• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sorun kaynım...ne yapayım ben :(

Ya bide afedersinizde koca adamin donlari atleri olacak kirlenecek sizmi makinaya atip ascaksiniz ayip bi erkek bunlaru dusunmeli hayir deyin tavriniz net olsun istemediginizi soyleyin cok zor bi durum hos ne kadar hayir desinizde esiniz kararli allah yardim etsin

her seyı gectım rahat edemezsın ki evınde
eşin çok düşüncesızmıs
kazık kadar herif, sanki cocuk. gercekten ıstemıyorsan kabul etme kesınlıkle
bu nedir yahu biri gidiyor
diğeri gelıyor vardiyalı gibi

N
şu anda inanın ağlıyor um.bizi evine kabul etmediği gece gece geliyor aklıma. ...
vicdansız mıyım bilmem ama unutamıyorum
belkide geçip otururlar aldıkları evde. yani inşallah. ..çok fazla dşretip eşimle kavga etmekiistemiyorum. Dünya zaten kaynımın etrafımda dönüyor bütün aile ona destek çi.başta valide hanım. birlikte oturacaklar işte
Ne cicdansizligi kucuk cocuk olurda hadi neyse vicdansizlik olur eve almamak koca adam icin vicdana gerek yok baksana oda yok kalmam demiyo ben asla kalmazdim bi baskasinin evinde bir gun dahi dayanamiyorum

Sizde geçici kalacakmış ama eğer sizdeki rahatlığı görürse hiç gitmez. Sonuçta bekar evinde kimse yemek yapmaz, çamaşır bulaşık yıkamaz, evi temizlemez. Sohbet muhabbet zaten olmaz.
Tesettürlü olarak aynı evde kalmak çok zor. Bazen başka şehire gidip mecburi kaldığım yerde bile 1 gün dayanamıyorum. Gece tuvalete bile sacini bağla, üstüne başörtüsü, kollarin kisa oldugu icin hirka. Resmen tuvalete degilde dışarı gider gibi...
Ev almaya parası varsa mobilyayada olması gerekir. Hem ilk başta bir cekyat bile bekar adama yeter. 200tl ye bile bulunabilinir. Okadarda parası vardir. Yoksa eşiniz borç bile vermesi aynı evde kalmaktan daha iyidir.
Ayrica 31 yaşında kendi ayakları üstünde durabilir. Bugün 18 yaşına girenler bile hemen ayrı eve çıkıyorlar, hemde ögrenci olup düzenli maaşı olmadan...
Genel olarak türk aile yapısı hayatı zorlaştırıyor. Basit çözümler varken işi çıkmaza sürüklüyorlar

İçinde bulunduğun durum gerçekten kötü. Eşinin açısından bakıyorum, ailesi neticede, atamaz, satamaz. Kimbilir aynı sey senin kardesinin başına gelseydi sen de sahip çıkmak isteyecektin. Ama mantıklı değil işte. Bayan olsaymış kardesi, yine bir nebze kabullenilebilir ama erkek ve genc olunca durum daha da zorlaşıyor. Rahat olamazsın, sürekli dikkat etmek zorunda kalırsın. Eşinin bu durumu düşünmesi gerek, tabi kaynının da, koloni halinde yaşanmayacağının bilincinde olmalı. Allah yardımcın olsun canım.

İçinde bulunduğun durum gerçekten kötü. Eşinin açısından bakıyorum, ailesi neticede, atamaz, satamaz. Kimbilir aynı sey senin kardesinin başına gelseydi sen de sahip çıkmak isteyecektin. Ama mantıklı değil işte. Bayan olsaymış kardesi, yine bir nebze kabullenilebilir ama erkek ve genc olunca durum daha da zorlaşıyor. Rahat olamazsın, sürekli dikkat etmek zorunda kalırsın. Eşinin bu durumu düşünmesi gerek, tabi kaynının da, koloni halinde yaşanmayacağının bilincinde olmalı. Allah yardımcın olsun canım.

Eşinin açısından bakıp nasıl hak verdiniz anlamadım. Kardeşi başka evde oturunca onu atmış veya satmış mı oluyor? Ailesi, atamaz satamaz demişsiniz de o yüzden sordum. Ayrıca bayan olsa ne olacak? Bayanlar ailelerinden ayrı evde oturamazsam mı?

Bunu bana kimse kabul ettiremez. Onu birakin ben kendi kardesime ölürüm, ama onunla bile ev ev ustune olmaz cok zor yani.

Konu sahibi eşine bir şey diyemez kendini pek koruyamiyor eside pek âlâ getirecek kayni gelip kalacak bize yazdıklarını eşine soyle millet akıl veriyor sen soylemezsen biz boşa yaziyoz

Konu sahibi eşine bir şey diyemez kendini pek koruyamiyor eside pek âlâ getirecek kayni gelip kalacak bize yazdıklarını eşine soyle millet akıl veriyor sen soylemezsen biz boşa yaziyoz
bişey diyemiyorum değil de kavga etmek istemedim.
bu aksam validemle ve eşimle oturup konuşucam.istemiyprum desem eşim kükreyecek.
iyisimi ev slığ oturmassanız anne,yatın öbürgün evlenecek olursa seni istemezler. paranı berdiğinlr kalırsın diyeceğim.
zaten eşim de Valide de bu konuda zerre güvenmiyorlar kaynıma....
k valdemin endişeleri var hatta....iyisi mi oturdunlar hemen.
ama eşim yokken mi konuşsam bu konuyu bilemedim

aminnn aminn....kira değil de almayı düşünüyorlar. ama işte eşyaya kalmıyor paralar ı....bakalım hayırlısı
Ev alsınlar,kiraya versinler,kiradan gelen depozito ile acil olan eşyaları alıp kiraya çıksınlar,o evden gelen kira ile kendi kiralarını ödesinler. Yapmak istedikten sonra bir yol illaki bulunur ama koskoca adam kayınbiraderiniz, onun kabul etmemesi gerek sizde kalmayi zaten. Size yakın ev kiralanırsa zaten çocuğunuza bakmaya devam edebilir kayınvalideniz.

Cok ahım sahim mobilya almak zorunda degiller. Bazi markalar var 2500e ev dosuyorsun. Esim bekar evine almisti. Taş catlasin 10 bine o evin esyasi dizilir.

1 ay falan olsa neyse de 2 sene hadi en az 1 sene nedir ya. Asla kabul etme gerekirse restini çek. Bir de sendeki rahatlığü görürse hiç gitmez.

Kaynın evdeyken ne banyo bile yapamazsınız bi de dul adam neyin ne olduğunu anlar. Mesela benim kaynım bizde kaldı 1 hafta kadar işi oldugu için bizim bulundugumuz sehre gelmisti. Eşim iki sabah üst üste işe duş alıp gidince saf saf "abim niye sabah duş alıp gidiyor ki hasta olur" dedi:oops: ben de "bilmem alışkanlık hep öyle" dedim:KK48:

Tesettürlüsünüz; gece tuvalete gitmek bile sorun, salonda şöyle bi uzanıp keyif yapmak yok, hizmeti kv yapsa bile ucu size dokunacak, onlar evi hakimiyetine alacak ve siz kendi evinizde misafir olsa yine iyi el üstünde tutulur misafir sonuçta, sığıntı gibi yaşayacaksınız.

Biz burada yazıyoruz ama siz eşinize gerçekten rest çekmedikçe bunun bi anlamı olmaz paşa paşa oturursunuz ömrünüz boyunca ya da kayniniz evlenene kadar... onlar para biriktirecek ya siz biriktirmeseniz de olur sonuçta(!)

Ben açık açık konuşurdum; sen konuşmazsan ben konuşurum diye eşimle.
Lohusayken kv geldi; eşime dedim ki bana gelen hizmet beklemesin sen de gelene hizmet bekleme! Kv geldigi ilk gün eşim bıraktı onu bir sey icin dışarı çıktı; çıkarken de "anamı yedir, sor bir şeye ihtiyacı var mı, vs vs" sıralamaya başladı. Ben de "aşkim saniyesinde başlamayalım istersen böyle yaparsan anında geri yollayacağımı söylemiştim, şimdi sus ve git bi daha da ağzını açma" dedim. Sustu,gitti, bi daha da ağzını açmaya kalkamadı.

Esin eve almazsa sokak ta kalacak yastaymis gerçekten. 31 yasi 13 le karıştırıyor sanirim.
Tutsunlar bir ev. Bu kaynin ilerde ev alip ben tek kalicam derse nolcak. Kv den cok heveslenip bütün parasini dokmesin önüne.
Aynen katiliyorum sonra birisini bulur bi guzel yeni eve yerlesir kv yanina falan almaz bir kaç esya alsinlar gecsinler aldıkları eve ne olacakta sanki

Kaynım 1 haftalığına ziyarete geldiğinde bile rahatsız oluyorum kaldı ki evime yerleşecek.
Kesinlikle kabul etmem.
Kendi evinde rahat giyinememek, rahat hareket edememek çok kötü bir şey.

"ellanazz, post: 43104019, member: 531265"]Ev alsınlar,kiraya versinler,kiradan gelen depozito ile acil olan eşyaları alıp kiraya çıksınlar,o evden gelen kira ile kendi kiralarını ödesinler. Yapmak istedikten sonra bir yol illaki bulunur ama koskoca adam kayınbiraderiniz, onun kabul etmemesi gerek sizde kalmayi zaten. Size yakın ev kiralanırsa zaten çocuğunuza bakmaya devam edebilir kayınvalideniz.[/QUOTE]

aldıkları evi kiraya vermek istemiyor ztn kv bakalım.
bu arada soranlar olmuş kaynımın maddi durumu gayet iyi
eşimle 2 mizin maaşı kdr kazanıyor. heralde sıcak yemek yesin diye düşündü ama fevri davranıyor
kaynım evler i ayırdı ve direk babası na gitti.belki de hiç gelmez bizim ki abilik yapıyor güya

ben olsam asla istemezdim
onun bunun k.çını toparlamasını beklerken ömür geciyor

Ama sonucda seninde bir ailen var sende bunun icin huzursuzlugu goze alma eger esin ailesine duskun bi insansa bunu hc bisy dgstrmz sen istemedikce kocanla aran acilacak bu olay arkasindan baska seyleri doguracak kotu yanini dusunmmeye calis sn belki biraz drp kndi ckp gdck evin durumunu gordukce fevri davranma

kardeş olduğu için zor durumda yardım edilmelidir elbette. ne bileyim 1-2 ay sabret dese eşiniz, eşinizi haklı bulurdum ben.
ama sanırım 1-2 yılın bahsi geçiyor.

sabah gelip akşam gidecek sana ne zararı var argümanı eşinizin çok saçma. siz kaynınızla samimi olmak zorunda değilsiniz, gece wc ye bile gitmekte tereddüt edebilirsiniz. ki bunun tatili var haftasonu var.

30 yaşındaki adam bir de yani, o mu size uyacaki siz mi ona uyacaksınız. illa sıkıntılar olur, küçük olsa size uymak zorunda deriz, ama büyük adama sizin de sözünüz geçmez, o zaman ne olacak.

siz illa ki kaynınızla kötü olacaksınız, evinize alsanız da almasanız da, en azından kendi rahatınızı bozmayın. zamanla herkes her duruma alışır.

• Beğen
Reactions: anu
aminnn aminn....kira değil de almayı düşünüyorlar. ama işte eşyaya kalmıyor paralar ı....bakalım hayırlısı
koca adam, madem işi gücü var, tutsun iki odalı ev, bir kanepe atar, uyur. bekar bekar yaşar. kv de yine ev alana kadar sen de kalır.
kabul etme bence.

Back
X