Düz lisede okuyan Eroin uyuşturucu ve saçma sapan hareketlerde bulunan bi öğrenci için bütün okulu yargılamamak gerektiği gbi bu tür davranşlarını gördüğünüz kişiler içinde okul böyle diyemezsiniz.Beni yanlış anlamayın lütfen. Ben o tip okullara karşıyım. Muhafazakâr bir çevreden gelmeme rağmen. Gerekçem ise şu; Sadece kız öğrencilerin olduğu bir imam hatip lisesine evrak işlerim olduğu için gittim. Başımda renkli bir eşarp vardı ve pantolon giymiştim. Kız öğrenciler o kadar dikkatle beni süzdü ki bir tuhaf oldum. Aslında son derece basit giyinmiştim. Kim bilir ne gibi baskılar görüyorlar. Ya da kendilerini birşekilde bastırmak zorunda kalıyorlar. Bu tür okullar çok yaygınlaştı. Ve bu okullara toplum tarafında ciddi bir talep varmış bu yüzden açılmış gibi lanse ediliyor. Kesinlikle düzmecedir. İnsan olmak, erdemli olmak, hakka hukuka riayet etmek okullarda ögretilmiyor. Ögrenilmiyor. Bu yüzden bu yaşanan şeye şaşırmıyorum...
Yapılan araştırmaları inceleyin. Benim ablamda imam hatipte okudu. Eğitim kalitesi ve öğrenci başarılarına da inceleyin. Daha başka birşey söylemek istemiyorum. Ceza almak istemem.Düz lisede okuyan Eroin uyuşturucu ve saçma sapan hareketlerde bulunan bi öğrenci için bütün okulu yargılamamak gerektiği gbi bu tür davranşlarını gördüğünüz kişiler içinde okul böyle diyemezsiniz.
Bn imamhatpte 1 yıl okudum ( mesafeden dolayı okulu deiştrdm) açık öğretmenlerimizle açık arkadaşlarımızla ( artk başörtü takmayanlarda orda okuyabiliyor) aramızda daha başka kuvvetli bi bağ vardı. Orda gördüğüm eğitimi disiplini malesef diğer okulda göremedm.
Nedir ?arkadaşlar gelişme var
Adetinle ilgili değil. Kesinlikle hatayı kendinde arama. O kendine dikkat edecek terbiyesiz herifŞuan hıçkıra hıçkıra ağlıyorum moralim o kadar bozuk ki.
Bir imamhatip erkek lisesinde branş öğretmeniyim . Açık bir kadınım. Okul çok büyük . 2 tane bina var. Her binada 1 öğretmen odası var. Öğretmenlerin bir kısmı haremlik selamlık olmak istedikleri için kadın ve erkek öğretmen odası olarak ayrılmak istediklerini söylediler ama müdür kabul etmedi. Yine de hocaların çoğu buna uyuyor. Benim sınıflarım da erkek hocaların takıldığı öğretmen odasının binasında.
10 dakikalık tenefüs için diğer binaya gitmek zor geldiği için ben de kendi sınıflarımın olduğu öğretmen odasında dinlemiyorum. Dolabım da orda zaten. Montumu da orda çıkarıp önlüğümü giyiyorum.
Bugün montumu çıkarırken bi hoca " of lorentz bize bunu yapma nolur " dedi yılışık bir sesle. Etrafındaki 50 yaş üstü erkek hocalar da kahkaha attı. Bunu söyleyen hoca da 55 yaş civarı. Ben de döndüm " pardon ne demek istediniz ? " diye sert bir üslupla çıkıştım. Kekelemeye başladı. Diğerleri sustu kıvıramadı. Zil çalınca hışımla kitaplarımı alıp sınıfıma çıktım. İkinci tenefüs yanıma geldi beni yanlış anladın dedi. Ne demek istediniz diye yine kızgın bir şekilde sordum. Diğer hocalar da ortamı yumuşatmaya çalıştı. O da ben bi sıgara içip geleyim dedi kaçtı.
Çok ama çok öfkeliyim. Eşime anlatamıyorum bile. Acaba diyorum adetim yakın diye abartıyor muyum ? Meslekte 8. Yılım daha iş hayatında bir kişiyle bile kadın veya erkek samimiyetim olmadı. Çok resmi ve ssoğuk biriyimdir.
(
evet güclüsün çoj iyi yapmısşın. Vicdan yapmanı gerektirecek bir durum yok malesefki o taciz ederken kızlarını düsünmedi sende şikayet ederken düşünmemelisin. Hem kızları aklına gelseydi sana laf atmazdı.Herkesi alıntılamaya çalıştım.
Bugün o öğretmenler odasına girdim. Ama montumu dışarda çıkardım girdim içeri. Önlüğümü de aldım dolabımın önünde giydim. O beni taciz eden hoca selam verdi bana. Ben yüzüne bile bakmadım. İkinci tenefüs yanıma geldi. Sizinle konuşmak istiyorum dedi. Ben de evet ne vardı dedim sinirli bir şekilde. Ama burası çok kalabalık dedi gitti. Üçüncü tenefüs geldi. Laf attı yine oralı olmadım. Yanıma oturdu. Yüzsüz yüzsüz sınav sorularını hazırladın mi dedi. Eşim halledecek word yapamıyorum dedim. Sonra durdum ve dün ne demek istediniz lütfen açıklar mısınız ben tacize uğramış gibi hissediyorum dedim. O da ben de sana bunu söyleyecektim dedi.
Ben de bir bayan olarak montumu çıkardım önlüğümü giydim siz erkek hocalar beni rencide edecek şekilde laf atıp kahkaha attınız dedim. Hiç bozuntuya vermedi. Ben hızlı geldiğin için sana takıldım yanımdaki dangalaklar yanlış anladı dedi. Sonra da burası erkek çoğunluğu olan bir yer, herkes dikkatli olmalı yanlış anlaşılabilir dedi. Ne gibi dedim iyice sinirlendim çünkü.
Senin benim için normal olan şey başkaları için normal değil dedi. Ben de bana isim verin kimdi yanınızdaki hocalar dedim. Şikayet edeceğim hepinizi dedim. Seninle ilgisi yok vb.. Falan dedi.
Daha önce de bi bayan hoca dar pantalon giydi diye lafının yapıldığını siz söylediniz artık buna son vermek lazım dedim.
Dersim bitince öğretmenler odasına girdim. Montumu aldım . Yine bana laf attı üzüm ikram ediyor. Afiyet olsun istemiyorum dedim ve müdürün yanına gittim.
Müdüre her şeyi anlattım. Sesim titredi. Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Müdür hiç taviz vermedi . Hemen dilekçe yazın sizinle kim dalga geçmiş soruşturma açılsın dedi. Ben görmedim dalga geçenleri sadece bana laf atan hocayı tanıyorum dedim. Tamam onun adının geçtiği dilekçeyi yazın ben gerekli işlemi yapacağım dedi. Öğretmenler odasının ayrılması gibi bir şey söz konusu olamaz istediğiniz gibi gidin orda dinlenin dedi.
Müdür de çok üzüldü. Ben yarın dilekçemi yazıp müdüre teslim edeceğim. Bu mesele artık benim için kapanmıştır. Artık kendimi çok güçlü hissediyorum.
Yine de suçlamada bulunacağım hoca için üzülüyorum çünkü emekliliği gelmişti. Kul hakkına girmek de istemiyorum . Üniversiteye giden 2 kızı var.
Bi yandan da açık olduğum için bana kötü kadın diye bakamazlar cezalarını çeksinler istiyorum .
Yorum yapan destek olan herkese teşekkür ederim. Sizi seviyorum
Tebrik ederim lütfen geri adım atmayın. Kızlarını düşünmesi gereken öncelikle siz değilsiniz. Babası olarak o lafı söyleyen kişi olacak. Yani o zihniyetini düzeltecek. Güzellikle değiştirememişse bu şekilde değiştirsin bi zahmetHerkesi alıntılamaya çalıştım.
Bugün o öğretmenler odasına girdim. Ama montumu dışarda çıkardım girdim içeri. Önlüğümü de aldım dolabımın önünde giydim. O beni taciz eden hoca selam verdi bana. Ben yüzüne bile bakmadım. İkinci tenefüs yanıma geldi. Sizinle konuşmak istiyorum dedi. Ben de evet ne vardı dedim sinirli bir şekilde. Ama burası çok kalabalık dedi gitti. Üçüncü tenefüs geldi. Laf attı yine oralı olmadım. Yanıma oturdu. Yüzsüz yüzsüz sınav sorularını hazırladın mi dedi. Eşim halledecek word yapamıyorum dedim. Sonra durdum ve dün ne demek istediniz lütfen açıklar mısınız ben tacize uğramış gibi hissediyorum dedim. O da ben de sana bunu söyleyecektim dedi.
Ben de bir bayan olarak montumu çıkardım önlüğümü giydim siz erkek hocalar beni rencide edecek şekilde laf atıp kahkaha attınız dedim. Hiç bozuntuya vermedi. Ben hızlı geldiğin için sana takıldım yanımdaki dangalaklar yanlış anladı dedi. Sonra da burası erkek çoğunluğu olan bir yer, herkes dikkatli olmalı yanlış anlaşılabilir dedi. Ne gibi dedim iyice sinirlendim çünkü.
Senin benim için normal olan şey başkaları için normal değil dedi. Ben de bana isim verin kimdi yanınızdaki hocalar dedim. Şikayet edeceğim hepinizi dedim. Seninle ilgisi yok vb.. Falan dedi.
Daha önce de bi bayan hoca dar pantalon giydi diye lafının yapıldığını siz söylediniz artık buna son vermek lazım dedim.
Dersim bitince öğretmenler odasına girdim. Montumu aldım . Yine bana laf attı üzüm ikram ediyor. Afiyet olsun istemiyorum dedim ve müdürün yanına gittim.
Müdüre her şeyi anlattım. Sesim titredi. Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Müdür hiç taviz vermedi . Hemen dilekçe yazın sizinle kim dalga geçmiş soruşturma açılsın dedi. Ben görmedim dalga geçenleri sadece bana laf atan hocayı tanıyorum dedim. Tamam onun adının geçtiği dilekçeyi yazın ben gerekli işlemi yapacağım dedi. Öğretmenler odasının ayrılması gibi bir şey söz konusu olamaz istediğiniz gibi gidin orda dinlenin dedi.
Müdür de çok üzüldü. Ben yarın dilekçemi yazıp müdüre teslim edeceğim. Bu mesele artık benim için kapanmıştır. Artık kendimi çok güçlü hissediyorum.
Yine de suçlamada bulunacağım hoca için üzülüyorum çünkü emekliliği gelmişti. Kul hakkına girmek de istemiyorum . Üniversiteye giden 2 kızı var.
Bi yandan da açık olduğum için bana kötü kadın diye bakamazlar cezalarını çeksinler istiyorum .
Vicdan azabi cekmeyin sizin bizim gibi iyi niyetli insanlar yuzunden bu yuzsuzler yuz buluyor.geri adim atmayin.Herkesi alıntılamaya çalıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?