Sosyal medya kullanmıyorum ama insanlar garipsiyor ve yalan söylediğimi düşünüyor neden

Benim de herhangi bir aktif sosyal medya hesabım yok. İnsanlar duyunca ya inanmıyolar (onları eklemek istemediğimi düşünüyolar) ya da kesin fake hesabın vardır söylesene adını diyolar. Bir hesabım var ama sadece influencer ya da komik sayfaları takip ediyorum o kadar diyorum. Sen kesin ordan milleti stalk luyosundur diyolar. Günlerce bunun muhabetti dönüyor.

Sizi anlıyorum insanlar en ufak şeyin bile gerekli gereksiz peşine düşüp olmadık anlamlar çıkarıyolar gerçekten tuhaflar.

Ben de kullananları garipsiyorum.

Yani para kazanma amaçlı kullanmıyorsa acaba nasıl problemi var da her hareketini her yaptığını insanların beğenisine sunma gereği duyuyor diye düşünüyorum. Genelde ozguven problemi ile ilgili olduğunu araştırmalar gösteriyo Yani milyon filtre ile güzel göründüğünün onayını birilerinden almazsa kendini iyi hissedemiyor mu? Ya da bir tatile gittiğinde anın tadını çıkarmak yerine onu herkesle paylaşmazsa insanlar ne der, tatile gittiğini bilmezler diye dusunmek filan. Bunlar ne kadar yorucu şeyler. Keşke insanlar mutlu olduğunu etrafına kanıtlama ihtiyacı duymadan da biseylerin tadını ckarabilseler. Bi ara instagram yasaklandi diye düğününü iptal eden bile oldu ya Yani bu şimdi eziklik değil de nedir Allah aşkına.

Ben uzun zamandır yurtdışındayım. Eskiden sosyal medyayı arkadaşlarin kuzenlerin vs hayatından haberdar olmak için kullanırdım. Sonra dedim ki yani birisi evlendiyse, bebeği olduysa vs ve ben onunla bunu telefonda öğrenecek derecede samimi değilsem neden ilgilendiriyo ki beni hayatındaki gelişmeler?

Bi de birden fazla arkadaşım instagramda çok harika evlilikleri varken bir anda boşandılar. Hiç kimsenin beklemediği çiftlerdi bunlar. Çünkü haftada bir alınan çiçek fotosu paylaşılır. Tatiller yemekler vs. Sonra hop bir anda boşanma. Yani işte demek ki kız evliliğiyle ilgili iyi hissetmek için onları paylaşıyormuş.

Sonra tüm bunları düşününce kapattım artık. O kadar da kafam rahat ki. Bunun adı yaslanmaksa çok şükür yaşlandım aklım başıma geldi diyebiliriz

Yararlı icerik yok dans denilen o güzel sanattan soğuttular beni. Bıktım gerçekten.

Sosyal medya yüzeysellikten başka ne ki. Çöplük resmen. O kadar farklı alanlarda o kadar çok zararı var ki, insanlığın geleceğı açısından dehşet bir şey aslında. Abartmıyorum. Çok değil bir nesil sonra kalıcı izleri görünür hale gelir... Ne kadar doğallık, gerçeklik o kadar iyilik, sağlık.

Kullanmayan çok insan var. Hesabı var ama aktif değil. Hiç yok demeyi belki tuhaf buluyorlardır, yalan mı acaba diye var ama çok aktif değilim, ihtiyaç duymuyorum de geç.

Şikayet değil de sizi övelim diye açmışsınız gibi duruyor. Sosyal medyam yok diyen hele de erkekse inanmam ben, ya fake profili var ya bana vermek istemiyor derim. Bir de kitap okuma filan demişsiniz ama sosyal medyayı sorumsuzca kullanmıyorsanız , oto kontrol eksikliği çekmiyorsanız kitap okumayı engelleyecek bir durum yok. İnstagramı olan biri olarak inanmıyorsanız kütüphanemin fotoğrafını atayım ?

Bence de var sosyal medyaniz zira olmasa kimseyi takmazdiniz yahu bosverin ne derlerse desinler yoksa yok neyi kime kanitlamaya calisiyorsunuz

Valla benim de var seviyorum instayi kitap da okurum reelsde kaydiririm peh

Bir kaç ay öncesine kadar benim de yok tu aaa nasıl olmaz diyen de hiç olmadı açıkçası kime ne ki bundan

Vay ne kadar farklı birisin sen ya herkesten farklısın sosyal medya sadece bu amaçla kullanılmıyor insanlar birbirleri ile iletişim kuruyor kadınlar kulübü de sosyal medya tanıdığın hayatında olan insanların hayatını merak etmiyorsun ama tanımadığın insanların fikirleri hayatı ilgini çekiyor sosyal medya kullanmıyorum demen de tuhaf kullanıyorsun işte burası ne. Mesela birinin mutluluğunu paylaşması niye rahatsız ediyor insanlar ağlayarak mı paylaşım yapsın hele bunu kafaya takmak nasıl bi takıntı ya. Ben kullanıyorum hepsinde aktifim sürekli paylaşım yapmıyorum bazen bakmıyorum bile ama görünce bana garip gelmiyor çiçeğini osunu busunu paylaşan insanlar. Normal hayatta hiç iletişim yok mu insanlarla normalde de insanlar iyiliğini paylaşır derdini paylaşan pek olmaz

Ben de kullanmıyorum, hem de uzun süredir. İnsanların ne düşündüğünü önemsemeyi bırakıp hayatınızın güzelliklerine odaklanın.

Tuhaf görecek bir şey yok aslında. Teknoloji çağındayız evet ama herkes sosyal medya kullanacak diye bir şart yok.

Benımde tvitter ve instagramim yok diye yalan atıyorum sanıyorlardı actım da artık, onlarda kurtuldular bende

Sosyal medyanın pozitif anlamda da bir gücü olduğuna inanıyorum. Çok öcü gibi lanse edilmesi tuhaf geliyor açıkçası.
En iyi örneği herhangi bir şiddette, cinayet ya da haksızlık olaylarında sosyal medyadan gelen kamuoyu baskısıyla yanlış karar verilen durumlarda geri adım atılıyor. Keşke sosyal medyadan adalet aramasak fakat şartlar bu yönde.
Kitabımı da okuyorum, sosyal medyada kullanıyorum. Hepsini aynı anda yapabiliriz. İsteyen kullanır isteyen kullanmaz şaşırılacak bir durum değil.

Telegram zaten sosyal medya aracı değil bildiğin kötü amaçla kullanılan mesajlaşma programı instadı olmayıpta telegram kullananda ne bileyim

Farklıyım evet. Mesela durduk yere sataşma olsun diye alaycı dille yazdığın mesaja uzun uzun cevap verip tartışmaya donusturmicem. İstediğini düşünebilirsin.

Farklıyım evet. Mesela durduk yere sataşma olsun diye alaycı dille yazdığın mesaja uzun uzun cevap verip tartışmaya donusturmicem. İstediğini düşünebilirsin.
Tamam sosyal medya kullanıp milletin mutluluğundan rahatsız olan farklı bayan

çünkü kullanmıyorum diyenlerin en az 1 tane fake hesabı oluyor ordan gündem takip ediyorlar. böyle 2-3 kişiye denk gelince ben de kullanmıyorum diyenlerin "kendi adımla ve kendi fotomla kullanmıyorum anonimim" demek istediğini düşünmeye başladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…