En güzelini yapıyorsun bence.İnsanlar da neden inanmıyor anlamıyorum herkes kullanmak zorunda mı?Ben 3 4 aydır filan sosyal medya kullanmıyorum bir ara instgaram açtım ve geri sildim onu da kullanmamın nedeni insanlar ne yazık ki sosyal medya da kolaylıkla yalan bilgi küfür hakaret ediyorlar hepsi bir profilin arkasına gizlenip oraya güveniyorlar bu yüzden kullanmıyorum TikTok Instagram Twitter hiçbirini kullanmıyorum telagram var oradan da haber takip ediyorum ve kpss ait şeyler var örneğin grup arkadaşlarımla oturken instgaramimi istiyen arkadaşım oluyor kullanmıyorum dediğim zaman garipsiyor ve yalan söylediğimi düşünüyor ama öyle değil ben Sadece gerçek yaşamın tadını çıkarmak ve sosyal medya herkesin ne yaptığını görmek istemiyorum
Kesinlikle öyleBu devirde instagramı olmayan insan görsem ne yalan söyleyeyim ben de bi tedirgin olurum.
İnsanların instgaramim yok dediğim zaman garipsemesi nasıl iletişim kuruyorsun insanlarla demesineden tuhaf karşılasinlar ki pekcok insanin sosyal medyasi yok artik.
tiktok, twitter, facebook, forsquare, snapchat bende de yok mesela. sadece instagram var o da cok sıktı artik, paylasim yapasim gelmiyor son postum 2024 nisandaydi sonra evlenince attim bjr tane. yilda 1 foto attigim sacma bir album haline geldi bir de bazen hikaye paylaşıyorum.
ama kapatadabilirim yani bunda ilginc olan ne var ki?
Orada harcadığın zamana ve karşına çıkan içeriklere sınır koyarsan bu sorunu yaşamazsın bence.Kesinlikle öylebu yüzden bir tane instgaram açtım beni garipsemesinler diye ama dayanamayıp sildim çünkü aşırı bilgisiz ve özgüvensiz insanlar kaynıyor öylesine bir haber çıkıyor yorumlara bakıyorum insanlar birbirinin ırkına birbirinin hayatına hatta dış görünüşleriyle dalga geçiyorlar bu yüzden tekrar siliyorum
Yapiyorum herzaman ama sosyal medya kullanmamaya alıştım şuan 1 tane hesap acıcam arkadaşlarımı Alicam bu yazıyı yazarken az önce arkadaşım dedi instagram aç diyor resim ekleyicem seni de etiketleyim diyorOrada harcadığın zamana ve karşına çıkan içeriklere sınır koyarsan bu sorunu yaşamazsın bence.
Hekres birbirinin kopyası olduğu için ve bu normalleştiği için anlama ve algı şekli de daraldı.Ben 3 4 aydır filan sosyal medya kullanmıyorum bir ara instgaram açtım ve geri sildim onu da kullanmamın nedeni insanlar ne yazık ki sosyal medya da kolaylıkla yalan bilgi küfür hakaret ediyorlar hepsi bir profilin arkasına gizlenip oraya güveniyorlar bu yüzden kullanmıyorum TikTok Instagram Twitter hiçbirini kullanmıyorum telagram var oradan da haber takip ediyorum ve kpss ait şeyler var örneğin grup arkadaşlarımla oturken instgaramimi istiyen arkadaşım oluyor kullanmıyorum dediğim zaman garipsiyor ve yalan söylediğimi düşünüyor ama öyle değil ben Sadece gerçek yaşamın tadını çıkarmak ve sosyal medya herkesin ne yaptığını görmek istemiyorum
Kesinlikle bende amacı dışında kullanan kişiler fazlasıyla var o kadar çok üzülüyorum ki yanlış bilgileri paylaşıp 14 15 yaşında çocukları kandırıyorlar yanlış bilgi ile büyütüyorlar ırkçılık olsun din düşmanlığı olsun bir çok şeyi sanki çok güzel ve tatlı hareket gibi gösteriyorlarBende Twitter hariç kullanmıyorum ve onda da paylaşım yapmıyorum haberlere bakıyorum ki çok nadir. Kullanmayanlari tebrik ediyorum. Temiz ve doğru şekilde kullananlara da saygı duyuyorum
Kesinlikle çok doğru yapay zeka bile kullanmayan bir insanim şahsen tembel hâle getiriyor insanları önceden ben 6 7 site gezerdim bir konuyu araştırmak için ve oradan da bir çok bilgi öğrenirdim şimdi yapay zeka ile hızlıca öğreniyorlar güzel yani var yapay zekanın ama bir yandan tembellesitiyor insaniHekres birbirinin kopyası olduğu için ve bu normalleştiği için anlama ve algı şekli de daraldı.
Kafalar farklı durumlara, kişilere, olaylara, sorgulama, analiz etme biçimlerine karşı çalışmıyor.
Onlarla takipleşmek istemediğini ve bu sebepten yalan söylediğini düşünebilirler. Yoksa sosyal medya kullanmak zorunda değil tabi kimse. Ama ilk akla gelen bu oluyor.En güzelini yapıyorsun bence.İnsanlar da neden inanmıyor anlamıyorum herkes kullanmak zorunda mı?
Kesinlikle ben keşfet kısmını yenilemeye çalışıyorum kitap okuyan ya da ne bileyim felsefe olsun başka konular psikoloji yorum yapan hakkında konuşan insanların videosunu beğenip yorum yapıyorum keşfet düzelsin diye ama yine de aralarda bunlar çıkıyor kaç tane influence engelledim çıkmasınlar diye karşıma kaç tane magazin engelledimHayatında hiç sosyal medya hesabı açmamış bir arkadaşım vardı. Erkekti zengin de bir ailenin çocuğuydu. Evlenince açtı ama toplasanız senede 1 kez eşiyle fotoğraf atıyor.
Ben bu sene toplam 7 fotoğraf paylaşmışım. Hepsi ozel günlerde. Yeni yil dogum günüm esimin dogum gunu ve ofis etkinliği.
Düzenli sürekli fotoğraf paylaşan insanları da normal bulmuyorum ben. Ayrıca bunaltıcı geliyor sürekli kendini çekip çekip atması.
İs adına bir hesap açıp priv hesabımı kapatmayı düşünüyorum ben de. Çünkü sosyal medya tamamen su şekilde şu an:
Dans eden Z nesli
Dönüşümle kafayı bozan X nesli
Depresyondaki Y nesli
Tüm reels bunlarla dolu
Bir de influence tayfa var gezip tozan. İçerikler birbirinin aynısı ve sıkıcı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?