Sorunlarlı nasıl savasıyorsunuz?

kadincaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2011
542
4
46
Almanya
Kizlar cok sorununuz varken ve düsüncelerle bogulurken nasil üstesinden geliyorsunuz?

Yani mesela diyebiliyormusunuz su sekil düsünerek kafami dagitmaya calisiyorum.

Çok basit eğer gerçekten çıkamıyorsam işin içinden bunalıyorsam
Bu dünyanın gelip geçici olduğu gelir aklıma.
Ve dertlerinde gelip geçici olduğu.
Kimler ne büyük sorunlar dertler kederler gelip geçmediki..
Hangi dert baki kaldı.
Yada kim baki kaldı..

Benim işimle olan dertlerim çok büyüktür
Çünkü işim müzik ve zaman çok önemli fırsatlarla eğer bunlarla ilgili sorunum varsa çözene kadar üstüne giderim ve hep pozitif ! düşünürüm.
Artı asla sorunumu birileriyleyken düşünmem beynim nefes alır.
Ama çözene kadar geçene kadar kafa yorarım asla pes etmem
Eğer çok büyükse dertse dert der çekerim çünkü her şey geçici

Gün içinde düşünmemeye calısırım, aklıma gelse bile mantıklı bi yol ararım. Ama geceleri yok mu.... Mahfediyo bu geceler beni :S Yastığa başımı koyduğum andan itibaren başlıyor makinalar calısmaya. Durduramıyorum :) Kuruyorum kuruyorum ve dünya yıkılıo altında kalıyorum :) Kendimce şöyle bir çözüm buldum. Tabi bu yazdıklarım icinden cıkamadığım, iradem dışında gelişen olaylar icin geçerli. Eğer o aksam dizi ya da film izlediysem olanları düşünüyorum. Kitap okuduysam onun hakkında düşünüyorum. Komik gelebilir ama beynimdeki hareketlilikten ancak böyle kurtulabiliyorum :) Ancak bu şekilde uykuya dalabiliyorum.

Amaaa çözümü ben de biten mevzular icin biraz zamana ihtiyac duyuyorum. Yaşadıklarım bana olayların zamana yayıldığında daha sağlıklı çözüldüklerini öğretti. Kendime ön gördüğüm süre icinde çözüyorum bi şekilde. Hem bu şekilde fevri karakterimin de önüne geçmiş oluyorum.....

ben bu aralar la havle.. ile başlayan duaları okuyup salavat çekiyorum, hedef koyuyorum günde 200 vs.. aslında dünyanın gelip geçici olduğnu Allah rızası için ne yaparsam, isyan etmeyip dertlerine sabredip kulluğunu hakkıyla yapmaya çalışırsam yalnızca yanımda onların olacağını.. düşünüyorum. çünkü tüm yakınlarımızdan ayrılıp öleceğiz nasıl olsa.. ahiret inancımda var elh. inanamayan biri olsaydım başa çıkamazdım eminim. bir de hayal kurararak, güzel günlerinde geleceğini düşünüyorum bazen.

Son düzenleme:

Güzel günlerin hayalini bende kurunca güzel bir duygu.
Ama cok düsünen bir insanim ben...
mesgul olacak seylerde bulamiyorum.

sorunlarım varken hep benden daha sorunlu ınsanları dusunurum

hayatta en oemlı sey saglık Allah baska dert vermesın derım

ben buradaki arkadaşların aksine o sorunu düşünmeye devam ederim.yani eğer kafamda bir şey varsa hiç bir işe odaklanamam.düşünürüm düşünürüm düşünürüm.sonra o sorunu acısıyla yeterince içimde yaşadıktan sonra şöyle bir silkinirim ve evet yeter bu kadar deyip,artık "benim gibi bir sürü insan var böyle olan" falan deyip rahatlarım.etrafıma bakarım biraz acımasızca olacak ama sokakta hiç tanımadığım birini gözüme kestirip kesin oda mutsuz benim gibi kesin onunda başına bişiler gelmiş diye kendime psikolojik olarak ortak bulmuş olurum ve yavaş yavaş sorunlar etkisini kaybetymiş olur.biraz saçma ama olsun bana iyi geliyor:)

Canım senin bir topicte mesajını görmüştüm sıkıntılıydın.
Üzülme ne olursun tek dertli sen değilsin şu dünyada böyle düşün.
Yalnız olmadığını herkesin kendine göre ayrı derdi olduğunu düşün.
İnan ki insan dünyaya dertleriyle geliyor.
Hiç derdim yok diyen ya para içinde yüzüyordur yada hayat felsefesi olarak çok rahat bir insandır.
Ruh gibi hiç birşeyi takmayan insanlarda var..

çok canım sıkkınsa slow kesinlikle olmamak şartıyla müzik dinlerim.. acayip iyi gelir...

kimlerin kimlerin böyle dertleri var diye düşünmem herkesin derdi kendine büyük sonuçta..

sağlığımız yerindeyse gerisi boş su akar yolunu bulur..

Son düzenleme:
Her şeyin Allahtan olduğunu düşünürüm
Buda imtihan derim soğukkanlı olmaya çalışırım..
Dua okurum kitap okurum..
Nasılsa geçecek öyle değil mi
Dua dua dua...

Bende hep kendime anlatmaya calisiyorum beterin beteri oldugunu ama az ise yariyor malesef...

canım çok sıkkkınsa kesinlikle alışverişe çıkarım yada kuaföre giderim

Her şeyin Allahtan olduğunu düşünürüm
Buda imtihan derim soğukkanlı olmaya çalışırım..
Dua okurum kitap okurum..
Nasılsa geçecek öyle değil mi
Dua dua dua...

Insan geriye baktiginda görüyor ki hersey gelip geciyor,dualar zaten cok büyük bir huzur kaynagi bence.

hic bir seye konsantre olamam ters yüz olurum bu sadece duygusal anlamda sorun yasadıgımda olur ama ayakta kalmak zorunda oldugumu ve sorumluluklarım oldugu bilincini hic yitirmem kendi kendime ederim kendimden baska kimseye zararım yoktur hastalanır rahatlarım her halde ne bileyim tukenmek bilmiyor ki ...

Bir derdim varsa beni en çok hayata tutunduran- olumsuzlukları omuzlayabilmeme yardımcı olan elbette Allah'a inancımdır. O görüyor,biliyor. Eğer vicdanım rahatsa, kalbimi temiz tutmuşsam,niyetlerimi bozmamışsam o anki sorunlarımın geçeceğine ve sabretmem gerektiğine gönülden inanırım ve sabrederim. Bunu zaten defalarca tecrübe ettim.
Bunca kirlenmişlik ve insani bozukluğun içerisinde hala 'insan' kalabildiğime vicdanım da onay veriosa kendime değer vermem gerektiğini telkin ederim. Kendimizi sevmeliyiz. Sevmeliyiz ki başkaları da değer versin, değeri veremeyenler de çıkıp gitsin hayatımızdan..

Biraz dolaylı oldu ama kasdettiğim şu: Kötü birşey yapmamışsam-en azından bilerek yapmadıysam- en zifiri karanlıkların ardından gün doğacaktır diye ümitle beklerim,umutlarımı tüketmem. Ailemi düşünürüm..Onların bana ne büyük bir lütuf olduğunu, pozitif yanlarımı,güzel huylarımı düşünürüm..Olumsuzluklara odaklanmam ve bundan mutlu olacaklara fırsat vermem..Veriyorsam kaybediyorumdur.[/B]

ne güsel yazmıssın ya bayıldım inan suan canım sıkkın ve ilaç gibi geldi

Çok düşünen, bir sürü senaryo kuran, paranoya yapan, olaylara kendi açım dışında bir çok kişisinin açısından bakmaya çalışan biri olduğum için, maalesef kendimi çok yıpratan biriyim. Ben bir şeyleri kabullenmekte çok zorluk çekerim. Kendime o kadar çok acı çektiririm ki,kısa bir süre sonra uyuşuk moduna geçerim. Sanki uyuşturulmuş gibi hiçbir şey hissetmem. Bir insanın 1 ayda çektiğini ben 1 haftada çekebilirim Nasıl savaştığıma gelince, artık düşünmekten kendimi almayı öğrendim. Birşeyleri unutmak istiyorsanız, ya da sorunlarınızdan uzaklaşmak, düşünmeyi ve anlamayı bırakacaksın. Ben artık ne anlamaya çalışıyorum ne anlatmaya. Herşeyi olduğu gibi bıraktım. Nasıl olduysa oldu diyorum. Nasıl olduysa oldu ama sonuçta oldu! Ve bunu değiştiremeyeceğim. Keşke öyle olmasaydı , ama öyle oldu napalım diyorum. Gerçekten de öyle, birinin gelmesini isteriz gelmez,keşke gelseydi ama sonuçta gelmedi... Acı çekmek istemiyorsanız, sorunlardan kurtulmak istiyorsanız, sorgulamayı bırakmanın şart olduğunu anladım. Sorgulamayı bırakmalı insan ve sonuca bakmalı. Avukat ve ya yargıç olmadığımıza göre sorunları çok irdelemenin manası yok. Ve şuanda yaşadığım sorunların,geçeceğine inanıyorum. Daha önceki zamanlarda olduğu gibi. Bunun sadece bir döneme ait olduğunun farkına vardırdım kendimi.

Ne güzel,cözüm bulmussun ve daha önemlisi uygulayabiliyorsun.keske bende yapabilsem senin gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…