Sorunum abimle ve benden cok borc istemesi

kaç yaşındasın?annen dolduruşa gelip seni okuldan almaya kalkıyosa o parayı kimselere verme.

peki kardeşiniz hep ben hep ben diyen bir kardeşse de yine de böyle mi düşünürdünüz?

Bazen hatayı sadece karşı tarafta aramamak gerek. İki kardeşi bu derece birbirine sevgisiz ve güvensiz yetiştiren ailede aramak gerek suçu. Muhtemelen erkek çocuk diye pohpohlanan bir abi, kız çocuk diye üstünde hep baskı kurulan bir kız kardeş. Bir insan okurken nasıl oluyor da "ailem okul paramı yatırmazsa endişesi" duyabiliyor acaba??? Gerçek aile yoksa da bulur evladını okutur, gerçek anne öyle bir evladının ağzına bakıp diğerini yermez. Kısacası aslında bence burada ki durum para konusundan çok daha vahim. Kanı canı kardeşine yardım eli uzatmayan bir kardeş, kardeşine şantaj yapma cesareti taşıyan bir abi, ailem okul paramı yatırmazsa endişesi duyan bir evlat, erkek çocuk diye pohpohlanan bir evlat, evlatları arasında ayrım yapan bir anne... Yazık para insanları ne hale getiriyor çok üzücü.

Sorunuza gelince, tabi ki yorumu kendi açımdan düşünerek yaptım. Ne ben ne kardeşim hep ben diyecek insanlar olarak yetiştirilmedik. Ama "siz kardeşsiniz , hayat boyu birbirinize destek olacaksınız" şeklinde büyütüldük. Bende para varken kardeşim banka denen resmi tefecilerin eline düşüyorsa bundan ancak utanırım.

Ben olsam kesinlikle böyle güvenilmez birine borç vermem böylesi inkar eder hiç borç almamış gibi davranır

hatta paranın diğer yarısına da göz koyar

keşke o hesap cüzdanını pek ortalıklarda bırakmasaydın

benim böyle abim olsa 5 kuruşsuz gibi davranırdım ki borç harç muhabbetlerine hiç maruz kalmayayım

Tatlım valla bugüne kadar , kardeşime,ablama,enişteme ne verdiysem geri gelmedi. Bu saatten sonra ne isterlerse yok diyorum.Sayelerinde hiç birikimim yok ve 39 yaşındayım. Ne varsa aldılar hiç geri ödemediler. Senin yerinde ben olsam ve şimdiki aklım olsa asla vermezdim.

ne yazık ki öyle
yıl olmuş 2015 hala erkek evlat diye ayrım yapılıyor
bazen başka sebeplerde olabiliyor
sakın yanlış anlamayın sorum size muhalefet olmak için değildi
söyleme tarzınızdan sizin ve kardeşinizin karşılıklı fedakarlıklar yaptığını anladığım için aksi durumda da aynısını mu düşünürdünüz diye merak ettim
çünkü benzer şeyleri yaşadım yaşıyorum da
ve ne yazık ki abim her para istediğinde Allah affetsin zoraki veriyorum ve istediğinin de genelde yarısını veriyorum çünkü o paranını geri gelmeyeceğini biliyorum
haa benden istediği genelde az buz bi para önemli değil
ama sonuç önemli benim için ki ailemin bazı ayrımlarından bu hale geldi ve geldim
keşke sizin kardeşinizle olan bağ benim abimle aramda olsaydı
kızım doğdu abim aylar sonra geldi evime o da zorla, doğum sonrası aramadı bile
anneme söyledim kızım selim de böyle işte dedi boşver dedi, her zaman her yanlış davranışında olduğu gibi
ama bayram gelir babamı aradığım an selimi ara, açmazsa mesaj at vs demeye başlar çünkü aramadığım anda biliyorum abim gidip babama söylüyor aramadı beni diye babam da o kırılmasın diye önceden tembihliyor beni
yani bu tarz şeyler sadece maddiyatla kalmıyor ve insan yaş aldıkça byle şeyler daha çok koyuyor
o yüzden konu sahibine vermemesini tavsiye ediyorum ki, abisi de bilsin biraz bu zamana kadar annesi babası öğretmemiş belki kardeşinden öğrenir diye

Kardeş sıfatından önce insan sıfatı gelir.İnsanlığın gerektirdiğinin aksi davranan insanı kardeşim al canım kanım senin olsun ne demek diye bağrıma basmam.

Evet sizde haklısınız, bende sanırım tek taraflı baktım olaya. Hayat hepimizi aynı şeylerle sınamıyor maalesef, benim için kardeş demek kan demek can demek hayat demek. Böyle düşünüyor olmamın sebebi belki de , kardeşimin benim elimde büyümesidir. Aramızda 8 yaş fark var, annem çalıştığı için okullar tatilken evde ikimiz tek kalırdık. Altını açardım, yedirir ,uyutur evi toparlardım. Ve bunları yaparken daha 9-10 yaşındaydım. Biz birbirimiz için fedakarlık yapmaya daha o zamanlar başlamışız. İşte o yüzden bizde kardeşlik başkadır, bilirim ki elimi o tutacaktır. O da bilir ki canım pahasına tutarım onun elini.
Konu sahibi de vermemeli sanırım.

Kardeş sıfatından önce insan sıfatı gelir.İnsanlığın gerektirdiğinin aksi davranan insanı kardeşim al canım kanım senin olsun ne demek diye bağrıma basmam.

Tabi ki insani vasıflar önemlidir, ama hiç bir zaman kardeşimi diğer insanlarla aynı kefeye koyamam. Arkadaşım gelir borç ister yoksa veremem, yok derim. Ama kardeşim gelir abla yardım et der, yoksa da bulmaya çalışırım. Varsa altınım bozarım, olmadı kredi çekerim, olmadı avans isterim, olmadı başkasından ister kendimi borca sokar ama ona yardım ederim.

maşallah size, Allah ağzınızın tadını bozmasın nasıl imrendim size anlatamam

Vermezsem de annemi falan dolduracak çok benim hakkimda, zaten bana haftanın 4 günü bağırıp çağırır annem .
Ee ver o zaman..akil istiyorsun bizde verme diyoruz..alistirmayin su had bilmezleri soyle kiiii hadlerini bilsinler..doldursun annenide..doluyosada onada yazik yani..

saçmalamayın 2500 tl gibi bir rakamla kimse hapse girmez birşekilde bulur siz öğrencisiniz bulunmaz zannediyorsunuz ama bulunur...
dik durun ve asla olmaz deyin...
devamı gelmez
çünkü anladığım kadarıyla abin arsızlaşmışş

Verip vermeyeceğin konusunda birşey diyemeyeceğim. Abi sizin abiniz hapse falan girmeside tabiki sizi nekadar üzüp üzmeyeceği ,onun aklının ne kadar başına gelip gelmeyeceği ile ilgili,
Naçizane tavsiyem. Kendinize internet bankacılıığı oluşturun ve banka hesap cüzdanıda kullanmayın. Bankada işlem yapmak için cüzdan şart değil bildirim kadarı ile hesap numarası yeterli.Böylece nerede neyiniz var bilmez abiniz.

Bütün paranı başka bi hesaba aktar boş hesap cüzdanını da ona göster hepsini harcadığını söyle ister inanır ister inanmaz kendi bilir

Hesap defterinizi nasil gormus ki esyalarinizi ya da cantanizida mi karistiriyor? Keske daha iyi bir yere saklasaydiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…