Sorun eşimde mi çevresi mi

Lilahome

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2019
1
0
1
31
Merhaba arkadaşlar uzun süredir aklımda olan bir sorun sizlerinde fikirlerini almak istedim .
1.5 yillik evliyim , Eşim bana çok değer verir ayni zamanda benim anne babama ve kardeslerime de , benimle çok ilgilenir benimle gerçekten vakit geçirir ailesi ve arkadaşları bir kenara bana yani bize vakit ayırır çoğu şey den de feragat eder allah razı olsun . Ama eşimin akrabaları ve çevresi sürekli ona "sende hanım kız oldun sürekli onun yanındasın ne bu böyle " şeklinde tepki vermişler. Kayınpederim kocama sürekli ne bu sürekli gidiyorsun eşinin anne ve babasının yanına diye sitem etmiş . Kocamin benim memleketime (eskişehire) gidip orada iş kurma niyeti var , buna bile tepki gösterip sen anne babanı bırakıp nereye gidiyorsun biraz bize yararin dokunsun vs diye soylenmişler. Yani neden kocama bu şekilde tepki gösteriyorlar bilmiyorum. Eşimin benimle ilgilenmesi bize vakit ayırması bizim ileriki hayatimiz icin bir plan ve gelecek yapmasi neden insanları bu kadar rahatsız ediyor ki yaptığı yanlış bir şey mi ?

Karı köylü oldu derler bizim buralarda tabire bak , saçmalık ...

Çevresi bozuk. Benim eşime de ilgili bir baba olduğu için devamlı laf sokanlar var. Az kaldı ağızların payını vermeye. Allah evinizin huzurunu daim etsin

Sorun yok aslında
Eşin olması gerektigi gibi davranıyor, kp de oglunu kıskanıyor

kız evine ilgili davranması çok güzel, kendi ailesinide ihmal etmiyorsa sorun yok...oğlum evlenirken bende bu konuyu tembih etmeyi düşünüyorum açıkçası...eşinin ailesine, saygı da kusur etme, işleri güçleri olursa yardımcı ol gibisinden...
oğlumun eşinin ailesiyle arasının iyi olması, sevilmesi beni çok mutlu eder...ayrıca evliliğinede mutluluk getirir...
çevrenin ne dediğine çok takıyoruz, kimsenin lafıyla hareket edecek değilsiniz, duymayın, görmeyin, kayleye almayın...

kendileri o sekilde olmadıkları için benimseyemiyorlar.onlara göre erkek kısmı kari isi yapmaz bir tek ise gelir gider.bende bi zamanlar bunlarla uğraştım.şimdi mutlu olsunlar esim yapmıyor

Kim ne derse desin her anneye babaya bu durum dokunur ya.
Kendi ailesiyle vakit geçirmeyip siz ve ailenizle birlikteyse bunu hiç bir erkek ailesi istemez.
Aynısı sizin aileniz içinde olsa, eşiniz ailenizle vakit geçirmeyip hep kendi ailesi ile olsa sizin aileniz de emin olun tepki verirdi.

Tabiiki önceliği her zaman sen olmalısın. Artık onun eşi sensin kendinden çok ve herkesten çok önce seni sonra kendi ailesini sonra da senin aileni düşünmeli.

Eşiniz doğru olanı yapıyor ancak maalesef toplum cahil. Bence siz eşinize bu tavırlarından dolayı takdir ettiğinizi sık sık hissettirin ve ne olursa olsun çevreye kulak asmayıp huzurunuzu korumasını isteyin. Zamanla çevredekilerin baskısı etki gösterebilir.

Kıskançlık fesatlık kimse kimsenin iyi olmasını çekemiyor artık bırakın hanım köylü olsun mutsuzluğunuzdan mutlu olacaklar galiba

Sizi kıskanıyorlar dememiz için açılmış bir konu daha :)

Kıskanıyorlar. Bir de kadına değer verilmesine bünyeler alışık değil tabi. Üstüne bir de erkeğin ailesi daha önce gelir gibi garip bir anlayış var

Eşiniz tek çocuksa eğer şehir değiştirip eşinin olduğu şehire gitmesi aileler tarafından iç acitici olduğu için rahatsız olmaları normal . Kendi ailesi içinde gideceği ilde ev kiralayabilir tabiki tek çocuksa .
Ayrıca sizin tavrinizda önemli yani siz eşinizin sizin ailenize verdigi değeri onun ailesine veriyor musunuz ,onun ailesini ziyarete gidiyor musunuz? Eğer eşinizin ailesinden uzaklaşıp kendi ailenizle daha yakinsaniz anne baba yüreği incinir . Tabiki niye eşinin ailesiyle sürekli gorusuyosun tavırları hoş değil . Dengeyi evli çift olary ikiniz sağlayacaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…