Söz yüzüğü atmak

7 sene az bır sure degıl ama ayrılmak ıcın cok bır sure de degıl,
40 yıllık evlılıer bıle ayrılabılıyor evet, artık anlasamıyor anlasmak ıstemıyor mutlu degılsen ve ayrılmayı devam etmekten cok ıstıyorsan aılene paylaş, sözlune paylas eger hala ayrılmayı ıstıyorsan ayrıl tabıkı mutlu olman onemlı. :teselli:

Karsina çiksa bile ileri zamanda ne olacak ki ? anlamadim ben

Olmuyorsa olmuyor...evlilige kadar bilerek gitmek ve bosanmaktansa ki daha zararli, sozluyken soz yuzugunu atmayi tercih ederim.

Hakkinda hayirlisi olsun ve sakin aklina kotu seyler gelmesin.
Olmadi ayrildik...bitti...

en başta söyleyeyim.7 yıl sözlü kalmayı ben anlayamıyorum şahsen...çok uzun bir süre..söz nişan gibi şeyler kısa sürmeli ki o dönemde yaşanacak canım cicimli dönemler evliliğin ilk yıllarınada kalsın..yoksa uzun süreli ilişkilerde "söz,nişan,flört" bi şeyler bitiyo,tükeniyo...az olsun öz olsun...

sözden ayrılmak neden kötü olsun ki...boşandım demekten daha iyidir..sakın boşanmış arkadaşlarım alınmasın,sadece kıyaslama yapmak istedim,yanlış olabilir benzetmem..ama istemediğin hiçbirşey seni mecbur etmelerine izin verme..

neden kötü birşey olucakmış boşanmak bile kötü değilken.ayrı dünyaların insanı olduğuna eminsen o söz yüzüğünü şimdi atmazsan yarın öbürgün o yüzük sol elinden çıkmış olur ve çok daha yıkıcı olur

Bile bile lades demektense geri dönmek en iyisi.Bu sizin hayatınız...Hem söz,nişan işte bu yüzden var tanıma süresi,anlaşıp anlaşamayacağınızın farkına varma dönemi...Zararın neresinden dönsen kardır canımm...Ayrıca hiçbir anne baba evladının kötülüğünü istemez,güzelce açıklarsan elbette anlayacaklardır...

olurmu canım ya.saglıklı bir evlilik yapman lazım simdiden mutlu degilsen evlenince ne yapacaksın.söz ve nişan onu tanıma evresi zaten.tanırsın baktın her anlamda onun yanında mutlusun ruh ikizimi buldum diyosun olur ama olmuyorsa da aman elalem ne der diye düşünürsen hata etmiş olursun.sakın sakın içinden nasıl geliyorsa öyle yap.bosanmak bile ayıp degil.rahat ol takma kafana

genel kanı yüzük atmanın kötü birşey olmadığı yönünde. peki karşıma başka biri çıkar ve onunla evlenirsem,evlendiğim kişi bu söz olayını bilirse sorun yaşarmıyız sizce erkeklerin bu konuya bakışı nasıl?

7 yıl söz çok uzun değil mi?
biraz meraklıyım kusura bakma neden bu kadar uzun süre sözlü kaldınız.
bunu neden soruyorum, çünkü; nişan söz uzayınca ilişki yıpranıyor. sonuçta geçiş dönemi olması lazım. hem evlilik çok dah güzel ve ok daha fazla şey paylaşıldığından daha yakın oluyor eşler birbirine... Şeniz

son kararın ne oldu bilmiyorum ama soruna cevap vereyim: erkeklerin bu konuya bakışı, kadınlar gibi! yani kendini yontmuş ve yontamamış olmaları, ailelerinden aldıkları insani duygularla doğru orantılı!

ben boşanırken bunu hiç düşünmedim, zaten hayatıma girecek kişinin, belli bir seviyede olması gerekiyordu. ha sonrasında hiç mi kafama takmadım? taktım tabii ara sıra; ama taktığım hayatıma girecek kişinin bunu takıp takmaması değil de (zaten öyle birinin hayatımda yeri olmayacaktı) ben ne zaman ve nasıl söyleyectim bu durumu, bir de yontulmamış, insanlıktan uzak biri çıkar da bunu sorun yapacak olursa ben bir daha yıkılırsam nasıl ayakta kalırım düşünceleriydi.

sonuç: erkek arkadaşım, tanıştığımız gün öğrenmişti bu durumu ve bir gün bile lafı olmadı 3,5 yıl boyunca, zaten olamaz da aynı kafa yapısında insanlarız, ailelerimiz de öyle.

önemli not: boşanma, nişan atma, söz atma vb durumları sorun yapan erkek ve kadınların ya kendi başlarına, ya da çocuklarının başına, kardeşlerine bu tür olayların en ağırından geldiğine kendi gözlerimle şahit oldum kaç kere :Saruboceq: allahım'a bin şükür :jeyyar:

Ben attım iyki atmışım. O zamanlar bende düşünüyordum nasıl neyle karşılacaktım kalkabilirmiydim bunun altından. Ama kalktım. Ömrümü iyki bir pisliğe adamadım etraf ne der diye. Sevmediğim bir adamı çekeceğime etraf varsın konuşsun. Tabi başlarda sorarlar. Niye ayrıldın falan filan. Hatta yüzüğü attığını bildikleri halde düğün ne zaman diye soranlarbile olacak büyük ihtimalle. Ama herşey geçti aşık oldum evlendim. Çok mutluyum. Hayatlarımzı başkaları için değil kendimiz için yaşamalıyız.

evlenip ayrılmaktansa hatayı sana göre olmadıgını anladıgını farkettiysen hemen bitir.sonra pişman olursun ilerde...söz atmak hiç birşey farzet sevgilinden ayrıldın...

kafana uymuyosa 1 dakika bile bekleme.tüm ömür böyle geçmez

İşin içinde ailelerin anlayışsızlığı varsa bira zzor durum tabii
Ama sen birde diyorsun ki onu kırmak istemiyorum insan sevmediği birisinin kırılıp kırılmayacağını düşünmez ki

Ben de attim, hiiic pisman olmadim. hem deee babamin en yakin arkadasinin ogluydu. hayatimin aski dedigim insandi. kac senelik beraberlik 1,5 senelik sozlulukten attim. babamlarin aralarinin eskisi gibi olamayacagini bile bile attim. benim hayatim insanlar ne der acabadan daha onemli. iyiki de atmisim. simdi cok mutluyum. Allah bozmasin.

babam halen o arkadasini gorunce mahcup olur kesin eminim ama onun icin benim mutlulugum daha onemliydi. hicbir kelime etmedi. saygi duydu babacigim.

ayrica canim demissin ki hayatima giren insan icin sorun olur mu? hayatim iyi misin? ancak bir kazma bu ise laf soyler, ona da sen takilma zaten, hayir gelmez.

ben sozu atinca insanlar siradaymis, kosa kosa geldiler. hayatima insanlar girdi, biri bile problem etmedi. hic saklamam neden saklayayim ki?
yani demek istedigim soz nisan bunlar hikaye. onemli olan senin kiymetin. seni seven her durumda sever, evlenmis bosanmis cocugun olsa bile. sevmeyense boyle sacma seylere kulp takar.

Son düzenleme:
İşin içinde ailelerin anlayışsızlığı varsa bira zzor durum tabii
Ama sen birde diyorsun ki onu kırmak istemiyorum insan sevmediği birisinin kırılıp kırılmayacağını düşünmez ki

Canim arada 7 sene beraberlik olunca dusunur. ne de olsa yasanmislik var. insan uzaktan tanidigi bir kisiyi bile uzmek, kirmak istemez, kaldi ki 7 sene gonul verdigi biri.

Cok zor olur ayrilmasi. ama icinde su kadarcik tereddut varsa araya mesafe koy. ben oyle yaptim. once bir sure gorusmeyelim, mutlu olursak hic gorusmeyelim dedim. o da cok gururludur kabul etti. ben zaten bitirmistim, bu ayrilik surecinde de kendimi kuslar gibi mutlu ve ozgur hissedince tamam dedim dogru bir is yaptim. inan aradan 5 sene gecti. zerre kadar acaba demedim.:lepi:

Ailen de ne kadar tutucu olsa da ki benim ailemi bilemezsin -babannem demedigini birakmamisti- kararimin kesin oldugunu gorunce pes ettiler. sana bagli. ne kadar emin olursan o kadar cabuk vazgecerler.

evlenip boşanmaktansa henüz yolun başındayken doğru karar vermeniz
sizin açınızdan daha iyi
neden kötü bişey olsun söz atmak
zaten nişan söz çiftlerin birbirlerini tanıma süreci dğeil midir?
birbirinize uuymadığınızı düşünüyosanız birgün bile vakit kaybetmeden söyleyin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…