- 30 Mart 2016
- 1.373
- 1.456
- 48
- Konu Sahibi dilaragusel
-
Biz evlendirilmek icin tanistirildik esimle.onceden atilmis sozu genel hatlariyla anlattim.ama cok ayrintilara girmedim.sonucta yasananlar benim ozelimdi.tek o degil hic kimse butun hepsini bilmek zorunda degil.herkesin bilmesi gereken bir sınır var esimde o kadarini ogrendi.esim nedense nisanlanan insanlarin evli gibi yasadigi dusuncesine sahipti.ben oncelikle nisanli degil sozlu oldugumu anlattim, sonrasinda nisanliligi yanlis bildigini, o sekilde yasamak icin nisan yapmaya gerek olmadigini soyledim.benim icimde varsa nisan yapmayi mi bekleyecektim? Hos beraber yasayan insanlar kotumuymus ki hem? Bu takintilar gereksiz bence.insan ahlaki baska bir sey.ben seninleyken sadece sana aitsem, sozumun eriysem, kasim gozum ayri oynamiyorsa daha ne ariyorsun ki gecmiste ne oldu diye.onu benim kararliligim ve hic arkama bakmayacak olmamin garantisi etkiledi sanirim.ve zaten onun kafasindan gecen tarzda seyler yasansaydi ben bu kadar kolay atamazdim zaten sozu.evlenecegim insan icin degil, kendim icin basimi one egecek bir sey yasamadim ben.hic birimiz cam fanusta yetismedik, hepimizim hayatindan birileri gecti bir takim seyler yasandi ve bitti.eline erkek eli degmemis kiz isteyenlerinde eline kiz eli degmemis erkek olmalari gerek.size bu kotu hisleri yasatan insandan bence uzak durun.gercekten iyi, anlayisli insanlar var ve umarim denk gelir size de.Peki siz uzun uzun nerde tanistiniz nr kadar surdu vs herseyi anlattiniz mi?
Ben nasil anlatmaliyim bir akil verir misiniZ?
Tesekkur ederim...
Dini seyleri bilene dindar denmez; bildiklerini uygulayana denir.. Gecen duydum bu cumleyi,cok hosuma gitti.. Dedigin gibi, kalkar ahkam keserler ama uygulamaya gelince islerine gelmez.. En guzel ornek bize Efendimiz(asm)
Ya seda sen ne diyorsun ya tamam seni anlıyorum da yapma Allah aşkına ya biz evlenip ayrilanlar ne yapalım peki sana soru soruyorum ne yapalım? Ölelim mi?Neden bana suclu gunahkar gozuyle bakacaklar evlenemeyecek.miyim artik
Soz birlikte olmak mi karsidakiyle
Bunun dindarlikla alakasi yok.. Islamiyeti dogru anlayan ve hayatina uygulayan kisi zaten boyle mal mal konusmaz.. Sinirlendim ya.. Dini alet etmesinler bir de.. Guya cok dindar, ama Islamiyet'in kadina verdigi degerden haberi bile yok.. Boyleleri yuzunden gercek dindarlari kotu gormeyelim..Duk kadinlari hor gorur
Surekli kadin yapar suclu, ekek yapinca hakli muhabveti ilk gorusmede bunu yapti
Alkah im 2.gorusme yine konu bu cildiravaktim.
Bir yarasi var belli gizemli nisani hic kesti bitti asla konusturmadi beni kendi hakkinda
Asla
Dindar kesim diger erkeklerden daha ac ve daha namuslu da deil diye dusunuyorum artik
Haram ise el tutmak da haram ve kendi 2.gorusmede elimi tutmak istedi
Gozumu kacirdim kizdi
OTOKONTROLUME hayranmis
Sutekli bu laf
Belki dw amac kullanmakti ve kacti
Tej dusuncem suan buuu
Biz evlendirilmek icin tanistirildik esimle.onceden atilmis sozu genel hatlariyla anlattim.ama cok ayrintilara girmedim.sonucta yasananlar benim ozelimdi.tek o degil hic kimse butun hepsini bilmek zorunda degil.herkesin bilmesi gereken bir sınır var esimde o kadarini ogrendi.esim nedense nisanlanan insanlarin evli gibi yasadigi dusuncesine sahipti.ben oncelikle nisanli degil sozlu oldugumu anlattim, sonrasinda nisanliligi yanlis bildigini, o sekilde yasamak icin nisan yapmaya gerek olmadigini soyledim.benim icimde varsa nisan yapmayi mi bekleyecektim? Hos beraber yasayan insanlar kotumuymus ki hem? Bu takintilar gereksiz bence.insan ahlaki baska bir sey.ben seninleyken sadece sana aitsem, sozumun eriysem, kasim gozum ayri oynamiyorsa daha ne ariyorsun ki gecmiste ne oldu diye.onu benim kararliligim ve hic arkama bakmayacak olmamin garantisi etkiledi sanirim.ve zaten onun kafasindan gecen tarzda seyler yasansaydi ben bu kadar kolay atamazdim zaten sozu.evlenecegim insan icin degil, kendim icin basimi one egecek bir sey yasamadim ben.hic birimiz cam fanusta yetismedik, hepimizim hayatindan birileri gecti bir takim seyler yasandi ve bitti.eline erkek eli degmemis kiz isteyenlerinde eline kiz eli degmemis erkek olmalari gerek.size bu kotu hisleri yasatan insandan bence uzak durun.gercekten iyi, anlayisli insanlar var ve umarim denk gelir size de.
Ya seda sen ne diyorsun ya tamam seni anlıyorum da yapma Allah aşkına ya biz evlenip ayrilanlar ne yapalım peki sana soru soruyorum ne yapalım? Ölelim mi?
Her seyi sorma yetkisini vermissin bi kere.. O kim oluyo da hunharca elestirme hakkini da yaninda aliyo ve sana saldiriyo resmen??Anliyirum tesekkur ederim
Ben ona yetki de verdim bana herseyi sor dedim
Sormadi ben ne yapim?
Direk sabit fikir once soylesen tanismazdim dedi adaletaiz dedi gitti
Nasil aciklayim ben???
Aile arasinda isteme oldu yuzuk taktik sonrasinda anlasamadigimiz icin yuzugu cikardim arkama bile donup bakmadim.
Benim icin kapanmis bir olay sende bunu acmazsan sevinirim mi diyeyim?
Nasil bir durus sergilemem lazim
Seda bunlar söylemeyle olmaz.. Biraz insanin yapisiyla, dusunceleriyle alakalidir.. Dusuncelerin degisirse davranislarin oyle degisebilir..Anliyirum tesekkur ederim
Sormadi ben ne yapim?
Nasil aciklayim ben???
Aile arasinda isteme oldu yuzuk taktik sonrasinda anlasamadigimiz icin yuzugu cikardim arkama bile donup bakmadim.
Oncelikle daha çok yeniymissiniz ve bence senin için bu durum iyi olmuş.Sevgili arkadaslarim merhaba,
Cuma dan beri kendime gelemedim.
Ben ne zaman buraya yazsam hep dedikleriniz dogru oluyot ve size guvenim sonsuz.
Ben gorucu usulu 1 ay sozlu kaldim.
Nisan da yapmadik.
Aile arasinda yuzuk takildi.
Bir arkadasim gecen hafta bir cocukla tanistirdi, hersey olumlu. Cv doldurmustuk. Cocuk da nisan atmis, bu yuzden beni anlar diye dusundum.
Olumlu olursa soylicektim soz attigimi. 3.gorusmede soyledim. Birincide bir kahve ictik aksamdi kisa oturduk. Ikincide olumsuzdu benim icin, biraz zaman gecirince olumlu hisler besledim.
3.de soyledim.
Bana sen adaletsizlik yaptin. Ilkinde soylemeliydin dedi. Bede bunu en basta soylesem tanismaz miydin dedim. EVET dedi.
Basimi yataktab kaldiramiyorum.
Onun da kiz kardesi var, soz atabilir. Mutsuz bir evlilik olup bosanmaktansa ne var soz atmakta.
3.gorusmede anlattim 15dk sessiz kaldi, ne olur bisi soyle , seni uzmek de istemem. Buba hakkim yok dedim. Inanilmaz kasmisim kendimi, sanki suc isledim. Hazmediyorum dedi en son. Bende sende yasadin anlarsin diyince, cevabi een bel alti vuruyorsundu.
Anladim ki; o nisandan anlayisi ileri boyut bisiler yasamis ve saplantili. Guvenmiyor. Bana dokunsam kacacak gibisin, goz goze gelsek gozumu kacirinca bravo otokontrolune hayranim derdi. Bu kadar cizgimi belli etmeme ragmen gitti.
Simdi toplum gozunde ben ayip bisi mi yaptim? Her erkek yargilayacak mi?
O zaman sevgiliyken tatillere giden kizlara ne demeli. Sucum flort etmemek yuzuk takmak mi?
Nefes alamiyorum. Tum enerjim cekildi.
Hayatim boyu hep dikkat ettigim bir konu bu, imtihanina bakat misiniz?
Cevaplariniz icin Allah razi olsun simdiden.
Sizler de annesiniz, teyze ve halasiniz.
Yani toplunsunuz.
O yuzden, psikologa da gidicem ama dusuncenizi ogrenmem lazim.
Her seyi sorma yetkisini vermissin bi kere.. O kim oluyo da hunharca elestirme hakkini da yaninda aliyo ve sana saldiriyo resmen??
Bu herifle bi daha asla ama asla gorusme.. Sana en buyuk tavsiyem su an icin buSormadi aslinda ben yine de yetki verdim
Dedi ki; ilk anlatsan sana karsi daha da olumlu olabilirdim dedi
Sonra ilk cv ye yazsan senle hic tanismazdim dedi
En sonra da daha bilmedigim biskmer var mi dedi
Oysa cizgimi belli etmeme ragmen
Suc benim dik duramadim hemde hic
Onu elestiremedim
Duygularim olustu ya sorun oydu
Ilk ve 2.cide oysa ne havali kendimden emindim anlatamam
Oncelikle daha çok yeniymissiniz ve bence senin için bu durum iyi olmuş.
Daha fazla ona baglanmadan onu sevmeden böyle bi adamdan uzak kalmak senin yararına inan.
Böyle saçma bir mantık yok ya beyefendi nisan atabilir ama sen atınca pis kaka !
Deliriyorum böyle saçma düşünceleri duyunca.
Bide malesef ki genel olarak söz yada nisan bozmak evlenip bosanmak konumunda görülüyor milletçe. Ben bu duruma çok karşıyım.
Sende üzülme bu zihniyette bi insanla birlikte bi yola girmemen hayırlısı olmuş bence. Çok bencil pasazade
Tabikide canim benimBu herifle bi daha asla ama asla gorusme.. Sana en buyuk tavsiyem su an icin bu
Ya soz atmak bosanmak deil ki
Birsey yaomak isteyen soze gerek duyar mi
Karakterime baksin tanisin
Z kusagi geliyor arkamizdan Allah askina
Magara devrinde miyiz
Ortacagda mi tasdevrinde mi?
bu zihniyetinlere cook kizdim
Boyle zihniyetler tukensin artik
ELIMDE OLSA BIR SOSYAL SORUMLULUK PROJESI YAPARIM BUNLA ILGILI
AKLINIZA GELIRSE SOYLEYIN YAPICAM AHD ETTIM
Once soylesen tanismazdim demis ya.iste o zihniyetten uzak durun.onceden sozlenmis olmayi ne olarak goruyorlar bilemedim.sizin bir sey demeye kendinizi ifade etmeye calismaya inanin ihtiyaciniz olmayacak karsiniza duzgun biri ciktigindaAnliyirum tesekkur ederim
Sormadi ben ne yapim?
Nasil aciklayim ben???
Memleketten ziyade insan olması önemli istanbullu olsa ne yazar adam olamadıktan sonra, bak canım yaşın daha küçük belliki sıkıntılı bir süreç arayış içerisindesin, okulun felan yok ise bir meslek edin çevren oluşsun arkadaşların olsun ufkun açılır hayat daha eğlenceli olur herşey evlilik değil oda zamanı gelince olur. Kısmet yani!! Kendini sev derken kendine değer ver ahmetler, Mehmetler çok ama senden birtane var. bencil ol anlamında demiyorum kendine değer ver anlamında....Ya kendiis corlulu trakya
Ist dogma buyume ama yobazin magara adaminin onde gideni
Kafam durdu resmen bu dusuncesine
Ona cok nefretim var bu da bana zarar sinir oluyorum bunyem agriyor
Hayır boşanmış olunca noluyo anlamadım mesele senin kendini milletin karşısında ezdirip büzdürmen ne boşanmışların ne sevgilisiyle tatile gidenlerin suçu var canım anladın mı? Burda boşanmış da bir sürü insan var yazarken onları da düşünürsen iyi olur.
Sorun senin kendine bakış açında, boşanmak da tatile gitmek de ayıp değil.
Once soylesen tanismazdim demis ya.iste o zihniyetten uzak durun.onceden sozlenmis olmayi ne olarak goruyorlar bilemedim.sizin bir sey demeye kendinizi ifade etmeye calismaya inanin ihtiyaciniz olmayacak karsiniza duzgun biri ciktiginda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?