Sosyal medya beni mutsuz ediyor

komiksiniz.

ben işsizim ve pek gezemiyorum instagramda insanları gezerken gördükçe kendim gezmişim gibi içim açılıyordu arkadaşlarıma daha çok manzara çekin hikayeye koyun diyordum ders çalışırken ara verip o hikayeleri bakıyordum içim açılıyordu. birinin konseri varsa en az 4 5 arkadaşım gitmiş oluyordu(birbirlerini de tanımıyorlar) hepsi farklı şarkılar çekmiş oluyor ve nerdeyse konsere gitmişim kadar eğleniyordum. yorum yazıyordum vs kimse de burnu büyük cevap vermiyordu. ben herkesin oh herkes beni kıskansın kafasında paylaşım yaptığına inanmıyorum ben eğlenmek için ordaydım çoğu insan da öyleydi bence. zaten oh beni kıskansın kafasındakiler belli oluyor ve kıskanılmıyor

yani hasetle bakarsanız negatif etkikenirsiniz ben sanatçıların sayfalarını konserlerini izleyip bile eğleniyordum spor sayfalarıyla gaza geliyordum vs.

sosyal medyanın negatif yönleri yok diyemem ama onlar hasetlik değil bence. tabi bu sizin bakış açınıza bağlı.

İlla boş bişeye bağımlı olmak istiyorsanız oyun falan oynayın, hem stres atarsınız hem oyalar unutursunuz o mecraları. Bende bağımlılık yapan oyunlar var aklıma bile gelmiyor instagram falan. Arada bişiler açıp okuyorum buraya bakıyorum falan vakit geçiyor. Kendinizi oyalayacak başka şeyler bulun, film izleyin, kitap okuyun. İnsanların güzel hayatlarını izlemek çok da keyifli bi aktivite değil bence.

Bırakın kim nereyi gezmiş, ne yemiş, ne için paylaşmış filan... Siz eşinizle mutlu musunuz, birbirinizi seviyor musunuz, evinizde huzurlu musunuz, sizi tatmin eden uğraşılarınız var mı, bunlara bakın... Asıl zor bulunan ve kıymetli olan şeyler bunlar. İnsan kendi hayatında mutlu değilse böyle başka hayatlara sarar kafayı. Borçlar yüzünden geriliyorsanız, borç da ödeniyor, bitiyor. Sonsuza kadar borç ödeyip, bir şeylerden kısacak değilsiniz, elbette ayağınızı yorganınıza göre uzatırsanız.

Sosyal medyanın yarattığı 2 sorunlu grup var.

1- Bakın, geziyorum, yiyiyorum, içiyorum, seviliyorum. Acayip mutluyum. Gelin görün, siz de şahit olun. O nasıl bir mutluluksa, başkalarından onaya ihtiyaç var. Yayınlamayacaksan tüm yaptıkların anlamsız.

2- Aaa onlar hayatı yaşıyor, hayat yaşamak denen şey bu işte; başka alternatifi yok. Ben de onlar gibi olmalıyım. Hedefim bu bundan sonra.

Eğer arzunuz sadece eşinizle güzel zaman geçirip mutlu olmaksa akşamları el ele yürüyüşe çıkabilirsiniz,yürümek parayla değil. Veya havalar güzelleştiğinde pikniğe gidebilirsiniz arkadaşlarınız ve ailelerinizle. Bir parkta oturup çekirdek çitleyebilirsiniz termosunuza çay doldurup. Bunlar para eden şeyler değil ve mutluluk parayla ölçülmeyecek bir şey. Ama illa şehir şehir gezeyim tatillere gideyim alışverişler yapayım arkadaşlarım gibi diyorsanız bilemeyeceğim. Gerçekten mevcut bulunduğu durumda mutlu olan insanın aklına fotoğraf paylaşmak gelmez zaten. En azından benim aklıma gelmiyor.

yanlis kisileri tkip ediyorsunuz,

ben mesela son zamanlarda kanser hastasi 3 cocuklu bir kadini takip ediyorum,
kadin o haliyle bana umut ve pozitiflik asiliyor.

bir de yardim eli olan bazi gruplari takip ediyorum,
onlar da nasil iyi insan olunur dersi veriyorlar resmen.

sizi iyi gelen hesaplari takip ederseniz, emin olun sosyal medya da bir ocu degil.

Evlilik kurumu artık devlet eliyle acilen kontrol altına alınmalı.
Nasılki üniversite, ehliyet, memuriyet vs için uygunluk ve hak kazanım sınavları varsa evlilik sınavıda yapılmalı ve sadece sınavı geçebilen, evliliğe uygun ve olgunlukta olan insanların evlenme hakları olması lazım.
Evliliğe uygunluk sınavı : EUS
Miss gibi varya... toplum çağ atlar resmen.

Yoksa hiçkimse akşama kadar eşek gibi çalıştıktan sonra instagramda ona buna özendiği için surat asan trip atan bir eşe katlanmak zorunda değil... :/

bende kapatacam gina geldi her yedini paylasandan zara posetiyle resim cekip ayy bügünde böyle diye yazandan canim sikilinca ben yazip sacma bi resim cekenden gina geldi

Ablam ve kuzenlerim öyle. Bir yere gidiyorlar kahvaltıya diyelim, aynı şeyleri hepsi birden paylaşıyor. Bir kahvaltı masası, aynı manzaraya karşı aynı sandalyede hepsi fotoğraf çekilip story atmış.

Bu yaz ablam ve abim ile memlekete gittik. Biz abimle senede 2-3 defa gidiyoruz ama bu sene ablamda geldi. Kafa dinlemeye mi gittik, fotoğraf çekilmeye mi anlamadım. Abimle gittiğimiz yerlerde anı olarak maksimum iki fotoğraf çektirirdik. O bir haftada telefonda ekstra bine yakın fotoğrafla geri geldim. Bir daha tövbe. Bu yaz Nevşehire, Mardin'e gideceğiz abimle ve kaçak göçek gideceğiz.

bu düşüncede olanlar genelde eşinin aldığı çiçeği atıp sosyal medyadan teşekkür edenler oluyor.. yapmayın...

ayrıca böyle düşünmeye devam ederseniz gezmeleriniz de sırf bu sitelere yüklemek amaçlı olur, bunu da yapmayın.. salın gitsin

Diyorum ya bende gittiğim yerleri paylaşmam doğru düzgün gidince, karşı değilim de sevmem bende

Eşim sağolsun çiçek sevmediğimi bildiğinden kutu kutu çikolata alır bende onun teşekkürünü evde kendisine yaparım :) ben ayda bir de olsa yemeğe gezmeye bir yerlere gidiyorum ama paylaşmıyorum çok gezerkende çok paylaşmazdım amacım bu değil

Kendinizden Üstün durumda olanlara bakıp üzüleceğimize Kendinizden zor durumda olanlara bakıp şükretmelisiniz.ama ben bunu öğrencilerimiz söylerdim. Şimdi ücretsiz izindeyim 2 senedir Bir kere dışarıda çıkıp yemek yemedim.arada eve söyledik.zaten 3 çocukla dışarda zor dedik.zorlandik geçer dedik öncekiler gibi..premature ikiz bebeklerimle evdeyken en büyük mutluluğum onlar uyuduğunda 15 dakika kitap okuyup çay içmekti..

Biz ikimiz de sosyal medya kullanmıyoruz. Önemli olan başkasının ne yaptığı değil benim ne yaptığım.. yaptığımla mutlu olup olmadığım.

Üstelik de gezmenin sonu yok lüksün sonu olmadığı gibi.luksun her zaman bir üstü daha vardır. sizin gibi düşünen insanların biraz gezseler bile yine mutsuz olacağını düşünüyorum. Şurada gitseydim burada gitseydim şunu da yeseydim bunu da etseydim deyip tatmin olmayacağınıza inanıyorum. O yüzden önce sahip olduklarınızla mutlu olmayı deneyin Gerisi gelir inşallah.

Yalnız bende eşşek gibi çalışıp eve gelip evde de eşşek gibi çalışmaya devam ediyorum. Her gün oturup buna surat falan yapmıyorum Katlanıp katlanılmayack bir konu yok ortada

Son düzenleme:
Diyorum ya bende gittiğim yerleri paylaşmam doğru düzgün gidince, karşı değilim de sevmem bende
Canım inan bana çok gereksiz. Özenme hiç o hayatlara. Eşin ile sinemaya gidin, o bile ilaç gibi gelir. Benim de arkadaşlarım var her hafta bir yerde, her gün neredeyse bir etkinlikte. Hepsi bana kızıyor elini ayağını çektin diye ama o kadar yorucu ki... benim maddi imkânım da var üstelik. Üç sene önce her gün gezen ben son üç senedir keşke yavaş yaşasaydım diyorum. Çünkü o kadar hızlı yaşadık ki şimdi aynı şeyleri tekrar tekrar yapmak sıkıcı geliyor. Geçen akşam eşime bir yere gitmek istemiyorum da araba ile öyle boş boş gezesim var dedim. Dün akşam üstü aradı hadi hazırlan diye çıktık araba ile şehirde turladık. Sonra birbirimize bakıp, yemeği evde yiyelim dedik eve yemek söyledik. Dışarısı o kadar kalabalık ki biz artık kıyafet alışverişini bile internetten yapıyoruz. Avmler tıklım tıklım, boğucu. Hani maddi imkân diyorsun ama inan olsa da belli bir süre sonra her şey sıkıyor, boğuyor. Anlık mutluluk hepsi. Beni hayatta deli gibi mutlu edecek tek alışveriş kitap alışverişidir. Tek seferde gider kitapçı da 2 saat gezer 15-20 tane alır çıkarım. Normalde mutsuz olmasam da o an başka mutlu olurum. İstersen harcayabileceğin sınırsız miktarda paran olsun, istersen dünyayı gez yine mutsuz olacak bir şey bulursun. Hiçbir derdim yok mesela, şuan kendi kendime triplerdeyim.

canım çoğu show ve gösterme onların çoğu yapmacık sadece amaçları insanlara lüks yaşama ispatı herşey iç huzuru mutluğu bulmakta ailen evliliğinde mutluysan kendi hayatının güzelliklerine odaklan yukarıya bakma aşağıya bak ne durumda olan hasta düşkün fakir insanlar var herkesin güzelliği maddi durumu herkesten farklı kıskanmak yerine kendi güzelliklerini imkanlarını değerlendir evde kaliteli vakit geçirin eşinle sinemaya gitmek yerine yada açık alanda dolaşın maddi açıdan yıpratmayan faaliyetler yapabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…