Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

selam kizlar, deniz kenarindayim birazdan denize gircem once size bir merhaba diyeyim istedim )) sabah buranin pazarina gittim abooo neler var neler, basima gunes gecene kadar dolandim, simdide basim agriyor ))) kendimi denize atmaya gidiyorum, sizi seviyorum mucksss... Not: insirah, kardesim israrla elif safak okumani tavsiye ediyor, kendisi suanda semspareyi okuyor, cok guzel diyor bilgine ))

ayyy bi alamadım kendime elif şafağın aşk romanını
koskoca kütüphane de yokmuş illa satın alıcaz
şemspare hmmm araştırim hemen

ayyy bi alamadım kendime elif şafağın aşk romanını
koskoca kütüphane de yokmuş illa satın alıcaz
şemspare hmmm araştırim hemen

insirahcim, kardesim elif safakin siyah sut kitabini da siddetle oneriyor.. Muhtesem bir kitap diyor, bilgine )) ben genellikle turk yazarlari tercih etmiyorum, cok nadir okurum... Bir kac yazar disinda okudugum turk yazar yok... Yabancilardan daha sonra ornek veririm ama mesnevi hikayelerine bayilirim... Fazlasiyla aziz nesin hayrani bir insanim, kitaplari beni deli eder )) turk yazarlardan tavsiye olarak sezgin kaymazi tavsiye ederim, cok mistik hikayeleri vardir, ozellikle kaptanin teknesi isimli kitabini en az on kere okumusumdur, hatta gecen seneki dogum gunumde esim sexgin kaymazla irtibata gecmis, tum kitaplarini adima imzalattirmis... Butun gece agladim okuyup okuyup o derece severim yani ))

niye daha önce ben burayı görmedim ki..
tebrik ediyorum sizi..

Bence geç kalmış değilsinn ebnde 3 gün olduu burayıı bulalıı
keşeke daha önce bulsaydımm enden bulmadım diye ebnde üzüldümm çünküü kaç aydır diyetteyim diyorum olmuyorduuu
ama burda kaçamakk yapmamayıı nefsimii tutmayıı öğreniyorummm

kimbilir o yazilari yazdigimda kac kiloydum )) ve simdi 60 kiloyum saka gibi... Bizim yazlikta bir bayan var, her sene karsilasiriz, cok susludur,denize gunes gozlukleri ile vedudaginda ruju ile girer.. Yaklasik 60 yaslarinda.. Hayranim kadina.. Kadinla bu sefer 3 kere karsilastik her seferinde kendimi tanitmak zorunda kaldim cunku beni tanimadi )))) cok guzellesmissin inan taniyamiyorum seni deyip duruyor ve her gordugune beni anlatiyor )) bu mutluluk verici bir olay... Iyi insan lafinin uzerine gelir derler, simdi yanima geldi kadin )))))))))) hadi optum sizi

Bu yaşlılar çok tatlı oluyorlarrr yaaa
Benimde buna benzer bir olay gaçmişti başımdan
izne 2 yıl gelmedikk ,2 yıl beni kimse görmemiştiii
ve kayınvalidelere gittikk orda kalıyorum,kayınbabamında süt annesi varr kadın benii çokk iyi bilirr
Neyse geldii bize hoşgeldinee,içeri girdimm hoşgeldinn süt anne nasılsınn diye iyilik hoşluk etmeye başladıkk
Sonra kalktım odadan çıkıyorumm kayınvalideye diyorkii hanii leylaa seninn büyük gelin nerde gelmediii dedii
işte büyük gelinn bu ya dedi ama benn onu küçükk gelin sanmıştımm dediiii
beni tanımamıştııı

Menümü yazayım nerde hata yaptımm bakalımm
Sabah 7buçuk
lıght ekmekle tost,domates ve biber
ara 3 kaysı
sonra yeşil çay
öğlen1 de
1 dilim ekmek 3 kaşık yoğurtlu ıspanak ve salata
ara süt
akşam
2 kaşık nohut ve sadece sivribiberr
2 buçuk litre su
1 tanede kahve var
bukadarcıkk
dünden az çıktım baskülde sevindimm bu kadar yediğim haldee
sabahkii kilom doğru olan onuu yazacağımm sabahhh

aslında tartılmayı düşünmüyordum,ama bende hergün verebiliyormuyumm diye bakmak istiyorum artıkkk

Son düzenleme:
Yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz. .

ve eskı arkadaslarım ben cenazeden sonra topanlanma asamasındayım yazamıyorum sıze çalışıyorum . .
diyetimdeki aksaklıkları toplamaya calısıyorum . .
sizleri de özlüyorum yavaş yavaş çeyiz işine girdim o topiclere de sizlere de ugruyorum çok yazamıyorum

biraz da bozulan dıyetım keyfımı kacırdı sizlerin yanına daha iyi gelmek istiyorum :)
kendınıze ıyı bakın

selam kizlar, bugun buyuk bir sey atlattik, Allah beterinden korusun diyorum... Kardesimle ben balkonda oturmus sigara icip sohbet ediyorduk, annem bulasik makinesini bosaltiyordu, yegenim ise elma dilimlemistim onu yiyip tv izliyordu.. Bir anda icerde resmen patlama gibi bir ses geldi iceri bir kostuk, annem dolabin yaninda elleri havada sirti bize donuk bir sekilde duruyor, soru soruyoruz cevapvermiyir, yegenim ise sadece cok korktum deyip duruyor... Yerler ise tuz buz sekkinde cam kirigi dolu.. Annemden en sonunda ses cikti, kimildamadi, korktum dedi... Tabaklari ust rafa yerlestirirken elinden kaymis ve tum tabaklar kirilmis, ama oyle bir seski yan komsumuz firlayip geldi o derece yani... O da birsey patladi sanmis... Annemin yanina gittigimizde elleri ayaklari hep cam kirigi icndeydi ama Allahtan hic bir yeri kesilmemis.. Yegenime de annemede su icirdik, tabi benim ellerim ayaklarim bosaldi... Zaten denizden geldigimizden beri icimde bir sikinti vardi, buna yordum... Ama cok korktum, etrafi supurduk kardesimle, ellerim oyle titriyordu ki anlatamam, daha hala titriyor.. Neyse ki kimseye birsey olmadi, cana gelen mala gelsin, Allah beterinden korusun diyorum su mubarek gunde...

selam kizlar, bugun buyuk bir sey atlattik, Allah beterinden korusun diyorum... Kardesimle ben balkonda oturmus sigara icip sohbet ediyorduk, annem bulasik makinesini bosaltiyordu, yegenim ise elma dilimlemistim onu yiyip tv izliyordu.. Bir anda icerde resmen patlama gibi bir ses geldi iceri bir kostuk, annem dolabin yaninda elleri havada sirti bize donuk bir sekilde duruyor, soru soruyoruz cevapvermiyir, yegenim ise sadece cok korktum deyip duruyor... Yerler ise tuz buz sekkinde cam kirigi dolu.. Annemden en sonunda ses cikti, kimildamadi, korktum dedi... Tabaklari ust rafa yerlestirirken elinden kaymis ve tum tabaklar kirilmis, ama oyle bir seski yan komsumuz firlayip geldi o derece yani... O da birsey patladi sanmis... Annemin yanina gittigimizde elleri ayaklari hep cam kirigi icndeydi ama Allahtan hic bir yeri kesilmemis.. Yegenime de annemede su icirdik, tabi benim ellerim ayaklarim bosaldi... Zaten denizden geldigimizden beri icimde bir sikinti vardi, buna yordum... Ama cok korktum, etrafi supurduk kardesimle, ellerim oyle titriyordu ki anlatamam, daha hala titriyor.. Neyse ki kimseye birsey olmadi, cana gelen mala gelsin, Allah beterinden korusun diyorum su mubarek gunde...

ii geceler kızlar

soyacım geçmiş olsun canım şu mubarek günde allah korumuş annene de geçmiş olsun dileklerimizi iletirsin

regl olduğum için oruç tutamıyorum yeme düzenim alt usut oldu ya birde evde olunca saat 10 kadar yatıyorum aman bir tembelleştım anlatamam

ama kendime vermış olduğum spor olarak yaptığım yürüş en az haftanın üç günü 1 saat kadar yuruyorum bu hafta 4 gün yurudum
yeme düzeni yarın da normale girecek bugun sadece 2 öğün yedim ramazan girdi gireli hiç yeşil çay tüketmıyorum ama söz veriyorum herşey yarın normale dönecek eylulun ilk haftası inşallah 64 göreceğim

ay kızlar iyiki de çalışıyorum ya yok anam ev bana göre değil işte bu kadar yoruldumu bilmiyorum evde ne iş bitiyor ne de çocuğun derdi bitiyor allah ev hanımlarına yardımcı olsun :1::1::1::1::1::1::1:

ayyy canım büyük geçmiş olsun
merakla okudum ne oldu ki diye
okurken bile kalbim pıt pıt attı
allah korumuş canım hemen sadaka verin
allahtan bişey olmamış yaaa

insirahcim, kardesim elif safakin siyah sut kitabini da siddetle oneriyor.. Muhtesem bir kitap diyor, bilgine )) ben genellikle turk yazarlari tercih etmiyorum, cok nadir okurum... Bir kac yazar disinda okudugum turk yazar yok... Yabancilardan daha sonra ornek veririm ama mesnevi hikayelerine bayilirim... Fazlasiyla aziz nesin hayrani bir insanim, kitaplari beni deli eder )) turk yazarlardan tavsiye olarak sezgin kaymazi tavsiye ederim, cok mistik hikayeleri vardir, ozellikle kaptanin teknesi isimli kitabini en az on kere okumusumdur, hatta gecen seneki dogum gunumde esim sexgin kaymazla irtibata gecmis, tum kitaplarini adima imzalattirmis... Butun gece agladim okuyup okuyup o derece severim yani ))

ooo liste çoğaldı okuycam ama hepsini
ufkum genişlesin biraz
elif şafak ilk sırada mesneviyi bitireyim ona başlicam
sezgin kaymazı duymadım hiç ne cahilim yahu
hemen internetten sipariş ediyorum kaptanın teknesi siyah süt aşk
sonra yabancı yazarların da tavsiyesini alıcam ama
bunları okuyum bi
annene de geçmiş olsun dileklerimi ilet canım

regl olduğum için oruç tutamıyorum yeme düzenim alt usut oldu ya birde evde olunca saat 10 kadar yatıyorum aman bir tembelleştım anlatamam

ama kendime vermış olduğum spor olarak yaptığım yürüş en az haftanın üç günü 1 saat kadar yuruyorum bu hafta 4 gün yurudum
yeme düzeni yarın da normale girecek bugun sadece 2 öğün yedim ramazan girdi gireli hiç yeşil çay tüketmıyorum ama söz veriyorum herşey yarın normale dönecek eylulun ilk haftası inşallah 64 göreceğim

ay kızlar iyiki de çalışıyorum ya yok anam ev bana göre değil işte bu kadar yoruldumu bilmiyorum evde ne iş bitiyor ne de çocuğun derdi bitiyor allah ev hanımlarına yardımcı olsun :1::1::1::1::1::1::1:

hakkaten yasemincim çalışmak daha iyi
tüm gün evde dolaşıyosun toparlıyosun yemekti bulaşıktı zaman bereketsiz mi ne gün bitiyo yorgunluğu da cabası
ben de ramazan gireli yeşil çay içmedim
regl de yok
ama öle şiş hissediyorum ki kendimi patlıycam sanki o derece
ve kilo 70 yaaa 69 olmuştum ne güzel
dün 69.9 dum :(
bugün moralim bozuldu gittim geldim tartılmadım
bi de misafirlerim vardı 12 kişi
o kadar kalabalıkta bi de bebişim koltuktan düştü yüreğim ağzıma geldi
bişeyi yok çok şükür ama
iftar telaşı ben yemeklerle ilgilenirken düşüvermiş
çok kızdım kendime

menüm mercimek çorcası ve karnıyarık yiyebildim çok az
karnıyarığı kzleyerek yapıyorum hem hafif hem lezzetli oluyo herkes çok beğendi
yanına da cacık yedim
inşallah pazartesiye kadar tekrar 69.2yi görürüm

evdeki baskül uzun zamandır bozuktu. dün akşam gittim kendime yeni bir baskül aldım. sonra eve gelirken bime uğradım lor peyniri aldım. aslında lor peyniri sevmem ama burada yazılanlardan öğrendime göre tadı güzelmiş alayım dedim. gerçektende tadı güzelmiş.

eve gelir gelmez hemen tartıldım 88 kiloyum. hedef olarak kendime 60 kilo belirledim. ve yeni yıla kadar hedefime ulaşmak istiyorum. 2013 yılıyla berabar yeni bir ben olmak istiyorum. olacağım.

bu sabah 2 kaşık lor peynirim ile beraber dereotu, maydanoz, ve roka yedim. yanında 1 dilim çavdar ekmeği.

saat 10 şimdi de 1 tane kuru incir yedim..

küçük hedefler fikri çok hoşuma gitti. bende önümüzdeki cuma yani 17 ağustosta 86,5 olmayı hedefliyorum. 1 haftada 1,5 kg.

Ebrugul ufak adimlarla ilerlemek inan seni daha cok motive edecek..haftada 1 veye 1.5 en sagliklisi...
Emin adimlarla yurudugun ve soyanin drdilerine harfiyen uydugun surece verememe gibi bir luksun olmaz bundan emin olabilirsin...
Karabiber dedigim gibi hem diyetisyen hem burasi seni ikileme dusurecek...
O diyet kola vs diyet urunleri yiyebilirsin diyecek soya asla diyecek...
Ayip olurmu demissin kimswye ayip olmaz...
O sana kilo veremdim bu hafta dediginde iyi ozama bu hafta para almuyim demiycek emin ol....
Yinede senin kisiler fikrin saygi duyarim...
Amaikileme duseceginden emin olabirsin...buda diyet surecini uzatabilir...
O parayi bence spor salonuna versen daha iyi sonuc alirsin eminim...

Bazi arkadaslar zeytin yazmis karpuz yazmis...
Zeytini cok sevmeme ragmen 4aydir hala yemedim...
Bide iftar sofralarinda her iftariyeligin icinde gordugumde en cok yemek istedigim seyin bu oldugunu fatkettim ama malesef yasak....asla tuketilmeyecek...
Karpuz ise sirf seker bundanda sadece ince 1 dilim onuuda mumkun oldugunca aksaa birakmayin derim..sisiriyo....ertesi gun tarti malesef arti....
Sonra kilo gitmiyo diye aglarainiz valla....
Bir arkadasim peynirli simit filan demis..sen ye arkadasim sbaha kadar...soya arkadasimizin cizelgesine bakmadin:kkk: heralde. ..nasil kilo verdigi apacik ortada...
Peynirle simit ve peynirli simit arasinda daglar kadar fark var..bence once bu ayrintiyi kavra canim..elestiri yapmak icin elestiri yapmaya calismayalim komik duruma dusuyosunuz...
Simdi soya rkadasimizin bana versigi yetkiye dayanarak yeni arkadaslar kilo bildiriminizi soyam pazartesi istemis. .pazartesiye kadar yapin vciz:ssz::ssz::ssz:elgenizi olusturun...
Benim sizden istegim ise kisa zgecmis alalim bolelikle daha iyi tanimis olcaz birbirimizi...
Bide yediklerinizi hergun yazin hatalarinizi gorelim...ramazan dolayisiyla paylasmiyoruz menu ama soyacm:14: bence onlar yazsinlar dimi...
Hatalarinizi bayrama kadar en azindan cozmus olursunuz..bayramdan so.ra bizi yogun tempo bekliyo ona gore

hemen bir özgeçmiş sunayım :):)

32 yaşındayım. çalışıyorum. muhasebeciyim. 1,5 yaşında ikizlerim var. bir kız bir erkek.. kendimi bildim bileli hep bir kilo problemi yaşıyorum. yani dönem dönem kilo veriyorum ama sonra tekrar geri alıyorum. hamile kalmadan önce 77 kiloydum. 95 kilo ile doğum gittim. doğum yaptıktan 2 ay sonra yine 77 kiloydum. sonra işten çıktım. ve emziriyorum diye hiçbişeye dikkat etmedim. 1 senenin sonunda bi baktım 92 kilo olmuşum. çocuklar 1 yaşındayken çalışmaya başladım. biraz yediklerime dikkat ederek 4 kilo vermişim. şuan 88 kiloyum. hani sertap erenerin bir şarkısı varya "kendime yeni bir ben lazım" diyo.. işte bende 2013 senesinden yeni bir ben ile başlamak istiyorum.

evdeki baskül uzun zamandır bozuktu. dün akşam gittim kendime yeni bir baskül aldım. sonra eve gelirken bime uğradım lor peyniri aldım. aslında lor peyniri sevmem ama burada yazılanlardan öğrendime göre tadı güzelmiş alayım dedim. gerçektende tadı güzelmiş.

eve gelir gelmez hemen tartıldım 88 kiloyum. hedef olarak kendime 60 kilo belirledim. ve yeni yıla kadar hedefime ulaşmak istiyorum. 2013 yılıyla berabar yeni bir ben olmak istiyorum. olacağım.

bu sabah 2 kaşık lor peynirim ile beraber dereotu, maydanoz, ve roka yedim. yanında 1 dilim çavdar ekmeği.

saat 10 şimdi de 1 tane kuru incir yedim..

küçük hedefler fikri çok hoşuma gitti. bende önümüzdeki cuma yani 17 ağustosta 86,5 olmayı hedefliyorum. 1 haftada 1,5 kg.
Ebrucumm bende önceden sevinmiyordumm baskülde 200 gram verdiğimii görünce
ama başladığımda benim basküle göre 86.8 geldim ve dün 86.6 görünce bende sevindimm ama eskiden benii mutlu etmiyordu
soyacımında dediğii gibii 200,300 gr verip onlar bir kilo olupp gidecekk
bunu hiçç böyle düşünmemiştimm ama artık mutlu ediyorbeniiii

hemen bir özgeçmiş sunayım :):)

32 yaşındayım. çalışıyorum. muhasebeciyim. 1,5 yaşında ikizlerim var. bir kız bir erkek.. kendimi bildim bileli hep bir kilo problemi yaşıyorum. yani dönem dönem kilo veriyorum ama sonra tekrar geri alıyorum. hamile kalmadan önce 77 kiloydum. 95 kilo ile doğum gittim. doğum yaptıktan 2 ay sonra yine 77 kiloydum. sonra işten çıktım. ve emziriyorum diye hiçbişeye dikkat etmedim. 1 senenin sonunda bi baktım 92 kilo olmuşum. çocuklar 1 yaşındayken çalışmaya başladım. biraz yediklerime dikkat ederek 4 kilo vermişim. şuan 88 kiloyum. hani sertap erenerin bir şarkısı varya "kendime yeni bir ben lazım" diyo.. işte bende 2013 senesinden yeni bir ben ile başlamak istiyorum.
Hosgeldin aramıza ebrugulcum...pekte bir farkımız yokmuş bende 74 le hamile kalıp 95 le girdim doguma 2 ay sonunda 83 tüm hep bir ileri bir geri 79 U göremedim takı 4 ay önce buraya gelip soyami tanıyana kadar şimdi 69 kıloyum ve yaşadığımın farkına vardim ben olduğumun farkına vardım...
Onceden evden dışarı çıkmayan ben şimdi evlere girmek istemiyorum:)))
Kilolarından korkmuyorum önümde 10 kilom daha var ama bende başladığımda 25 kilo nasil gider diyordum...şimdi bazen kendim bile inanamıyorum...teşekkürler grup arkadaslarım seviyorum sizi:)))

Ebrugul ufak adimlarla ilerlemek inan seni daha cok motive edecek..haftada 1 veye 1.5 en sagliklisi...
Emin adimlarla yurudugun ve soyanin drdilerine harfiyen uydugun surece verememe gibi bir luksun olmaz bundan emin olabilirsin...
Karabiber dedigim gibi hem diyetisyen hem burasi seni ikileme dusurecek...
O diyet kola vs diyet urunleri yiyebilirsin diyecek soya asla diyecek...
Ayip olurmu demissin kimswye ayip olmaz...
O sana kilo veremdim bu hafta dediginde iyi ozama bu hafta para almuyim demiycek emin ol....
Yinede senin kisiler fikrin saygi duyarim...
Amaikileme duseceginden emin olabirsin...buda diyet surecini uzatabilir...
O parayi bence spor salonuna versen daha iyi sonuc alirsin eminim...

Bazi arkadaslar zeytin yazmis karpuz yazmis...
Zeytini cok sevmeme ragmen 4aydir hala yemedim...
Bide iftar sofralarinda her iftariyeligin icinde gordugumde en cok yemek istedigim seyin bu oldugunu fatkettim ama malesef yasak....asla tuketilmeyecek...
Karpuz ise sirf seker bundanda sadece ince 1 dilim onuuda mumkun oldugunca aksaa birakmayin derim..sisiriyo....ertesi gun tarti malesef arti....
Sonra kilo gitmiyo diye aglarainiz valla....
Bir arkadasim peynirli simit filan demis..sen ye arkadasim sbaha kadar...soya arkadasimizin cizelgesine bakmadin:kkk: heralde. ..nasil kilo verdigi apacik ortada...
Peynirle simit ve peynirli simit arasinda daglar kadar fark var..bence once bu ayrintiyi kavra canim..elestiri yapmak icin elestiri yapmaya calismayalim komik duruma dusuyosunuz...
Simdi soya rkadasimizin bana versigi yetkiye dayanarak yeni arkadaslar kilo bildiriminizi soyam pazartesi istemis. .pazartesiye kadar yapin vciz:ssz::ssz::ssz:elgenizi olusturun...
Benim sizden istegim ise kisa zgecmis alalim bolelikle daha iyi tanimis olcaz birbirimizi...
Bide yediklerinizi hergun yazin hatalarinizi gorelim...ramazan dolayisiyla paylasmiyoruz menu ama soyacm:14: bence onlar yazsinlar dimi...
Hatalarinizi bayrama kadar en azindan cozmus olursunuz..bayramdan so.ra bizi yogun tempo bekliyo ona gore

Diyetisyenden çokk burda olmayıı daha çok istiyorum
Soyanınn yazdıklarıı süreklii aklımda ve toparlamaya not tutmaya çalışıyorummm nerde ne zaman ne yapıyor eksiklerimm tabikii olacakk ama sayfalarıı okudukça hatalarım olduğunda sizler uyardıkça nerde ne yememm gerektiğinii öğreneceğinn
ve dediğinn gibii doktora vereceğime spor salonuna vermeliyimm parayııı
aslında satenn eskiden vermişş olarakk biliyorumm ne yapmamm gerektiğinii ama doktorda belkii benii arkamdan iteler diye düşündümm amaa ekmeklerii görünce gözlerimm pörtlediii:53:
bak karpuzu akşamm yemeğinden sonra yemiştimm bunuda öğrenmişş oldumm onuu öğleden sonra yerimm
elim listemm dahaa eksikk tamalayamadımm,demeleme yeşil çay ,yeşil elma gibii onlarıda tamamlarsam tamm olacakk
bugünn balıkk getirmişş eşimm denize gitmiştii balıkk almışş gelmişş onu temizliyor şimdii
kızartta yiyelimm dedii
onlara kızartacağımmm kendimede fıranda yapacağımm normalde olsa aslaa yapmazdımmm
ben arka sayfada kendimii tanıtmıştımmm uzunca ama olsunn yine tanıtırımmm

Kızlar bu arada sarı oldum:)))
İncim sen beni bakir seviyordun ama bak bakalım bunu begencenmi:)))
Birazdan resimde atarım...bugün oruç tutmadım gece kalkamadim...
Sabah nescafemle kuru kayısımı yedim...
Lorlu kahvaltımda tamam...
Pazartesi tartımı tam olarak bildircem...

teşekkür ederim..
bu sefer çok kararlıyım. ve keşke burayı daha önce görseydim diyorum. göbeğim o kadar büyük ki beni gören 3.mü geliyor diyor.. özgüvenimi tekrar kazanmak istiyorum..

Back
X