatlatmaya çalışmış olayları ben böyle yorumladım.

Diğerine tutunmadan elindeki dalı bırakmayan çıkarcı bir karakter ama insan sevdiğinde gözü görmüyor tabi yılanı sevse ona üzülüyor neyse olan olmuş hakkında hayırlısı olsun.

Sadece ufak bir tavsiye bence hayatına giren insanları ailen kabullenmez bu iş olmaz vs. diye yönlendirme çünkü karşındaki adamı o aşamalardaki duruşuyla tanırsın.

Sizi beklemek istememiş işi bozmayın diye engellemiş helallik alıncada zarar gelmez diye kaldırmış ama anlamadığım reddeden sizseniz neden özür diliyor? Birde reddettiyseniz adam neden niye kandırmış oluyor? Kimse kimseyi bir ömür beklemek zorunda değil bekleseydi de sizde birşeyler dank etmeyecekti naz niyaz sıkıyor bir süre sonra cidden. Siz kendiniz güçlü durmadığınız için karşı taraf bırakmış engelle alakalı değil geleceğe olumlu bakmamışsınız buda karşıdakini yorar

Bende iyi yere kapak atmışsın dedim ilk söylediğinde :) Trip değil inanın. Daha önceki ilişkimde ailesiyle ilgili çok üzüldüm, yıprandım. Tekrar aynı şeyleri yaşamak istemedim. Ona da söyledim ailen benim gibi birini kabul eder mi diye. Net bir cevap asla vermedi. Vermediği içinde olmadı.
Benim gibi ne demek ya? Neden haksızlık ediyorsun kendine. Hırsız mısın katil misin? Birinin canını çok mu yaktın? Sen kendini böyle ezersen herkese de bu fırsatı vermiş olursun ama yapma kendine bunu

Öncelikle engel kafada başlar! Allah’a şükür sağlıklı ve başarılısın. “Benim gibi biri “ bu çok yanlış bir söz, sen konuya direk böyle girersen beylerin bi tarafları tavan yapar, kendilerini pek bir kıymetli senide ezik görürler.

Beyfendi sana evlenme teklif etmiş sen kabul etmemişsin, ama olaylar çok hızlı gelişmiş ki herhalde diğer kızlada aynı anda konuşuyordu, böyle birinden kurtulmuşsun bence gayet güzel bir gelişme olmuş.

Beyfendi adına üzüldüm herhalde Hollanda daki fabrikalar kendisini müdür yapmak için bekliyorlar sanıyor:)

Back
X