- 14 Aralık 2012
- 234
- 60
- 123
- Konu Sahibi altinsarisi
-
Teşekkür ederim bana onları söyleyenleri hiç sanmıyorumki başlarına geldiklernde söyledikleri gibi susup oturacaklarını ama işte herkesin fikri başka .Buradaki hanımları anlamadım. Tutuşmuşlar bi "ERKEĞE " baskı, sonrada kadın-erkek derler neyse. Hiç kimse demiyor ki bu erkek evlenme niyetinde değil. Çok iyi yapıyorsun. Olmayacaksa en güzel zamanları neden böyle bir adamı bekleyerek geçiresin? Olmayacaksa yol ver. Cidden erkeğe baskı yapılmaz baskıya gelmezler diyen hemcinslerimi anlamıyorum...
Biz kadınlar bile kendimizi "kezban" ismini kullanarak böyle sınıflandırıyorsak yazık bize...Sevgilin istemiyor ama söz yapmak. Bu bile tek başına senin için yeterli olmalı. Benim sevgilim ve ailesi beni istemeye gelmek istiyorlardı ama ben ailemden başka bir ilde çalıştığım için bir türlü gelemiyorlardı. 3 yıldır devlette çalışıyordum, ve henüz erken olduğunu düşünüyordum. İl dışında olmamı bahane ediyordum. Sevgilimi çooooook seviyordum ama onsuz da keyfim yerindeydi. Bir gün sevgilim telefonda bana bir fırça attı izin kullanıp eve git, istemeye geleceğiz diye. Ancak ozaman gittim memlekete. Bizim de geçmişimiz vardı ama acelem yoktu. Bu yılların geri gelmeyecek. Bak okul yeni bitmiş. İlk defa özgür olacaksın, birey oldun, para kazanacaksın. Kusura bakma ama o kadar ısrarcısın ki Kezban gibi davranıyorsun moda tabiriyle.
Şuan için çalışmama sebebim hem okul yorgunluğunu atmak hemde yazımı güzel geçirmek, yaz sonu zaten işe başlayacağım. Ben bekar olsam kendime çok başka bir hayat kurarım ama sevgililiğin sorumlulukları hem evli gibi bağlı yaşamama hemde bekar kalmama sebep veriyor.siz tamamen sevgilinize odaklı bir hayat yaşıyorsunuz demek ki..
okul yeni bitmiş işe girin kendi hayatınızı kurmaya bakın .. önce kendi yolunuzu bir çizin sonra birlikte yol çizilir ve sevgilinizin yapmak istediği de bu gibi görünüyor.. zira sağlıklı olan da budur..
Gerçekten herkes kendi yaşadığını biliyor, ama ben yinede kimsenin bunu yaşamamasını diliyorum özellikle hemcinsleriminBiz kadınlar bile kendimizi "kezban" ismini kullanarak böyle sınıflandırıyorsak yazık bize...
Tabi ki hakkınız.. Millete kalırsa 30 yaşına kadar beklersin. Sonra evlenmek istemezse adam sende suç bulurlar bunca yil adama ne nasıl inandin bekledin diye.Teşekkür ederim bana onları söyleyenleri hiç sanmıyorumki başlarına geldiklernde söyledikleri gibi susup oturacaklarını ama işte herkesin fikri başka .
Sonuçta yaşım 18 değil ve 6 yılın sonunu görmek istemek evlenmek istemekte anormal birşey değil.
Çok güzel özetlediniz katılıyorumTabi ki hakkınız.. Millete kalırsa 30 yaşına kadar beklersin. Sonra evlenmek istemezse adam sende suç bulurlar bunca yil adama ne nasıl inandin bekledin diye.
Herkesin yaşadığı zaman dilimi ve yaşam koşulları farklı tabiki. Bende Şuan tanışıp seneye evlenmeyi tercih ederim. Ama hayatın sundukları farklıBenim esim tanistiktan 6 ay sonra istedi isi ciddiyete bindirmeyi. Ben zor beklettim 1 yil olsun,biraz daha tanisalim dedim. Kirmadi sagolsun. Gerci yaslarda onemli ben tanistigimda 26 yasindaydim, evlendigimde 27. O yuzden sizin icin erken olabilir ama 6 yillik bir iliski soz konusu. Yipranmis olabilirsiniz.
Şuan için çalışmama sebebim hem okul yorgunluğunu atmak hemde yazımı güzel geçirmek, yaz sonu zaten işe başlayacağım. Ben bekar olsam kendime çok başka bir hayat kurarım ama sevgililiğin sorumlulukları hem evli gibi bağlı yaşamama hemde bekar kalmama sebep veriyor.
Doğru ama bir ilişki illaki sorumluluk gerektiriyor. Bana kalsa istanbula gidip işe girip orda bir yaşam kurarım ama şuan işe girsem alacağım maaşla geçinmemde mümkün değil.işte hatanız tamda burda bence ..
evli gibi bağlı yaşamak sevgililiğin sorumlulukları vs dediklerinizde..
sizin tabirinizle bekar gibi yaşayın..
bırakın o düşsün peşine bu işin ..
siz kendi hayatınızı ondan bağımsız kurmaya başladığınız da endişe eden o olsun.. evlenmeyi düşünmüyor mu benimle diye..
Doğru ama bir ilişki illaki sorumluluk gerektiriyor. Bana kalsa istanbula gidip işe girip orda bir yaşam kurarım ama şuan işe girsem alacağım maaşla geçinmemde mümkün değil.
Teşekkürler umarımilişkinin gerektirdiği sorumluluk aldatmamaktır..
sevgili iken başka bir sorumluğunuz yok karşı tarafa ..
ha artı sorumluluk isteyen adam adını koyma yoluna gider..
demek istediğim bırakın o istesin onun istemesini sağlayın.. sürekli sürekli söz muhabbeti baymıştır artık .. nasıl bir baskı yaptıysanız adam barışmak için bile koz olarak kullanmış..
istanbulda çalışmak istiyorsanız kalkıp gidin imkanınız varsa bir erkek için hayatınızı kurmaktan vazgeçmeyin..
siz kendi hayatınızı onun tavırlarına isteklerine zamanına göre yönlendirmeyin bırakın o size göre hareket etsin..
erkeğin ağzından çıkacak lafa göre şekillenip yaşamayın...
şu laflarımında sizin için bir anlam ifade etmeyeceğini biliyorum aslında.. bundan 10 sene sonra ne demek istediğimi çok iyi anlamış olacaksınız.. dilerim kendi geleceğinizden çok taviz vermeden varırsınız 10 sene sonraya..
Bizim eşimle okullar bitti,sonra bir de askere gitti.Döndüğünde iş arayışları da oldu. Tüm bu süreç,sizin süreçten daha uzun sürdü. Demem o ki biraz akışına bıraksan. Askerliğini yaptı mı mesela?Mesleğini eline aldı mı?Acele edilen birşey olduğunu düşünmüyorum şuan için , okulumuz bitti beklemek için bir sebep olmamasından bahsediyorum ve geçmiş olan 6 yılımız var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?