Sözlüm bir başkasına aşık...

Aşkı tutkuyla karıştırıyorlar anladığım kadarıyla. Ben de çok sordum ama cevap alamadım.
Cevap verebilecekleri bir konu değil sanırım. Çünkü cevabı yok. Aşk dedikleri cinsel çekim ya da tutku olsa evlenmeye cesaret edemezler bence. Yani cinsel manada çekici bulmadığın bir adamla ya da kadınla nasıl evlenirsin ki? Bence kafalarındaki aşk tanımı ütopik bişey.

Hayır derse inan ki içim rahatlıyacak. Hepimiz bir şeyler yaşadık ilk sevgilisiyle evlenenler nadir.. Hepimizin aşkları oldu. Bende aşık oldum zamanında ama geçmişte kaldı. O da soruma hayır cevabını verirse geçmişte kaldığını bilirim. O dürüst birisi . Dürüst olduğu da bana bunları anlatmasından belli değğil mi zaten, hoş bu kadar derinlemesine sormamıştım ama...Bu sorduğun soruların hepsine evet diyebilirim. Yazdıklarınla içimi rahatlattın . Çok teşekkür ederim...

Ohoo o kadar çok ki bu şekilde evlenen. Ben hayal edemiyorum o ayrı. Ütopik olduğunu düşünmüyorum daha çok değersiz görülüyor, iki günlük bir şey gelip geçici vs. Enteresan.

Canim bu kadar kendini yipratma bence..
Evet uzun uzun anlatması hos olmamis ama en azından sana karesi durust davranmis..
Ben de sozluyken eşime sormustum.
Hatta mümkün olduğunca ayrinti almaya calistim..
O anlatmak istemedi ben anlattirdim.. O aski tarafından aldatildigini gözleriyle görmüştü..
Ben çok üzüldüm.. Sevdiğim adama bunlari yasatandan nefret ettim..
Geçmişte de olsa onu çok üzmüştü..
Ama düşündüm o kiz ona bunu yapmasaydi belki yaninda olmazdi su an diye düşündüm, halime sukrettim..
Hala asik Ona diye düşünmedim...
Öyle bisey hissetmedim...

Adi ask mi sevgi mi bilmiyordum ama bana karsi çok yoğun hisleri olduğundan emindim cunku..
Ben de onun gibiydim..
Asik olup uzuldugum ama olmadigi için sukrettim Rabbim'e..
Cunku eğer baskasi olsa hayatimda esimle tanisamiycaktim..

BİR GUN BİRİ CİKAR GELİR..
VE SEN GİDENLERE SUKREDERSİN..
GELENE DE DAHA COK SUKUR EDERSİN..
İkimiz için de böyleydi..
Evlenmeden önce çok sorguladim kendimi asik miyim diye..
Evlendikten sonraysa emin oldum..
Deli divane asigim eşime..
Yada deli divane seviyorum...
Aslında fark etmez..
Biz bir arada mutluysak gerisi teferruat..

Bence sen de o da mutluysaniz birlikte ayrintilara takilma üzerinde durma derim..
Bazen asik olduğunu evlendikten sonra fark ediyorsun...

Pardon yanlislik oldu :)

cnm sana eski aşkını anlatması dürüst olduğunu göstermezbenimkide eski aşkını anlattı ama pekde dürüst değildir normalde

Sadece evet diye cevap verseydi bana inan ki üzülmezdim. Olay 4 yıl önceye ait...

canım benimki 4 yıldan da yeniydi sanırım benimkide o kızı anlatmıyorda asık olunca soyle olunur boyle olunur deyıp dururdu sonra bı gun sen oldun mu asık dıe sordu once saf gıbı yok dedım sonra baktım kendı kendımı yıyorum evet tabı oldum dedım bende anlatmaya basladım salladım daha dogrusu sonrasında kendı rahatsız oldu eskılerden artık hıc konusmayalım etmeyelım dıye çok düşünme be tatlım böyle birşey için huzur bozma yanında olmak istemese cok kolay gider zaten sen her zaman ona en yakın olmaya bak hayat öyle geçiyor :)

Yaslar kac canim?

adam Kendinden gecmis anlatirken, Cok sinir bozucu tabiki.
Kim olsa sizin gibi olur. Derin derin anlatip gecmise gitmesi
Tabiki düsündürücü. bir kadin hersekilde anlar, yanindakinin
Kalbinde, aklinda baska birinin oldugunu.
belkide sadece icinde kalmis bir Asktir. Siz anlarsiniz bunu

zor bir durum aslında geçmişi unutmamış ama sözlenecek kadarda sizi sevmiş. Ben anlamıyorum bu aşkla sevgi nasıl ayrılabiliyor valla. Ben aşık olduğum kişiyi severim aşk biter ama sevgi kalır nitekimde öyle...

Sekerim bu adam eskiye hala asik olmasa bile, sana asik degil orasi kesin. Seni seviyor olabilir ama asik degil, ben bunu net anlaim, sanirim sen de anlamissin.

Ben hayatima 2 kere asik oldum. 2. kez asik olusumda 1.nin yuzunu bile hatirlamadim, benim icin siradan bir insan oluverdi. Varsa yoksa O'nu dusunuyordum , baska kimse aklimin kosesinde bile yoktu. Insanlar asik olunca boyle oluyor, eski de kim diyorsun, kafasi sadece asik olduguyla doluyor. Eski ask, baska bir askin basladigi anda tarih oluyor; baskasina asik olmadigin surece o eski ask kafandan silinmiyor.

Simdi sekerim, eger bu adam sana asik olsaydi, gozu senden baskasini gormezdi, eski hatunun yuzunu bile hatirlamazdi. Seni de seviyordur ama o hanima asik oldugu sekilde siddetli degil. Bu seni sevmedigi anlamina gelmez, sana asik olmadigi gercegini kabulleneceksen baska tabi. Ask, cekim cok farkli seyler, seninle yakalayamamis ama o bundan sikayetci degil, ille de asik olup evleneyim dememis. Asik olmadigi biriyle evlenmeyi kabullenmis, sen sana asik olmayan biriyle evlenmeyi kabul eder misin? Her iliskide iki taraf esit sevemez, bir taraf daha cok sever, bu iliskie o taraf sensin. Bunu boylece kabul edersen, bence mesele yok cunku deger gormuyor degilsin.

Her insan farkli farkli, ben mesela asik olmadigim biriyle degil ayni yataga girmek, el ele bile tutusmam. Bahsettigim 2.ci adamla da yollarim ayrildi, ama tekrar asik olmayi beklicem, o olmadi, bari iyi anlastigim olsun gibi bir mantik gutmuyorum. 27 yasindayim bu arada, sozlunle yasit sayilirim. Baska arkadaslarim var mesela, farkli dusunuyorlar, iyi anlasmak onlar icin yeterli, cekim cok onemli degil. Bana gore cekim yoksa iliskinin hicbir anlami yok, diger arkadaslarimdan adamin ne farki oluyor ki bu durumda? Dedigim gibi her insanin beklentileri farkli.

Son düzenleme:
Aşkı tutkuyla karıştırıyorlar anladığım kadarıyla. Ben de çok sordum ama cevap alamadım.

Ask icin tutku gerekli bence, tutku askin en onemli birlesenlerinen biri. Cok istemedigin, yanip tutusmaigin birine zaten asik degilsindir diye dusunuyorum.

Takmadan yapamıyorum , detaylı şekilde anlattı. Detaya inmeseydi bu kadar sorun etmezdim.

bunlar böyle...
benim eşimde bana eskiden ne olduysa herşeyi anlatmıştı başkasından duysan daha mı ıyı demişti :) bu dediğim 17 yaş öncesinde oluyo tabi 17sinde benimle tanıştı :)
insan takıyo ister istemez kafaya ama bu demek değilki hala ona aşık...
ona aşıksa seninle neden evlilik yoluna çıksın?
sen vur demişsin o öldürmüş ama kafana takma fazla belkide kıskandırmak istemiştir. ayrılık filan da düşünme adı üstünde "eski"... önemli olan bundan sonra ne yaşanacağıdır

Bana aşık olmadığını biliyorum bende ona aşık değilim . O benim peşimden çok koştu ben onu hiç istemiyordum başlarda o zamanlar aşık olduğum insan vardı aklımda kalbimde .. Duygusal bir boşluk içindeydim sevgiye muhtaçtım bende ona evet demiştim aslında herkesi reddediyordum ona gelince dilim bağlandı niyeyse, zamanla da sevdim onu . Aşık olmayı da çok isterim ona.. Tek içimi yiyip bitiren şey geçmişteki kişiye hala aşık olup olmaması. Bana aşık olmadığını bilmeme rağmen onunla evliliği düşünüyorum evet, beni sevdiğini biliyorum çünkü. Bu bana yeter. Çünkü bende aşık değilim. Aşık olmasını tabi ki isterim ama ben aşık olmadığım içinde karşımdakinden beni aşkla sevmesini isteyemem. Beni düşündüren şey sadece o geçmişteki kıza hala aşık olup olmaması.. Bunu da sormaya çekiniyorum , henüz düşüncelerimi toparlayabilmiş değilim. Ama soracağım aralıkta nişanımız var eğer bana hala ona aşık olduğunu söylerse devam ettiremem..

Beni kıskandırmayı sever keşke öyle olsa.. Onunla olamadığı için benimledir olamaz mı ? Hala aşık olsa bile biraraya gelemedikleri için belki şuan ben varımdır yanında.. OFf off

Sekerim, 22 yasindaymissin, ya ilerde evli halinle baska birine asik olursan?

Ask cok farkli, sen de tadip yasamissin bak, neden asik olmadigin biriyle hayatini gecirmeye mahkum ediyorsun kendini? Daha cok gencsin, gercekten cok cok mutlu olmak yerine neden bu yolu tercih ediyorsun?

Ne kadar zamandir berabersiniz? Sevmedigin birine ayni evde maximum 2 yil tahammul edebilirsin bence, sonra evliliginiz zora girer. Insan sevigi erkege bazen zor katlaniyor. Bir de isin cinsellik boyutu var, asik olmadigin biriyle cinsellik de problem bence. Ben de cok sevmedigim biriyle ciktim bu arada, sonra her hareketi batti, 6 ayda mi ne o is bitti gitti.Bunlari a dusun lutfen, 35 yasinda olsan mantik evliligi yapmani anlarim ama bence kaderine bir sans ver.

Her sey gonlunce olur umarim.

Canım teşekkür ediyorum ama ona olan duygularım tamamen nötr değil ki. Onu seviyorum ilerde de ona aşık olacağımı düşünüyorum .. Deli gibi kıskanıyorum , bak bana bunları söyledi gözümden yaş dinmedi .. Ağlayıp duruyorum . O olmayınca kendimi eksik hissediyorum . Eski sevgilim o aşık olduğum dediğim adam beni burada bırakıp yurtdışına gitti bana aşık olduğunu söyleyerek.. Aşk her zaman mutlu bitmiyor . Sözlümü çok seviyorum. Bu da bana yeter. 2012 hazirandan beri birlikteyiz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…