ben bu aralar la havle.. ile başlayan duaları okuyup salavat çekiyorum, hedef koyuyorum günde 200 vs.. aslında dünyanın gelip geçici olduğnu Allah rızası için ne yaparsam, isyan etmeyip dertlerine sabredip kulluğunu hakkıyla yapmaya çalışırsam yalnızca yanımda onların olacağını.. düşünüyorum. çünkü tüm yakınlarımızdan ayrılıp öleceğiz nasıl olsa.. ahiret inancımda var elh. inanamayan biri olsaydım başa çıkamazdım eminim. bir de hayal kurararak, güzel günlerinde geleceğini düşünüyorum bazen.
Canım senin bir topicte mesajını görmüştüm sıkıntılıydın.
Üzülme ne olursun tek dertli sen değilsin şu dünyada böyle düşün.
Yalnız olmadığını herkesin kendine göre ayrı derdi olduğunu düşün.
İnan ki insan dünyaya dertleriyle geliyor.
Hiç derdim yok diyen ya para içinde yüzüyordur yada hayat felsefesi olarak çok rahat bir insandır.
Ruh gibi hiç birşeyi takmayan insanlarda var..
Her şeyin Allahtan olduğunu düşünürüm
Buda imtihan derim soğukkanlı olmaya çalışırım..
Dua okurum kitap okurum..
Nasılsa geçecek öyle değil mi
Dua dua dua...
Bir derdim varsa beni en çok hayata tutunduran- olumsuzlukları omuzlayabilmeme yardımcı olan elbette Allah'a inancımdır. O görüyor,biliyor. Eğer vicdanım rahatsa, kalbimi temiz tutmuşsam,niyetlerimi bozmamışsam o anki sorunlarımın geçeceğine ve sabretmem gerektiğine gönülden inanırım ve sabrederim. Bunu zaten defalarca tecrübe ettim.
Bunca kirlenmişlik ve insani bozukluğun içerisinde hala 'insan' kalabildiğime vicdanım da onay veriosa kendime değer vermem gerektiğini telkin ederim. Kendimizi sevmeliyiz. Sevmeliyiz ki başkaları da değer versin, değeri veremeyenler de çıkıp gitsin hayatımızdan..
Biraz dolaylı oldu ama kasdettiğim şu: Kötü birşey yapmamışsam-en azından bilerek yapmadıysam- en zifiri karanlıkların ardından gün doğacaktır diye ümitle beklerim,umutlarımı tüketmem. Ailemi düşünürüm..Onların bana ne büyük bir lütuf olduğunu, pozitif yanlarımı,güzel huylarımı düşünürüm..Olumsuzluklara odaklanmam ve bundan mutlu olacaklara fırsat vermem..Veriyorsam kaybediyorumdur.[/B]
Çok düşünen, bir sürü senaryo kuran, paranoya yapan, olaylara kendi açım dışında bir çok kişisinin açısından bakmaya çalışan biri olduğum için, maalesef kendimi çok yıpratan biriyim. Ben bir şeyleri kabullenmekte çok zorluk çekerim. Kendime o kadar çok acı çektiririm ki,kısa bir süre sonra uyuşuk moduna geçerim. Sanki uyuşturulmuş gibi hiçbir şey hissetmem. Bir insanın 1 ayda çektiğini ben 1 haftada çekebilirimNasıl savaştığıma gelince, artık düşünmekten kendimi almayı öğrendim. Birşeyleri unutmak istiyorsanız, ya da sorunlarınızdan uzaklaşmak, düşünmeyi ve anlamayı bırakacaksın. Ben artık ne anlamaya çalışıyorum ne anlatmaya. Herşeyi olduğu gibi bıraktım. Nasıl olduysa oldu diyorum. Nasıl olduysa oldu ama sonuçta oldu! Ve bunu değiştiremeyeceğim. Keşke öyle olmasaydı , ama öyle oldu napalım diyorum. Gerçekten de öyle, birinin gelmesini isteriz gelmez,keşke gelseydi ama sonuçta gelmedi... Acı çekmek istemiyorsanız, sorunlardan kurtulmak istiyorsanız, sorgulamayı bırakmanın şart olduğunu anladım. Sorgulamayı bırakmalı insan ve sonuca bakmalı. Avukat ve ya yargıç olmadığımıza göre sorunları çok irdelemenin manası yok. Ve şuanda yaşadığım sorunların,geçeceğine inanıyorum. Daha önceki zamanlarda olduğu gibi. Bunun sadece bir döneme ait olduğunun farkına vardırdım kendimi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?