Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

soya_sosu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2012
3.436
5.086
248
Kim demiş ben zayıflayamam diye?
Bal gibi de zayıflarım.. (Gerçi bal içeriği bakımından zayıf değil, bu durumda bu benzetme de uymadı ama uysa da dedim uymasa da )

Daha önce 59 kiloya düşmüştüm, gene düşerim !

İsteyen benimle birlikte zayıflar, istemeyen sadece takip eder arkadaşlar...
Ortalama 20 kilo vermem gerekiyor,
Sabah itibari ile tam kilomu yazacağım...

Daha önce 59 kiloya çok hızlı düşmüştüm, bu sefer o yöntemi denemeyeceğim ve kimseye de tavsiye etmiyorum...
Bildiğiniz kuru kafaya dönmüştüm ve hastalıklı gibi dolaşıyordum etrafta...
Şimdi yine hızlı kilo vereceğim ama daha sağlıklı ilerleyerek !

Gerçekten kilo vermek isteyenleri beklerim ))
Bende aynı yöntemlerle kilo vermeye çalışacağım...
Deneyelim, görelim...

bende varımm :) aynen senin gibi gecen yaz 60 tım. ama sınav stresi o bu derken 75 oldum 3 3,5 ay içersinde tekrar 60 olmak istiyorum.. diyetisyene gitmiştim daha önce o diyeti uygulayacağım yine.. ve sabah akşam yürüyüş&spor la veririm sanıırm. zaten metabolizmam çok hızlı çalışıyor. maşAllah nazar değmesin :) bende varım cnmm !!!! ama ben 1 nisanda başlıcam..... malum daha motive edici oluyor....:) destekleyelim birbirimizi o zaman :)

Bende sizin gibiyim canım ama süre koymayın derim ne kadar yavaş verirseniz hepimiz için okadar iyi olur bence yavaş yavaş gitsin çünkü biz bu kıloları 3-5 ayda almadık bırakın ayda 2 kg gitsin 5 ayda 10kg yapar bence sadece fikrimi söyledim

ben düzenli ve sağlık beslenmeyi beynim köşesine yazdım ve yavaş yavaş gitsin kilocuklar bize geri gelmiyecek şekilde

Sevgili arkadaşlar,

Ben sağlık sorunlarım yüzünden bir dönem kortizon kullanmak zorunda kaldım ve neticelerini tahmin edersiniz...
En son tartıda 90 kiloyu gördüğümde bir daha tartıya çıkmamaya karar verdim, çnükü morelim bozuluyordu ))))
Aradan geçen yıllarda kortizonun verdiği kiloların bir kısmını vücut kendisi attı, bir kısmını da ben limon ve soda ile attım...
O dönem psikolojim çok bozuktu, hiç bir şey yiyemez olmuştum... Günde 1 öğün yemek yiyordum, sürekli yürüyordum...
içtiğim tek şey su ve soda + limondu... Ve 59 kiloya düştüm... Ama ilk yazımda da belirttiğim gibi resmen hastalıklı bir görüntüm vardı...
Gözlerimin altı bile çökmüştü.. O yüzden böyle bir şeyi tekrar denemeyi aklımdan bile geçirmiyorum...

Daha sonra yıllar içerisinde yavaş yavaş yeniden yine kilo aldım...
Bir dönemde zayıflama ilaçlarını denedim.. Tabi günlük 1 saat yürüme ve diyetle destekledim...
O dönem içerisinde ise yaklaşık 13-15 kilo kadar verdim...
Görenler beni tanımıyordu...
Ama daha sonra tekrar kortizon kullanmak zorunda kaldım ve bütün verdiğim kiloları tekrar geri aldım ((

2 ay önce tartıda 88,6 kilo geldiğimi gördüğümde kendime söylediğim tek sözün ne olduğunu tahmin edersiniz ))
Bu sabah itibari ile 80,5 kiloyum...

Şu anki hedefim 79 kiloyu görmek... Hedeflerimi ufak ufak koyuyorum..
Asıl hedefim 60 kiloyu görmek...
Birazdan yazacağım tekrar, ufak bir işim var..
Öptüm hepinizi...

canım en son 59kg sanarım lise yıllarında görmüştüm o yuzde kendimi ilk 65 kg hedef koydum ondan sonra 2 bir hedef koyarım ama yavaş gitmesini istiyorum hızlı kılo kaybı hemen geri dönüyor bana

Canım,

Benim hedef kilom 60... (aslında kendimi en mutlu hissettiğim kilo neden bilmem 74... o kiloda olduğum zamanlar hayatımın en mutlu zamanları oluyor hep )))
Ama bunun için belli bir süre koymuyorum, yani 3 ay yada 5 ay diye bir süre koymuyorum zayıflamak için...
Çünkü ne zaman bir hedef koysam mutlaka sıkılıyorum ve vazgeçiyorum...
O yüzden ben hedeflerimi haftalık olarak koymaya karar verdim... Ufak ama yapılabilir hedefler...

Yani sorun büyükse, ufak parçalara ayırarak sorunu çözme yöntemi !

Nasıl ki, zayıflamak için tabağımızı küçültüyor, porsiyonlarımızı küçültüyorsak, kilo hedeflerimizi de küçültmeliyiz...
Sen şimdi 10 kilo vermek istiyorsun ya, eminim gözünde büyüyordur bu kilo öyle değil mi?
Halbuki, hedef kilonu düşünmeden haftalık 1 kiloya sadece odaklansan emin ol daha çabuk kilo vereceksin...
Bunu bir düşün derim ben...

Ben şu anda yaptığım diyetten bir kaç örnek vereyim...
Bu şekilde 1 hafta içinde yaklaşık olarak 1,700 kilo kaybım oldu...

Sabah

Elma sirkesi + Bal + ılık su (açken)

2 yemek kaşığı lor peynirinin içine 4-5 dal dereotu ve 4+5 dal maynadonu doğruyorum
1 haşlanmış yumurta
1 bardak yeşilçay (şekersiz, istersen değişik çaylar ekleyebilirsin, bazen ekliyorum)
1 dilim tam buğday ekmeği yada çavdar ekmeği

Ara

Meyve veya yoğurt veya light bisküi (1 paket) veya salatalık

Öğlen

Sebze yemeği + yoğurt + salata veya
ızgara + yoğurt + salata veya
haşlanmış makarna (yağ ve tuz yok) + yoğurt / salata veya
simit + ayran veya
2 yumurta ve sebzeler ile yapılan yağsız omlet + ayran
vb...

Ara

Meyve veya yoğurt veya light bisküi (1 paket) veya salatalık

Akşam

En geç saat 7 de yemek kaydı ile öğlen menüsünden birini tercih ediyorum ama öğlen simit ayran yediysem akşam mutlaka sebze yemeği yiyorum...

Eğer acıkırsam yeşilçay ile 1 adet yeşil elma yiyorum... Yeşil çay ve yeşil elmanın ödem sökücü özelliği var, mutlaka her gün 1 tane öneririm...

Akşam yatmadan önce elma sirkesi + bal ve ılık su içiyorum tekrar
Bu hafta gayet güzel kilo kaybım oldu... Üstelik spor yapmadım bile..

Pazartesi itibari ile yürümeye başlayacağım (Annemle yürüyeceğim için onu bekliyorum)
Önümüzdeki hafta itibari ile daha güzel gelişmeler yazacağımı billiyorum ))
Azimliyim, başaracağım...
Dediğim gibi şu andaki hedefim 79 kiloyu görmek ve pazartesi olmadan bunu göreceğimi biliyorum...
Daha sonra ise 77 olacak hedefim ))
Bekle beni 60 kilo, GELİYORUM ))

canım ben de örneğin bugun
sabah kalkınca 1 bardak su

kahvaltı yarım peynirli simit ve çay

ara 2 adet kepeklı galeta çok az kuru üzüm 1 fincan yeşil çay
öğleye kadar 1,5 lt su

öğlen salata cacık biraz fırında patatesli köfte yedim ( birde 1 lokma tatlı attım ağzıma ) bu olamamsı gerekiyodu amma oldu gari

öğlenleri peynirli simit yesem olur mu ya
çünkü bizim yemekler tabilot olarak geliyo

haklısın cnm... ama malum yaz geliyor deniz güneş kum.. :) o yüzden acele etmekte yarar var gibi... :) ama tabi kesinlikle haklısın sen yavaş ve sağlıklı vermek en güzelli :)

haklısın cnm... Ama malum yaz geliyor deniz güneş kum.. :) o yüzden acele etmekte yarar var gibi... :) ama tabi kesinlikle haklısın sen yavaş ve sağlıklı vermek en güzelli :)

canım yaza daha üç ay gibi bir süre var ayda 2kg versem toplam 6 kg gider demi

boşverin yavaş gitsin kendimizi strese sokmaya gerek yok

gidecek bu kilolar

olacaz bir çıtır canım

Yasemin,

Simidi peynirli yeme...
Sade simit ye... Peynirli simit işlem görüyor ve içine fazladan yağ konuyor...
Ayrıca tatlı isteğini bastırmak için meyve ye yada hurma ye...
Elinin altında atıştırmalık bir şeyler bulundur ama kalori bakımından zayıf bir şeyler bulundur...

Ben acıkınca genelde dereotu, maynanoz yada salatalığı tercih ediyorum...
Özellikle dereotu ve maydanoz çok iştahımı kesiyor

Sorunlarımızı ufak parçalara böldüğümüzde daha çabuk biter unutmayalım ))

Aklıma hep şu örnek geliyor nedense...

Çocukken köye gitmiştim...
Halam bana dantel yapmayı öğretmişti ve masa örtüsü göstermişti..
Bundan yap çeyizine koyalım demişti... (O zamanlar çeyize dantel koyuluyordu ya )

Koskocaman masa örtüsü bunu nasıl yapıcam dedim,
Bak bu ufak ufak şekilleri yapıcaksın sonra birleştiricez kocaman olucak dedi...
3 ay orda kaldım, 3 ayda kocaman bir masa örtüsü yaptım ))

Kilo vermekte böyle birşey...
Ufak ufak parçalar vereceğiz bedenimizden...
Sonra bir bakacağız ki, kocaman bir parçamız gitmiş !
Başaracağız arkadaşlar...

Ama, bugün şunu yedim, kaçamak yaptımla değil
Gerçekten azmederek, kendimize inanarak !
Kendimizi kandırmadan !
Eğer herhafta 1 kilo vermeyi başarırsak, kendimizi ödüllendirebiliriz ))
Ama ödülümüz tatlı yemek değil !
Mesela istediğimiz kiloya ulaştığımızda giyeceğimiz bir kıyafeti almakta bir ödül olabilir bize ?
Ben uzun zaman sonra ilk defa 44 beden bir pantolona girdim dün... Hemde hiç zorlanmadan... Kasmadan...
Belki önümüzdeki ay 42 bedene gireceğim...
Bir sonraki ay 40 beden...
Bunu kaçamaklarla yapamam...
Ben zayıflarken siz bakacakmısınız ?
Yoksa benimle birlikte zayıflayacak mısınız?
Karar sizin...

canım ben çalışıyorum
normalde kahvaltımı evde yapıyorum ama bugun kalkamadığım için simit aldım

4 gündür öğleyin tavuk haşlama yedim yakında civciv çıkaracam
bugun fırında 3 parca kadar patatesli köfte yedim soslu kızartma değil
birşey sorucam burda mutfak falan yok evde ne hazırlayıp getirebilirim sizce bir fikir sadece yoğurt salata hariçinde ,

aslında güzel bir fikir haftalık ta olabilir.

Yasemincim,

Ben çalıştığım dönemde genellikle iş yerime sandviç ve meyve götürürdüm
Hem tok tutuyordu hemde gerekli besinleri almış oluyordum
Hemde istediğin gibi yapabilirsin sandviçini ))

Light ton balığı+mısır+domates+marul ve kepekli sandviç ekmeği veya
haşlanmış göğüs eti ve yine mısır+domates+marul ve kepekli sandviç ekmeği veya
sadece salata malzemeleri koyarak kepekli sandviç ekmeğine (peyaz az yaplı peynirde ekleyebilirsin) sandviç yapabilirsin
Ama mutlaka meyvede götür
Acıktığında yersin
Ve meyveyi asla tek başına tüketme yoksa yedikten tahmini 20-30 dakika sonra midende bir kazıntı başlar
Bunun için mutlaka meyveyi ya 2 galete ile yada light form bisküi ile ye

Ben bu şekilde yapıyordum, hem tok tutuyordu hemde gayet güzel bir şekilde gün içinde almam gereken besinleri almış oluyordum
Aklıma başka şeyler gelirse yazarım yine ))

ay canım teşekkür ederim

kızlar bende 60 kg nişanlıyım yakında da düğünüm var bu konu da bende bir kaç şey paylaşmak istiyorum çalışan ve oturan biriyim sıfır hareket anlıyıcağınız size tavsiyem hayatınızdan diyet mantığını çıkarın ve tamamen değişin...ben 66 kilo oldum 6 kilo verdim kaldı 6 kilom şimdi sağlıklı beslenmeyi öğrendim artık hayatımda istediğim herşey var ama bilinçli bir şekilde mesela kek ve tatlıda yiyorum ama bunları küçük ve kalorisi az olanları tercih ediyorum sabahları türk usulü kahvaltı reçel ve gilikozlu mamüller hariç tam buğday ekmeği herzamn tercihim bundan yana, ayrıca bol suuuuuu günde 2 bardak yeşil çay muhakkak içiyorum ayrıca evde pişen yemek ne olursa olsun 1 tabak dolusu yeşil salata yağsız ve tuzsuz olarak tüketiyorum öğlenleri muhakkak yine salata akşamları 7 den sonra yemek yemiyorum çok acıkırsam bir tane meyva yiyorum o da genelde elma oluyor benim önerilerim bunlar ayrıca bence önümüzdeki hafta cuma günü tartılalım ve giden kilolarımızı yazalım şimdiden yağsız kilosuz sağlıklı günler diliyorum kıssslarrr

takipteyim canım azmin için de kutlarım. bende cesaret edebilirsem haftalık hedeflere bende ortak olabilirim canım.

Efsuncum, umarım istediğin kiloya istediğin süre içinde ulaşırsın canım ))

Bunca yıl içerisinde bir çok şey öğrendim kilo vermeyle ilgili... Ve şimdi onları uygulamaya başladığım için kilo vermeye başladım..
Ve çok iyi gidiyor... Hedefime ulaşana kadarda devam edeceğim...
Dediğim gibi, kimsenin benim yaptıklarımı yapma zorunluluğu yok, ben sadece kendi kendimi motive etmek için bu siteye yazıyorum ama sizlerde yazınca daha da motive oluyorum ))

Öğrendiklerim ;

1 ) Kök kelimesi emir kipi olan cümleler kullanma!
Örneğin; "Daha az yemeliyim, Rejime başlamalıyım, Diyete yapmalıyım vb..." (Burdaki emir kipi "ye", "başla", "yap")
Bunun yerine, "Zayıflayacağım", Kilo vereceğim" (Burdaki emir kipi "zayıfla", "ver")

2 ) Kilo verirken asla evde veya yakınında sana zararlı gıdalar barındırma...

3 ) İstediğin kiloya ulaşana kadar kimsenin sana "zayıflamışsın" demesine izin verme ! (bunu dedikleri anda hemen kaçamaklar başlıyor)

4 ) Kilo verme döneminde zeytini hayatından çıkar, yoksa tartıda herzaman 100-200 gr fazla çıkıyorsun... (Denenmiş, test edilmiştir)

5 ) Asla aç karnına alışverişe çıkma ! (Mutlaka diyeti bozuyorsun, mutlaka)

6 ) Herzaman giymeyi istediğin 1 yada 2 kıyafeti mutlaka al ve dolabına as ( Onun içine gireceğin günü düşünmek seni kesinlikle motive ediyor)

7 ) Mümkün olduğunca tuz ile aran bozulsun, tuza küs, ilk başta zor gelse de bir süre sonra az tuzlu yemek müthiş güzel geliyor insana... Ve tartı da sizi çok seviyor...

8 ) Hergün 2 fincan yeşilçay mutlaka içmek herşeyden önce cilde çok iyi geliyor, özellikle akşamları 1 adet yeşil elma ile tükettiğinizde müthiş bir ödem sökücü, bilginize

9 ) Spor yapmaktan herne kadar nefret eden biri olsanızda (bakınız ben) mutlaka spor yapmanız gerekiyor, yoksa kilo verdiğinizde oranız buranız sarkıyor ve giydiğiniz hiç bir şey üzerinizde istediğiniz gibi durmuyor... Oranız buranız sarkıyor... O yüzden hangi spor çeşidi size uygunsa onu yapın... Göbek atın, yürüyün, plates yapın, mekik çekin, en temizleyin ama yapın..

10) Şekeri hayatınızdan çıkarın... Hem meyvede hemde sebzede zaten şeker var... Günlük almanız gereken şekeri ordan alıyorsunuz...

11) Kendinize bakım yapın... Hiç bir şey bilmiyorsanız bile açın interneti, saç bakımı, cilt bakımı vb yazın arama motoruna.. Bir sürü alternatif çıkacak karşınıza... Haftanın bir gününü kendinizi şımartmaya ayırın... Yada indirim sağlayan sitelerden çok uygun fiyatlara masaj satın alın, gidip masaj yaptırın ruhunuzu şımartın... Kendinizi ne kadar pozitif hissederseniz o kadar hızlı kilo verirsiniz...

Şimdilik bu kadar...
Aklıma geldikçe yazacağım....
Ufak bir işim çıktı, geleceğim birazdan ))

soya sosu beni de alın aranıza yaşım 23 sözlüyüm haziranda nişanım olcak o zamana kadar ne kadar verirsem bana kar ama sonrasında da devam edicem zaten.
dün itibariye elma sirkeli karışımı uygulamaya başladım.10 gündür işime yürüyerek gidip geliyorum günde 1 saat yürümüş oluyorum.hergün yanımda elmayla geliyorum işe öğleye doğru saat 11 de birini akşam üzeri saat 4 gibi de diğerini yiyorum.işten eve gidince ip atlamaya başladım.evde anneme sürekli ot haşlamasını söylüyorum yani hergün öncelikle brokoli lahana haşlaması şeylerle başlayıp hafif sebze yemekleri ile tamamlıyorum.umarım bunlar işe yarar.kaç k,losun diceksin tartıya çıkmaya korkuyorum en son 84 ü görmüştüm sonra da almışımdır mutlaka işte bi bi hafta 10 gündür bunlara başladım bakalım artık.ama o tartıda 60 görmeyi ve 38 beden olmayı çok istiyorum şu anda 44-46

Evet, bugün neler yedim bakalım...

sabah (11 de yaptım kahvaltımı)

elma sirkesi+bal ılık su
2 yk lor peyniri
1 yumurta
1 bardak şekersiz çay

Öğlen (14:00)

1 tas tavuk suyuna şehriye çorbası, içine dereotu ve maydonoz doğradım ve pulbiber attım (acısız yemek, yemek değildir benim için))
1 bardak yeşil çay

Ara

1 kase yoğurt

Akşama da kendime light ton balık ve mısırla salata yapacağım (Yağ ve tuz koymayacağım)
Yanına da 1 su bardağı makarna haşlayacağım (yine yağ ve tuz yok)

Acıkırsam kivi ve yeşil elma yerim...
Zaten akşamları mutlaka yeşil elma ve yeşil çay içiyorum

Şu anda hiç açlık hissetmiyorum
Yoğurt hiç sevmeyen bir insanım ama metabolizmayı hızlandırdığı için yemem gerekiyor ve sağlıklı da...

Yatmadan önce gene elma sirkesi+bal ve ılık suyumu içeceğim...
Ve biliyorum ki yarın tartıda yine 200 gr az çıkacağım ))

Ve pazartesi günü tartı beni 79,xxx kilo olarak gösterecek...
79 kilo bekle beni geliyorum ))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…