- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
Cevap verebilecekleri bir konu değil sanırım. Çünkü cevabı yok. Aşk dedikleri cinsel çekim ya da tutku olsa evlenmeye cesaret edemezler bence. Yani cinsel manada çekici bulmadığın bir adamla ya da kadınla nasıl evlenirsin ki? Bence kafalarındaki aşk tanımı ütopik bişey.Aşkı tutkuyla karıştırıyorlar anladığım kadarıyla. Ben de çok sordum ama cevap alamadım.
şimdi bak. sen kalkıp da desen ki hala aşık mısın ona? evet derse zaten onun şahsiyetinin içine ben......! peki hayır dediğinde senin için rahatlayacak mı? o hayır gerçek bir hayır mı? kelimeler hiçbir şey ifade etmez buna emin ol, davranışlarıyla desteklemediği sürece.. bu adam;
senin gözünün içine bakıyor mu
seni sahipleniyor mu
seni kıskanıyor mu
seni kaybetme korkusu yaşıyor mu
kavgalardan sonra ilk arayan o mu
biraz habersiz kalsa telaşlanıyor mu kızıyor mu nerelerdeydin diye
seni görmek için sabırsızlanıyor mu
bunlar varsa zaten sana aşıktır o adam. ne diyorsun?
Cevap verebilecekleri bir konu değil sanırım. Çünkü cevabı yok. Aşk dedikleri cinsel çekim ya da tutku olsa evlenmeye cesaret edemezler bence. Yani cinsel manada çekici bulmadığın bir adamla ya da kadınla nasıl evlenirsin ki? Bence kafalarındaki aşk tanımı ütopik bişey.
Canim bu kadar kendini yipratma bence..Çok haklısın kafam allak bullak ona sormak istiyorum hala aşık mısın diye. Sence sorayım mı ? içimde kalmaz en azından. Bende cevabına göre şekillendiririm yaşantımı . kafam rahat olur en az verdiği cevapla . . bana eğer hala aşık olduğunu söylerse ben de zaten bu ilişkiyi devam ettireemem. Kalbinde aklında başkası olan bir adamla yapamam. Bende aşık oldum ama geçmişte kaldı mazide. Arkadaşlarım çok iyi bilirler o günlerimde yanımdaydılar, konusu geçerse onlara da hemen kapattırmaya çalışırım arkadaşlarıma bile o günlerden bahsedemem. Tekrar hatırlamak istemiyorum çünkü bugünüme ve yarnııma bakıyorum. . Ama sözlümün bana anlatması hiç hoş değil . Çok üzüldüm.Durup durup ağlıyorum. Ben ona anlatmadım hiçbir zaman anlatamam da.
Bu kadari yetiyorsa tabi sen bilirsin..o zaman cok karistirma eskileri...Onu seviyorum o da beni seviyor bir çok artı özelliği var ondan çok iyi bir eş çokta iyi bir baba olur bunu biliyorum . Teşekkürler.
Pardon yanlislik oldu :)Nesi ilginç ki ?Herkes aşk evliliği mi yapıyor? Her önüne gelene aşık olamıyor insan bende isterim ona aşık olmayı belki de olurum zamanla orasını Allah bilir , o da bana olsun isterim. Aşk evliliği yapıp boşanan çiftler de çok .. Herkes aşkı tatmayı ister herkes aşık olduğu insanla evlenmek ister. Ama sevgi de önemli. Ben onu çok seviyorum. Sevmesem bu kadar sorun etmem .
Hayır derse inan ki içim rahatlıyacak. Hepimiz bir şeyler yaşadık ilk sevgilisiyle evlenenler nadir.. Hepimizin aşkları oldu. Bende aşık oldum zamanında ama geçmişte kaldı. O da soruma hayır cevabını verirse geçmişte kaldığını bilirim. O dürüst birisi . Dürüst olduğu da bana bunları anlatmasından belli değğil mi zaten, hoş bu kadar derinlemesine sormamıştım ama...Bu sorduğun soruların hepsine evet diyebilirim. Yazdıklarınla içimi rahatlattın . Çok teşekkür ederim...
Sadece evet diye cevap verseydi bana inan ki üzülmezdim. Olay 4 yıl önceye ait...
Günaydın arkadaşlar. Nasıl ,nerden anlatmaya başlayacağımı bilemiyorum. Benim çok güzel bir ilişkim(? bana göre öyle) var, bu yaz söz yaptık .Aralıkta da kısmetse nişanımız var . Onu gerçekten çok seviyorum. O da beni hep sevdiğini söyler, hissederim de sevdiğini. Şüphem yok. Ama bana aşık değil. Ben ona hiç aşık oldun mu diye bir soru sordum geçenlerde ,sormaz olsaydım. Bilmeseydim keşke... Oldum dedi ,bir kızdan bahsetti bana. Aşık olunca şöyleydim böyleydim heryerde o vardı kime baksam onu görüyordum bilmem ne gibisinden laflar etti, hiç aklımdan çıkmıyor bu sözleri. Yok gözü şu renkti yok şu filme gitmiştik yok şöyle yok böyle.. Başladı anlatmaya.Çok özlemiş gibi... Sanki biri onu sorsun diye bekliyormuş,tamam dedim sus. Hala aşık mısın diyemedim ona, konuyu kapatmasını istedim. Bir daha sakın bahsetme dedim. Sen sordun dedi.. Tamam sordum ama evet ya da hayır diyebilirdi, o kadar detaylı anlatmasına gerek yoktu ve ben o kıza gerçekten aşık olduğunu anladım hissettim. Bence hala da aşık .. Ama bana şimdi onla olur musun deseler trilyonlar verseler olmam dedi. Günlerdir bununla yatıp bununla kalkıyorum. Çok üzülüyorum.
Aşkı tutkuyla karıştırıyorlar anladığım kadarıyla. Ben de çok sordum ama cevap alamadım.
Takmadan yapamıyorum , detaylı şekilde anlattı. Detaya inmeseydi bu kadar sorun etmezdim.
22-26Yaslar kac canim?
Sekerim bu adam eskiye hala asik olmasa bile, sana asik degil orasi kesin. Seni seviyor olabilir ama asik degil, ben bunu net anlaim, sanirim sen de anlamissin.
Ben hayatima 2 kere asik oldum. 2. kez asik olusumda 1.nin yuzunu bile hatirlamadim, benim icin siradan bir insan oluverdi. Varsa yoksa O'nu dusunuyordum , baska kimse aklimin kosesinde bile yoktu. Insanlar asik olunca boyle oluyor, eski de kim diyorsun, kafasi sadece asik olduguyla doluyor. Eski ask, baska bir askin basladigi anda tarih oluyor; baskasina asik olmadigin surece o eski ask kafandan silinmiyor.
Simdi sekerim, eger bu adam sana asik olsaydi, gozu senden baskasini gormezdi, eski hatunun yuzunu bile hatirlamazdi. Seni de seviyordur ama o hanima asik oldugu sekilde siddetli degil. Bu seni sevmedigi anlamina gelmez, sana asik olmadigi gercegini kabulleneceksen baska tabi. Ask, cekim cok farkli seyler, seninle yakalayamamis ama o bundan sikayetci degil, mesele senin kabul edip etmemen. Asik olmadigi biriyle evlenmeyi kabullenmis, sen sana asik olmayan biriyle evlenmeyi kabul eder misin? Her iliskide iki taraf esit sevemez, bir taraf daha cok sever, bu iliskie o taraf sensin. Bunu boylece kabul edersen, bence mesele yok cunku deger gormuyor degilsin.
bunlar böyle...
benim eşimde bana eskiden ne olduysa herşeyi anlatmıştı başkasından duysan daha mı ıyı demişti :) bu dediğim 17 yaş öncesinde oluyo tabi 17sinde benimle tanıştı :)
insan takıyo ister istemez kafaya ama bu demek değilki hala ona aşık...
ona aşıksa seninle neden evlilik yoluna çıksın?
sen vur demişsin o öldürmüş ama kafana takma fazla belkide kıskandırmak istemiştir. ayrılık filan da düşünme adı üstünde "eski"... önemli olan bundan sonra ne yaşanacağıdır
Bana aşık olmadığını biliyorum bende ona aşık değilim . O benim peşimden çok koştu ben onu hiç istemiyordum başlarda o zamanlar aşık olduğum insan vardı aklımda kalbimde .. Duygusal bir boşluk içindeydim sevgiye muhtaçtım bende ona evet demiştim aslında herkesi reddediyordum ona gelince dilim bağlandı niyeyse, zamanla da sevdim onu . Aşık olmayı da çok isterim ona.. Tek içimi yiyip bitiren şey geçmişteki kişiye hala aşık olup olmaması. Bana aşık olmadığını bilmeme rağmen onunla evliliği düşünüyorum evet, beni sevdiğini biliyorum çünkü. Bu bana yeter. Çünkü bende aşık değilim. Aşık olmasını tabi ki isterim ama ben aşık olmadığım içinde karşımdakinden beni aşkla sevmesini isteyemem. Beni düşündüren şey sadece o geçmişteki kıza hala aşık olup olmaması.. Bunu da sormaya çekiniyorum , henüz düşüncelerimi toparlayabilmiş değilim. Ama soracağım aralıkta nişanımız var eğer bana hala ona aşık olduğunu söylerse devam ettiremem..
Sekerim, 22 yasindaymissin, ya ilerde evli halinle baska birine asik olursan?
Ask cok farkli, sen de tadip yasamissin bak, neden asik olmadigin biriyle hayatini gecirmeye mahkum ediyorsun kendini? Daha cok gencsin, gercekten cok cok mutlu olmak yerine neden bu yolu tercih ediyorsun?
Ne kadar zamandir berabersiniz? Sevmedigin birine ayni evde maximum 2 yil tahammul edebilirsin bence, sonra evliliginiz zora girer. Insan sevigi erkege bazen zor katlaniyor. Bir de isin cinsellik boyutu var, asik olmadigin biriyle cinsellik de problem bence. Ben de cok sevmedigim biriyle ciktim bu arada, sonra her hareketi batti, 6 ayda mi ne o is bitti gitti.Bunlari a dusun lutfen, 35 yasinda olsan mantik evliligi yapmani anlarim ama bence kaderine bir sans ver.
Her sey gonlunce olur umarim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?