sevgili arkadaşlar,
ben sağlık sorunlarım yüzünden bir dönem kortizon kullanmak zorunda kaldım ve neticelerini tahmin edersiniz...
En son tartıda 90 kiloyu gördüğümde bir daha tartıya çıkmamaya karar verdim, çnükü morelim bozuluyordu ))))
aradan geçen yıllarda kortizonun verdiği kiloların bir kısmını vücut kendisi attı, bir kısmını da ben limon ve soda ile attım...
O dönem psikolojim çok bozuktu, hiç bir şey yiyemez olmuştum... Günde 1 öğün yemek yiyordum, sürekli yürüyordum...
Içtiğim tek şey su ve soda + limondu... Ve 59 kiloya düştüm... Ama ilk yazımda da belirttiğim gibi resmen hastalıklı bir görüntüm vardı...
Gözlerimin altı bile çökmüştü.. O yüzden böyle bir şeyi tekrar denemeyi aklımdan bile geçirmiyorum...
Daha sonra yıllar içerisinde yavaş yavaş yeniden yine kilo aldım...
Bir dönemde zayıflama ilaçlarını denedim.. Tabi günlük 1 saat yürüme ve diyetle destekledim...
O dönem içerisinde ise yaklaşık 13-15 kilo kadar verdim...
Görenler beni tanımıyordu...
Ama daha sonra tekrar kortizon kullanmak zorunda kaldım ve bütün verdiğim kiloları tekrar geri aldım ((
2 ay önce tartıda 88,6 kilo geldiğimi gördüğümde kendime söylediğim tek sözün ne olduğunu tahmin edersiniz ))
bu sabah itibari ile 80,5 kiloyum...
şu anki hedefim 79 kiloyu görmek... Hedeflerimi ufak ufak koyuyorum..
Asıl hedefim 60 kiloyu görmek...
Birazdan yazacağım tekrar, ufak bir işim var..
öptüm hepinizi...
canım,
benim hedef kilom 60... (aslında kendimi en mutlu hissettiğim kilo neden bilmem 74... O kiloda olduğum zamanlar hayatımın en mutlu zamanları oluyor hep )))
ama bunun için belli bir süre koymuyorum, yani 3 ay yada 5 ay diye bir süre koymuyorum zayıflamak için...
çünkü ne zaman bir hedef koysam mutlaka sıkılıyorum ve vazgeçiyorum...
O yüzden ben hedeflerimi haftalık olarak koymaya karar verdim... Ufak ama yapılabilir hedefler...
Yani sorun büyükse, ufak parçalara ayırarak sorunu çözme yöntemi !
Nasıl ki, zayıflamak için tabağımızı küçültüyor, porsiyonlarımızı küçültüyorsak, kilo hedeflerimizi de küçültmeliyiz...
Sen şimdi 10 kilo vermek istiyorsun ya, eminim gözünde büyüyordur bu kilo öyle değil mi?
Halbuki, hedef kilonu düşünmeden haftalık 1 kiloya sadece odaklansan emin ol daha çabuk kilo vereceksin...
Bunu bir düşün derim ben...
Ben şu anda yaptığım diyetten bir kaç örnek vereyim...
Bu şekilde 1 hafta içinde yaklaşık olarak 1,700 kilo kaybım oldu...
Sabah
elma sirkesi + bal + ılık su (açken)
2 yemek kaşığı lor peynirinin içine 4-5 dal dereotu ve 4+5 dal maynadonu doğruyorum
1 haşlanmış yumurta
1 bardak yeşilçay (şekersiz, istersen değişik çaylar ekleyebilirsin, bazen ekliyorum)
1 dilim tam buğday ekmeği yada çavdar ekmeği
ara
meyve veya yoğurt veya light bisküi (1 paket) veya salatalık
öğlen
sebze yemeği + yoğurt + salata veya
ızgara + yoğurt + salata veya
haşlanmış makarna (yağ ve tuz yok) + yoğurt / salata veya
simit + ayran veya
2 yumurta ve sebzeler ile yapılan yağsız omlet + ayran
vb...
Ara
meyve veya yoğurt veya light bisküi (1 paket) veya salatalık
akşam
en geç saat 7 de yemek kaydı ile öğlen menüsünden birini tercih ediyorum ama öğlen simit ayran yediysem akşam mutlaka sebze yemeği yiyorum...
Eğer acıkırsam yeşilçay ile 1 adet yeşil elma yiyorum... Yeşil çay ve yeşil elmanın ödem sökücü özelliği var, mutlaka her gün 1 tane öneririm...
Akşam yatmadan önce elma sirkesi + bal ve ılık su içiyorum tekrar
bu hafta gayet güzel kilo kaybım oldu... üstelik spor yapmadım bile..
Pazartesi itibari ile yürümeye başlayacağım (annemle yürüyeceğim için onu bekliyorum)
önümüzdeki hafta itibari ile daha güzel gelişmeler yazacağımı billiyorum ))
azimliyim, başaracağım...
Dediğim gibi şu andaki hedefim 79 kiloyu görmek ve pazartesi olmadan bunu göreceğimi biliyorum...
Daha sonra ise 77 olacak hedefim ))
bekle beni 60 kilo, geliyorum ))
haklısın cnm... ama malum yaz geliyor deniz güneş kum.. :) o yüzden acele etmekte yarar var gibi... :) ama tabi kesinlikle haklısın sen yavaş ve sağlıklı vermek en güzelli :)Bende sizin gibiyim canım ama süre koymayın derim ne kadar yavaş verirseniz hepimiz için okadar iyi olur bence yavaş yavaş gitsin çünkü biz bu kıloları 3-5 ayda almadık bırakın ayda 2 kg gitsin 5 ayda 10kg yapar bence sadece fikrimi söyledim
ben düzenli ve sağlık beslenmeyi beynim köşesine yazdım ve yavaş yavaş gitsin kilocuklar bize geri gelmiyecek şekilde
haklısın cnm... Ama malum yaz geliyor deniz güneş kum.. :) o yüzden acele etmekte yarar var gibi... :) ama tabi kesinlikle haklısın sen yavaş ve sağlıklı vermek en güzelli :)
Yasemin,
Simidi peynirli yeme...
Sade simit ye... Peynirli simit işlem görüyor ve içine fazladan yağ konuyor...
Ayrıca tatlı isteğini bastırmak için meyve ye yada hurma ye...
Elinin altında atıştırmalık bir şeyler bulundur ama kalori bakımından zayıf bir şeyler bulundur...
Ben acıkınca genelde dereotu, maynanoz yada salatalığı tercih ediyorum...
Özellikle dereotu ve maydanoz çok iştahımı kesiyor
Sorunlarımızı ufak parçalara böldüğümüzde daha çabuk biter unutmayalım ))
Aklıma hep şu örnek geliyor nedense...
Çocukken köye gitmiştim...
Halam bana dantel yapmayı öğretmişti ve masa örtüsü göstermişti..
Bundan yap çeyizine koyalım demişti... (O zamanlar çeyize dantel koyuluyordu ya)
Koskocaman masa örtüsü bunu nasıl yapıcam dedim,
Bak bu ufak ufak şekilleri yapıcaksın sonra birleştiricez kocaman olucak dedi...
3 ay orda kaldım, 3 ayda kocaman bir masa örtüsü yaptım ))
Kilo vermekte böyle birşey...
Ufak ufak parçalar vereceğiz bedenimizden...
Sonra bir bakacağız ki, kocaman bir parçamız gitmiş !
Başaracağız arkadaşlar...
Ama, bugün şunu yedim, kaçamak yaptımla değil
Gerçekten azmederek, kendimize inanarak !
Kendimizi kandırmadan !
Eğer herhafta 1 kilo vermeyi başarırsak, kendimizi ödüllendirebiliriz ))
Ama ödülümüz tatlı yemek değil !
Mesela istediğimiz kiloya ulaştığımızda giyeceğimiz bir kıyafeti almakta bir ödül olabilir bize ?
Ben uzun zaman sonra ilk defa 44 beden bir pantolona girdim dün... Hemde hiç zorlanmadan... Kasmadan...
Belki önümüzdeki ay 42 bedene gireceğim...
Bir sonraki ay 40 beden...
Bunu kaçamaklarla yapamam...
Ben zayıflarken siz bakacakmısınız ?
Yoksa benimle birlikte zayıflayacak mısınız?
Karar sizin...
Yasemincim,
Ben çalıştığım dönemde genellikle iş yerime sandviç ve meyve götürürdüm
Hem tok tutuyordu hemde gerekli besinleri almış oluyordum
Hemde istediğin gibi yapabilirsin sandviçini ))
Light ton balığı+mısır+domates+marul ve kepekli sandviç ekmeği veya
haşlanmış göğüs eti ve yine mısır+domates+marul ve kepekli sandviç ekmeği veya
sadece salata malzemeleri koyarak kepekli sandviç ekmeğine (peyaz az yaplı peynirde ekleyebilirsin) sandviç yapabilirsin
Ama mutlaka meyvede götür
Acıktığında yersin
Ve meyveyi asla tek başına tüketme yoksa yedikten tahmini 20-30 dakika sonra midende bir kazıntı başlar
Bunun için mutlaka meyveyi ya 2 galete ile yada light form bisküi ile ye
Ben bu şekilde yapıyordum, hem tok tutuyordu hemde gayet güzel bir şekilde gün içinde almam gereken besinleri almış oluyordum
Aklıma başka şeyler gelirse yazarım yine ))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?