Sözlü tacize uğradım

Ya sınır oldum nasıl dilekçeyi işleme koymaz.
Lütfen memurdan sayı alıp dilekçeyi tekrar verin işleme koymak zorunda.
Siz tacize uğradınız Allaha havale edip bırakmayın olayı.

Eğer hala koymuyorsa ilçe milli eğitime bildirin bu ne cürret ya

Bu arada meslektasiz çok üzüldüm bu duruma

okuma yazma 100 puan okuduğunu anlama ve empati yapma 0 puan. Benim dersimden kaldin sayın okuyucu !!

Birincisi bu mesleğe sahip olmak için nelerden vazgectigimi bilmiyorsun ! Ama anlatayım. Okuduğum üniversiteyi bana parasıyla okumadim. Hem marketlerde çalıştım yol paramı çıkarmak kitap masrafımı ödemek için hem de sabahlara kadar ders çalıştım ve dereceyle bitirdim .

Bununla kalmadim 5 sene kpss çalıştım . Eşimden bebeğimden vazgeçtim. Atanana kadar çocuk bile yapmadım. Cevremde herkes neden çocuğun yok diye konuşurken ben ev işlerimi bırakıp kütüphanelere koşuyordum.

Derece yaptım ve atandım sonunda. Ama mufettis değerlendirmesi mulakatlar, sınavlar , performans değerlendirme ölçekleri vb.. Hiçbirinden 90 altı not almadim. Çünkü çok iyi bir öğretmenim ve kazandığım paranın her lokması sonuna kadar helal.

Salla başını al maaşı olmadım. Fizik bilmeden derslere girip günü geçiren bir çok öğretmen parçası var ama ben çok emek veriyorum.

Atandım ve hamile kaldım. Çalıştığım laboratuvarda kimyasal bir maddeden etkilenip bebeğimi kaybettim. Doktor rapor al dedi ama ben iyi hissettiğim ve öğrencilerimi mağdur etmek istemedigim için bebeğimi kaybettim. Evet o zaman anladım hayatta en önemli şey kendimmisim.

Sonra sadece bu olayı okuduğunu anlamadan empati yapmadan direk karalayarak yaptığın bu yorum var ya! İnanılmaz canımı sıktı.

Ben müdürün yanına gittiğimde beni taciz eden hoca çoktan gitmiş ve konuşmuş müdürle! Çok alıngan oldugumu, yanlış anladığımı olayın büyümesini istemediğini söylemiş. Müdüre dilekçeyi verdiğimde beni direk geri çevirdi. Ben de ayağa kalktım ve o hocayı buraya çağırın bi dr yüzüme açıklama yapsın yoksa eşimle il mili eğitime kadar gideceğimi söyledim. Mudur o hocayı dersten çağırttı ve o kadar büyük bi kavga ettik ki memur gelip müdürün kapısını bile kapattı.

En son bana denildi ki! Sen bu okula yeni geldin ve yasin küçük. Burası aile gibi samimi bir ortam . Herkes sizi kızı olarak görüyor ve burası imamhatip lisesi . Bizim okulda asla boyle olaylar olmaz. Siz abartıyorsunuz. Ben okulumdaki bütün öğretmen arkadaşlarıma kefilim

Ben sessiz kalmadım ve direttim. Ben kimsenin kızı değilim kimseyle samimi olmuyorum bu okulda zumrem dışında hicbir öğretmenin ismini bile bilmiyorum çünkü burası benim işyerim sosyalleşmek için gelmiyorum buraya kimse bana saka yapamaz dedim !!! Ben boyle yükselince de hocanın samimiyetine dayanarak bir yanlış anlaşılmaya yol açıldığı teknik bir hata olduğu bu dilekçenin isleme sokulmayacagi söyledi. Orda düştüğüm durum tam olarak çömez ve okulun işleyişini bilmeyen acemi öğretmen sifatim oldu !! Onlar 22 yıllık iş arkadaşı ve samimi dostlar oldu.

Beddua etmiyorum ama şimdiye kadar böyle bir olay yasamadiginiz yasamayacağınız anlamına gelmiyor. Umarım maruz kalmazsınız umarım sesiniz kesilmez umarım siz hakkinizi savunabilecek kadar güçlü olabilirsiniz.

Yorumları okuduysanız herkes bana dedi ki şikayet etsen dahi sonuç çıkmaz ama sen yine de şikayetini yap. Ben de elimden geleni bu kadar yapabildim. Dayım falan da yok yani cesaretli olup olayı büyütebileyim.

Sizin başıniza gelirse siz büyütün boş durmayın olur mu !!

Sabah sabah resmen canımı acittiniz. Günlerdir uyumuyorum eşime anlatamadım gizli gizli ağlıyorum! Evde pasta börek yapıp mutlu olabilen zamanını günlere harcayıp para biriktiren bir ev hanımı değilim ben! O yüzden meslegime yakışıp yakışmadığımi sorgulayacak kadar haddiniz yok !!!!

Bakın, herkes bir yere zorluklara geliyor. Bebeğinizi kaybettiğiniz için üzgünüm, başınız sağolsun. Ama tüm bunların sizin bu kadar pısırık olmanızla ne alakası var? Tacize tepki gösteremedim çünkü 5 sene kpss çalıştım. Tacize tepki gösteremedim çünkü kpss'de derece yaptım. Kulağınıza mantıklı geliyor mu?

Eşime anlatamadım diyosunuz hala, bakın işte ben de bundan bahsediyorum. Eşinize dahi anlatamıyorsunuz. Sebep ne olursa olsun. O öğretmen müsveddesinin sizden önce müdüre gideceği apaçık ortadaydı. Siz o kadar vakit kaybettiniz ki. Adama karşı tepkileriniz o kadar güçsüz ve garipti ki. Buradakiler bir şey çıkmaz demiş. Buradakiler kimlere neler diyor. Siz benzer durumları araştırıp elinizden geleni yapsaydınız.

Son olarak ben de pasta börek peşinde bir ev hanımı değilim, o nedenle üzerime alınmadım yazdığınızı. Elbette benim yaş grubum ve ben dahil, küçük kızlar ve yaşlı kadınlar dahi toplumda sistematik olarak tacize uğruyoruz. Beddua edercesine konuşmanıza gerek yok. Bu ayıp bir şey. En son korktuğumda ergendim ve sokaktaydım. O nedenle sustum. Yetişkin, meslek sahibi ve meslektaşım tarafından üç kadın olarak rahatsız edildiğimizde müdürün yanına gitmemiz iki saniye falan sürdü. Gelip de beni vazgeçirsinler diye burada konu açmak aklıma gelmedi.

Canınızın benim yüzümden sıkılmasına gerek yok, zira içinde bulunduğunuz durum yeterince tatsız. Ben siz de dahil kimse korkmasın, bir daha tacize uğramasın diye ümit ediyorum ama dediğim gibi bir öğretmenin bile çekimser yaklaşması benim açımdan olacak iş değil.
Derecelerinizi tebrik ederim, ama aynı kapıya çıkıyoruz, müfredatı çok iyi aktarabilirsiniz çocuklara. Derece yapmak ve bir öğretmenin alanındaki diğer başarılar, keşke haksızlıklara karşı sesini yükseltmekten aciz olmayı da silse götürse.

okuduğunuzu anlamanız için bol kitap okumanızı tavsiye ediyorum bu kadar sinirlenme sebebim mesleğime laf söylemenizdi. O yüzden açıklama yaptım ama o da boşa gitmiş. Neyse ne düşündüğünuz umrumda değil çünkü anlamıyorsunuz . Ben ihtiyacım olan desteği aldım burdan ve çok iyi hissediyorum. O zaman size bay bay

Lorentz yapma yahu konuyu bana döndürüp kişiselleştirme. İster inan ister inanma ben sana yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama o öğretmen olacak sapığı düşününce sinirlerim tepeme çıkıyor. Sen nasıl durabiliyorsun diye kızdım sana da. Biliyorum aklı başında insansın, mesleğin de var. Neden insan buna rağmen adım atmaktan korkar aklım almıyor. Eksik para üstü veren bakkal, bilerek yolu uzatan taksici bunlara çekingenliğimizden dolayı belki sesimizi çıkartamıyoruzdur eyvallah da sapıklığa çıkarmayacaksak da bize de yazıklar olmasın mı? Bu olay duyulsa bir öğrencin, ileride İnşallah çocuğun seni örnek almayacak mı? Demek istediğim buydu. Ya ben çok mu çirkefçe düşünüyorum? Müdürün odasında biz aileyiz mavalları okunduğunda "aile içinde de böyle sapıksan kızlarına acıdım kimbilir neler yaşadılar" deyiverirdim. Benim için hayati bir konu bu ya. Senin için de öyle ki kaç gündür üzülüyorsun. Son mesajında kendini iyi hissettiğini söylemişsin, sevindim. Umarım çabucak sıkıntılı günlerin sona erer.

Ev hanımlarını bu kadar küçük görmeyin bence bi Bakmışsınız evinde pasta börek yapan bir ev hanımı olmuşsunuz dünyanın hali belli olmaz..

Sende tavsiye vereyim derken öldürmüssun arkadaşım

Öğretmenliğine kadar genelleyip laf etmen olmamış

Günümüzde öğretmenin müfredatı vermesi yetiyor zaten ilerisini ne öğrenci ne veli istemiyor

Kendince tepkisini zaten göstermiş sessiz kalsaydı durumu kabullenmek olurdu

Konu sahibi arkadaşım ben artık sasirmiyorum bu tip adamlara eğitimci olacak birde

Sadece bildiğim şu nekadar cok dindar olduğunu günahtan kaçtığını vs söyleyen gösteren birini tanisam iğrenç bir pisliğini ogrendim

tesekkur ederim sardenya. Ama diyorum ki , bu şartlarda yapabilecegim en iyi şey dilekçeyi verip olay çıkarmaktı. Ben de bunu yaptım. Bak eğer müdüre dilekçeyi isleme koyması için diretmiş olsaydım , hem okuldaki huzurum kaçacaktı hem de hicbir sonuç çıkmayacaktı. Çünkü o 4 öğretmen elbette birbirlerini savunacaktı. Orda beni destekleyecek hickimse yok ve hakli çıkmam imkansız.

Okula mahkeme kararıyla atandım. 2 ay oldu daha geleli. O okuldaki bütün öğretmenler oranın köklü kadrosu. 5 10 yıllık değil 20 25 yıldır ayni okulda görev yapan insanlar. Ve okulumuz da çok köklu bir okul. Orda uzatmam demek kendimi zor durumda bırakmam demekti.

Geçen sene bi kadın öğretmen tırnaklarına oje süsü yaptırmış. Erkek tuvaletinin kapısına da bi öğrenci o hocaya aşık olduğunu yazmış. Okuldaki öğretmenlerin görüşü de bu hoca bu muameleyi haketti olmuş.

Şartları o kadar anlattığım halde "senin gibiler öğretmen olmasın " diyen sensin.

Bütün bu durumlar varken ben kendimi bile suçladım acaba yanlış mi anladım bu okulda boyle şeyler olmaz abartıyor muyum diye açtım konuyu. Bi de söylenen soz direk sözlü tacize ornek olabilecek bi söz değil . Dava açsam çok kolay kıvrılır.

Ama bana açık ayan beyan bir sözlü ya da fiziksel taviz yapılsa emin olun bu kadar bile sessiz kalamazdım. Çünkü hakli çıkmam %100 olurdu

Neyse çok uzattim. Kısaca durum bu, bu durumda verilebilecek en iyi tepkiyi verdigimi düşünüyorum. Okuldaki hocalar da beni az çok tanımış oldu. Ben ozsaygimi kaybetmedim içim de rahat.

Bu arada yorumun sonunda mesleğime laf etmeseydin bu kadar sinirlenmezdim. Bana kizmana tepki vermiyorum. Kişisel görüşündür ama hakaret edemezsin. ( hakaret etmedim deme simdi yazdiklarin üstü kapalı hakaretti ! )

Ev hanımlarını bu kadar küçük görmeyin bence bi Bakmışsınız evinde pasta börek yapan bir ev hanımı olmuşsunuz dünyanın hali belli olmaz..

Küçümsemiyorum. 5 yıl işsiz olduğum için ev hanımıydım. Yani biliyorum ne kadar zor olduğunu. Ev hanimi olmayı beceremedim de zaten.

kesinlikle öyle. Dindar biri her konuyu evirip çevirip çıkarına uydurmaz. Dini menfaat islerine alet etmez.

Öğretmenler odası çakal yuvası. 1 veya 2 samimi arkadaşım dışında mahkeme duvarı gibi suratla girip çıkıyorum. Küçük ve insanlarının çirkin olduğu bir ilçede görev yapıyorum. Kız öğrencilerin dondurma yediği için afedersiniz o....pu damgası yediği iğrenç insanların bulunduğu bir ilçedeyim.

Belki görev yaptığım bölge itibarıyla öyle olmam gerekiyordur ama gereksiz dedikodunun riyanın döndüğü bir yerdir öğretmenler odası. Terbiyesiz herif hakkında dik durun orası sizin de dinlenme alanınız.

Zihniyeti bozuk insanlar kadınlarla aynı ortamda kalmayı kaldıramıyorlar demek ki, o yüzden haremlik selamlık istiyorlar belli. Aynı odada olup kadınlarla muhattap olmasınlar çok mutaassıplarsa, ki öyle de değiller belli ki. Bence o uygulamayı kaldırtın. Bu defa gece dışarı çıktı tecavüzü hakediyor zihniyetine sahip olanlar, o odayı kullananlara aranıyor gözüyle bakıyorlar belli ki. Böyle bir saçmalık olamaz... Ha ben olsam eşime de söylerdim, gelip idareciyle o konuşurdu. Yöneticinin bir yaptırıma gitmesi gerekirdi o zaman, bana aman huzurumuz kaçmasın diyebilir çünkü ama ona diyemez...

Küçümsemiyorum. 5 yıl işsiz olduğum için ev hanımıydım. Yani biliyorum ne kadar zor olduğunu. Ev hanimi olmayı beceremedim de zaten.
O konuda haklısınız ,keşke başka okula geçebilme imkanınız olsada gecseniz öyle insanlarla çalışmak aşırı can sıkıntıaından başka bişey değil, eğer uğraşmak istemiyorsanız tekrar öyle şeyler yaparsa kesinlikle bu defa her yere şikayet edin Allah kolaylık versin canım.

bu saatten sonra herhangi birinden en ufak bir rahatsızlık hissedersem müdürü de şikayet ederim. Şimdi haftasonu girdi araya biraz duruldum karşımdakilerin korkusu da beni sakinleştirdi. Ama inşallah yasamam bir daha böyle bir şey. Allah kimseye de yaşatmasın.

Bu arada yorumun sonunda mesleğime laf etmeseydin bu kadar sinirlenmezdim. Bana kizmana tepki vermiyorum. Kişisel görüşündür ama hakaret edemezsin. ( hakaret etmedim deme simdi yazdiklarin üstü kapalı hakaretti ! )

Hayır tabi ki hakaret etmedim, bence bir öğretmen öğrencilerine örnek olabilmeli, ders dışında da başka şeyler katabilmeli. Bir de konuyu okuyorum gelişme beklerken hiçbir şey olmuyor, sen adama tepkini gösteremiyorsun yok müdür dilekçeyi kabul etmiyor falan dellendim burada.
Şu sapık dayanışması ne kadar güçlü bir bağ ya, her yerde birbirlerini bulup tutuyolar.

Günümüzde öğretmenin müfredatı vermesi yetiyor zaten ilerisini ne öğrenci ne veli istemiyor

Belki de öyledir bizim zamanımızda böyle değildi. Ben hep aklıma Saadet öğretmeni falan getirdim, o nedenle daha da sinirlendim.
Sapık sapığı tutuyor günümüzde.

Merhaba;
Yazdığım yorumdan dolayı bir gün banlanmışım, pek anlam veremesemde banlanmaya şimdi burdayım. Bir günlük arada neler yazıldığına baktımda maaşallah dünyayı uzaylı istilasından kurtarmışsınız “KAĞIT ÜSTÜNDE”...

şu "teknik hata" kısmını anlayamadım. adam meğer robotmuş da kadın görünce kısa devre mi yapıyormuş?

Valla haremlik selamlık öğretmen odası mı olur
Kesinlikle şikayet edin bu uygulamadan vazgeçilsin
Sapık zihniyetliler de şu okullardan temizlensin artık ya

Bunlarin yetistirecegi cocuklar sekillendirecek bir de gelecegi!
Pesss!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…