Söz yüzüğü

Söz için pahalı gelmiş olabilir, her aile bu pırlanta olayını sevmeyebiliyor.

Bu aileyi ilgilendiren bisey degil aslinda ve bu yuzugun yeride sözde takilmasi degil bence. Esim bana evlilik teklifi ederken takmisti.
Biseyleri zorlama seklinde adetlere uydurup yapmaya calisinca böyle oluyor işte

Bu aileyi ilgilendiren bisey degil aslinda ve bu yuzugun yeride sözde takilmasi degil bence. Esim bana evlilik teklifi ederken takmisti.
Biseyleri zorlama seklinde adetlere uydurup yapmaya calisinca böyle oluyor işte
Kız tabi evlilik teklifi beklemiştir ama olmayınca bari yüzüğü olsun demiş olabilir, artık bunlar çok moda, her genç kız istiyor. Aileler için ise bu sadece israf.

Söz için pahalı gelmiş olabilir, her aile bu pırlanta olayını sevmeyebiliyor.
Evet pahalı gelmiş olabileceğini düşünüp sormuş ablam başka bakıyım demiş.Ama hiç farkmetmez beğen sen yeter demişler.Ablamın takıldığı şey taşı ya da fiyatı değilde istediğinin olmadığı yoksa ablamda uygun bir şey seçerdi söylediklerinde.En azından beğendiği olurdu

Kız tabi evlilik teklifi beklemiştir ama olmayınca bari yüzüğü olsun demiş olabilir, artık bunlar çok moda, her genç kız istiyor. Aileler için ise bu sadece israf.

Iste bende onu diyorum. Sirf olsun diye söz vakti araya sıkıştirmaya çalisiyorlar sonra yok tas kucuk, yok buyuk...
Kendin gidip seciyorsun, sözunde kv alip getiriyor ne suprizi var, ne anlami var, ne anısı var. Boşa gerginlik. Zaten istediginide almamis

öyle mi?
körler sağırlar birbirini ağırlar gibi oldu bu..
bende hiç anlamam..
Tasin buyuklugu onemli aslinda, daha bir cok da kriter var tabi renk berraklik gibi. Ama boyuttan bahsedersek daha kucuk taslar daha degersizdir. Soyle ki fiyatta da 0.4 karat tek tasi 8bine aldiniz diyelim 0.5 karat tek tas 10bin lira ise 1 karat 30bine cikar bir anda. Bu tarz 7 tas gibi yuzuklerde taslar kucuk oldugu icin fiyat da cok daha uygundur, 1 karat toplamindaki bir 7 tasi 5-6 bine alirsiniz mesela.

Bu taslar hep tek tek mi gidiyor , 6 si 8 i yok mu.

sen teksin anlamında tek sayıdadır taşlar, gül de tek sayıda alınır 1-3-7-21-41 ... gibi

Sanırım dalga geçiyorsun.
5 taş pahalı geldiyse niye 7 taş alsınlar

taşların toplamı 0.5 karat ise ikisinde de (parlaklık kesim vs diger tüm özelliklerin aynı olduğunu varsayıyorum) 5 taş 7 taştan daha pahalıdır, tane olarak taşlar daha büyük olacağından.

En iyisi bilirkişi yardımı alıp bir kuyumcuya sormak
Valla ben de çok merak ettim ne yalan söyliyeyim

sertifikası olmadan kuyumcu sadece evet pırlanta veya hayır pòrlanta değil der başka bir yorum yapmaz. sertifika=kimlik

iyimser olayım:
ablanızın beğendiği yüzük satılmıştı, onlar da benzeterek bir de jest yaptıklarını düşünerek böyle bir şey yapmış olabilirler mi? 7 taşın fotosu yok göremedim.

Ailenin durumuna bağlı. İyi bir 5 taş fiyatına düğün salonunda mütevazi bir düğün yapılır.
Alamamışlarsa kırmamak için bütçelerine uygun olanı seçmişlerdir. Ablan az çok durumlarını biliyordur.
Ben yine de sahte taş takılmasına karşıyım. Pırlanta alamıyorsan almazsın, sahte almak kandırmak gibi geliyor. Hediye olarak sahte taş alınmaz bence.

Foto goremedim ama zaten 5 taşı da 7 taşı da begenmiyorum benim icin ayni derecede cirkinler.
Eger 5 tas istiyorsa hic kullanmadan alindigi yere gorurulup degistirilebilir, cok da dert edilecek bisey degil.

Yüzük fotoğrafı kaldırıldığı için sonradan eklenen beş taşla kıyaslama yapamıyorum ama "istediğini seç" diyip sonra değiştirmek pek olmamış sanki. Kızı alıp kuyumcuya götürüp seçtirip ondan sonra da "şaka yaptııık" der gibi olmuş. Diretilen bir şey de yok anladığım kadarıyla, çünkü başka seçebilirim diye sormuş abla. Bilemedim, fiyatı neydi acaba? Pahalı geldi belli ki. Bu tip şeyleri damat düşünecek işte, evlenme teklifi ederken alacak bir tek taş sorun kalmayacak. Tek taş da daha güzel hem. Sormaktan başka çözümü yok şu an için.

resim koydunuz mu?göremiyorum da?*

7 tasin fotosunu alinti yapan bir Allahin kulu yok mu yav
Bu arada 5 tasi begenmedim cok tipsiz. Taslar dislek karilar gibi ayri ayri duruyor. Bitisikleri daha guzel olur.
Hic 7 tasim olmadi. Tek-3-5 var onlari da kendim aldim kapilar gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…