Sosyal medya beni mutsuz ediyor

mucizelazim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2017
804
1.047
63
Merhaba KK üyeleri. 6 aylık evliyim. Evliliğimde maddi sıkıntı dışında bir sorun yok çok şükür. Eşimin esnaf işleri şuan çok iyi gitmiyor ve bende yeni işe girebildim. Biraz borcumuz olduğu için çok fazla istediğimiz gibi gezip, yiyip içemiyoruz. Sosyal medyaya girmediğimde bu soruna dönüşmüyor. Ama instgram da arkadaşlarımı her hafta sonu başka şehirde tatilde, akşamları yemekte, alışverişte görünce içten içe sanırım kendimi yıpratıyorum üzüyorum neden biz yapamıyoruz diye. Hiçbir suçu yokken elinden bişey gelmeyen kocama surat falan yapıyorum kendi kendime küsüyorum. Farkediyor ama neyin var dediğinde yeteri kadar paramız yok demiyorum onuda üzmeyeyim diye. İnstgram bağımlılık gibi oldu bende hesabımı donduruyorum huzurum kaçmasın diye sonra dayanamayıp yine açıyorum. Ve gerçekten çok merak ediyorum bu durumu bir tek ben mi yaşıyorum ya. Genel olarak kimseyi kıskanma huyum yoktu aslında ama neden böyle oldum ben

Son yıllarda sosyal medya diye bir dert türedi resmen. Mutsuz oluyorsanız bakmayın arkadaşım. Ben bakmıyorum, instagram, facebook kullanmıyorum, bir yerim eksilmiyor. Mutsuz olduğumdan da değil, sadece çok sığ, çok gereksiz geldiği için uzaklaştım. İnsana hiç bir şey katmayan saçma sapan bir mecra. Üstelik vaktinizin de çoğunu yiyor.

Yeni evlisiniz daha, yeni evliler genelde maddi sorunlar yaşar. Zamanla düze çıkar gezmeye tozmaya başlarsınız. Bunun için surat asarsanız cicim ayları bitince kocanız umursamamaya hatta sinirlenmeye başlar. İki sene sonra evliliğim neden bu hale geldi diye gerçek bir derdiniz olur.

Kıyas çok tehlikeli bence. Sosyal medya olmasa iş ortamı olur, iş olmasa aile ortamı olur. Halinize şükretmeyi öğrenmedikçe hep kaybeden sizin hayatınız olacak. Kendinizden iyisiyle değil, kötüsüyle kıyaslayın illa kıyaslayacaksanız.

O degilde bende bu aralar gicik olmaya basladim instagramada facede gereksiz bos bi yer kapatin hesabinizi bosverin dert edecek bisey yok allah saglik huzur versin parada sonradan gelsin yapin bi kahve sohbet ederek icin esinizle

evliliğinizi yıpratmayın böyle.. daha yolun çok başı.. gezersiniz sizde durumlarınızı düzeltince.. bizde sizin gibiyiz ama bunu birbirimize destek olarak atlatmaya çalışıyoruz.. köstek olmuyoruz moral bozmuyoruz ..

Bu denli modunuzu düşürüyorsa kapatın tamamen, hayatımız boyunca bizden daha iyi imkanlara sahip olan insanlar olacak hatta bunlar en yakınımızdakilerde olabilir, hayat şartlarımızı kabullenmemiz gerekiyor. Kiminin aylık mutfak masrafı bir başkasının bir akşamlık yemek parası olabiliyor.

Kendinizi üzüp yıpratıp, eşinize surat asacak kadar anormal davranışlar sergiliyorsanız sosyal medya hesaplarınızı kapatabilirsiniz. Bu arada yaş kaçtı?

Ben sosyal medyada ki hayatların hemen hepsini şişirilmiş buluyorum.
Bence bu kadar kötü hissediyorsanız kapatmalısınız .
Bir de daha yeni evlisiniz ki borç ödemeniz çok normal.
Emin olun onlarda o hayatta hiç mutlu değiller. Buna kaç kere şahit oldum.

Biz eşimle nişanlanjnca bütün hesaplarımızı kapattık. Yaklaşık 3 yıldır hayatımızda sosyal medya yok. Kafamız rahat. Yok kim ne paylaşmış kim istek göndermiş kim ne yorum yapmış yapmı... Umrumuzda bile değil. Tek sosyal paylaşım alanımız whatsapp. Bence siz de böyle yapın. Biraz da halinize şükredin.

Dondurma canım sil
Sana ne ki millet nerde ne yapıyorsa yapsın?

Ben hayatımın hiç bir noktasında çocukluğum ergenligim de dahil hayatımı hep gösterişten uzak tuttum ve hiç başkalarına imrenmedim bile . Çünkü herkesin hayatlarında kendilerine göre sorunları var bunu içsel olarak kabul edin ortada bi sorun yokken mutsuzluk cikartiyosunuz. Aksine eş olarak sizin destek olmanız gereken dönemde adam bide sizin kaprislerinizle uğraşmak zorunda kalıyor . Ben sosyal medyayı kullanıyorum ve sosyal medya kullanmakta sorun yok ama mantık gereği de kimse pasaklı halini koymaz kimse bakımsız halini koymaz herkes gezme tozma olsun estetik gorunebilecek durumlarda fotoğraf çeker ve koyar. Kimse ben bugün kocamla tartıştım böyle böyle söyledi ağlıyoruz diyip video foto çekmez çünkü mantıklı değil ama bunları yapmayanların da hayatları günlük gulustanlik olduğu anlamına gelmiyor siz düşünce yapımızı değiştirin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…