- 28 Eylül 2022
- 1.364
- 5.071
- 88
- 38
Odak noktanız başkaları olduğu müddetçe mutsuz olursunuz. Merkez noktanız kendiniz olsun. Kendi hayatıızı dolu dolu yaşamaya çalışın.
Ben sizin anlattığınız gibileri kastetmedim zaten siz fazla üstünüze alınmışsınız.Dünyayı geziyoruz eşimle çocuğumla. Paylaşım da yapıyorum tamamen birincil önceliğim kendime kızıma anı biriktirmek o anki hislerimle not düşmek onlarca foto arasından günü gününe en sevdiğimi depolamak.. misafirler gelince çıkan aile albümleri vardır ya eskiden ben de dijital albüm hazırlıyorum bir nevi. Soran arkadaşlarıma destek olmak da hoşuma gidiyor. Onların gezdikleri yerleri görmek de inanılmaz hoşuma gidiyor.
Asla toz pembe resim de çizmem. Gerçekten tozpembe zira. Burada aslında çok mutsuzlar yapaylar vs diyenler kendini kandırıyor. Bir kısmı öyle olabilir tabi ki. Genellemek içinizi rahatlatmaya çalışmaktan başka bir şey değil hoş da değil. Değirmenin suyu da maaşlarımız. Gezmeye harcadığımız parayla 2 ev alırdık. Ama almadık. Tercih etmedik. Bu konuda eşimle aynı kafada olmamız da büyük şans. Size tavsiyem instagramı kapatın veya kıskandığınız insanları kısıtlayın.
Bak buna bende çok sinir oluyorum.iki lafı bir araya getirecek kabiliyeti yok ama ne arabalar da evlerde yaşıyor.piril pırıl gençler atanmayı beklerken onları bu yerlere gelmesine çok kızıyorum.onlari oraya getirende tabiki biziz.hele şu yorumlarda fenomenlere çok hakettiniz kendim yapmış kadar sevindim diyen bı kitle var onlar tam sopalik.Instagram gerçekten zaman kaybı. Ben de 2 yıldan fazladır kullanmıyorum. 7-8 yıl önce Flormar oje sürüp, 3 harfli market yoğurduyla yemek yapanlar (ikisini de ezmek için demiyorum, sıradanlığı anlatmak için) şimdi hayal edemeyeceğimiz ve çoğumuzun da asla ulaşamayacağı hayatlar yaşıyorlar. Bana da çok adaletsiz geliyor. Bir sürü pırıl pırıl okumuş insan kasiyerlik yaparken bunların bu yerlere gelmesi. Ama onları oraya getiren de bizleriz. Takip edildikçe, paylaşılıp beğenildikçe, fırtlattığı linkten kendinin asla giymediği ama önerdiği %100 polyester kazaklar alındıkça onlar daha çok geziyor.
Onlar da zaten "bu ışıltılı hayat"ı göze sokmak için yaşıyorlar. Boşu boşuna kendinizi doldurup yetersiz hissetmeyin. Kendinize güveniyorsanız siz de girebilirsiniz tabi ki fenomenlik işlerine, gördüğünüz gibi hiçbir vasıf gerekirmiyor. Ana dilini konuşamayan ama milyon takipçisi olan hesaplar var.
Değil mi? Çok hak etti de ne yaptı, fondötenle ten rengini mi tutturdu?Bak buna bende çok sinir oluyorum.iki lafı bir araya getirecek kabiliyeti yok ama ne arabalar da evlerde yaşıyor.piril pırıl gençler atanmayı beklerken onları bu yerlere gelmesine çok kızıyorum.onlari oraya getirende tabiki biziz.hele şu yorumlarda fenomenlere çok hakettiniz kendim yapmış kadar sevindim diyen bı kitle var onlar tam sopalik.
Evde yiyecek ekmeği yok fenomenlere hakettin diyor.bazilari şey yazıyor sizin sayenizde tatile gitmiş gibi oluyorumDeğil mi? Çok hak etti de ne yaptı, fondötenle ten rengini mi tutturdu?
Bir ara da Dilan Polat hapisteyken takipçileri yarışa girmişti. Kim daha çok avukatlığını yapabilecek, suçsuzluğunu savunabilecek diye... Asgari ücretle çocuk çocuk geçinmeye çalış, kadının ürettiği 10. sınıf kozmetiği alabilmek için para biriktir sonra ultra lüks araba koleksiyonu olan kadının "dramını" savun. Müstahak başka bir şey değil.Evde yiyecek ekmeği yok fenomenlere hakettin diyor.bazilari şey yazıyor sizin sayenizde tatile gitmiş gibi oluyorum
Öyle insanların gerçekten mutlu olduğunumu sanıyorsun hepsi cok mutlu pozlar verip herşeyin en iyisinin kendileri olduğunu, ailesinin en mükemmel olduğunu en iyi anne onlar en iyi es onlar gibi görünüyor ama birde o mecranin arka tarafları var hiçbiri gördüğünüz kadar mutlu değil hiçbiri en iyi anne değil hepsinn elinin altında 3 4 tane bakıcısi var sadece sotry cekerek mutlu aile gibi pozlar verip insanları yetersiz hissettirmekden başka birşeye sahip degillerÖyle mi dersinizbilmiyorum yaa gerçekten eve uğramayan tipler var bakıyorsun hayat onlara güzel. Ailesini kurmuş kocasını çocuğunu almış yanına veya bekar ama arkadaş grubuyla yine tatilde yaz kış dört mevsim tatil modundalar, yediği önünde yemediği arkasında dert yok tasa yok imajı var hepsinde ışıltılı ışıltılı hayatlar. Tek vasfı stoye reklam eklemek
Birkaç tane böyle video izlemişseniz karşınıza hep aynıları çıkıyor.dünya kadar içerik var.instagram ayarlarını sifirlayabilirsiniz.Sosyal medyaya bir giriyorum herkes gezmemelerde. İnsanlar artık ülke sınırlarını aştı, her hafta başka ülkede “geziyorlar” sürekli reelsler şuraya gittim, buraya gittim, bu otelde kaldım, bunu yedim içtim.
İnsanda bir yerden sonra yetersizlik hissi oluşuyor. Biz neden böyle olamıyoruz? Biz neden onlar kadar gezemiyoruz.
Bakın eskiden sadece ünlüler şarkıcılar vs bu tarz hayatlar yaşardı ama artık sayıları o kadar çok ki.
Sosyal medya fenomenliği influenserler zaten bunların başları. Bakıyorsun elle tutulur bir meslekleri yok. Aslında hissettiğim kıskançlık değil imrenmek. Hani başka derdin mi yok diyecekler olacaktır (çok şükür sağlığımız yerinde en büyük derdimiz bu olsun) ama bu da bir sorun belki farkındalık oluşturacak bir konu olur.
Biz hiç mi gezmiyoruz evet geziyoruz ama kendi çapımızda imkanlar elverdiğince vakit buldukça. Asla onlar kadar değil o kadar imkansız geliyor ki o aşamaya gelmek ve bu durum beni çok huzursuz ediyor. Sizde hiç olmuyor mu ? Bunu nasıl aşabilirim öneriniz var mıdır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?