Sosyal Medyada Gördüğümüz Hayatlar

Odak noktanız başkaları olduğu müddetçe mutsuz olursunuz. Merkez noktanız kendiniz olsun. Kendi hayatıızı dolu dolu yaşamaya çalışın.

Bunu birkaç konuda daha yazmıştım. Bir şeye imrenmeden önce kendimize 'ben bunu gerçekten seviyor, istiyor muyum yoksa sürekli gördüğüm ve maruz kaldigim icin mi özeniyorum' diye sormamız gerekiyor. Örneğin yukarıda bir üye seyahat etmek amacım, hobim diyor. Olabilir, benim de çevremde var öyle arkadaşlarım. Ama herkes için bu şekilde olmak zorunda değil. Ben kendi adıma bu kadar düşkün değilim seyahate.
Ben de kitap okumayı çok severim mesela, zaman yaratmaya çalışırım her gün bunun için. Başka bir arkadaşım doğa ve toprak seviyor. Küçük küçük bir şeyler yetiştiriyor. Örnekler çoğaltılabilir.
Elbette ki tatil, dinlenme, seyahat herkesin hakkı, herkes de bir dereceye kadar sever. Ama sosyal medyada görünen sürekli seyahat edilen hayatlar toplumun geneli için geçerli ve gerçekçi değil.
Eğer siz de çok çok düşkün iseniz seyahate, bir şekilde zaman ve imkan yaratıp öncelik haline getirebilirsiniz. (Temel geçim düzeyinde sıkıntınız olmadığını varsayıyorum).
Ama sizin için öncelikler listesinde çok ust sıralarda değilse seyahat, kendinizi kötü veya eksik hissetmeniz için bir sebep yok.

Ben sizin anlattığınız gibileri kastetmedim zaten siz fazla üstünüze alınmışsınız.

Sosyal medya Twitter hariç kullanmıyorum. Whatsaptan da sevmediğim akraba arkadaş kim varsa engelledim. Istanbuldan da taşındım. Evim de internet bağlı değil. Suni hicbirsey kalmadı etrafım da . Görüntülü arayani bile canim istemiyorsa açmıyorum.

Instagram gerçekten zaman kaybı. Ben de 2 yıldan fazladır kullanmıyorum. 7-8 yıl önce Flormar oje sürüp, 3 harfli market yoğurduyla yemek yapanlar (ikisini de ezmek için demiyorum, sıradanlığı anlatmak için) şimdi hayal edemeyeceğimiz ve çoğumuzun da asla ulaşamayacağı hayatlar yaşıyorlar. Bana da çok adaletsiz geliyor. Bir sürü pırıl pırıl okumuş insan kasiyerlik yaparken bunların bu yerlere gelmesi. Ama onları oraya getiren de bizleriz. Takip edildikçe, paylaşılıp beğenildikçe, fırtlattığı linkten kendinin asla giymediği ama önerdiği %100 polyester kazaklar alındıkça onlar daha çok geziyor.

Onlar da zaten "bu ışıltılı hayat"ı göze sokmak için yaşıyorlar. Boşu boşuna kendinizi doldurup yetersiz hissetmeyin. Kendinize güveniyorsanız siz de girebilirsiniz tabi ki fenomenlik işlerine, gördüğünüz gibi hiçbir vasıf gerekirmiyor. Ana dilini konuşamayan ama milyon takipçisi olan hesaplar var.

Maddi durumu çok iyi olup bu konuda bir sorunu olmayanları bir kenara bırakırsak, benim tanıdığım bu şekilde gezen insanlar için bu bir öncelik meselesi, yani tatili öncelik olarak birinci sıraya koyuyorlar diğer tüm harcamaları bir şekilde kısıtlayıp, geliri oraya aktarıyorlar, bizim yaptığımız çoğu harcamayı yapmadan, uygun bilet ve konaklama fiyatları takip ederek, geziyorlar. Eşya vs. yerine deneyim satın almayı öncelik sırasına koyuyorlar.​

Sosyal medyadaki hiçbir şeye inanmıyor ve asla bişey paylaşmıyorum.mesela çevrem sürekli evdesin gez diyor halbuki bı dakika evde durmuyorum.suan çok lüks bı otelde tatildeyim ama kimsenin haberi yok çünkü tek foto atmiyorum.bana o Dünya çok yapay geliyor.ozellikle fenomenlerin hayatı yalan üzerine kurulu.mesela bı arkadaşım var kocası onu aldatıyor ama instada öyle şeyler paylaşıyor ki hayret edersin.imrenmeniz çok normal ben bile bazen keşke diyorum ama biliyorum ki bunun perde arkası var.

Bak buna bende çok sinir oluyorum.iki lafı bir araya getirecek kabiliyeti yok ama ne arabalar da evlerde yaşıyor.piril pırıl gençler atanmayı beklerken onları bu yerlere gelmesine çok kızıyorum.onlari oraya getirende tabiki biziz.hele şu yorumlarda fenomenlere çok hakettiniz kendim yapmış kadar sevindim diyen bı kitle var onlar tam sopalik.

Değil mi? Çok hak etti de ne yaptı, fondötenle ten rengini mi tutturdu?

Evde yiyecek ekmeği yok fenomenlere hakettin diyor.bazilari şey yazıyor sizin sayenizde tatile gitmiş gibi oluyorum
Bir ara da Dilan Polat hapisteyken takipçileri yarışa girmişti. Kim daha çok avukatlığını yapabilecek, suçsuzluğunu savunabilecek diye... Asgari ücretle çocuk çocuk geçinmeye çalış, kadının ürettiği 10. sınıf kozmetiği alabilmek için para biriktir sonra ultra lüks araba koleksiyonu olan kadının "dramını" savun. Müstahak başka bir şey değil.

gezmek paradan çok vizyon işi bence. her ne kadar ucuz uçak bileti de alsan, konaklaması,, yemesi içmesi, ufak tefek alışverişleri derken elbette belli bir harcama oluyor. yılda 3-4 kez muhakkak tatile çıkarız. eşimle ikimiz maaşlı çalışan insanlarız. evimiz yok, kiradayız. ev peşinatı biriktirebilirdik rahatlıkla gezmesek ama bundan keyif alıyoruz. o kadar yoğun çalıştıktan sonra yılda bir kaç kez gönlüme göre tatil yapma hakkım olduğunu düşünüyorum ve fuzuli harcama değil bence bu, gayet insani. ha instagramdan paylaşımlarımı görüp vay bee bunlar da iyi geziyor diyenlerin bazılarının en az 2-3 evi vardır eminim ki bu işi meslek olarak yapanları da takdir ediyorum. ha saçma sapan içeriklerle ünlenip deli paralar kazananları kastetmiyorum, bu konuda ciddi emek harcayan gezginlerin paylaşımlarıçok hoşuma gidiyor. reklam aldıkça kazanıyorlar zaten, gezdikleri yerlerin çoğu sponsorlar sayesinde. bazen ben de yapobilir miyim acaba diye düşünüyorum ama sonra sık sık oğlumun neler yaptığını merak eden aile büyükleri için oğlumun videolarını üst üste çekince bile daral geldi. eee foto, video için mi geldik eğlenmeye mi diye düşündüm. herkese göre bir iş değil o da.

Öyle insanların gerçekten mutlu olduğunumu sanıyorsun hepsi cok mutlu pozlar verip herşeyin en iyisinin kendileri olduğunu, ailesinin en mükemmel olduğunu en iyi anne onlar en iyi es onlar gibi görünüyor ama birde o mecranin arka tarafları var hiçbiri gördüğünüz kadar mutlu değil hiçbiri en iyi anne değil hepsinn elinin altında 3 4 tane bakıcısi var sadece sotry cekerek mutlu aile gibi pozlar verip insanları yetersiz hissettirmekden başka birşeye sahip degiller

İki şey söyleyeceğim, bir, yurtdışı Türkiye’den daha ucuz, yurtdışı tatilinin lüks imajı çok yanlış.

İkincisi sosyal medyaya herkes hayatının en imrenilesi anlarını koyacak tabi ki, bu kadar etkilenecekseniz detoks yapın. Ben de geçen kış instaya Paris gezimi attım mesela, yağmur çamurda Gebze’de fabrika gezdiğim anları, masada yoğun çalışmaktan WC’ye giremediğim anları ya da evde ağladığım anları atmadım çünkü manyak değilim

Geçen akşam biz de annemle bu konuyu konuştuk.. Benimki imrenmek değil de ister istemez görüyoruz. Birçok insan, influencerlerden bahsetmiyorum onlar hadi kazanıyor sponsor, reklam falan derken zaten harika hayatları var gibi... Sıradan insanlar bile bakıyorum ülke içinde ve dışında sürekli geziyorlar lüks yerler,yemekler,pahalı giyimler, tatiller.... Dedik bu insanlar çalışmıyorsa değirmenin suyu nerden? Çalışıyorsa vakit nasıl buluyorlar.. Sonra baktım ki yine sosyal medyada kart borçları banka kredileri bunalımlar.. Aklıma çoğunun özentilik hayatı borç batağı ile galiba diye gelmedi değil.. Biz kendi yağımızda kavruluyoruz hiç aklım da kalmıyor şükürler olsun bugünümüze..

Bende bu aşamalarda olan biriyim
Sosyal medyada çok nadir paylaşım yapıyorum.
Ama inanın gezmek para istediği kadar mesaide istiyor,2 çocuğum var.
Aylar öncesinden nereye gideceğiz,rota ne olacak,nerede kalacağız biletler falan derken aylar öncesinden başlıyoruz parasını ödemeye ve ona göre harcıyoruz bu aşamada..Bir ev bi araba dışında bankada birikimim yok.
Yıllarca ev araba kredisi ödedikten sonra yurtiçi yurtdışı gezmelere başladık.
Çocuklarımın dolaylı öğrenme ile büyümelerini vizyon sahibi olmalarını istiyoruz.İmkanlar dahilinde ayarlıyoruz.
Kimi birikim yapıyor,kimi gezmeyi bilmiyor kimide kazancını buna harcıyor
tamamen tercih

Ya konu sapmış biraz , burada profesyonel olarak gezen hayat amacı bu olan insanları kastetmiyoruz zaten. Gösteriş yapan çiğ insanlar da var hem de çok.

Birkaç tane böyle video izlemişseniz karşınıza hep aynıları çıkıyor.dünya kadar içerik var.instagram ayarlarını sifirlayabilirsiniz.

Sizi tetikliyorsa öyle hesapları takip etmeyin. Herkesin hayatı bambaşkadır yani o açıdan ne diyelim. Sizin hayat standartlarınızda olmayan da çok insan vardır. Liste böyle uzar gider

Avrupa turlariyla her gun ayri bir ulke gezenler var. Cok hizli bir sekilde. Sonra obfotograflari yil icinde dondurup dondurup paylasiyorlar. Erken rezervasyonla uyguna tur buluyorlar. Ama benimle ayni hatta daha az kazanip Dubai'ye gidenleri hic aklim almadi benim deå ben gidemiyorum cunku,. Dubai cok daha pahali degil mi? Saka maka herkes Dubai'ye gitti bu sene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…