Sözlenmek ...

Dilrubaaaa

Web Tasarım Aşk'tır ! ♥
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2014
669
240
83
Merhaba arkadaşlar aranızda çok yeniyim.. Ve bu benim ilk konum olacak..

5 yıllık bir ilişkim var.. Her şey çok güzel gidiyor. Benim ailem onun ailesi, akrabalar kısacası bir çok kişi bu ilişkiyi biliyor. Ailem erkek arkadaşımı tanıyor ve seviyor da.. Belki tuhaf gelecek ama yaşım henüz 18... Aynı iş yerinde çalıştık 1 yıl. Yanında stajımı tamamladım yazında çalışmaya devam ettim. Şimdi kendi iş yerimizi açtık 1 ay oldu.. Yani her gün beraberiz.. Ben üniversiteye gitmek istemiştim fakat olmadı.. Açıktan adalet bölümüne kayıt yaptırıcam bayramdan sonra..

Asıl soruna geleyim.. Erkek arkadaşım ve ailesi sözlenmemizi istiyor.. En azından bir adı konsun millet laf etmesin diye.. Ama annem de tam tersi sözlenirseniz millet laf eder daha evlenmenize çok var diyor. Evliliği 3 yıl sonra düşünüyoruz hem benim yaşım küçük hemde erkek arkadaşım ev aldı 3 yıl onun borcu ödenecek.. 32 ay kaldı.. Borcu bitmeden nişan evlilik falan istemiyor bizimkiler.. Erkek arkadaşımın yaşı 23 askerden geleli 2 yıl oluyor.. Kardeşi benimle yaşıt bu ay sözü var.. Onunda gücüne gidiyor...

Bana bir akıl verin ne yapmalıyım? Ben arada kaldım..Okuyacağım için hiç böyle bir muhabbet olmamıştı ama okul işi olmayınca ailesi öyle bir konuşma yapmış.. Bende istiyorum sözlenelim sonuçta 5 yıllık ilişki... Ama ailemde istemiyor ne yapacağımı şaşırdım.. Yerimde olsanız siz ne yapardınız ablalarım?

GÜZÜNÜ İLK AÇTIĞIN ADAMLA EVLENİYORSUN
umarım yanılmazsın
13 yaşında tanışmış olmalısınız verdiğin hesaba göre

çocuktun
ergen oldun
bence biraz da olgunlaşma sürecinde tanı

kendini tanımaya başlayacağın önündeki yıllarda
erkek arkadaşını da daha farklı görmeye başlayacaksın
bu nedenle annen haklı bence

3 yıl sözlü beklemek için uzun,nişanlılık süresini bile uzatmayın derler... ayrıca 23 yaş bi erkek için erken... zaten geç olgunlaşıyorlar :)

13 yaşında hangi akıl mantıkla ilişkiye başladınız merak ediyorum. 18 yaşında 5 yıllık ilişki geride bırakılmış. Neden bazı şeyleri yaşamak için bu kadar acele ediyor genç kızlarımız?
13 yaşında bir kızla birlikte olan adama şaşırıyorum doğrusu. Çocuk yahu daha. Ben 13 yaşımda ilk regl'imi olmuştum. Çok tuhaf.

20'den sonra hayata bakışın değişecek, birazcık, ufacık daha olgun olacaksın. Şimdiye dek görmediğin noktaları göreceksin. 25'ten sonra daha da olgunlaşacaksın. Doğru kararlar alman daha kolay olacak. 25'e kadar bekle diyemem sana, beklemezsin zaten. Ama bi yirmiyi geç bari evlilik kararı almak için. Çok erken daha çok küçüksün. Üzüldüm ben ya.

evet 13 yaşında tanıştım.. Yaşıtlarımdan çok daha olgunum ve bunu herkes söyler.. arkadaşlarıma bakıyorum bana çocuk gibi geliyorlar.. Zaten söz olsa da şimdi değil 2 3 ay sonra.. Evliliğe de 3 yıl var en az..ama kararsız kaldım

Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

13 yasinda ne sevgilisi yaaa... Neyse ilk herseyi onda görmüssünüz var tabii böyle evlilikler ama aceleye getirmeyin belliki sizde daha erken buluyorsunuz en azindan bi sene daha bekleyin sonra söz nisan dügün derken zaman gecer ... Sözlenip sonra ayrilirsaniz millet asil ozaman laf eder...

Cevabınıza biraz kırıldım..Ama sizde haklısınız.. Teşekkürler.

Aile de herkes biliyormuş zaten kim laf söz yapacak ki?
Aynı işyerin de devamlı görüşüyorsunuz zaten bence biraz daha beklemelisin en azından 20 yaşında falan sözlen bari bu kadar istiyorsan.

Haklısınız sağolun..

Aile de herkes biliyormuş zaten kim laf söz yapacak ki?
Aynı işyerin de devamlı görüşüyorsunuz zaten bence biraz daha beklemelisin en azından 20 yaşında falan sözlen bari bu kadar istiyorsan.

görenler laf eder canım.. Anladım teşekkürler..

Cok erken söz icin. Aileler ister istemez sözden sonra görüşecek illa ki fikir ayriliklari olacak. Onlarin sorunlari sizi huzursuz edecek...esimle 4 sene gorustuk 9 ay nisanli kaldik hemen evlenip o süreç bitsin istedim. Aileler devreye girdiğinde hersey cok daha zor oluyor. Akliniz varsa uzak durun derim.

hım.. anladım sağolun :)

Cevabınıza biraz kırıldım..Ama sizde haklısınız.. Teşekkürler.

Canım kırmak istemeyiz ama şu an 18 yaşında biri 13 yaşında biri ile ilişkisi olduğu için şikayet alsa bunun yasalar önünde suç olduğunu biliyor musun? Yasalar sence fasulyeden mi var? Öylesine hadi böyle bir yasa yapalım eğlence olsun mı diyorlar? Yoksa bu işin kitabını okumuş insanlar tarafından, çocuk nedir, yetişkin nedir, aralarındaki ilişki nasıl olmalı diye yıllarca gelen bir birikimden sonra mı konulmuş?
Sen belki çok şanslısın, belki helal süt emmiş birine çattın ama anne olunca anlarsın umarım, 13 yaş sokaktaki 18 yaşındaki erkeklerle bir ilişki başlatmak için çok erken. Allah herkesin evladını hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

Okulunu bitirmeden sözlenme bence. Sonra daha okul bitmeden evlendirelim sizi derler.Yaşın da çok genç .Evlilik olaylarından önce okulunla ilgili planlar yapmalısın.Benim fikrim bu.

Bence de acele etmeyin :) İlişkiniz başladığında çok küçükmüşsünüz; bence de doğru değil ama olmuş artık, orasını tartışmanın anlamı yok. Kendinize biraz daha vakit verin; biraz da yetişkin gözle izleyin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…