sosyal sinif :(

Temizlik personeli olunca "alt sınıf" lise çıkışlı hemşire olunca "üst sınıf" olunmuyor.

Siz kendi mesleğinizi çok abartmışsınız bence.

Liseden mezun olur olmaz hemşire olmakla kpss'den en az 90 puan almayı kıyaslayınca bu konuyu sevgiliniz bile açsa olurmuş..

bir tanıdığım kadın eczacılık mezunu kendi yeri var eşi de ortaokul mezunu 10 yıllık sevgililikten sonra evlendiler. kızın işyerinde beraber alışıyorlar ve o kadar mutlular ki gözlerinden anlayablirsin yani. ve burda gerekten fark var. sen ne istediğinin kararını vermelisin önce

bu konu şaka mı ya?
adamın fabrikası olur da bir kıvılcıma bakar,
ertesi gün kendini işsiz güçsüz buluverir.
senin sınıf farkı dediğin şey ne?
eğitim durumlarınız aynı sayılır hatta çocuk senden fazla okumuş.
çocuğun yerinde olsam ve senin böyle düşündüğünü duysam yüzüme hasret kalırsın.
ama suç sende değil devlette, kimisi kaç üniversite bitiriyor devlet iş imkanı sağlamıyor siz liseden çıktığınız gibi elinize 2 bin maaş verilince kendinizi bir şey sanıyorsunuz.

herkez doğrucu kesilmiş canım kardeşim

ama emin ol burada ahkam kesenlerin hepsi

hemşire bir komşularınn eşi temizlikçi olsa farklı göz ile bakarlar

kk da herkez idealist ama gerçek hayatta öyle değil

ben subay kadının astsubay adamla çook severek evlendikten sonra adamın gurur yapıp boşandığına şahit oldum

en azından aynı iş yerinde çalışmayın yorumlara maruz kalmamak için

nekadar sevseniz de etkilenirsiniz..

şimdi herkez bana karşı çıkacak ama hayatın gerçekleri bu

hangi sınıf farkı? ikiniz de lise mezunu değil misiniz?
gayet uygunsunuz birbirinize. bence siz çok hüsnü kuruntu etmişsiniz....
mutlu olmaya bakın.

Çok çok haklısınız..İnsanlar konu başkası olunca,aman canım ne olur sanki birbirinizi seviyosunuz yeter derler.Ama acaba kendileri aynı durumda olsa evlenirler miydi?
Şimdi bir örnek vereceğim daha iyi anlaşılır bu durum.Ben kızımı ameliyat ettirmek Kayseri'ye götürmek istediğim zaman,hem benim yakınlarım hem de eşimin iş arkadaşları ' burada yaptırın,ne gerek var çocuğu oralara götürmeye' demişlerdi.Ama konu konuyu açtıkça sohbet aralarında adam ne diyor biliyor musunuz? 'benim oğlan rahatsızlanmıştı,Ankara'ya götürdük ameliyat için.'
Çok sinirleniyorduk eşimle bu tarz insanları gördükçe..Anlayan anladı inşallah ne demek istediğimi..
Bak konu sahibi arkadaşım öncelikle aranızda sınıf farkı yok.Lise mezunu hemşiresin diye üst sınıf olmuyorsun.O da temizlik personeli diye alt sınıf olmuyor bunu bil.
Fakat bazı mesleklerin bazı mesleklere göre itibar farkı vardır bunu da bil.

eşim lise mezunu ben üniversite mezunuyum. Eşim on üniversite bitirmiş adama bedel. onunla çok mutlu ve huzurluyum. önemli olan ne okuduğu değil, hayatı nasıl yaşadığı.. Beynin, kalbin ve yaşam tarzın o adama denkse diplomanın hiç bir anlamı yok..

ne alaka ya bndebaşhekim ceraah fln sandım bende sen statünü abartmışsın bir de lise mezunu hemşireymişsin bir fark yok rahat ol

Sosyal sınıf mı???
Ben lise terkim,eşim ünv. mezunu..
Ben annemle iki göz odada yaşıyordum,bir emekli maaşı bir de benim maaşım.
Eşim maddi açıdan Türkiye şartlarına göre iyi durumdaydı.
Annem ilk okul 4 e kadar okuyabilmiş.
Eşimin ailesin de lise mezunu yok,herkes ünv. mezunu.
Amaa ne oldu evlendik.
Sonuç:mutluyuz.
Eğer iki insan sevmişse bu çok önemli "sosyal sınıf" ortadan kalkıyor.
Önemli olan adam tembel tembel evde yatmıyor,alnının teriyle çalışıyor mu?
Eee sonuçta ikiniz de çalışıyor musunuz?
Aranız da fark göremedim bu durum da.

Ben bi sınıf farkı göremedim konuda.

İkiniz de lise mezunusunuz ikiniz de hastanede calısıyorsunuz. Cocuk da calısıyor cok sükür.

Eğer sorun ettiğin sey senin lise mezunu bir hemsire olarak aldığın maaş ise bilemem.

Kpss den kac puanla atandığınızı da biliyoruz.

Şimdi tekrar baktım konuya.
Adam ünv. terk..
Sizin düşüncenize göre bu durum da sizden bi tık önce gibi görünüyor.(eğitim açısından)

o da abartıymış lise terk ve üni mezunu kocan karşısında ezilmiyormusun

Ben bişey anlamadım
Şu an ikiniz lise mezunusunuz
Kazanmasa bile durumunuz eşit yani
Sen hangi sınıf farkından bahsediyosun

severseniz işi çokmu önemli çalışıyor para kazanıyor ikinizde eğitimde aynı düzeydesiniz

Ben senin sevdiğin adam olsam
Sınavı kazanırım, senin de yüzüne bakmam
E şimdi hemşiresin diye sen onu kendine yakıştıramıyosun ya
Bende derim Uzman çavuş oldum dengim değilsin cicim

her zaman ilişkilerde denkliği savunmuşumdur aksi durumlar filmlerde olur sadece

erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz o yüzden erkek bu durumu illaki kompleks haline getirecektir

Bahsettiğiniz insanlar her durumda laf söyleme kapasitesine zaten sahipler. Eşiniz fabrikatör de olsa söyleyecek bir şeyler bulurlar. Olay sizde bitiyo. Konu fark etmez, bu mantıkla devam ederseniz o veya bu şekilde insanlar sizi üzerler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…