- 13 Temmuz 2017
- 545
- 918
- 103
Taşın rengi ve berrakligida fiyati etkiliyor. Ayni karata sahip yuzuklerde de fiyat farki oluyor.
Söz için pahalı gelmiş olabilir, her aile bu pırlanta olayını sevmeyebiliyor.
Kız tabi evlilik teklifi beklemiştir ama olmayınca bari yüzüğü olsun demiş olabilir, artık bunlar çok moda, her genç kız istiyor. Aileler için ise bu sadece israf.Bu aileyi ilgilendiren bisey degil aslinda ve bu yuzugun yeride sözde takilmasi degil bence. Esim bana evlilik teklifi ederken takmisti.
Biseyleri zorlama seklinde adetlere uydurup yapmaya calisinca böyle oluyor işte
Evet pahalı gelmiş olabileceğini düşünüp sormuş ablam başka bakıyım demiş.Ama hiç farkmetmez beğen sen yeter demişler.Ablamın takıldığı şey taşı ya da fiyatı değilde istediğinin olmadığı yoksa ablamda uygun bir şey seçerdi söylediklerinde.En azından beğendiği olurduSöz için pahalı gelmiş olabilir, her aile bu pırlanta olayını sevmeyebiliyor.
Kız tabi evlilik teklifi beklemiştir ama olmayınca bari yüzüğü olsun demiş olabilir, artık bunlar çok moda, her genç kız istiyor. Aileler için ise bu sadece israf.
Tasin buyuklugu onemli aslinda, daha bir cok da kriter var tabi renk berraklik gibi. Ama boyuttan bahsedersek daha kucuk taslar daha degersizdir. Soyle ki fiyatta da 0.4 karat tek tasi 8bine aldiniz diyelim 0.5 karat tek tas 10bin lira ise 1 karat 30bine cikar bir anda. Bu tarz 7 tas gibi yuzuklerde taslar kucuk oldugu icin fiyat da cok daha uygundur, 1 karat toplamindaki bir 7 tasi 5-6 bine alirsiniz mesela.öyle mi?
körler sağırlar birbirini ağırlar gibi oldu bu..
bende hiç anlamam..
Toplu ibnenin başı kadarsa küçük degil yani. Ucu kadarsa haklı olabilirsiniz.fotoğraf ekledim ama anlaşılmıyor sanırım.Taşları toplu iğne başı kadar toplasanız belki tek taş eder
Bu taslar hep tek tek mi gidiyor , 6 si 8 i yok mu.
Sanırım dalga geçiyorsun.
5 taş pahalı geldiyse niye 7 taş alsınlar
En iyisi bilirkişi yardımı alıp bir kuyumcuya sormak
Valla ben de çok merak ettim ne yalan söyliyeyim
Herkese merhaba.Ablamın sözü olacaktı ve ablam beş taş seçmiş ama çok pahalıysa başkada seçebilirim demiş.Kayınvalideside hayır önemli değil demiş.Neyse geçen ablamın sözü oldu ve yedi taş takmışlar,ablamın beğendiği değil yani.Ablamda bir şey söylemedi ayıp olur diye ama hiç içine sinmiyo.Acaba pahalı geldide değiştirdiler mi diyo.Keşke bana söyleselerdi kızım bize pahalı geldi değiştirelim diye bende hayır olmaz demezdim,halden anlarım böylede beni saf yerine koymuş gibi oldular diyip üzülüyor.Yüzüğünde fotoğrafını atıyım sizce nasıl peki yorumlarınızı merak ediyorum.Ablamın söylemesi uygun olur mu?
Herkese merhaba.Ablamın sözü olacaktı ve ablam beş taş seçmiş ama çok pahalıysa başkada seçebilirim demiş.Kayınvalideside hayır önemli değil demiş.Neyse geçen ablamın sözü oldu ve yedi taş takmışlar,ablamın beğendiği değil yani.Ablamda bir şey söylemedi ayıp olur diye ama hiç içine sinmiyo.Acaba pahalı geldide değiştirdiler mi diyo.Keşke bana söyleselerdi kızım bize pahalı geldi değiştirelim diye bende hayır olmaz demezdim,halden anlarım böylede beni saf yerine koymuş gibi oldular diyip üzülüyor.Yüzüğünde fotoğrafını atıyım sizce nasıl peki yorumlarınızı merak ediyorum.Ablamın söylemesi uygun olur mu?
7 taş 5 taş, bi görgüsüzlüktür aldı başını gidiyor.
Gramlı kezbanlardan sonra taşlı kezbanlar çıktı iyi mi?!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?