şöyle güzel doğum günü pastası tarifi bilen var mı

maviyesiltuna

hep tatlı yoktur hayatta tuzlu ve ekşi vardır.
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2014
3.855
2.413
408
eşime sürpriz yapıp doğum günü pastası yapmak istiyorum daha zamanı var ama ben bu c.ertesi kutlamak istiyorum ben o güne hazır hissediyorum çünkü ALLAHIM nasip eder inş. yaparım sitede baktım ama güzel bulamadım başka yerde de aynı şekilde, bir de sofrayı nasıl düzenlesem fikirlerinize ihtiyacım var

Hazır pasta keki ile ya da pandispanya ile içi çok sıvı olmayan pasta yap. Şeker hamuru ile kapla. :) Görüntüsü hoş olur neten incele bilgi istersen pm gönderirsen anlatmaya çalışırım. :)

pandispanya az çok yaparım diye düşündüm belki daha güzel yapan biri olursa diye yazdım daha çok iç dolgusu üstünü süsleme şeker hamuru karşıya gecikip almam lazım oda benim için zaman kaybı eşim huylanır hem karşıya geçersem :) ve ilk defa yapacağım inş. hüsrana uğramam

Daha önceden hiç denemediysen hüsranla sonuçlanabilir. İlla pasta yapmak zorunda değilsin güzel bir yemek hazırla pastayı da hazır al.

birincisi sanırım konunun yeri burası değil ama
evde uğraşınca dışarıdan daha pahalıya geliyor çok da vakit alıyor. şahsen önermem. ama illa ki kendin yapacaksan her şeyiyle kendin yap. pandispanyasını dışardan alma. güzel olmuyor onlar. benim bir yemek bloğum var. sana bir tarif atayım. browni tarifi aslında. ama iki katı ölçüden yapıp iki ayrı kapta dolapta bir gece bekletip arasına krema sürüp o şekilde de 2-3 saat bekletirsen müthiş bir çikolatalı d.günü pastası oluyor. daha önce yaptım. her yiyen bayıldı.

aslında benim fikrimde oydu mutfak mikseri almış biraz büyüğünden bunla ne yapıcaksın dedi o yüzden yapmak istedim

BenIpek BenIpek eşim bana hiç bir şey yapmazsın diye nazlanır mikser almış ne yapıcan diyor ondan yapmak istedim
michie michie sevinirim tarifi verirsen kek tarzı browni yaparım zaten yemekten çok hamur işine yapmayı çok severim o yüzden uğraşırım pastanın tamamını kendim yapmak istiyorum yanlış bir şey tadının kötü olmasını istemiyorum içine muhallebimi krem şantimi kremaylamı ne konulduğunu bilemedim tecrübeli birinden almak beni memnun eder konun yeri burası değil doğru baktım kk.dan istediğim gibi yoktu

1- Hertürlü Dini ve Siyasi konu ve yorum yasaktır.

2- Karabasan, cin, peri, 3-5 harfliler, öcüler, böcüler, hocalar, büyülerle ilgili konu açmak yasaktır.

3- Açtığınız bir konunun devamı niteliğinde Kaynana bölüm-1, çekim 2, kayınpeder bölüm-3 tarzı konular açmak yasaktır, devam niteliği olan konular derhal kapatılır.

4- Burası Bir Derdim Var bölümüdür, canınızın sıkıldığı, üzüldüğünüz, dertlendiğiniz ve çare aradığınız her konuyu buraya açabilirsiniz fakat "saçımı ne renk boyamalıyım, karamel mi fındık kabuğu mu?(resimli), arkadaşımın kuzeninin amcasının kızının görümcesinin düğününde abiye giyeceğim sizce hangisi(resimli), orta sehpa mı konsol mu acaba hangisini alayım karar veremedim, koltuk altı kıllarım, kaşımı nerde aldırayım, gebe miyim test yaptım baksanıza, Küçükbakkalköy'de kuaför önerisi vs vs bölümle alakası olmayan konular açılması yasaktır, açan üye bilmeden bir sefer açmışsa taşınır ama her aklına geleni bu bölüme açmayı adet haline getirmişse bölümle ilgisiz konusu kapatılır, ısrarcı olursa ceza alır. Hele bu bölüm daha çok okunuyor deyip diş taşını bile buraya yazanlara hiç af yok.

Lütfen her aklınıza gelen konuyu buraya açmayın, ilgili bölümlere açın.

Eşimin doğum günü için yapmıştım belki yardımcı olur.Linkte tarif var;)

Kalp Pasta:KK56:

$z.webp

Sana enfes bi pasta tarifi bidaha ihtiyacın olursa deneyebilirsin ama yerfıstığı yerine başka bi çerez koymani tavsiye ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
Size pasta keki tarifi vereyim, bu pasta kekini yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine dökerde pişirirseniz rulo pasta, çeşitli şekillerdeki kek kalıplarına dökersenizde kare, yuvarlak, kalp vb şekilde pastalar yapabilirsiniz.

Pasta keki için malzemeler:
4 yumurta,
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı:
Derince bir kaba 4 yumurtayı kırıp 1 su bardağı şekeri ilave edin ve mikserle yoğurt kıvamına gelene kadar çırpın, burası püf noktası zira, şekerle yumurtalar o kadar iyi çırpılmalı ki çırpma telinle kıvamına baktığınızda krem şanti kıvamına yakın bir kıvamda olmalı, daha sonra 1 çay bardağı ılık suyu yavaş yavaş karışıma döküp çırpmaya devam edin, suyu iyice yedirince un, kabartma tozu ve vanilyayı da döküp çırpmaya devam edin, tüm malzemenin iyice çırpılıp karıştığından emin olduğunuzda yağlı kağıt serdiğiniz kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyup 15-20 dakika pişirin, piştiğinden emin olmak için bir kürdanla kontrol edebilirsiniz.
Eğer bu pasta kekiyle rulo pasta yapmayı düşünüyorsanız keki fırından çıkarınca 5 dakika ılınmasını bekleyin ve 5 dakika sonra keki yağlı kağıtla birlikte rulo haline getirip soğumaya bırakın.
Soğuduğunda yağlı kağıdın bir ucundan hafifçe kaldırdığınızda pasta keki kağıttan ayrılır.
Dilediğiniz malzemelerle pastanızı yapabilirsiniz.
Mesela bu mevsim elma bol, ben hafifçe tarçınlarının ince elma dilimleri ve biraz dövülmüş cevizle yaptım, yiyenler bayıldı:KK66:

Back
X