Söz haftası ayrılık

Aklıma şey geldi evlenirken abim eşim için ne kadar başlik parası vericez demişti 🤣 malum şişman ve ondan büyük olduğumdan 🤣
Burhan Altıntop ne demiş..
Şişman böyle balık etigg gibigg oliyy
Çok seviyorum böyle kadınları..
Çok saygı duyuyorum böyle kadınlara,artık kalmadı böyle kadınlar.
Türk lokumu gibihh..
Simde.nerden aklıma geldiyse..
Birde bir dizi vardı..
Kadın karşındaki çocuğa dan diye sormuştu..
Kuru g.tluler mi balık etliler mi diye..
Ne gülmüştüm 🤣
Enişte şanslı bence,artık kalmadı böyle kadınlar 🤣

Şimdi bankamatikten para çekerken aklıma geldi, asla kendi düşüncem değil, konu sahibinin bakış açısıyla yazıyorum.

Ben evlenecek bir erkek ya da erkek ailesi olsam, 100 gram altın vereceksem açıkçası 40 yaşında evlenmiş boşanmış bir kadın almam. Almam diyorum çünkü burda alma verme dengesi söz konusu, iki insan birbirini sevmiş evlenmek istiyor durumu yok. 100 gram altına bence 30 yaş civarı, basbakire falan kız bulurum. Çünkü benim kafa cebindeki parayla alabileceğinin en iyisini al mantığı ile çalışıyor. 1000 liraya bir spor ayakkabı alacaksam gidip kinetix değil nike adidas falan alırım mesela. Çünkü 1000 lira onlara verilir diğerine değil. E bu mantıkla 100 gram altını daha genç, daha güzel, daha daha bir kıza harcarım. Yanlış mıyım?
+ zaten oda annesiyle bu düşünceye sahip olduğu için diyor ya biz adama güvenemiyoruz belkide ailesine söyledi☹️

Burhan Altıntop ne demiş..
Şişman böyle balık etigg gibigg oliyy
Çok seviyorum böyle kadınları..
Çok saygı duyuyorum böyle kadınlara,artık kalmadı böyle kadınlar.
Türk lokumu gibihh..
Simde.nerden aklıma geldiyse..
Birde bir dizi vardı..
Kadın karşındaki çocuğa dan diye sormuştu..
Kuru g.tluler mi balık etliler mi diye..
Ne gülmüştüm 🤣
Enişte şanslı bence,artık kalmadı böyle kadınlar 🤣
Ay gördüm onu instagramda mememde yatırayım mı senide diyordu çok komik 🤣

Şimdi bankamatikten para çekerken aklıma geldi, asla kendi düşüncem değil, konu sahibinin bakış açısıyla yazıyorum.

Ben evlenecek bir erkek ya da erkek ailesi olsam, 100 gram altın vereceksem açıkçası 40 yaşında evlenmiş boşanmış bir kadın almam. Almam diyorum çünkü burda alma verme dengesi söz konusu, iki insan birbirini sevmiş evlenmek istiyor durumu yok. 100 gram altına bence 30 yaş civarı, basbakire falan kız bulurum. Çünkü benim kafa cebindeki parayla alabileceğinin en iyisini al mantığı ile çalışıyor. 1000 liraya bir spor ayakkabı alacaksam gidip kinetix değil nike adidas falan alırım mesela. Çünkü 1000 lira onlara verilir diğerine değil. E bu mantıkla 100 gram altını daha genç, daha güzel, daha daha bir kıza harcarım. Yanlış mıyım?

Bunu bende düşündüm. Kafamda sizin kadar iyi ifade edemedigim icin yazmak istememistim. Bu bir alisverisse neden parayi daha iyisi icin harcamasin ki?

30 çok
22 iyi
okul bitsin atansın, parası neyse verelim alalım. üniversiteyi de tenhada okumuş olsun mümkünse.

çünkü aynı zamanda bu beyefendilerin tek başına ev geçindircek şeysi...öhem....ciğeri, de olmadığı için atanmış olmasını garantiye almak önemli.
burada tek bir sıkıntı oluyor kızın KYK borcu oluyor, onu altından düşeriz.

tüm bu senaryoyu aynen işleten o kadar çok kişi tanıyorum ki ya ben ...
ama birinde şey olmuştu kız atanır atanmaz babasına kredi çekmiş :D onu erkek ailesi bilmiyordu şok olmuşlardı 3 sene maaşının büyük kısmıyla onu ödedi. erkek ailesi de tongaya düştüüük, kredisi varmııııış diye söylene söylene gezdi.

37'nin üstünde şartlı artırım oluyor. Mesela ayak numaranız 38, ben bunu düğünden önce 37'ye düşürürüm diye sözleşme yapıyorsunuz ve bonus ekleniyor, düşüremezseniz evlilik iptal.
ben zayıflayınca ayaklarım da küçülüyor, 37 şimdi 36 yapabilirim bence. ne kadar altın alırım ben burdan?

30 çok
22 iyi
okul bitsin atansın, parası neyse verelim alalım. üniversiteyi de tenhada okumuş olsun mümkünse.

çünkü aynı zamanda bu beyefendilerin tek başına ev geçindircek şeysi...öhem....ciğeri, de olmadığı için atanmış olmasını garantiye almak önemli.
burada tek bir sıkıntı oluyor kızın KYK borcu oluyor, onu altından düşeriz.

tüm bu senaryoyu aynen işleten o kadar çok kişi tanıyorum ki ya ben ...
ama birinde şey olmuştu kız atanır atanmaz babasına kredi çekmiş :KK70: onu erkek ailesi bilmiyordu şok olmuşlardı 3 sene maaşının büyük kısmıyla onu ödedi. erkek ailesi de tongaya düştüüük, kredisi varmııııış diye söylene söylene gezdi.
Ahahaha oh iyi olmuş, beter olsunlar 😂

Merhabalar iki yıllık sevgilimle evlilik kararı aldık.Bir sene önce bu kararı almamıza rağmen babasının maddi imkanları yüzünden bekliyorduk.köyde bir arsası vardı onu satıp düğününüzü yapacağım dedi.2 ay önce arsa satıldı.bu arada sevgilim asgarı ücretin bir miktar üzerinde maaş alıyor kirada oturuyor ve birikmiş parası yok o yüzden babasından destek beklemek zorunda kaldık.Benim kendi evim var devlet memuruyum ve eşyaların yarıdan çoğunu aldım.yapacakları altın ve ev eşyasının yarıdan az kısmı düğünde istemedim sadece nikah olacaktı.
Ailemle görüştüm tanışma için gün belirledik.babası ne istiyorlar demiş oda 100 gr altın ve bu eşyalar demiş babası sadece 100 milyar para veririm gerisine karışmam demiş annem duyunca küplere bindi doğal olarak gelmeden tanışmadan bu ne pazarlığı diye doğal olarak vazgeçtiğimi söyledim aldığı yüzüğü geri verdim.ben senden asla vazgeçmeyeceğim dedi bende sorunlarını hallet öyle gel dedim iki senedir görüşüyoruz artık ya evlilik olsun yada bitsin diyorum.
Bu arada ben daha önce evlenip ayrıldım.sevgilim aileme söylemedim diyor ama biz şüphe duyuyoruz hani bu konudan dolayı mı babası yokuşa sürüyor diye.Sevgililim babasının elinde yüklü miktar para var bu arada.
Görüştüğümüz iki sene boyunca sevgilim gel aileme gidelim dedi fakat ailesinden böyle bir talep gelmedi yani onlar davet etmeden kendim gidecektim bunu istemedim ve gitmedim.bundan bir ay önce bir akrabalarının düğünü vardı sevgilimin babası kız arkadaşını da al beraber gelin dedi.evine bile değil akrabanın düğününe çağırması doğru gelmedi bana ve gitmedim.şimdi bu olaydan dolayı bana kızıyormuş.
100 gram altın mı? İngiltere kraliyet ailesinden misiniz acaba?

Bence evinizi, ayrildiğiniz eşinizden tazminat olarak aldınız. Yoksa genç bir memur nasıl ev sahibi olacak ? Bu yeni damat adayının haliyle evde hakkı olmayacak. Eşyaları da önceden aldınız ki gene bir boşanma olursa hak iddia edemesin. 100 g altını da altın olarak istiyorsunuz çünkü boşanma halinde altinlar kadın tarafına veriliyor, yargıtay kararı var. Düğün de istemediniz hiç para harcayasınız yok. Niyetinizi burdan böyle okunuyor. Kayinpederiniz de böyle anlamistir.

Bence evinizi, ayrildiğiniz eşinizden tazminat olarak aldınız. Yoksa genç bir memur nasıl ev sahibi olacak ? Bu yeni damat adayının haliyle evde hakkı olmayacak. Eşyaları da önceden aldınız ki gene bir boşanma olursa hak iddia edemesin. 100 g altını da altın olarak istiyorsunuz çünkü boşanma halinde altinlar kadın tarafına veriliyor, yargıtay kararı var. Düğün de istemediniz hiç para harcayasınız yok. Niyetinizi burdan böyle okunuyor. Kayinpederiniz de böyle anlamistir.
Tazminat filan almadım 17 yıllık memurum birikim yaptım aldım çok yanlış konuşuyorsunuz düğün istemedim çünkü sevmiyorum

Valla bugüne kadar ilişkilerimde mutlu olamama nedenim sizinki gibi bir aileye sahip olmamam sanırsam. Ben insanlara insan gibi davrandıkça tepeme çıktılar. Baba en doğrusunu yapmış, benim kızım 100gr altın değerinde verirseniz verirsiniz demiş. Not: ironi yok, ciddiyim. Benim babam karaktere, insanlığa falan bakardı, bana da paraya değer vermeyi öğretmedi, annem de keza. Sonucu yazdım, kimse kapımda falan yatmıyor.

Bizim buralarda ayıp namus meselesi de o yüzden öyle dedim burda bizde boşanmak yok

Dünya sizin oralardan ibaret değil. Sizden çok da uzak olmayan bir yerlerde boşandı ya da evlenmeden sevişti diye ayıplı mal muamelesi görmeyen kadınlar var.
Siz başka bir kadına bu muameleyi yaptığınız için sizin oralar hep sizin oralar işte. Bir milim ilerlemiyor.

Back
X