• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sorunu aştık yorum yapmayalım

şimdi... kendi evladı da benimle aynı sıkıntıları çekiyor sonuçta babası yardımcı olamalı değil miydi diye düşündüm sadece... diyorsunuz da, sizin babanız neden yardım etmiyor ? madem karşı taraftan böyle bir beklenti var...
çok daraldım diyorsunuz, o zaman kenardaki altınları bozduracaksınız, borç kapayacaksınız.. yavaş yavaş biriktirir peşinat yaparsınz hem faiz ödememiş olursunuz 20 binlik kredi için, dünya kimseye kalmıyor.. herkes prensesler gibi gelin olmak ister ama imkanlar el vermiyorsa sadece bir nikah olmalı.. ya da 1 sene ertelenir evlilik, borca girmez kimse....

ahhhh kızlar zaten benimde o geldi aklıma. altınları satıp kredi borcunu kapatıp faizden kurtulcam. sonrada kredi öder gibi o sattığım altınları yerine koyacam ...

Siz de ayaginizi yorganiniza gore uzatsaydiniz. Tatli tatli yemenin aci aci..masi vardir derler ya, o hesap. Evlenmeden once herseyi istersiniz, elde yokken herseyim tam olsun dersiniz. Boyunuzu asan borclari yaptiktan sonra da "vay kaynanam kendine ev aldi, bize bakmadi". Kimse sizin borcunuzu dusunmek zorunda degil. Kayinvalidenler ev alirken de size soracak degil, ister ev alir, ister yat alir. Size ister yardim eder, ister etmez. Borc yaparken onlara mi guvendiniz?

Elinizde bozdurabileceginiz altinlar varmis. Hala evin pesinatina saycaz diyorsunuz. Ayrani yok icmeye... Bogaziniza kadar borca batmissiniz, odesenize borclarinizi, bir rahata ersenize once? Sonra ev icin yeniden calismalara baslarsiniz. Cok garip dusuncelere sahipsiniz esinizle siz bence. Onceliklerinizi kestiremiyorsunuz. Evlenmeden once de hesapsiz kitapsiz evlenmissiniz, bu kadar borc surpriz olduguna gore. Daha hala evlendikten sonra cok rahat yasayacagimi saniyordum demissiniz. Saka gibisiniz vallahi. Siz hesap kitap bilmedikten sonra burnunuz borctan cikmaz buraya yaziyorum. Bundan sonra luks icin borc yapmadan once 50 kere dusunmenizi, ve hatta hesaptan anlayan birine danismanizi oneririm. Ha bir de, baskasinin kesesine guvenip de borc yapmayin. Sadece kendinize guvenin.
terbiye sınırlarını aşarak yorum yapmışsınız. siz nereden biliyorsunuz o borcu kendi isteğimizle yaptığımızı.. böyle çirkin kelimelerle yada imalarla yorum yapmak size yakıştığını düşünmüyorum... yargılamadan önce bir kez düşünmenizi tavsiye ederim.. o borçları ben yapmadım. erkek tarafına eşya almayın dedikçe aldılar. öyle anlı şanlıda düğün yapmadık yani. böyle hakaret içiren yorum yapmak yerine yapmamanızı tercih ederdim...

terbiye sınırlarını aşarak yorum yapmışsınız. siz nereden biliyorsunuz o borcu kendi isteğimizle yaptığımızı.. böyle çirkin kelimelerle yada imalarla yorum yapmak size yakıştığını düşünmüyorum... yargılamadan önce bir kez düşünmenizi tavsiye ederim.. o borçları ben yapmadım. erkek tarafına eşya almayın dedikçe aldılar. öyle anlı şanlıda düğün yapmadık yani. böyle hakaret içiren yorum yapmak yerine yapmamanızı tercih ederdim...
Orda hakaret ve terbiyesizlik yok.
Tercihlerinizin mantikli bir yani yok, duymak hosunuza gitmese de oyle. Malesef.

sorması ayıp olmasın cevap vermeme gibi hakkınızda var tabi bekarmısınız?

Bekarim hanimefendi. Lutfen "evlenince gorursunuz" gibi birsey soylemeyin, gulerim. Zira alakasi yok. Sizin konunuza yorum yapmak icin evli olmaya gerek yok. Aklin yolu bir. Mantik evlenince ucmuyor. :))

Bekarim hanimefendi. Lutfen "evlenince gorursunuz" gibi birsey soylemeyin, gulerim. Zira alakasi yok.
Aklin yolu bir. Mantik evlenince ucmuyor. :))
aslında dolaylı yoldan onu ima edecektim. fakat evlenirken böle olmuyor. siz istemezseniz bile aileniz alınacak illa diye tutturuyor. yok şu kadar bilezik yok şukadar eşya.... anlatabildim mi. hem erkek tarafıda birtanecik oğlum var evine gelen misafirlere rezil olmayalım evde eksik olmasın diye alıyorlar. biz zaten herşeyin en ucuzunu aldık. en ucuzu en kalitelisi oldu. yinede bu kadar masraf çıkıyor. bekara avrat boşamak kolaydır. sizin başınıza gelmesin tabi istemem ama mecbur kalınıyor bazı şeylere hanımefendi...o_Oo_Oo_O

aslında dolaylı yoldan onu ima edecektim. fakat evlenirken böle olmuyor. siz istemezseniz bile aileniz alınacak illa diye tutturuyor. yok şu kadar bilezik yok şukadar eşya.... anlatabildim mi. hem erkek tarafıda birtanecik oğlum var evine gelen misafirlere rezil olmayalım evde eksik olmasın diye alıyorlar. biz zaten herşeyin en ucuzunu aldık. en ucuzu en kalitelisi oldu. yinede bu kadar masraf çıkıyor. bekara avrat boşamak kolaydır. sizin başınıza gelmesin tabi istemem ama mecbur kalınıyor bazı şeylere hanımefendi...o_Oo_Oo_O

Peki.

• Beğen
Reactions: gve
noluya burda bea olay var dediler geldim:D
hepsine yetiyorum ben kuzum. bu arada bir yol buldum altınların bir kısımını satıp krediyi kapatıp en azından faizinden kurtulcam nasıl fikir. aylık 200 lira faiz ödeyeceğime ceyrek alırım dimi o_Oo_Oo_O

hepsine yetiyorum ben kuzum. bu arada bir yol buldum altınların bir kısımını satıp krediyi kapatıp en azından faizinden kurtulcam nasıl fikir. aylık 200 lira faiz ödeyeceğime ceyrek alırım dimi o_Oo_Oo_O

Hesaplayıp ona göre göre bozdurun altınlarınızı. Bizim evliliğimizin başında ben hesapladım, eğer kapatırsam ne kadar para ödeyeceğim taksit taksit verirsem ne kadar ödeyeceğim diye. Faiz miktarı yaklaşık 1000 lira kadardı, eşim krediyi çekerken düşünmemiş ben de o 1000 lirayı düşünmem dedim, şuanda taksit taksit ödüyoruz. Bazen konusu açılır eşim zaten kabul etmez, mesela bir düğüne gittik bizim çeyrekten taktık, eşim hemen yerine koyar. Kredi nasılsa ödeniyor, onca altını yapmak zaman ister. Birde konuyu açarken neden evimiz yok arabamız yok borcumuz var diye stres olmuştunuz, şimdi bura içiniz rahatladı biraz anlayabiliyorum ancak altınlarınızı bozdurup krediden kurtuluncada, bu sefer borcu isteyerek yapmadım ama altınlarımı bozdurdum diyebilirsiniz. Ama üzülmeyecekseniz bozdurun. Mesela ben maddiyatcı değilim ama kendi huyumu biliyorum, taktığım zaman takıyorum, gidip bozdurum krediyi yatırsam (eşim istemez de), kendi kendimi yerim sonra, niye yaptım diye :) Birde daha 3 aylık evliymişsiniz, bence biraz acele etmeyin ;)

• Beğen
Hesaplayıp ona göre göre bozdurun altınlarınızı. Bizim evliliğimizin başında ben hesapladım, eğer kapatırsam ne kadar para ödeyeceğim taksit taksit verirsem ne kadar ödeyeceğim diye. Faiz miktarı yaklaşık 1000 lira kadardı, eşim krediyi çekerken düşünmemiş ben de o 1000 lirayı düşünmem dedim, şuanda taksit taksit ödüyoruz. Bazen konusu açılır eşim zaten kabul etmez, mesela bir düğüne gittik bizim çeyrekten taktık, eşim hemen yerine koyar. Kredi nasılsa ödeniyor, onca altını yapmak zaman ister. Birde konuyu açarken neden evimiz yok arabamız yok borcumuz var diye stres olmuştunuz, şimdi bura içiniz rahatladı biraz anlayabiliyorum ancak altınlarınızı bozdurup krediden kurtuluncada, bu sefer borcu isteyerek yapmadım ama altınlarımı bozdurdum diyebilirsiniz. Ama üzülmeyecekseniz bozdurun. Mesela ben maddiyatcı değilim ama kendi huyumu biliyorum, taktığım zaman takıyorum, gidip bozdurum krediyi yatırsam (eşim istemez de), kendi kendimi yerim sonra, niye yaptım diye :) Birde daha 3 aylık evliymişsiniz, bence biraz acele etmeyin ;)

kredide ödeyeceğimiz faiz aylık 200 tl. bunu vermek yerine altın alırsam hem kar etmiş olurum hemde bankaya boşa para vermemiş olurum diye düşünüyorum.yani çift taraflı kazanç. diğer yandan da bu kredinin taksiti eşimin maaşından kesiliyor. ve benim maaşımda çok geç yatıyor ev kirasını ödemekte çok zorlanıyoruz. her ay ev sahibinin öünde eğilince zoruma gidiyor. aslında bazı arkadaşlar katı yorum yapmış para göz sanmış ama bu durum böle zor durumda kalmanın bir patlaması olduğunu hiç düşünemiyorlar yargılıyorlar. sattığım altınları yerine koyma konusunda biraz zorlanabilirim belki ama biraz çaba harcamam gerekiyor ne de olsa hazır para yeniyor ama o işi eşime bırakıcam yoksa ben harcarım kendimi biliyorum. ama kendini tutar ve maaşından kesilen kısmı hemen altına dönüştürür yani iaşllah o_Oo_Oo_Oo_Oo_O

merhaba arkdaşlar.evleneli 3 ay oldu ama sorunlar bitmek bilmiyor... düğünden 20 milyar borç bıraktılar bize.evimiz kira. üstelik ilk çeyiz düzdüğüm evimi rutubet sorundan boşaltmak zorunda kaldım.sadece 2 ay oturabildim.eşyalarım çüremeyi başlayınca başka ev bulup taşındık.tabi bu kolay olmadı. zaten borç batağındaydık. evi taşırkende 3 milyar masrafım oldu. bekarken yaptığım bilezikleri bozdurdum öle evi taşıdık.eşimin aldığı maaş 20 milyarlık kredi borcu ev kirası faturalar felan bunlara gidiyor. iki de bir senin maaşın yattımı diye soruyor. benim paramda ev masraflarına zar zor yetiyor. yeni evli olmama rağmen ne istediğimi giyebiliyorum ne istediğimi yiyebiliyorum.kenara parada koyamıyurz.hafta da bir mutlaka bu sebepten eşimin üzerine gdiyorum.hem evin kira olması hem onca borcun kalmasını kabullenemiyorum.ev kendimizin olsaydı o borç ödenirdi ama yok nerde. 3 yıl kredi borcu öde. sonra para biriktir krediyle ev al borç öde ben ne zaman hayatımı yaşıyacağım.... zoruma gidiyor hergün ağlıyorum. yetmiyor yetiremiyoruzzzz.. eşimide üzüyorum suç ailesinin onlarda köyde ev almış onu ödüyormuş senin evlenecek oğlun var köydeki ev neyine yahu... bütün sıkıntıyı ben çekiyorum. ev alırken yardım edeceğiz diyolar ama ümitli değilim. millette yeni evli altlarında son model araba evleri kendinin son model sadece ben böleyim yediremiyorum kendime ...

eşinle muhabbetin iyi mi?, gerisini boşver..
benim ilk evlendiğim aylar tüm imkanım vardı..her istediğimizi alcak güçte zengindik..ama huzur yoktu..
eşimle muhabbetimiz yoktu hiç..
şimdi arabayı sattık altınlar gitti ama huzur var, çok şükür..
evimde huzurum olsun, borç harç geçer gider...

hayırdır niye böle bişey yazdınız size ne oldu :confused::confused:

erkek arkadaşım 2-3 yıl önce 20bin falan bi para biriktirmişti evlilik için sonra babasının ihtiyacı oldu o parayı verdi bide üstüne kredi çekti verdi (babam ilk defa benden para istiyor diye heyecanlandı :D), sonrasında babası vefat etti bi dünya borç kaldı onları ödedi, bi kaç ay önce borcu bitti artık biriktirebiliriz derken kardeşi nisanlandı yakında evlenecek, farklı bi şehirde çalışıyor oraya gel git takı tak fln derken şimdi de o yüzden biriktiremiyor :) bidahaki aya artık bişey çıkmazsa bizim için yine biriktirmeye başlayacak ve biz 2 ayrı şehirde düğün yapıp bambaşka bi şehire ev kurucaz :) ne onun annesinin yapacak durumu var nede benimkilerin, ben biriktiriyorum bakalım o da ne yapabilirse yapcaz... bazen bende bunalıyorum ama napalım canı sağolsun sağlık olsun da herşey boş :rolleyes:

kısaca ailelerden tek beklentim hatıra niyetine ince bi kolye.. dahası yok :) düğünümüzde takılcak bileziklere kadar kendimiz yapcaz

Valla ben de yeni evliyken istedigim hicbir sey olmadi.
Biz borcsuz evlendik, ama ben eve esya aldirirken en dandiklerden aldirdim. Mesele milyarlarca liralik esyayi eve doldurmak degildi benim icin, esimle huzura kavusmakti, nitekim de oyle oldu. Hic pisman degilim, kiradayiz, arabamiz yok, alti tane bilezigimden iki tane kaldi, giden bilezikler de kurslara, dersaneye gitti.
Sizin tek dezavantajiniz borcla evlenmek olmus. İnsallah feraha cikarsiniz. Ben calismamama ragmen biz bi kere bile maddi sikinti cekmedik. Sabredin bence, her darligin bi bollugu vardir.

• Beğen
merhaba arkdaşlar.evleneli 3 ay oldu ama sorunlar bitmek bilmiyor... düğünden 20 milyar borç bıraktılar bize.evimiz kira. üstelik ilk çeyiz düzdüğüm evimi rutubet sorundan boşaltmak zorunda kaldım.sadece 2 ay oturabildim.eşyalarım çüremeyi başlayınca başka ev bulup taşındık.tabi bu kolay olmadı. zaten borç batağındaydık. evi taşırkende 3 milyar masrafım oldu. bekarken yaptığım bilezikleri bozdurdum öle evi taşıdık.eşimin aldığı maaş 20 milyarlık kredi borcu ev kirası faturalar felan bunlara gidiyor. iki de bir senin maaşın yattımı diye soruyor. benim paramda ev masraflarına zar zor yetiyor. yeni evli olmama rağmen ne istediğimi giyebiliyorum ne istediğimi yiyebiliyorum.kenara parada koyamıyurz.hafta da bir mutlaka bu sebepten eşimin üzerine gdiyorum.hem evin kira olması hem onca borcun kalmasını kabullenemiyorum.ev kendimizin olsaydı o borç ödenirdi ama yok nerde. 3 yıl kredi borcu öde. sonra para biriktir krediyle ev al borç öde ben ne zaman hayatımı yaşıyacağım.... zoruma gidiyor hergün ağlıyorum. yetmiyor yetiremiyoruzzzz.. eşimide üzüyorum suç ailesinin onlarda köyde ev almış onu ödüyormuş senin evlenecek oğlun var köydeki ev neyine yahu... bütün sıkıntıyı ben çekiyorum. ev alırken yardım edeceğiz diyolar ama ümitli değilim. millette yeni evli altlarında son model araba evleri kendinin son model sadece ben böleyim yediremiyorum kendime ...
Madem düğün borcunun altından kalkacak gücünüz yoktu o zaman evlenmeyecektiniz.

Yeni evli genclerin böyle mızmızlanması beni deli ediyor.

Tabi ki sıkıntı cekeceksiniz, emek olmadan yemek olmaz

erkek arkadaşım 2-3 yıl önce 20bin falan bi para biriktirmişti evlilik için sonra babasının ihtiyacı oldu o parayı verdi bide üstüne kredi çekti verdi (babam ilk defa benden para istiyor diye heyecanlandı :D), sonrasında babası vefat etti bi dünya borç kaldı onları ödedi, bi kaç ay önce borcu bitti artık biriktirebiliriz derken kardeşi nisanlandı yakında evlenecek, farklı bi şehirde çalışıyor oraya gel git takı tak fln derken şimdi de o yüzden biriktiremiyor :) bidahaki aya artık bişey çıkmazsa bizim için yine biriktirmeye başlayacak ve biz 2 ayrı şehirde düğün yapıp bambaşka bi şehire ev kurucaz :) ne onun annesinin yapacak durumu var nede benimkilerin, ben biriktiriyorum bakalım o da ne yapabilirse yapcaz... bazen bende bunalıyorum ama napalım canı sağolsun sağlık olsun da herşey boş :rolleyes:
seninki arapsaçına dönmüş baya bi ya ama atlatmışsın çok şükür :)

sen biriylemi karıştırıyorsun beni? ben bu kk da yeni üyeyim dediğin konuya bir örnek veririmisin hangi tavır bende bir öğreneyim ayrıca yargısız infaz ediyorsunuz. bu kadar borcun altından kalkamamayacksan evlenmeseydin felan yazmışsın... insanlar bir anda içleri daralıp içinedilerini paylaşmak isteyebilir. buna yok o zaman evlenmeseydin tarsında bir konuşma yapıp durumu daha da vahimleştirmenin bir yararı varmı.... hem sen nelerin ne için olduğunu bilemezsin. ben bir arkadaş sorduğunda zaten bu borçtan haberimin olmadığını söylemiştim. işte bu yüzden konuyu bilmeden kırıcı yorum yapman hoşuma gitmedi. ben sadece oldu yazmasaydım eğer kırıcı konuşabilirdim. çünkü zaten bir derdim var merhem olmak yerine daha da kırıyorsunuz insanı. bazı arkadaşlar gayet olumlu yorum yapıp beni kendime getirdi.olayın çözümü ancak bu şekilde olabilir. bu formun asıl amacıda budur zaten. yanlışmı düşünüyorum. insanları rencide edecek yorumlardan kaçınırsak daha faydalı olabilirz....

Back
X