benim kuzenimde (81li genc) hicbir sosyal medya yok, ustelik telefonu bozuldu diye gitti cok eski bir telefon aldi , tuslu degil ama küçük bir ekrani var. sosyal medyaha girebilen telefonlardan degil eski telefonlardan.İnsanların instgaramim yok dediğim zaman garipsemesi nasıl iletişim kuruyorsun insanlarla demesiçok şükür WhatsAppım var oradan kuruyorum diyorum yaşlı mısın? Diyorlar
22 yaşındayım ve istediğim hayat bu benim de gerçekten atandığım zaman 1+1 evim köpeğim kütüphanem kitaplarım ve radyom küçük de ekran yansıtıcı filmleri izlemek için birde Deniz kıyısına yakın bir ev olsa tüm dünya benim olur birde beni seven bir eşimbenim kuzenimde (81li genc) hicbir sosyal medya yok, ustelik telefonu bozuldu diye gitti cok eski bir telefon aldi , tuslu degil ama küçük bir ekrani var. sosyal medyaha girebilen telefonlardan degil eski telefonlardan.
iletisim kurmasi gerektiginde telefon açıyor, bulusuyoruz konusuyoruz. kedi mamasi falan siparis edecekken benden rica ediyor (kredi karti yok) , bulusunca ben aliyorum birkac ayda bir o bana nakit veriyor. Haberleri Tvden takip ediyor, otobus bileti alacakken yazihaneye gidiyor, online siparis vermiyor da gidip aliyor. Hala duzenli dergi gazete alir mesela:) evinde cok buyuk bir kutuphanesi var kitap okumayi cok sever.
ben garipsemiyorum sahsen o da kendini garipsemiyor çünkü dogma büyüme boyle. hic sosyal medya acmadi , hep nasil yaşıyorsa hala ayni yaşıyor.
Kesinlikle öyle ne yazık kiZaten sosyal medya tamamen bir pazarlama platformu oldu artık. Yani faydalı bilgi paylaşan sayfalar hariç, ürün ve hayat tarzı pazarlama platformu haline geldi.
Nedeni belli çünkü herkes kullanıyor.Ben olsam inanırdım normal olabilir tercih meselesiBen 3 4 aydır filan sosyal medya kullanmıyorum bir ara instgaram açtım ve geri sildim onu da kullanmamın nedeni insanlar ne yazık ki sosyal medya da kolaylıkla yalan bilgi küfür hakaret ediyorlar hepsi bir profilin arkasına gizlenip oraya güveniyorlar bu yüzden kullanmıyorum TikTok Instagram Twitter hiçbirini kullanmıyorum telagram var oradan da haber takip ediyorum ve kpss ait şeyler var örneğin grup arkadaşlarımla oturken instgaramimi istiyen arkadaşım oluyor kullanmıyorum dediğim zaman garipsiyor ve yalan söylediğimi düşünüyor ama öyle değil ben Sadece gerçek yaşamın tadını çıkarmak ve sosyal medya herkesin ne yaptığını görmek istemiyorum
Ben onu seviyorum, kullanma seçeneklerini kendimize göre ayarlayabiliyoruz, ben profesyonel karakterini seçtim, şak diye direkt bilgiyi paylaşıyor.Kesinlikle çok doğru yapay zeka bile kullanmayan bir insanim şahsen tembel hâle getiriyor insanları önceden ben 6 7 site gezerdim bir konuyu araştırmak için ve oradan da bir çok bilgi öğrenirdim şimdi yapay zeka ile hızlıca öğreniyorlar güzel yani var yapay zekanın ama bir yandan tembellesitiyor insani
Benim yaş ortalamamdan dolayı olabilir 22 yaşındayımBenim de Instagram’ım bir yıldır kapalı kafam çok rahat, zaten diğerlerini kullanmıyorum. Benim etrafımda pek garipseyen olmadı.
olmayacak birsey degil22 yaşındayım ve istediğim hayat bu benim de gerçekten atandığım zaman 1+1 evim köpeğim kütüphanem kitaplarım ve radyom küçük de ekran yansıtıcı filmleri izlemek için birde Deniz kıyısına yakın bir ev olsa tüm dünya benim olur birde beni seven bir eşim
Evet bu konu da haklısınız aslında yapay zekanın da kullnBen onu seviyorum, kullanma seçeneklerini kendimize göre ayarlayabiliyoruz, ben profesyonel karakterini seçtim, şak diye direkt bilgiyi paylaşıyor.
Yapay zeka için şöyle düşünüyorum. Dünya'nın en büyük kütüphanesinin girişinde olan ve sorumun cevabının(kitap, ansiklopedi vb) nerede olduğunu öğrenebildiğim bir danışman gibi. Google'dan yapılan araştırmanın daha kişisel olanı yapay zeka ile yapılıyor reklamsız ve daha net olarak.
Sosyal medya da, yapay zeka da tamamen kullanıcı bilincine göre değişiyor her konuda olduğu gibi. Cevaplarla yetinmeyip irdeliyorum, didikliyorum, kıyaslıyorum ve bunun zihnimi tembelleştirmek yerine daha çok çalıştırdığını düşünüyorum çünkü reklamsız ve kişisel cevaplar aldıkça merakım tetikleniyor aynı konuda daha detaylı sorularla ilerleyebiliyorum "tamam cevap bu" deyip yetinmiyorum.
Benim hayalimi yaşıyorsunuz inşallah bir ömür mutlu olunolmayacak birsey degil
bizim de esimle evimiz bahceli 1+1
besledigimiz kediler var isterlerse eve girerler isterlerse disardalardir. dun mesela yagmur vardi biri yatagimizda üçü salonda 4 kediye evsahipligi yaptik, TVmiz yok ne istesek projeksiyondan yansitiyoruz, plakcalarimiz var evde genelde plak dinliyoruz, normal isigi hic acmayiz kendi yaptigimiz lambaderimiz, pencerede peri isiklarimiz masada mumlarimiz var ev sarı ısikla dolu loş bir ev.
ve beraberken elimize telefonu almayiz, o sabah çok erken uyanır, internette bakar bakacagina oyle ise gider, ben de onun isten gelis saatinden uyuyus saatine kadar internete ara veririm, o bahcedeyse mutfaktaysa sadece elime alirim.
balayina gittiğimiz yerde bir radyo vardi, nostalji kanalini bulmustum. Acip acip dans ederdik, cok guzeldi. evimize de minik bir radyo almayi düşünüyoruz.
olmayacak bir hayal degil yani, bence de guzel, sakin bir yasam.
81 liyim:) 80 ler 90'ların son jenerasyonlarıyız.. i 85'lilere kadar da öyle aslında.. Çoğumuz o günleri özlüyoruz. En samimi zamanlardı.benim kuzenimde (81li genc) hicbir sosyal medya yok, ustelik telefonu bozuldu diye gitti cok eski bir telefon aldi , tuslu degil ama küçük bir ekrani var. sosyal medyaha girebilen telefonlardan degil eski telefonlardan.
iletisim kurmasi gerektiginde telefon açıyor, bulusuyoruz konusuyoruz. kedi mamasi falan siparis edecekken benden rica ediyor (kredi karti yok) , bulusunca ben aliyorum birkac ayda bir o bana nakit veriyor. Haberleri Tvden takip ediyor, otobus bileti alacakken yazihaneye gidiyor, online siparis vermiyor da gidip aliyor. Hala duzenli dergi gazete alir mesela:) evinde cok buyuk bir kutuphanesi var kitap okumayi cok sever.
ben garipsemiyorum sahsen o da kendini garipsemiyor çünkü dogma büyüme boyle. hic sosyal medya acmadi , hep nasil yaşıyorsa hala ayni yaşıyor.
Ben de kullanmıyorum,hiç sorun etmiyorum.Vakit kaybı olarak görüyorum.Ben 3 4 aydır filan sosyal medya kullanmıyorum bir ara instgaram açtım ve geri sildim onu da kullanmamın nedeni insanlar ne yazık ki sosyal medya da kolaylıkla yalan bilgi küfür hakaret ediyorlar hepsi bir profilin arkasına gizlenip oraya güveniyorlar bu yüzden kullanmıyorum TikTok Instagram Twitter hiçbirini kullanmıyorum telagram var oradan da haber takip ediyorum ve kpss ait şeyler var örneğin grup arkadaşlarımla oturken instgaramimi istiyen arkadaşım oluyor kullanmıyorum dediğim zaman garipsiyor ve yalan söylediğimi düşünüyor ama öyle değil ben Sadece gerçek yaşamın tadını çıkarmak ve sosyal medya herkesin ne yaptığını görmek istemiyorum
Benim de evde, bahçede kedilerim var, çiçeklerim var, telefon aklıma bile gelmiyor. Tv sadece belgesel açık oluyor, laptopta kendi seçtiğim filmler diziler kitaplar kediler çiçekler yetiyor sosyal medya gün içi arada gündemi takip etmek, gezi yerleri ve yemek tarifleri için arada kullanıyorum. Hiç reel kaydırmadımolmayacak birsey degil
bizim de esimle evimiz bahceli 1+1
besledigimiz kediler var isterlerse eve girerler isterlerse disardalardir. dun mesela yagmur vardi biri yatagimizda üçü salonda 4 kediye evsahipligi yaptik, TVmiz yok ne istesek projeksiyondan yansitiyoruz, plakcalarimiz var evde genelde plak dinliyoruz, normal isigi hic acmayiz kendi yaptigimiz lambaderimiz, pencerede peri isiklarimiz masada mumlarimiz var ev sarı ısikla dolu loş bir ev.
ve beraberken elimize telefonu almayiz, o sabah çok erken uyanır, internette bakar bakacagina oyle ise gider, ben de onun isten gelis saatinden uyuyus saatine kadar internete ara veririm, o bahcedeyse mutfaktaysa sadece elime alirim.
balayina gittiğimiz yerde bir radyo vardi, nostalji kanalini bulmustum. Acip acip dans ederdik, cok guzeldi. evimize de minik bir radyo almayi düşünüyoruz.
olmayacak bir hayal degil yani, bence de guzel, sakin bir yasam.
kesinlikle öyle aslinda bir zorunluluk degil telefonlar. biz oyle zannediyoruz.81 liyim:) 80 ler 90'ların son jenerasyonlarıyız.. i 85'lilere kadar da öyle aslında.. Çoğumuz o günleri özlüyoruz. En samimi zamanlardı.
Şimdi düşünüyorum o dönemler büyülü gibiymiş..
Şimdi izlediğimiz videolardan bile şüpheleniyorum gerçek mi yapay mı diye?
Benim de bir arkadaşım var hala cep telefonu yok.. Bana uşaşmak isteyen her türlü ulaşır diyor gerçekten de öyle.
en guzeliBenim de evde, bahçede kedilerim var, çiçeklerim var, telefon aklıma bile gelmiyor. Tv sadece belgesel açık oluyor, laptopta kendi seçtiğim filmler diziler kitaplar kediler çiçekler yetiyor sosyal medya gün içi arada gündemi takip etmek, gezi yerleri ve yemek tarifleri için arada kullanıyorum. Hiç reel kaydırmadım
Simdi madem oradasınız dikkat edin cep telefonlarımız bile çok abartılı onların elinde belki en sadeleri bizler de kolumuz kadaf, bol özellikli telefonlarla dolaşıyoruz.kesinlikle öyle aslinda bir zorunluluk degil telefonlar. biz oyle zannediyoruz.
eskiden insanlar "15i cuma saat 7de cinar ağacının altinda" derlermis hakikaten de o saatte buluşurlarmis. bizde 15inde diyoruz, öncesinde haber veriyoruz, bulusma gununde ciktin mi bilmem ne , gereksiz şeyler:)
telefon bizim beynimizi de kuculttu sorumluluk duygumuzu da azaltti bence
misal mhrsden randevu aliyoruz onu bile hatırlamaktan aciziz bes kere hatirlatiyor hem mail atiyor hem oncesinde mail atiyor hem 24 saat oncesinden sistem mesaj atiyor.
esimin memleketinde disciye mi gittin, seneye benzer tarihlerde randevu verirmis butun doktorlar. "ya unutursan? hatirlatiyorlar mi" diyorum, "kim doktor randevusunu unutur ki" diyorayni sekilde kasimda bulusan eski is arkadaslari seneye ekimde yer ayiriyor ayni restoranttan, saat belli yer belli. whatsapp gruplari bile yok. o saatte orada oluyor zaten herkes :)
ne bileyim ya simdiki halimizin konforu var ama o sekilde bir hayat yaşamak da isteyebilirdim. cok hazira alistik, beynimizi kullanamiyoruz böyle olunca.
odak süremiz de dustukce düşüyor
Çok teşekkür ederim, Zorba bitmek üzere bitmeden kitap arıyordum çok iyi oldu ve gerçekten etkileyici gözüküyor, hemen listeme ekliyorum :)en guzeli
tvden nefret ediyorum. fahrenheit 451 kitabini okumadiysan öneririm, soyle birsey diyordu tv hakkinda Eki Görüntüle 3681004
ve insanlarin beynini gereksiz bir sürü seyle doldurup kendilerini zeki hissetmeleri - ekstra sorgulama pesine dusmeyecekleriyle ilgili Eki Görüntüle 3681005
kitap cok eski ama yazilanlar bugun bile gercekligini koruyor
*benim KK bagimliligim var. onu da biraksam ekran surem epey bir kısalacak ama su an issizim. ondan bos vaktim cok elim gidiyor kkya ve cok seviyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?