Söz haftası ayrılık

Yatak odası koltuk takımlarımı aldım 6 ay önce hazırlık olsun nikah zamanına kalmasın diye.buradaki arkadaşlar beni suçlu görüyor ama ben katılmıyorum kalan eksikleri de benim almam mantıklı mı?hiç emek vermemiş oluyorlar
Sevgiliniz tabi ki emek versin. Peki ailesi mecbur mu?

Şakayla karışık milletin evine barkini yıkacak konu..
İyi ki 100 gram altın ediyorsun ; yanımda yatma karicim seni bankaya yatiralim dememiş 🤣
Ay bankada uyuyamazdım ben daracık kasada. İyi ki öyle bir şey gelmedi aklına. Gücü yetmezmiş. Boşanacağız, yeterli birikimi yapınca gelip tekrar ister artık. İnşallah beni almak için kötü yola düşmez. 😕

Yatak odası koltuk takımlarımı aldım 6 ay önce hazırlık olsun nikah zamanına kalmasın diye.buradaki arkadaşlar beni suçlu görüyor ama ben katılmıyorum kalan eksikleri de benim almam mantıklı mı?hiç emek vermemiş oluyorlar
hiç emek vermememiş mi "oluyorlar" ?

mesela sizin aileniz ne emek verdi, evi onlar mı aldı?
eğer evi siz aldıysanız şu durumda sizin aileniz de bir emek vermiş değil.

ayrıca keşke daha bir araya gelmeden onların ailesi sizin aileniz böyle pazarlıklar yapmasalarmış. siz 40 yaşlardaysanız anne babanız 60 var demek. çok çiğ çiğ davranışlar. insanlar bir araya gelir konuşur. mal pazarlığı yapmaz böyle hayırlı işlerde.

evi babanız verdiyse belki o zaman diyebilirdi ben gençlere ev veriyorum siz de içini döşerseniz borçsuz evlenirler, gibi.

emek vermesi gereken de "onlar" değil sizin sevgiliniz
e bu adam asgari ücret düzeyinde çalışıyorsa da ona göre yaşamıyor mu? artık asgari ücretle bir nane yapılacak devir değil ama 40 yaşındaysa demek neredeyse 20 senedir çalışıyor, ne yapmış bu zamana kadar?

dahası nesi var nesi yok siz 2 senedir biliyorsunuzdur ona göre madem evlenme kararı almasaymışsınız.

Bazen tv de izliyorum, adamlar evlenmek için 300 000_500 000 harcadım falan diyor ,ağzım açık kalıyor.altin alınmış,kıyafet,bohça.bu kadar harcayacagina bir ev alsaymış derdim(birkaç yıl once)
Konu sahibi ,adam size bu kadar para harcayacagina iş falan kurar,kendine araba alır.bir zahmet nisanliniz evlenmek istiyorsa ya bekleyip para biriktirecek yada kredi çekecek. Adam bütün parasını size harcamalı değil mi?

O 300-500binler evlenecek adamlarin kendi ceplerinden cikiyorsa sorun yokta adamin kendine "alacagi" kadin için anne baba niye birikimini versin. Verenlere de yazik, ben kadina bedava o kadar para verecegime yakarim o parayi daha iyi. 😂

Kayin aile o kadar para verecek gel evi temizle yemegimi yap deseler yapmazlar bi de ustune almak zorundaydiniz yapmak zorundaydiniz diyecekler.
Burada oyle okuyorum cunku adamin ailesi her şeyi yapmak, almak ZORUNDA ama yaptilar diye her şeye karisamazlarmiş onlarin goreviymiş zaten. 👍👍👍
Bir kuruş vermemek lazim, gecen bir konu vardi aile ev araba verecegiz diyip evlendikten sonra zirnik vermemişlerdi en iyisi o. 😂

Gerekli şeyleri çalışıp almışsınız, karşı taraftan bir şeyler beklemek normal, anormal olan bunu eş adayı yerine ailesinden beklemek.Es adayının evlenmeye durumu yoksa bekler , hazırlığını bitirince evlenirsiniz.Diger çocuklarına herşeyi yapıp sevgilinize birşey yapmıyorlarsa nedeni siz olabilirsiniz, zorlamayın isterseniz,adam eninde sonunda kendi ailesinin sözünü dinler,ortada yine siz kalırsınız.....

Eşime dedim kadınlara enflasyon oranında zam gelmiş, 100 gram altın ediyormuşum ben hesapladım diye. Yanlış hesap yapmışsın daha fazla etmen lazım, ben senin tutarını karşılayamam dedi. Mecburen boşanıyoruz.
Bu hesap yanlışmış zaten.

Bu adamlar bizim yuzumuzden manyak olacak zaten :) ben de gecen gun dedim ki bir kerecik yuzume tukururmusun dedim. Bos bos yuzume bakti. Dedim ki yuzume tukurursen Allah cocuk nasip ediyormus bir de bunu deneyelim, bu gune kadar sevgi sayginin ne hayrini gorduk dedim. Allah sifa versin dedi bana :(

babası ne istiyorlar demiş oda 100 gr altın ve bu eşyalar demiş babası sadece 100 milyar para veririm gerisine karışmam demiş annem duyunca küplere bindi doğal olarak gelmeden tanışmadan bu ne pazarlığı diye
Yani aileniz 100 gr altın isteyince pazarlık sayılmıyor, müstakbel kayınpeder 100 milyar veririm deyince mi pazarlık oluyor?

Eş adayı asgari ücretin biraz üstünde maaş alıp kira ödüyormuş. Durumunu bile bile 100 gr altın istemek nedir? Sevgili-nişanlı dururken babasından para altın beklemek neyin nesi? Evlenecek olanlar herşeyini beraber ortak alsın. Size ne adamın arsasından parasından diğer oğlunun evliliğinden? Bırakın da sorulacak bir hesap varsa sevgiliniz sorsun.

Bence siz evim var mobilyam var onlar da baya birşeyler yapsın derdindesiniz ama öyle olmuyor o işler… böyle düşünüyorsanız ya zengin bulacaksın ya da annenle oturup paranı çatur çutur siz yiyeceksiniz ..

Bu adamlar bizim yuzumuzden manyak olacak zaten :) ben de gecen gun dedim ki bir kerecik yuzume tukururmusun dedim. Bos bos yuzume bakti. Dedim ki yuzume tukurursen Allah cocuk nasip ediyormus bir de bunu deneyelim, bu gune kadar sevgi sayginin ne hayrini gorduk dedim. Allah sifa versin dedi bana :KK43:
Onu kimden duydun ya? Kaçırmışım ben öyle bir konuyu ya da yorumu. 😂😂
Ben seni bir ara hamile hatırlıyorum ama yanlış mı hatırlıyorum ki? Sanki hemen hemen aynı zamanlarda hamileydik, benimki devam etmedi ama.
Allah hayırlısını versin hakkımızda.

Ben de bir ara tokatla beni diyecektim de gerçek anlamından sapar diye diyemedim. 😂😂 Ama aklımda. Karısını tokatlamayan adam da ne bileyim yani.

Gerçi yeterli altını yok. Tırnağının ucuyla dokunamaz bana. 😞

ben açıklama talep ediyorum 35 36 numara ayak varsa mı bonus ekleyebiliyoruz sadece? bence kademeli olmalı :KK70:
37'nin üstünde şartlı artırım oluyor. Mesela ayak numaranız 38, ben bunu düğünden önce 37'ye düşürürüm diye sözleşme yapıyorsunuz ve bonus ekleniyor, düşüremezseniz evlilik iptal.

Onu kimden duydun ya? Kaçırmışım ben öyle bir konuyu ya da yorumu. 😂😂
Ben seni bir ara hamile hatırlıyorum ama yanlış mı hatırlıyorum ki? Sanki hemen hemen aynı zamanlarda hamileydik, benimki devam etmedi ama.
Allah hayırlısını versin hakkımızda.

Ben de bir ara tokatla beni diyecektim de gerçek anlamından sapar diye diyemedim. 😂😂 Ama aklımda. Karısını tokatlamayan adam da ne bileyim yani.

Gerçi yeterli altını yok. Tırnağının ucuyla dokunamaz bana. 😞

Yok canim yanlis hatirliyorsun ama ben sorunu buldum bizde tukuruk eksikmis :) Amin Allah isteyen herkese hayirlisini versin insallah.

Şimdi bankamatikten para çekerken aklıma geldi, asla kendi düşüncem değil, konu sahibinin bakış açısıyla yazıyorum.

Ben evlenecek bir erkek ya da erkek ailesi olsam, 100 gram altın vereceksem açıkçası 40 yaşında evlenmiş boşanmış bir kadın almam. Almam diyorum çünkü burda alma verme dengesi söz konusu, iki insan birbirini sevmiş evlenmek istiyor durumu yok. 100 gram altına bence 30 yaş civarı, basbakire falan kız bulurum. Çünkü benim kafa cebindeki parayla alabileceğinin en iyisini al mantığı ile çalışıyor. 1000 liraya bir spor ayakkabı alacaksam gidip kinetix değil nike adidas falan alırım mesela. Çünkü 1000 lira onlara verilir diğerine değil. E bu mantıkla 100 gram altını daha genç, daha güzel, daha daha bir kıza harcarım. Yanlış mıyım?

Yok canim yanlis hatirliyorsun ama ben sorunu buldum bizde tukuruk eksikmis :) Amin Allah isteyen herkese hayirlisini versin insallah.
Hortum da eksik olabilir bizde. 😂😂
Ay neyse, konu çok yanlış yerlere doğru gidiyor sayemizde. Şu 100 gram altını alabilirsek kocalardan, çocuk da olur gibi ümitlendim ben.

Şimdi bankamatikten para çekerken aklıma geldi, asla kendi düşüncem değil, konu sahibinin bakış açısıyla yazıyorum.

Ben evlenecek bir erkek ya da erkek ailesi olsam, 100 gram altın vereceksem açıkçası 40 yaşında evlenmiş boşanmış bir kadın almam. Almam diyorum çünkü burda alma verme dengesi söz konusu, iki insan birbirini sevmiş evlenmek istiyor durumu yok. 100 gram altına bence 30 yaş civarı, basbakire falan kız bulurum. Çünkü benim kafa cebindeki parayla alabileceğinin en iyisini al mantığı ile çalışıyor. 1000 liraya bir spor ayakkabı alacaksam gidip kinetix değil nike adidas falan alırım mesela. Çünkü 1000 lira onlara verilir diğerine değil. E bu mantıkla 100 gram altını daha genç, daha güzel, daha daha bir kıza harcarım. Yanlış mıyım?
Katılıyorum, genel olarak alacağımız şeyin en iyisini almaya çalışırız elimizdeki tutarla. Belki de adamın babası o yüzden istemiyor artık.

Back
X