Sözlüm beni dizi oyuncusuyla kıyaslamaya başladı

Alemsin kız. Seni seçtim pikaçuu

Hangi dizi çok merak ettim beaa deyversen keske

Kuaför paramı kıyafet paramı ver alayım deseydin hah. Senide benim beğendiğim oyunculardan birine benzetelim çakma çakma gezeriz deseydin ne günlere kaldık.

Ya bu biraz abartı bi yorum olmuş . Ben bir diziyi izlemeyi seviyorsam kim hangi şekilde söylerse söylesin vazgeciremez. Kimse de vazgeçmez. Abartı kısmı da su Türk dizileri beyin yikayacak kapasitede değil. O ciddi zeka, emek , Sosyoloji bilgisi gerektiren bir iştir. Yani 3. Sınıf diziyle sistematik beyin yıkamasi filan bana çok Utopik geldi. Hani gördüğü her üçgende iluminati gördüm diyenler gibi biz de her şeyi toplum yıkımı diye tanımlamaya başladık o öyle bi iş değil .

Leyla lydia tuğutlu ismi .

O kız güzellik kraliçesi hiç kıyaslamasın :) bana biraz sizde kıskanıyorsunuz gibi geldi..sevgilinin sana bu kızdaki saçta sana yakışır demesinde ne var ki? Sana yakışacağını düşünmüş..elbiseyide beğenmiştir sizede yakışacağını düşünmüştür..ben büyüttüğünüzü düşünüyorum ha bunun ardı arkası gelirse, o kızla ilgili yeni şeyler önerirse o zaman haklı olursunuz

Ya arkadaşlar siz iyimisiniz? Oyuncuyu kıskanıp adamı diziden vazgeçirmek nedir? Bu nasıl bir özgüvensizliktir,yapmayın etmeyin..hollywood filmlerinde,dizilerinde taş gibi kadınlar izliyoruz birkere kıskanmak aklıma gelmedi.Hatta ben derimm oo güzel kadınmış diye..ne var bunda? Leyla tuğutluyla mı aşk yaşıcak adam :)

Ezbere sözler işte..beyin yıkamak çok kolay ya..te allahım..

ciddi zeka mı ? sosyoloji mi? bahcıvan evin hanımı ile evin hanımı iş yerinde ki görevli ile avukat evin kızı ile evin kızı başkasının sevgilisi ile birlikte oluyor ve buna zeka ve emek mi diyorsun?
para- silah- entirika- buyuk jipler- spor arabalar- öpüş seviş- öldür-parasına kızına el koy- cocuklarını değiştir - buyuk şirket patronları - fakir kız,oglan hepsinin konusu bunlardan ibaret.
inan bunları yazmak için cok zeki olmaya gerek yok. ayrıca seyrettigin bir cok dizi başka ülkelerden alınıp uyarlama.
diziler insanlarının hayallerini algılarını beklentilerini değiştirir. özendirir. anormal olanı normalleştirmek için calışırlar.
ben böyle düşünüyorum ve yerli yabancı gereksiz dizileri seyretmiyrum.
2 dizi var seyrettigim game of throre - sherlock gerisi tırı vırı...

yazılanı yanlış yorumlayan sensin ama.. diziyi seyretmemesi lazım sebebi kıskanma degil. dizinin sacma igrenc ve gereksiz oluşu.

yazılacak cok şey var ama sizinle anlaşamayız. dizi savunucusu gibisiniz :)
ben sacma sapan dizilerin seyredilmesinden yana degilim.

Yoo bende değilim aynı görüşteyiz.Hele saçma sapan 3.sınıf(hepsi yani)türk dizilerinden yana hiç değilim.Asla dizileri savunmuyorum.Sadece kimsenin kimsenin özel alanına o derece müdahele etmesini doğru bulmuyorum.ayrıştığımız nokta oydu..eh olacak o kadar fikirlerimizi paylaşmak için burdayız illla ki zıt görüşler olacak

eger kişinin hayatını dşünceleri normalleri etkiliyorsa ve garipleşiyorsa yetişkinde olsa yetişmekte olan da olsa (aşırı etkilenme) ben özelini dinlemem karşırım.
kafasına vurarak degil. yavaş yavaş empoze ederek.

O da sizin düşünceniz ne diyeyim saygı duyarım :) Ben düşünceleri ve hayatı ,dizilerle şekillenmicek derecede karakteri oturmuş adamla birlikte olmayı tercih ederim..ne o öyle çocuk mu

Kuzenimin sevgilisi yapmıştı bunu kıza, saçlarını bakır kızılı boyat diye diye tutturdu ve boyattırdı en sonunda meğer elçin sanguyu çok beğeniyormuş. Bizim salakta onu bile bile gitti boyattı.

Gerçi sonuca hepimiz bayıldık hatta elçin sangu ile yanyana foto yapıştırdık vallahi elçin sangu sönük kaldı yanında. Ama adriana limaya benzeyeceksin deseler sırf başkalarına benzetmek için yaptırdıgını bile bile asla boyatmam. Onu hayal edip beni yanında taşıyacak ne kötü.

Ama kuzende Bizim sonuç başarılı oldu yani :))

Yani uzun uzun yazmaya usenuyorum ama medya var olan inançları değiştirmez daha fazla sahip cikmamiza neden olur. Proteus kavramından bahsetmek şimdi uzun zaman alacak. "Suskunluk sarmali " teorisine dayanarak bunu soyluyorsan eğer ,bu sadece toplumu o an icin sessiz kalmaya iter. Yani kimse aa dizide onlar yasak aşk yaşadı ben de yasayayim diye yasak aşk Yaşamaz. Sadece toplumda bu tarz ilişkiler normal karsilandiysa veya normal karşılanmaya başladıysa o bahsettigim sarmala girer ve susar. ( anket sirketleri bu sebeple bir partiyi daha cok cikarmaya calisirlar.halk sansin ki kamuoyunun gorusu o paeti dohrultusunda bu yuzden suskun kalir. Her yerde fikrini beyan etmez ama icten ice kendi savundugu parti hangisiyse ona daha fazla baglanir )He ama sonra ne olur biliyor musunuz ? İçten içe o değerlerimiz değerlerimiz dediği şeye daha fazla sarilir. Ahlaksızlık olarak gördüğümüz şeyler yayginlastikca biz daha tutucu olmaya başlarız kendi içimizde. Bir şeyi ne kadar sikarsan o kadar zarar verirsin. Yani beyin yıkama dediginiz olay öyle dizi de öpüşme gördüm ahlakımiz bozuldu gibi bir şey değil . Dizide öpüşme görünce bizim gibi ne Doğu ne batı olmuş ülkeler de bir kısım daha da muhafazakarlasmis olur . Ben demiyorum bunu bilim soyluyor =) Yani o yüzden her ülkenin tabaNina göre bu "kamu yönlendirme " kavramı yapılır. O youtube da seyrettigimız subliminal şeyleri filan bizim için geçerli değil. Ve evet beyin yikayacak yapımlar için zeka gerekiyor. Öpüşmeyle , yengeyle sevgili olmayla beyin yıkanmaz o olay çok farklı bir şey. Duyduğumuz şeyleri yanlış yorumluyoruz. Kialarin (kitle iletişim araçlarının literaturdeki adı ) tabiki üzerimizde etkisi var." Mutlu şiddet" "sihirli şiringa " bunların hepsi var olan ispatlamiş etkilerin adı. Ama bahsettiğiniz ahlak erozyonu Üzgünüm dediginiz gibi işlemiyor

izleyen kişi bir YETİŞKİN ve neyi izleyip izlemeyeceğine kendisi karar verir.
Ben de sevmiyorum karşımda ki insanların bana bir şeyleri yapmami veya yapmama mi soylemesini. Annem babam değil yani beni bu yaşımdan sonra ne kadar yönlendirebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…