Bunu düşündüğünüze göre demek ki gitmek, yeni bir hayat kurmak gibi bir şansınız olduğunun farkındasınız. Aileniz hayatta mı, sizi destekleyen birileri var mı? Güçlü olun, hem kendiniz hem çocuğunuz için. Anlattıklarınıza bakıyorum, ne kocanız insan gibi davranıyor, ne hiçbir konuda yardım ediyor, ne sevgi gösteriyor, annesi zaten onun kadar beter. Bu evde sizi ne tutabilir ki? Çocuğum için katlanıyorum diyecekseniz, bu kadar sevgisiz, soğuk, saygısız bir ortamdan ancak çocuk için kaçılır. Bir de profildeki yaşınız doğruysa genceciksiniz, değmez önünüzde uzanan koca bir hayatı böyle iki psikopat yüzünden zehir etmeye. İnşallah kendinizi kurtarırsınız, çocuğunuzla çok daha güzel, huzurlu bir hayata sahip olursunuz.
maşallah diyeyim :) benim ki de söyler dururbizimkide verir maaşını ama söyler durur yalnız benim eşim elini kaldırmamıştır bana ve sizin ki kadar dolduruşa gelmez yalnız annecidir hem de epeyce
Sana elbette öyle derler, çünkü işin ucunda kardeşlerinin boşanması ve annelerinin de bakımsız kalması var. Öz annelerinin huyunu bildikleri için belki bulaşmak istemiyorlar. "Annem yüzünden kavga etmeyin " demişler ama kocanızın tavırları başta en büyük sorun,annesi yüzünden kavga etmemeniz için önce size destek vermesi lazım.evet 23 yasındayım ailem arkamda özellikle babam. beni bu evde tutan sadece emeklerim çabalarımdı ve elalem ne der kaygısıydı. 3 gorumcem var bir tane kırıcı sözduymadim. onlarda diyo meryem nolursun annem yüzünden kavga etmeyin kocanla diye. arkadaş gibiyiz. duysalar eminim kv kızarlar. ama bilmiyorum belki de o cesareti bulamıyorum.
Böyle pinti cahil kaynanayla çürütme ömrünü. Aynı evde en başta oturarark hata yapmişsin ailenle otursaydin keşke evlenmeyip. Ileride karşina tek oturtucak biri çikardiaynen malesefkaynanamın saklama huyufa var. bir kere bozdum. anne allah aşkına saklama şunları. kapı kapı gezip arayayım mi dedim. odur budur saklamıyor ama birşey sorunca oğlunun yanına yok kızım bilmiyorum ben saklamadım ki diyor
çok güzel anlatmışsınız ama benim kaynanam değişik herşeye karışır laf sokar kızlarının yanında bile.
ben öyle yaptım zaten ama kaynanam arkamdan konuşunca içeri girdim. ya allah aşkına 2 tane çula çaputa mi böyle yapıyorsunuz dedim. orda eşim bozuldu zaten. kaynanam da o sirada elbise seçip önüme atiyodu bende sinirlendm odama geçtim. eşim geldi kafa sallıyor yani niye annesine öyle dedim diye. birde eşim ailesinin yanına beni kuck düşürür. yani gorumcelerm yninda . bugün hiç unutmuyorum görümcelerimi kahvaltıya cagirdim yan binadalar. neyse eşim de o sırada benden çorap istedi kaynanam makinaya atmış bana da demedi. neyse eşime çorap verdim o çorabı aldı böyle saka yapar gibi kafama vuruyor o sırada gorumcelerm de bize bakıyor. oda biliyor baktığını bunun gibi çok var. aklıma geldikçe sinirden gözlerim dolar...Millet delirmiş bebeğim her ay büyüyor ve her ay kıyafet alıyorum kimseye de hesap vermem sizde vermeyin ..
Bebek bu her ay büyüyor ..
Kıyafet boşuna yapılan harcama değil ihtiyaçtır direk orda hiç umursamayıp he he diyip hemen başka bir işe yönelseydiniz daha sonra kaynananızı kimse yokken anne çoçuğumla ilgili konuları eşimle konuşurken bir daha lütfen araya girme diye uyar yada uyaramıyosan birisi geldiğinde
Bebeğimle ilgili konulara eşim ve ben konuşuruz başkasının dahil olmasını sevmiyorum gibi imalar da bulun eşinin yanında tavsiyem fazla umursama kadını .
Tekken ağzının payını ver ..
Ve sana laf söylemesine fırsat verme söyliceğini söyle çık çamaşır bulaşık yıkıyomuş gibi yap eşinede ondan önce annen böyle davranıyor lütfen sen konuş oğlusun sen söylersen kırılmaz gibi şeyler söyle bence ..
Bide mesafe herzmn iyidir neden çamaşırları gmtürüyorsunki yalanmı söylüyorum yalanmı söylicem ya diyip surat asıp tterketseydin bulunduğu ortamı.
aynen bide dedi ki ne bileyim anne meryem dedi küçülmüş diye. farzedelim ki ben dedim sen babası değilmisin? dimi ama. ona cok sinir oldum zaten.Kızım üç yaşında geçen bende dedim eşime bana para ver çocuğa birşey alcam 3 yaş bile olmuyor 5 aldım boyu uzuyor. Çocuk büyüten zaten bilir neyin ne olduğunu her sene yaz kış değişiyoruz dolapları.
Burada tek sorun kv değil eşinin kendi söylediği sözleri sanki sen söylemişsin gibi seni suçlaması. İşe eşini düzeltmekle başla.
evet :) keske şu kv ortadan kaldıracak bir çözüm de bulabilsek :) tabi sözüm benim gibi kv olanlara. iyi olanlara asla sözüm yok :)her insan biraz değişiktir. siz de öylesinizdir. mevcut durumda ben olsam kaynanamın en sevdiği aynasını kırmak aklıma gelmezdi mesela :)
Bir kadın olarak söylüyorum ki kadınların aklı cidden farklı çalışıyor :)
teşekkür ederim yorumunuz için. bu saatten sonra eğer eş olacak kişi boşanalım derse asla durmam hemen bosanicam buna kesin kararliyim. o kadar doluyum ki. ya diyorum neden hemen çocuk yaptım kızıyorum kendime. ama yavrumu düşündükçe çok üzülüyorum. onun sucu ne günahsız bir melekValla üşenmedim tek tek okudum tüm sayfaları.
Arkadaşım siz bu evliliğe gerçekten devam edebilecek misiniz? Sorun sadece kaynananız olsa kocanızı bir şekilde ikna edin sizde işe girin ya ayrı eve çıkın ya da diğer kardeşlerle ortaklaşa bakın diyeceğim. Ama kocanızın da elle tutulur bir yanı yok ki. Okudukça sinirlendim valla. Şiddet uyguluyor, sizin fikirlerinize saygı duymuyor, ailesinin yanında sizi küçük düşürüyor. Yani bu adamla nasıl ömür geçer bilemedim. Boşanın ya da boşanmayın diyemem bu sizin hayatınız, sizin kararınız. Ama en azından kendinizi bu kadar ezdirmeyin. Allah kolaylık versin.
kizlar günaydın. çok erken yazıyorum farkındayım ama gece sabaha kadar uyumadım üzüntüden ve ağlamaktan. dun esim yemek yedi cay icerken meryem kizin üstü küçülmüştür yeni kışlık alalm dedi. bende tamam dedim. hemen yani başımızda duran patlamaya hazır olan kaynanam vaaayyy efendim ne elbisesi, paranız mi çok millet nasıl tutumlu davranıyor dedi bende iki tane elbise alıcak yani hemde gerçekten küçüldü kizlar hep küçük oluyo. neyse bu kaynanam hiç utanmadan getir dedi bakayım o kuculenlere, kizlar bir çuval elbiseyi aldi önüne habire al bunu giysin al bunu giysin diye attı önüme. hic ses çıkarmadım. sonra eşim de girdi işin içine. hep annesini korudu o nerde hak verdi kizlar. ama yemin ederm elbise konusunu açan da kendisi.. 2 tane elbisenin hesabını yaptı kaynanam. sonra birdaha topladım yerlerine koydum. kizlar kaynanamın oyle yapışı değil de oğlunun öyle yapısı çok ağlattı beni . ben senin karinim normalde çok iyi bir baba herşey çifter çifter alır her akşam poşetlerle kızıma meyve getirir muzu portakalı elması.. ama sırf annesini haklı göstermen için yaptı. yani beni attı onu tuttu. çok zoruma gitti ve çok ağladım. odaya girdi beni aglarken gördü bide kafa sallıyor bana benim sallayacağım yerde. kizlar çok bozuk. kaynanam şuan uyuyor. önüne kahvaltı serip yanından uzaklaşmak istiyorum. kizlar bana akıl verin. ben bu kaynanaya ne diyeyim smdi huzurumuzu bozdu. canım çok sıkkın. allah aşkına benim işime karışma artık diyesim geliyor. kizlar çok çektim çok bildiğiniz gibi değil. kayın babam vefat etti malesef. keşke o olsaydı beni korurdu eminim. kizlar ya es kişisine ne demeli. asla konuşmayı düşünmüyorum. gece gelmiş yatağıma ama yastığı mi aldım gittim yanından. kizlar ikisininde yüzünü görmek istemiyorum.. kaynanama esasen iki kelime söylemek istiyorum ama. ne demeliyim nasıl tavır almalıyım. kizlar boşanmayı bile düşünüyorum biliyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?