- Konu Sahibi fitolmakistiyorum
-
Zaten annem de söylesem abimin benden istediğini o da verme der, o 2000 euroyla çok zorda olduğu için ödemişSenin paran senin kararin.Ama uzuldum yemedin icmedin biriktirdin belliki.Annenle konus abinden once sen soyle ihtiyacim olan parayi istiyo bana lazim de.Seni hakli bulmazda bagirir cagirirsa bosver bagirsin istedigi kadar.Abin de seni sindirmeye calisiyo izin verme buna.Nereye borc yaptigi bile belli degil ne malum keyfine yapmadigi.
iyi yapıyorsun güzelimÖğrenci olmasaydım aram kötü olmasın diye hepsini verirdim gerekirse ama yarın öbür gün ailem okul ucretimi falan odemezse diye saklıyorum o parayı
peki sen söylemeyemezsen abin ne diye dolduracak anneni?Zaten annem de söylesem abimin benden istediğini o da verme der, o 2000 euroyla çok zorda olduğu için ödemişama anneme abimin istediğini söyleyemem sağlık sorunları olduğu için onu çok üzmek istemiyorum
Sen soylemesen de abin soyleyecek ama.Senin dusundugun kadar dusunmuyor annenin üzülmesini.Bence annen illaki duyacak gidisata bakilirsa.Yine zordayim diye annenin aklina girebilir.Zaten annem de söylesem abimin benden istediğini o da verme der, o 2000 euroyla çok zorda olduğu için ödemişama anneme abimin istediğini söyleyemem sağlık sorunları olduğu için onu çok üzmek istemiyorum
Merhaba arkadaşlar
Abimden gizledigim ve kendi biriktirdigim 5000 tl param var bankada(küçüklüğümden beri zar zor biriktirdim). Şu an 20 yaşında ve ogrenciyim, yani o para birşey olursa tek güvencem, birşey olursa okul paramı ödemek için saklıyorum.
Bugün abim hesap cuzdanimi gördüğünü soyledi ve benden 2500 tlsini istedi. Bende onun guvencem oldugunu ve veremeyeceğimi söyledim. Ama o da borçları olduğunu soyledi ve 2500 tlyi odemezse hapise gireceğini soyledi (borcu gercekten var). Geri ödeyeceğini soyledi ama odemeyeceginden eminim, çünkü hiçbir borcunu geri ödemiyor bana. Hatta bir kere borcunu ödemek için annem bana ait olan 2000 euroyu ona vermişti bana sormadan . Ve bunun gibi bir çok şey oldu. Ama parayı vermezsem annemi bana karşı dolduracagindan eminim (bir kere annem beni okuldan bile almaya kalkti dolduruzlar yüzünden). Bu durumu aileme söyleyemem çünkü söylersem daha kötüsünü yapar bana, ve annem hasta yani onu üzmek istemiyorum da.
Bana fikir verebilir misiniz ? Çok sıkıştırıyor. Ne yapayım sizce?
Hukuk öğrencisiyim.Ödenmeyen borcun hapis cezası yaptırımı yoktur.
peki kardeşiniz hep ben hep ben diyen bir kardeşse de yine de böyle mi düşünürdünüz?Vayy be ne günlere kaldık, insan kardeşinin sıkıntısına da çare olamayacaksa kardeş olmanın ne anlamı var. Anlamak zor gerçekten, kardeşim canımdır hayatta birbirimize destek olmak için varız. Benim ihtiyacım olduğunda o koşar, onun ihtiyacı olduğunda ben koşarım. Kardeş olmanın anlamı budur.
Çok teşekkür ederimBorçlar kanunu 112, "Borcun ifa edilmemesi durumunda borçlu, alacaklının bundan doğan zararını gidermekle yükümlüdür." Diyor. En fazla donuna kadar alırlar ama hapse girmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?