• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Saçı ve çiçek Hk

Gönüller bir olsun diyen üye öğretmen. Eşi avukat yalnız. Eşi asgari ücretli çalışan olsa kendi ev hanımı olsa böyle rahatça yazmazdı 😂😂😂😂😂😂 aylık gelirleri en az 200k olan insanların fakirlere teselli vermesine bayılıyorum ya hu.
Et yerine kuru fasülye yiyin diyenler gibi 🤣

Eşim istemeye şu takımla gelmişti. Büyük çiçek bana, anneme ve ablama da birer gül + ikram etmelik çikolata şeklinde. Çiçeğin saplarını kesip büyükçe bir kaseye dekoratif şekilde koydum masa süsü yaptım. Canlı çiçek değil diye hiçbir yerim eksilmedi. Aksine solup gitseydi eninde sonunda atmak zorunda kalcaktım bu beni daha çok üzecekti.
Eki Görüntüle 3719518
Ayy harika, çok güzel. Çok tatlı olmuş <3

Çiçeği isteme olacağını söylemeden normal bir buket olarak yaptırırsa belki daha uyguna yaptırabilir.

Kuaför dersen hiç gitme kendin yap eminim ucuz kuaförden çok daha güzel olacaktır.

Biz de eşimle her şeyi kendimiz aldığımız için saçma bulduğum bu tarz vittirivizzik seyleri ya en uygun ya bedava olacak sekilde hallettik. Dış cekimi arkadasim yapti, saçıma düğün demedim, makyajı kendim zaten cok iyi yaparım. İnsan gelinlik damatliktan tut evin en ufak şeyine kadar yardımsız evleniyorsa böyle bir öncelik listesi yapmak şart.
Ev eşyasını ve tatili en iyisinden aldık çünkü lazım ve seviyorum. Ha istemede alinan çiçeği cikolatayi eşimin ailesi aldığı için karışmadım ama onu da eşim alacak olsa biz de uygununu bulurduk çünkü ondan çıkan para benden çıkıyor yani niye paramı çöpe atayım 🫠 Bir fikir veremedim ama gördüğüm kadarıyla cift muhendis maaşıyla hayatınızı kuracaksınız, sadece başlangıç bütçenizi doğru değerlendirmek istiyorsunuz. Olabilir bence çok mantıklı. Keske ailesi bi çiçek bari alsaymis gerçi 🙄
Açıkçası son cümleniz benim de içimden geçen cümle başka şeyler için de.., fakat kalp kırmamak için bu süreçte susmayı tercih ettiğim şeyler oluyor. Güzel özetlediniz:) ben de avrupa seyahatiyle balayı yapmak ve en güzel otelde kalmak ne iyi restoranda romantik yemek yemeye para harcamak istiyorum. Benim de önemsediğim şey bu çiçekten ve benzeri şeylerden ziyade :)

Her şeyimizi kendimiz hallediyoruz maddi olarak özellikle. O da bana atıyor hangisini alayım beğeniyor musun diye. Kırmıyorum ben de.
Her şeyi beraber yapmak bu değil ama ya. Alacağı tek sayıda gül işte. Siz çiçeği demesine gerek yok. Gezecek çiçekçileri maddi durumuna göre alacak. 13 tane gül fiyatı soracak istemeyi karıştırmadan. Böyle hoş değil yaptığı

Biz evlenirken her şeyi esim yapti aileler sıfır destek verdi eşim çalışıyordu tek 3 yil bekledik beyaz esyalarimizi alıp ödedik mağazada durdu Altinlarimizi aldık esyalarimiz en uygunundandi nikahtan sıfır borç ile evlendim arkadaşımın gelindiğini giydim hiç öyle içimde uhdesinde falan kalmadı bir yerimde eksilmedi bu saydiklarimin hiç birinden zerre pişmanlık duymadım
Ama gel gelelim beni istemeye gelirken aldığı çiçeğin ve çikolatanın fiyatını gerçekten bilmiyorum ne o sordu ne ben
Bu kadar olmaz gerçekten olmaz bazı şeylerin gerçekten sürprizi olmalı kuzum
Evet basbasa desteksiz her seyi konuşarak ilerlediğinizi anladim ama inanın bu denlisi fazla lütfen tekrar bu tarz konularda bu duruma düşmeyin ha ne olacak mı dersiniz inanın kıymeti olmaz hiç bir şeyin en başta sizin nazarınizda olmaz içi boşaliyor duygunun ya nasıl anlatsam sürpriz bir çiçek almak var ilk o gün görerek
Bir de fiyatını kuruşuna kadar bildiğin gördüğün çiçek almak var aynı şey mi bence değil gerçekten değil
Bu adamı bu denli alıştırmayın bak gerçekten pişman olursunuz bazı şeyler 1 defa olur söz çiçeği mesela 1 defa alacak değil mi başka almayacak ki 1 defa olacak şeylerinde kuruşuna kadar hesabı yapılmaz sürprizler güzeldir lütfen kendinizi bu sürprizlere layık görün bakın biz nerden nereye geldik ben 48 yasindayim herseyi gördün geçirdim yaşadık yaşayanlara şahit oldum muhtemelen kizim yaşındasınız kizimi nasıl uyanırsam sizi de uyarıyorum bu denli nasıl desem ona kendinizi kolaylastirmayin üstünden her yükü alıp paylaşmayın ortalık prenses erkekten geçilmiyor yapmayın
Teşekkür ederim yorumunuz için :)

Merhaba arkadaşlar.

İstanbul Şişlide oturuyorum. Bu haftasonu sözüm var. Saçımı, tırnağımı ve kaşımı yaptırabileceğim uygun fiyatlı (yani absürt fiyatları olmayan) ve kaliteli iş yapan bir kuaför arıyorum. Önerebilir misiniz?

Bir de söz çiçeği için erkek arkadaşım uygun fiyatlı bir yer bulamadı, 3500 liralara çıkıyor 2 saate solacak çiçek.

Önerilerinizi bekliyorum:( teşekkür ederim şimdiden.

Eminönünden kadife kumaşla kaplanmış silindir kutu alabilirsin, içine sokaktaki çiçekçiden satın aldığın çiçek buketini yeleştirirsin.

Çikolatalar için yazmamışsın, ama standart çelik/gümüş tepsi veya şık bir şekerlik alıp, bir yerden kiloyla aldığın madlen çikolataları dizip, tülle süsleyebilirsin.

Saçı kuaförde maşa veya topuz yaptırabilirsin, gelin saçı olmayacak sonuçta. Tırnakta böyle temiz manikür üzerine beyaz veya açık renk pembe -böyle jel tırnak gibi sayılan renklerden- sürebilirsin.

Makyajı elin yatkınsa yapabilirsin. Veya tek bölge makyaj yapılan uygulamalar vardı mac veya sephora da ten makyajını veya göz makyajını yaptırabilirsin.

Yoo gayette hadsiz yorumlar yapan var. Cevaplarını verdim sadece. Şaka gibi bir plaftorm sanki ben erkek arkadaşım bana soruyor ne düşünüyorsunuz dedim. Öneri istedim sadece öneri vermek dışında her şeye yorum yapmışlar size ne benim erkek arkadaşımla aramdaki ilişkiden maddi durumumdan.
Sizin maddi durumunuzu bilmeden aslında iyi niyet ile yorumlar yapılmış. Sonuçta birkaç paragraftan ne anlaşılıyorsa, ona göre yorum yapılıyor. Evet sorduğunuz soru dışı yorumlar gelmiş olabilir ama maalesef gençler evlilikle ilgili bir karar verirken önünü arkasını pek düşünmüyor. Sonrasında büyük zorluklar yaşıyor. Ben 40 yaşında bir kadınım. En büyük evladım 19 yaşında. Konunuz benzeri konulara denk gelince gayri ihtiyari evladıma ne diyeceksem, ne nasihat edeceksem burada da o şekilde cevap veriyorum. Ve bazen evet, sert bir dille de cevaplar verebiliyoruz. Çünkü gencecik kızların göz göre kendini yakması tahammül edilebilir birsey değil. Bu yüzden kimseye kızmayın bence. Konu kısıtlı imkan ile evlenmeye çalışıyorsunuz gibi anlaşılıyor.
Onun dışında genel olarak aldığımız hiçbir ürün ya da hizmete hakkettiği ücreti ödemediğimizi düşünüyorum. Şişirilmiş fiyatlarla soyuluyoruz. Umarım gönlünüze göre bir yuva kurarsınız.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Düzgün bir öneri sorusu sordum ne yaşımın küçüklüğü kaldı ne maddi durumumun olmadığı. Bu platformdaki insanlar bir garip gerçekten nasıl böyle yorumlar yapabiliyorlar anlamıyorum. Allaha şükür ikimiz de mühendis maaşı alıyoruz çalışıyoruz. Tabii ki evlenme durumumuz var, o fahiş fiyatları vermekte bizi zorlamaz. Fakat vermek istemiyorum bilinçli olarak çünkü biliyorum ki 5000 tl ye satılan çiçeğin maliyeti 500 tl bile değil. Soygunculuk bu. Neyse, bilinçli yorumunuz iiçin teşekkürler şimdiden. Asıl bırak düşünme harcasın diyenler evliliklerinde ciddi sorunlar yaşıyor bence.
Tek gidin kuaföre arkadaşımın düğününe gidiyorum diyin. Hafif bir saç yaptirin daha güzel olur zaten. Çiçek konusunda ben haklı buldum arkadaşları. Tamam herşeyi konuşarak halledin ama o kadar da değil yani.

Açıkçası son cümleniz benim de içimden geçen cümle başka şeyler için de.., fakat kalp kırmamak için bu süreçte susmayı tercih ettiğim şeyler oluyor. Güzel özetlediniz:) ben de avrupa seyahatiyle balayı yapmak ve en güzel otelde kalmak ne iyi restoranda romantik yemek yemeye para harcamak istiyorum. Benim de önemsediğim şey bu çiçekten ve benzeri şeylerden ziyade :)
Yani olabilir tabii ki. Söz çiçeği benim için o kadar aşırı önemsiz ki 3500tl bile vermek istemem 🫠 Düşünüyorum da bi tane bile böyle istemeden harcamamız olmamış zaten o süreçte. Günün büyüsü çiçeğin sürprizi falan benlik seyler değil. Burada uyaranlar da aslinda çok doğru bir noktaya değiniyor birkac kisi hariç. Her şeyin zihin yükünü size atmaması lazım, bir çiçeği uyguna bulup alabilir, almalı. Yine de uyguna kuaför sorana da evde yap ucuz kuaförden iyidir denmesi saçmalık yani. Ferihanin nişan kuaförüne gidip saçına sim attirmayacaksin sonuçta. Bi manikür saç şeklini de gayet mahalledeki yılların kuaförü mis gibi yapıyor. Ya da cicege para vermek istenmediği için aç açıkta değilsinizdir yani vermek istememek diye bir sey olabilir.
Siz yine de her isin zihin yukunu bu kadar almama kısmına dikkat edin. Uzun vadede pişman olursunuz.

Söz saçı, söz çikolatası, söz çiçeği demeyin. Normal saç yaptırmaya kaş aldırmaya gidin. Düğün olsa daha dikkat edilir belki ama söz için hele evde yapılacak söz için uyguna bakmak bana da doğru geliyor. Çiçeği o gün gitsin alsın, arkadaşımın doğum günü desin mesela. Benim de önüme serilmişti, eşim ne istersen nereden istersen demişti. Ona çok absürd bir fiyat bile söylense tamam derdi ben engel oldum.

Parası neyse vereyim ama söz diye niye 5 -10 katı ödeyeyim? Düğünde tamam istenebilir, duvak takılıyor düzgün dursun düşmesin denir ama söz için bence abartı. Yani bu yazdıklarım eş adayınız cimri değilse geçerli. Cimri adamla arkadaş bile olmam.

Siz evlilik hazırlıkları söz nişan düğün topiğine gidin, orada vardır belki kuaför kaş önerisi.

İstemede eşim benim adıma TEMA vakfına 50 adet fidan bağışlamış, çıktı alıp, lamine edip getirmişti sıradan bi buketle birlikte. Kaç yıl geçti hala aile içinde konusu geçer ne kadar güzel düşünmüş diye. Bu da benden bi fikir olsun..

İstemede eşim benim adıma TEMA vakfına 50 adet fidan bağışlamış, çıktı alıp, lamine edip getirmişti sıradan bi buketle birlikte. Kaç yıl geçti hala aile içinde konusu geçer ne kadar güzel düşünmüş diye. Bu da benden bi fikir olsun..
Biz de nikah şekeri yerine herkese tema fidan sertifikası vermiştik. Şimdiki fidan bağışı nedir kaç paradır bilmiyorum ama o zaman ortalama bir nikah şekeriyle aşağı yukarı aynı fiyata geliyordu. Herkesin çok hoşuna gitmişti fidan bağışı.

Merhaba arkadaşlar.

İstanbul Şişlide oturuyorum. Bu haftasonu sözüm var. Saçımı, tırnağımı ve kaşımı yaptırabileceğim uygun fiyatlı (yani absürt fiyatları olmayan) ve kaliteli iş yapan bir kuaför arıyorum. Önerebilir misiniz?

Bir de söz çiçeği için erkek arkadaşım uygun fiyatlı bir yer bulamadı, 3500 liralara çıkıyor 2 saate solacak çiçek.

Önerilerinizi bekliyorum:( teşekkür ederim şimdiden.
canım biz Eminönü'nde yaptırdık şarkhanda yapay çiçek gayette güzeldi hala da saklıyorum yanı gerçek çiçek solup çöpe gidecek anısı kalsın dıye bunu tercih ettik , kuaför içinde saçımı kurtuluşta kuaförüm var o yaptı. Kaş tırnak içinde kurtuluşta capelli var ona gıdıyorum randevulu çalışıyor ama bilgin olsun

Canlı çiçek pahalı. Orda değil her yerde pahalı. Yapay güllerin de kalitelisi var gerçek çiçek gibi duran, kalitesizleri de var yapay yapay duruyor. Biz gerçek gibi duran yapay güllerden yaptırdık. Kutu üzerinde isimlerimiz ve söz tarihimiz yazıyor. Gerçek gül olsa iki gün sonra atacaktım ya da kötü olacaktı ama şimdi salonumda güzel bir anı olarak duruyor. Eğer böyle bir şey yaptıracaksanız o paraya değer.

Guzel bir buket yaptirip getirsin, soz cicegi nedir ki :110: Sacla tinrak da ayni sekilde, tirnagi ayni gun yaptirma birkac gun onceden yaptir bu arada.Guzel hijyenik bir mekan secersin. Saca da para vermem diyorsan soz deme,aksam yemegi de, gosterisli olsun de oyle yaptir. Soz saci diye bir sey ayrica yok yani, sac yapiyorlar iste soz olunca parasi cok oluyor :halay:

Mesele o degil ki cano, koca adam bu yaptiracagi bir buket cicegi de sana mi soruyor yani, kendi beyni yok mu :110: Yani evleniyorsun, hayat gecireceksin az bucuk beyni calisan bir seyler baksaydin keske:bicak:

Back
X