- 15 Ekim 2016
- 6.814
- 12.316
- 248
- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
Mesafe güzeldir bizde bayramdan bayrama birde anneler günü onun dışında telefonlaşırlarKvlere her gittigimizde bir problem çıkıyor. Eşimde bundan sıkıldı.Dün dediki, bundan sonra herkes kendi ailesine gitsin.Bayramdan bayrama ailelere gideriz dedi.O da benim anneme gelmeyecekmiş artık.Bu şekilde ilerlesek sıkıntı çıkar mı gene, doldurma falan?
Kvlere her gittigimizde bir problem çıkıyor. Eşimde bundan sıkıldı.Dün dediki, bundan sonra herkes kendi ailesine gitsin.Bayramdan bayrama ailelere gideriz dedi.O da benim anneme gelmeyecekmiş artık.Bu şekilde ilerlesek sıkıntı çıkar mı gene, doldurma falan?
Şöyle ki, 1 sene problem yoktu. Ben yogundum. Arada 1 2saat giderdik. En son hizmet beklentileri, para muabbetleri olunca eşime söyledim. Ben hizmetçimiyim dedim. Birde son 2 3aydır sürekli araba muabbeti olunca üst üste kavgalar arttı.Ben çevremden kime anlatsam, eşinin arkadaşına da anlatsak bana hak veriyor.Herkes ya bu arabayı kaç kişi kullanıyor diyor.Eşimde napayım anam babam diyor. Bizim için iyi olabilir. Kvde artık aramıyor.Beni yanlış anlama ama her şeyi o kadar çok takıyorsun ki adam bunalmış olabilir . Konularında genel olarak çok haklısın ama tepkilerin eşini çok bunaltiyor . Bence bu sizin için iyi bir çözüm olabilir ama yine söylenmeye devam etmeyeceksen araba olayı da çözülsün maddi bağıniz kesilsin bence bir süre gitme belki evde duzelirsiniz . O eve gelen kız konusunda da haklıydın ama tepkilerin çok yüksek . Buna bir çözüm olacaksa bencede gitmeyin. Gidince doldurur mu söyle mi olacak böyle mi olacak diye başlarsan artık sonu ayrılık olacak . Bir şekilde kavga gürültü olmadan ortak noktayı bulmayı ogrenmelisiniz
Konuları bilmiyorum ama bu kadar yıpandıysanız belki iletişimi kesmek iyi gelebilir. Bir deneyin. Eşinize de söyleyin gidip gelme yoksa onları yanımda anmak da yok. Ailenize de söylersiniz durum bu diye. Onlar da ona göre kv konusunu açmaz.Ben teklıf ettım, kendı istemıyor.Ben yogun çalışıyorum. Arada giderim eski düzende dedim, istemiyor.
Annesi degişmez, bende degişmem.Eşimde sıkıldı.
Son konulardan artık migren agrılarım arttı. Sürekli dişlerimi sıkıyorum. Kafaya takıyorum. Ben çok bunalıyorum. Kavgalar arttı.Ben böyle diş sıkmazdım. Plak kan içinde kalıyor.
Yok eşim baskı yapmaz. Ama ailesi sorun kesin yapar. Benim için iyi olur. Her gitmemiz kavga gürültü. O da bende sıkıldık artık bu durumdan.Benim aileme normal sıklikta kayınvalidemlere bayram harici kayınpederimin hatrına 2 3 ayda bir gidiyoruz.Ha eşim bensiz gidiyor o ayri ama ben gitmiyorum 1 bucuk yılı askın zamandır sorun olmuyor.Esiniz 1 2 ay sonra hadi gidelim yapma böyle diye baski yapmayacaksa süper fikir
Uzun zamandır samimi degilim. Gülerek laf sokması sinir ediyor. Birde mesela mevlüde falan gitmezsem kv de kp de bana tavır yapıyor.Yapma kavga.
Git yemeğini ye.
3 sohbet, 2 esneme. Hadi bakalım herkes evine.
Kayınvalide işi niye bu kadar büyütülür? Samimi olduğun için. Samimi olma, takıl yeter.
Bakalım bir süre tek gitsin. Sorun olmazsa gitmem ben.Valla canım oturup adamakıllı konuş kocanla böyle olmaz bu şekilde daha da kötüye gider iyiye gitmez.
Sorun oluyor mu peki. Birde siz aynı şehirde misiniz? Eşimin ailesi çevre ne der falan aşırı önemser.Mesafe güzeldir bizde bayramdan bayrama birde anneler günü onun dışında telefonlaşırlaren güzeli
Ailem zaten bişey demez. Siz mutlu olun yeter der. Bu arada kardeşlerle normal görüşülecek. Onlarla problem olmuyor. Sadece kv problemi var. Kp ilede sorun yok.Eşim konu açsada ben yorum yapmayacağım. O da keser bence. Gidip gelmeyince ben söylenecek bişey bulamam zaten. Annesini de aramayı kestim ben.Konuları bilmiyorum ama bu kadar yıpandıysanız belki iletişimi kesmek iyi gelebilir. Bir deneyin. Eşinize de söyleyin gidip gelme yoksa onları yanımda anmak da yok. Ailenize de söylersiniz durum bu diye. Onlar da ona göre kv konusunu açmaz.
Bizimkiler de yapiyor emin olun zamanla alisiyorlar.Simdi cevreden soruyorlarmis "gelin size neden gitmiyor gormuyoruz kizinla damat geliyor da gelinle oglan pek yok" diye.Ne diyorlar bilmem gelinin agzina ettik diyecek halleri yok tabii..Hakediyorlarsa hakettigi gibi davranmak sartYok eşim baskı yapmaz. Ama ailesi sorun kesin yapar. Benim için iyi olur. Her gitmemiz kavga gürültü. O da bende sıkıldık artık bu durumdan.
Ben evliliğin siyaset gibi olduğunu dusunenlerdenim. Eşimin ailesiyle ne sosyal olarak ne kültürel olarak ortak bir paydamız yok . Gerçekten ben acik biriyim onlar çok kapalıdır. Görüşler ,hayat tarzları tutmaz. Iki üç ayda bir gider iki üç gün kalırız bazen daha çok bazen daha az . Nasıl çözüyorum bu durumu biliyor musun . Havadan sudan konuşuyoruz elimden geldiğince mutfakta oyalaniyorum bana da iyi oluyor dışarda bahçeleri var meyve topluyorum salıncak var ona biniyorum . Beklentileri vardı baktılar ki ben o kişi değilim vazgeçtiler. Çok kavga gürültü yaşadık eşimle hiç gerek yokmuş. Bir şeyi istemedigimde istemiyorum diyorum gittiğimde güler yüzlü davranıyorum ama sınırlari aşamafan .Şöyle ki, 1 sene problem yoktu. Ben yogundum. Arada 1 2saat giderdik. En son hizmet beklentileri, para muabbetleri olunca eşime söyledim. Ben hizmetçimiyim dedim. Birde son 2 3aydır sürekli araba muabbeti olunca üst üste kavgalar arttı.Ben çevremden kime anlatsam, eşinin arkadaşına da anlatsak bana hak veriyor.Herkes ya bu arabayı kaç kişi kullanıyor diyor.Eşimde napayım anam babam diyor. Bizim için iyi olabilir. Kvde artık aramıyor.
Eşimde bende ayrılmak istemiyoruz.O yüzden o da çok üzülsede arabayı satmaya kararlı. Çünkü onların akraba çevresi kalabalık. Sürekli bize iş çıkıyor. Ben karar aldım, ailesi hakkında sohbet ile etmek istemiyorum.Benim saglıgımı olumsuz etkiliyor. Annesigil sitem şeklinde şikayet edebilir.Ama gerisi eşime kaldı.
Öyle tabi. 2 sene olacak aile kavgası bitmiyor. Tek çözüm bu sanırım.Bizimkiler de yapiyor emin olun zamanla alisiyorlar.Simdi cevreden soruyorlarmis "gelin size neden gitmiyor gormuyoruz kizinla damat geliyor da gelinle oglan pek yok" diye.Ne diyorlar bilmem gelinin agzina ettik diyecek halleri yok tabii..Hakediyorlarsa hakettigi gibi davranmak sart
Aynı mahalledeyiz ben annemlere giderim ama sık sık değil kendi annem bile benı delirtiyorken kaynanaya sık gitmek kabus olurduSorun oluyor mu peki. Birde siz aynı şehirde misiniz? Eşimin ailesi çevre ne der falan aşırı önemser.
Mevlüde niye gidemedin?Uzun zamandır samimi degilim. Gülerek laf sokması sinir ediyor. Birde mesela mevlüde falan gitmezsem kv de kp de bana tavır yapıyor.
Kayınvalide işi niye büyütülür. Evin dışında ama içinde.Rahat plan yapamıyorum, herşeye müdahil.Sürekli eşimi birşeylere sürüklüyor. Dertleri bitmiyor.Yoksa 1 senedir dediginiz gibi yapıyordum.
Ama şu da var. Dediklerini yapmadıgımda bana tavır alıyorlar, ters konuşuyorlar.Bileniyorlar.Ben evliliğin siyaset gibi olduğunu dusunenlerdenim. Eşimin ailesiyle ne sosyal olarak ne kültürel olarak ortak bir paydamız yok . Gerçekten ben acik biriyim onlar çok kapalıdır. Görüşler ,hayat tarzları tutmaz. Iki üç ayda bir gider iki üç gün kalırız bazen daha çok bazen daha az . Nasıl çözüyorum bu durumu biliyor musun . Havadan sudan konuşuyoruz elimden geldiğince mutfakta oyalaniyorum bana da iyi oluyor dışarda bahçeleri var meyve topluyorum salıncak var ona biniyorum . Beklentileri vardı baktılar ki ben o kişi değilim vazgeçtiler. Çok kavga gürültü yaşadık eşimle hiç gerek yokmuş. Bir şeyi istemedigimde istemiyorum diyorum gittiğimde güler yüzlü davranıyorum ama sınırlari aşamafan .
Ortak araba diye birşey olamaz zaten satılması lazım kendi arabanizi alın . Eşine ısrar etme bir gün bir kek yap git otur . Senden birşey mi bekliyorlar istemediğin yapma ama eve gelince eşinle kavga da etme. Gün olayı olmuştu sen gelip yapacaksın demişlerdi mesela sen yapmadin bunun için eve gelip eşine bir ton konuşursan adam bunalir. Yapmayacaksan yapma ama olay fa çıkarma. O zaman sende huzurlu olursun eşin de
Ben dediklerini yapmadığımda kv de kp de tavır alıyor bana.Terslıyor falan. Bende tabı eşime patlıyorum. Eşimin suçu yok. Bu büyük hatam, kvye kpye tepkımı göstermem gerek.Ben evliliğin siyaset gibi olduğunu dusunenlerdenim. Eşimin ailesiyle ne sosyal olarak ne kültürel olarak ortak bir paydamız yok . Gerçekten ben acik biriyim onlar çok kapalıdır. Görüşler ,hayat tarzları tutmaz. Iki üç ayda bir gider iki üç gün kalırız bazen daha çok bazen daha az . Nasıl çözüyorum bu durumu biliyor musun . Havadan sudan konuşuyoruz elimden geldiğince mutfakta oyalaniyorum bana da iyi oluyor dışarda bahçeleri var meyve topluyorum salıncak var ona biniyorum . Beklentileri vardı baktılar ki ben o kişi değilim vazgeçtiler. Çok kavga gürültü yaşadık eşimle hiç gerek yokmuş. Bir şeyi istemedigimde istemiyorum diyorum gittiğimde güler yüzlü davranıyorum ama sınırlari aşamafan .
Ortak araba diye birşey olamaz zaten satılması lazım kendi arabanizi alın . Eşine ısrar etme bir gün bir kek yap git otur . Senden birşey mi bekliyorlar istemediğin yapma ama eve gelince eşinle kavga da etme. Gün olayı olmuştu sen gelip yapacaksın demişlerdi mesela sen yapmadin bunun için eve gelip eşine bir ton konuşursan adam bunalir. Yapmayacaksan yapma ama olay fa çıkarma. O zaman sende huzurlu olursun eşin de
Ne güzel. Biz aynı mahallede olsak, ben gitmesem onlar gelirAynı mahalledeyiz ben annemlere giderim ama sık sık değil kendi annem bile benı delirtiyorken kaynanaya sık gitmek kabus olurdu
Sorun olmuyor eşimde bana asla baskı yapmaz ben derim al çocukları git annene diye
İşte eşim hayır diyemiyor. Bizim plan öteleniyor, biz perişan oluyoruz.Mevlüde niye gidemedin?
Çalışıyorsun. Bitti.
İstediği tavrı yapsın. Mevlüt için işyerinden izin mi alınır de gül geç. O istediği gibi konuşsun.
Planlarına müdahil oluyorsa çözüm eşinin kulağını çekeceksin. Gitmeyecek, işim var, başka yere gidiyoruz vs diyecek.
Sen kayınvalideye gitmeyince canım gelinimi öyle özledim ki bir daha seni asla üzmem mi diyecek. Eşini daha çok kendine çekecek.
Ama önce eşin seni kendi ailesi kabul edecek.
Tavır mi alıyorlar üzerlerine git mağdur onlar olacağına sen ol bak ben elimden geleni yapıyorum ama ailen böyle dersin . Eşine patladığında suçlu sen oluyorsun . Bir tavır alırlar iki tavır alırlar baktılar ki senden tepki yok bu da böyle diye mecburen kabul edecekler . Iki ayda bir üç dort saat oturmayla sana birşey yapamazlar. Araba olayında muhakkak diret o araba mecbur satılacak sizi resmen kullanıyorlar ne seni kullanmalarına izin ver ne de sürekli problem çıkar .Ama şu da var. Dediklerini yapmadıgımda bana tavır alıyorlar, ters konuşuyorlar.Bileniyorlar.
Ortak arabayı arkadaşımla konuştuk. Eşinin bu yaşa kadar emegi var. Başka birşeyi yok, satılsın diyor o da. Zaten ortak araba ile herşey daha kötü oldu.Eşim araba konusunda çok üzülüyor.Daha alt model bir arabaya binecegim, nasıl çıkacak diyor.Ama bu şekilde de ben gerçekten üzülüyorum. Eşime son kararımdan sonra dırdır etmiyorum ama içime atıyorum.
Ben dediklerini yapmadığımda kv de kp de tavır alıyor bana.Terslıyor falan. Bende tabı eşime patlıyorum. Eşimin suçu yok. Bu büyük hatam, kvye kpye tepkımı göstermem gerek.
Umarım ortak araba derdimiz çözülür. Kaynım tamam dedi, kv kp de umarım tamam der. Maddi bagımız kalmıyor sonra.
Sizin araba ortak mı ?İşte eşim hayır diyemiyor. Bizim plan öteleniyor, biz perişan oluyoruz.
Evet eşimi daha çok doldurmaya, belki de daha çok gitmesi için şey çıkaracak.1 ay geçsin eşime söylerim, giderim olmazsa.
Çarşamba araba konusunu konuşacaklar. O yüzden beni götürmek istemıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?