söz

bedelli yapacakmış,
kızın kalbine indirmeyin bir de askerlik falan :)

valla bence de acele ediyorsun canım geriye saydığın 6 yıl zaten cocukluk dönemin ne bilim bana da bu kadar küçük yaşta evde kalmış gibi davranman abes geldi.. hayırlısı inşaalh pişman olmassın evlenince

Evlenilince başınız göğe ermiyor yani sizi çok aceleci buldum. Okul yeni bitmiş daha bi dur. Bir işe girsin keza sende aynı şekilde bir ayaklarınız yere sağlam bassın bi çevreniz şekillensin bi hayata bakışınız görüşünüz nasıl oluyor die bakın aceleci olmayın.

Israrcı buldum tutumunuzu
Nasıl bir baskı kurduysanız barışmak için söz tarihi veriyormuş size adam
Bakın erkekler ısrarcı kızlardan hele de bu konu da inanın fellik fellik kaçarlar
Çünkü kendilerini kıstırılmış hissederler
Çok kıymetliyim demek ki ha bire beni kapmaya çalışıyor ' A kadar neler düşünürler inanın şok olursunuz
Esas yapmanız gereken her an ilişkiyi bitirip çıkabilecek olan sizmişsiniz gibi davranmak
Konuyu açmayın tek kelime etmeyin bununla ilgili bence
Ha bir de hayırlısını isteyin en önemlisi bu
Allah bilir biz bilemeyiz

canım sen yaştan yürü bence, 24 yaşındalar daha, okul yeni bitmiş.
dur bir soluklan yeğenim falan de.
24 yaş da küçük geliyor bana nedense :)
Yok ya bu işte bir iş olabilir. Aileler bile istememiş olabilir yani.

sözlenseniz ,herhalde nişanı bir beş yıl erteleyecek nişanıda yaparsanız zar zor ,bir 10 yılda da evlenirsiniz naasıl iş bu ben anlamadım. sorumluluk almak istemiyor sevgilin. tavrını koy. bu işin sonu yaş çünkü. okulu bittiyse askerliğini de yaptıysa evlenilmeye müsait olunur benim bildiğim. ama tabi şu durumda ruh halinin de, sevgilisi olmasına ragmen, müsait olması lazım sevgilinin. ama zorlama derim. evlenecek yürek yoksa evlenmeyin. 6 yıl gecmiş bosver değip, önünüze bakın , önüzdeki yılları mutsuz geçirmeyin.

Evliliklere engel genelde maddiyat oluyor sizde o sorun da yok, evlenmek kolay olmalı bu durumda. Bence oyalama var.

Acele edilen birşey olduğunu düşünmüyorum şuan için , okulumuz bitti beklemek için bir sebep olmamasından bahsediyorum ve geçmiş olan 6 yılımız var.

İşte beklemek için sebep var

Öğrenci hayatı da çocukluğun bir evresidir

Önce para kazanın kendinizi ve paranızı birey olarak yönetmeyi öğrenin sonra evlilik

Genç yaşta evliliklerde iki taraf da annem dedi ki modundan çıkamıyor

Ben 26 yaşında evlendim herkes erken dedi

Çalışıp evini vs kurup da evlendim buna rağmen erken dendi eşimle de 8 yıldır birlikte idik ik askere vs de gidip gelmişti

Aceleye gerek yok bir de ailelerle içli dışlı olmaya herkes kendi çocuğu ile konuşsun sen sevgilinin babası ile neden söz vs konuşasın ki

bana bu tür ilişkilerde kızın ısrarı çok itici geliyor.
gel beni iste çirkin oluyor. hani gidip kız tarafının da isteme gibi bir durumu olsa neyse..
bence sizi oyalıyor gibi. buna benzer konularda genelde oğlan birini buluyor. uzun süreli ilişkisindeki kızdan ayrılıp 1 ay sonra nişanlanıyor.
sonra terk edilen kız şok yaşıyor 1 ay gibi bir sürede nasıl unuttu diye! umarım sonunuz böyle olmaz.

insanlar o kadar kolay evlenmiyor. iş-güç oturmadan, kimseye minnet etmeden bişeyleri yapacak duruma gelmeden evlenemiyor insanlar, o adımı da atamıyor.
öncelikle okul zamanı sözlenmek için kendi aranızda bile tarih koymasaymışsınız keşke. o süreç sizi yıpratmış doğal olarak. okulu daha yeni bitmiş işin başına geçsin o zaman da bi bahane bulursa iyice düşün tabi istemiyor mu acaba diye, ama 6 yıl sevgili olmanız şartlar tam olarak oturmadan evlenebileceğiniz durumunu ortaya çıkarmıyor malesef. bir süre gözlemleyin bence, o gelsin size bir tarihle, siz gitmeyin bu konuyu da açmayın

Hakkında hayırlısı olsun inşallah canım, bukadar beklemişsin ha Haziran ha Temmuz bukadar da takılma zaten Haziran ramazan ayı sonra bayram derken oldu bile Temmuz un ortası....

6 yil sevgili olmuslar evlilik icin acele etmeyin diye yorum atilmis
Herneyse ben ciddi bi problem gormedim ortada ha haziran ha temmuz birbirinizi tüketmeyin

evet yorumumun arkasındayım

6 yıl sevgililik ile evlilik farklıdır

nereden mi biliyorum ben d ealtı yıl sevgililikten sonra evlendim

ki yaşlara bakınca 18 de sevgili olmuşlar vs

biz de 18 yaşından beri tanışırız 20 den sonra sevgili olup 26 da evlendik

senin yüzünden gençliğimi yaşamadım diye takılırız vs

önemli olan geçen yıllar değil niteliği

öğrenci hayatında sevgililik ile kendi hayatına sahip birinin sevgililiği farklıdır

yani bireysel yaşamı bir görsünler x hanım ile y beyin kızı/oğlu idiler öğrenci iken

şimdi de evlilik birliğinin bir parçası olacaklar

arada bir sadece kendileri olsunlar bir süreçte sadece kendi hayatlarını kursunlar

bir de genelde yorumlarda yazmışlar işte oğlan ailesi istemiyor demek ki, isteseler çoktan gelirdi vs diye

onlar da benim gibi düşünüyor olabilirler

önce düzenini kur hayatını oturt sonra diyebilirler

mesela benim oğlum daha küçücük anasınıfına gidiyor

onlarda moda şununla evleneceğim bununla evleneceğim vs

ama benimki önce yetişkin olup üni bitirecek iş sahibi olacak öyle evlenecekmiş

olayı şimdiden böyle algılamış zira biz hayata böyle bakıyoruz

bir başkası da annesine yeni ev alıp taşının demiş neden deyince X ile evlenip buraya yerleşeceğiz demiş

o da evliliği ev ve eşya olarak görüyor demek ki

bu nedenle 6 yıl, 10 yıl sevgili olmak önemli değil, önce kendi hayatları olmalı, annesine babasına hayır demeyi, kendi kararını rahatça almayı öğrenmeli sonra evlenmeli herkes bence

Her konuda hak vermesem de sizi anlıyorum. Biz bazen evliliği çok ön plana alıyoruz ama erkekler için pek bi değişen birşey olmuyor. Sıkıştırma bence ama 6 yılda az değil yani bu konuda daha fazla yipratmayin bence. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…