söz

Daha söz bile olmamış cidden ailesiyle neden bu kadar yüz göz oldun ki?

Ayrıca istemiyorsa zorlayacak halin yok yani adamı. Seni de haklı buldum ama istemiyorsa istemiyordur, evlenme meraklısı buldumcuk gibi gösterme kendini, geri çek kendini biraz bence.

Aileleriniz eger görüsuyor olmanizi sıkıntı etmiyorlarsa düğün tarihi ile birlilte karar verin bence nisan soz tarihine..
ben nisanlandim 24 yasindayim. Nisanlimin isi yok kpss yds vs.. sinavlara hazirlaniyor. Düğün tarihi de yok haliyle is olmayinca..
ama babam olmaz lafi sözü var bu isin dedi. Takin yüzüğü dedi. Tabiki biz acayio hevesli taktik cok şükür o konuda sıkıntı yok ama nisanlilik cok matah bir sey degil. Oat diye evlenmek mümkün olsa keske :)
Ancak dediginiz gibi siz dilinize peleseng etmissiniz bu yüzden su an hevessizsiniz.ama gercek oldugunda yüzük almaya gittiginizde kahve yaotiginizda iciniz pirpir edecek inşallah. Tabi bu emin olmanizla da ilgili bir durum.

Biz kadınlar bile kendimizi "kezban" ismini kullanarak böyle sınıflandırıyorsak yazık bize...
Önemli olan sözün iki tarafın isteği ile gerçekleştirilecek olması. "istek" anahtar kelime. Zorlama ile olmaz bu kesin. Olursa da sağlıklı olmaz. Konu sahibi kendini oyalanıyormuş gibi hissediyor. Belki gerçekten öyledir. Belki sevgilisi kendisini oyalıyordur. Bu durumda doğru olan " hadi tarih alalım " demek değil, "ayrılalım" delmektir. Kp bile istememiş sözün olmasını. Kusura bakmayın ama daha ne olsun? Merak etmeyim ben prensip olarak kızlardan yanayım. Kadın zaten çok eziliyor. Ama bile bile lades demenin ne anlamı var? Ne güzel okul bitmiş ama meselemiz kariyer, iş falan değil. Konu sahibi işim hazır, bana bağlı diyor. Ama o işte daha hiç çalışmamış, o işi yapabilecek mi, ortama uyum sağlayacak mı mesai arkadaşları Nasıl? Bunların hiç birini bilmiyor. Belki 2 ay sonra çıkacak işten. Ondan sonra? Kocasının eline bakacak. Kadının kendi ayaklarının üstünde durmasını istemek suç değil, hatta hepimizin görevi.

Bir de birakin tarihlere siz degil iki anne baba karar versinler. Böyle seylerde herkes kendi kulvarindakiyle kapismali bence
ya tamamen iki genc cozmeli durumu. Yada iki aile. Ama bir tarafin ailesi bir tarafta da gelin yada damat adayi olmamali konusulan.
Bu cok ama cok yanlis anlasilmaya ve yanlis yonlendirilmeye müsait bir durum oluyor.
Siz dersiniz ki karar verirsiniz birlikte tanistiralim mi aileleri. Erkek arkadasiniz verir anne yada babanizin numarasini. iki aile çözer.

Pardon da bunu bana neden dediniz anlamadım? Bende onu dedim zaten olmayacaksa niye zaman kaybetsin önüne baksın diye. Bence adam oyaliyor. Tepkim 'erkege' baskı yapılmaz -ki bu cümledeki erkeğe kisminaydi umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır..
Kadının ayakları üzerinde durması gerektiğini inan yaşayarak biliyorum ki ihtiyacı olsun olmasın her kadının çalışmasını kimseden haclik beklememesini isterim. Çünkü babam gittiğinde 1 anne 3 kız kendi ayaklarimiz üzerinde çok şükür durabildik.
Yukarda bana yaptığın alıntıya gelince bir kadının bir kadını "kezban" diye sınıf kalıbına sokulması nasıl birşey, onaylıyor musunuz? Benim midem kaldırmıyor maalesef. Her hayat başkadır. Ben serbest, ozgur yaşadım. Kendi fikirlerim dışındaki yasan tarzına-hayatlara hakaret eder gibi adlandırıp sınıflandırsam ne olur..
Anlatabildiğimi varsayıyorum.

Erkeğe çok yapışan, kendi ayakları üzerinde duramayan, parmağına taktığı yüzüğü bir üstün başarı belgesi gibi gören, hayatında bir erkek olmadan yaşayamayacağını düşünen bir genç kıza ne istersen onu de. Şimdi moda tabiriyle Kezban diyorlar. Bu tabiri kullanmak zorunda değilsin. Burada önemli olan bir genç kıza hayatta gerçek önemli olanı göstermeye çalışmak.

Konu sahibi, sen herşeyi çok güzel hayal ediyorsun, ama maalesef öyle olmuyor. Bir arkadaşım sevgilisini böyle acele ettirmeye çalıştırmıştı bir kaç sene önce. Çocuğun ailesi de ağırdan alıyordu. Ama bir şekilde arkadaşım söz, nişan yaptırdı. Nikah tarihi alındı. Biz mesai arkadaşları olarak izinlerimizi ayarladık nikaha gideceğiz, davetiyeler elimizde. Nikahtan bir gün kala çocuk vazgeçti. Gerisini sen düşün. Depresyon, tedavi vs vs. Yani karşındaki insan da yüzde yüz emin olsun.

canım evlilik konusunda sıkıştırma sonra keşke evlenmeseydim dersin
dürtmedikçe bir şeyde olmayacak maddi olarak kendi yapmak istiyorsun
en sağlıklı kararı vermişsin beklemeke

Evlenme Canım 30 una kadar annen yıkasın çamaşırlarını gez 30 a kadar yemeğini önüne annen koysun bir bardak yıkama. Kariyer yap oku oku oku oku sonra kafanı kaldır bak hayata

İnsanlar Nasıl Mutlu olacaksa öyle yapsın
kızı neden evlilik meraklısı ilan ettiniz anlamadım

Siz cocuk opyuncagina cevirmissiniz isi , soz dedigin erkegin ailesi gelir kizi ister arada yuzukler takilir soz kesilir, oyle haftaya yapalim yok haftaya fenerin maci var oteki haftaya yapalim tarzi bir muhabbet degil yani bu. Siz bu isi konusa konusa sundure sundure icini bosaltmissiniz. Senle evlenme niyetinde olan adam okulunu bitirir ailesini alir evine gelir senin zorlamanla olacak isler degil bunlar, bana kalirsa ailesi seni ve sevgilini idare ediyor gibiler.

Kız 6 yıl diyor, millet daha bekle erken bilmem ne, yahu 6 yıl 6 artık evlenmemeleri için bir sebepte yok arada, neden beklesin ? sonra evlenmeyip bekleyip 30 unuza basınca da buraya gelip ağlıyorsunuz ay evde kaldım ay yaşım geçti bilmem ne diye. konu sahibi ben seni haklı gördüm, bende o koşullarda olsam bende tuttururum evlenelim diye, ki sen daha söz istiyorsun sadece, ama ben erkek arkadaşında pek bir istek göremedim, bence bu konuyu isteyip istemediğini oturup güzelde konuş, aslında istemediğini anlıyorsan da bu ilişkinin daha fazla uzaması senin için iyi değil gibi.

evet ama işte kendimle ilgili şehir dışı birşey yapmaya karar verdiğimde de evleneceğiz diyerek vazgeçiriyor yada yine aynı konuyu açmış bulunup baskı yapmıış sayılıyorum

evet evliliğin sorumluluklarının farkındayım, ailesi ile samimi olduğum için bende arayıp görüşüyorum sık sık, ama ilişkinin sorumluluğu da bir nevi evlilik kadar ağır geliyor madem tamamiyle rahat olamıyorum bari evleneyim diye düşünüyorum

anladığınız için teşekkür ederim tam olarak anlatmak istediğim bu zaten, önümüzde engel kalmaması ki ben bu yaz sadece söz düşünüyorum evlilik demiyorum ki ERKEN tanımı neye göre kime göre_? bu bir yıllık bir ilişki olsa birbirmizi tanımasak daha okulumuz iş telaşımız maddi kaygımız olsa evet erken tanımına uyacaktır ama şuan erken olabilecek birşey göremiyorum. konuştuğum zaman istemediğini söylemiyor en son ki o erteleme olayında temmuzdada olmassa ayrıl olucak falan dedi, ama diğer heves kırıklıklarım inancımı engelliyor

ailesi ile bir sıkıntı kesinlikle yok sorun sevgilimde ,babası sadece okulunun bitmesini bekledi hep aynı fikri savundu, okul bitti ve bu yaz diye kendide söylüyor ama ortada bir tarih yok

başka problemden ziyade sonuçta günümüzde bir ilişkiyi tamamına erdirmek amacıyla sevgili oluyoruz ve kimse ömrü boyunca sevgili kalmayı tercih etmez eğer benim hayalimdeki gibi sonlanmayacaksa tabiki bitirmek durumunu düşünüyorum

Yorumlari da okudum. Kaygıni hakli buluyorum yani soz takilabilir en azindan ama iste erkek degiller mi oyalan babam oyalan. Sinir oldum ya niyetini belli etsin yada sizinde kismetlerinize mani olmasin Allah allah
aynen öyle, sonuçta küçük bir insan değilim tam olarak hayatıma yeni bir sayfa açtığım dönemdeyim, en başından berio hayatımda olmasa çok başka bir hayat yaşayabilirdim,

Kesinlikle öyle ne engel ne çengel yok şükür, engel zihinde bence

Evet 6 yılı şunun için belirtiyorum hani erken denecek bir ilişki değil geçmişte yeterinde birbirmizi tanıdık o sebeple

Askerlik bedelli olucak, meslekte elinde babası şirketi devretti, işi hazır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…