sözlümle ayrılmak üzereyiz fikirlerinize dualarınıza ihtiyacım var

ben köyden evlense bile annesi herseye karıştıktan sonra mutlu olacağını sanmıyorum onun ve hiç bir kardesinin evliliği düz gün gitmez en basta benim ahım olacak üzerlerinde yazıklar olsun allah büyük benim içimde bir sakinlik var kızlar su anda aglamıyorum bile

Daha önce ayakkabılarını bile bağlardı çünkü yalnızdınız ailesi yanında değildi. Sen köyde yaşayamazsın ki evde onca insan o insanlara çalışmayıp sen hizmet edeceksin. Yüksek lisans yapabilecek kadar okumayı düşünüyorsun ama sözlün sana herşeyi bırak gel köyde otur diyor, o zaman neden köyden birini bulmamış seni bulmuş. Daha evlenmeden kapan diyor annesinin sözünden çıkmıyorsa evlenince kat kat artar bu sıkıntılar. Siz orta yolu bulmaya çalışırken annesinin dediği lafa bak evlendiğin zaman hiç mi tartışmayacaksınız en ufak bir tartışmada ayrılın diyecek bunları biliyorsun değil mi? Sözlün Ankara ya gelmeyi kabul etse bile bu gerçekler değişmeyecek bunu bil.
Hazır sana fırsat doğmuşken bu lafları da işitmişken ve de yol yakınken arkana bile bakmadan git derim.

buda sözüm için süslediğim tepsi ve daha nişan yastığı damat bohçası kına speti gibi seyler yaptım o bunları gördü hevesimi gördü en basından beri elime gecen paralarla onunla yasayacagımız ev hayali için bir seyler alıp durdum neden böyle yapıor bir kızın böyle hayalleini yıkmak günah değilmi bunlar emek degilmi kendini haklı cıkarmak için mesaj attı mesajda su yazıyor ben sana evlenmeyelim yada ayrılalım demiyorum gel buraya yaşa evlenelim ama sen gelmek iştemiyorsun ayrılan yarı yolda bırakan sensin diyo onun bu kadar acımasız kötü olacagına inanmazdım ayakkabımı bile bağlayan adam simdi bu sözleri diyo dua edin kızlar buna ihtiyacım var en çok üzüldüğüm ben kavgalı bir evlilik içinde büyüdüm bu yüzden evliliğimi güzel mutlu hayal ettim o en çok bu hayalimi yıktı allah görüyo inançlıyım diyo dindar takılo ama gercekten allah korkusu olan bunu yapmazdı [/QUOTE]

Bu dediğine bir örnek: Düşün ben ferrari istiyorum, sevgilime ya alırsın ya da ayrılırız diyorum, o almıyor ben de ayrılmayı sen istedin diyorum. Bunun gibi birşey bence söylediği

kaç kurtul evet ağlıcaksın acı çekiceksin ama hepsi geçicek ben bunları yaşadım çok acı çektim eşimi normalde aramayan ana babası sonradan buldumcuk oldular
işe girmesiyle yıllardır görmediği ana baba ilgisini görüyorlar ve değişiyorlar
evlilğimin ilk yılları kabustu boşanmayı çok düşündüm ama olmadı
değermiydi dersen eşimle çok iyi anlaşırız ama ortaya kaynanatör ve iki süvarisi girince herşey değişiyordu
yıllar geçti eşim değişti artık dinlemiyor ama bende benden geçtim hani gene dinlese tınlamam bile dinlerse dinlesin modunda oluyorsun
daha yaşın bacayı aşmadıya ayrıl yada araverelim de bişekilde onsuz zaman geçir bakalım sen ne diceksin olayların içinde olunca insan sağlıklı karar veremiyor biraz uzaklaş kalbin sana en doğrusunu söyler
ama inan değmez biraz ağlar sızlar unutursun inşallah hakkında hayırlısı olur

Nasıl bir annesi varmış böyle ya,bu kadın sizi de ayırır bence,diğer taraftan nişanlında onun emrine amade,seni de çok önemsediğini sanmıyorum önce annesi gelir sonra sen,evliliğinizde her şeye burnunu sokar,mutlu olamazsınız,kaç kurtar kendini..o çocuk kimle evlenirse onunla mutlu olamaz o kadın yüzünden,kendi de müsade ediyor,kendi kararlarını kendi veremiyor..

canım inan şuan üzülüp ağlamak yerine, oturur bi seccade üzerine açarım ellerimi ve şükrederim rabbime....
böyle bir insandan kurtulduğum için...
bu anlattıkların akla hayale sığar şeyler değil...
okumuş kızı alıp köye götürmek ve annesine yardım etmesi gerekçesiyle....
şok gibi gerçekten...
emin ol bi çözüm yolu bularak gelip gönlünüzü alsalar bile, düğününüz olsa bile bi süre sonra seni o köye zimmetleyeceklerdi haberin olsun...
okumuşsun tahsilin var, köyde kaynana kahrı çekecek biri değilsin....
şükret güzelim...inan sonun çok feci görünüyordu şu halde...

ben seni yarı yolda bırakmıyorum şartlarıma uyacaksan evlenelim diyor????????
sevgi , aşk şartlı mı olur? benim eski pislik yığını eşim de şartlarıma uyarsan boşanmam demişti şartları da başını örteceksin,anneme itaat edeceksin,annemin b...kunu yiyeceksin (bunu aynen söyledi),öğretmenlik yapmayacaksın ayrıca ben evde yokken balkona da çıkma.
çektim s..tiri çok rahatım iyiki de boşanmışım ama onun bu pislik yüzünü keşke senin gibi evlenmeden görebilseydim.

başta herşeyi kabul etmen evlendikten sonra da herşeye katlanman anlamına gelecek çünkü kabul ettin geldin olacak hayatına daha mantıklı insanları sok bence sözlün iki yüzlüymüş resmen gerçek yüzünü ortaya çıkarmış bekarsın yüzüğü atma şansın var ama 2 gün sonra evliliği yıkamaz katlanırsın hep kendinden taviz verirsin

ay canım yanlış anlama ama gerçekten zor bir durumdasın. ben de yeni nişanlandım benim kaynanam da istiyo birlikte aynı apartmanda felan oturmayı ama nişanlım benim istemediğimi bildiği için hep karşı çıkıyo. atamamız nere çıktı oraya gideceğiz diyor. senin nişanlın biraz anne sözü fazla dinliyor sanki. ne diyecem bilemedim ama düşünmelisin sanki

ben yine alakasız bir noktaya takıldım hem torpille işe giriyor o kadar insanın hakkını yiyor ve senden kapanmanı yani Allah'ın emrini yerine getirmeni istiyor kusura bakma da şirazeden çıkmış bir insan ve ailesi yol yakınken kurtulmuşsun dua et ve yüksek lisansını bitir Ankara'da iş çevren olur daha karşına çok çıkar böylesi hele

Aslanın olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derlermiş.köy yerinde krala bağlamışlar:) sen boşver oku hayırlısı buymuş bak Allah istememiş resmen bu işaretleri iyi oku balım sonra niye yardım etmedin diye yakarırsan "daha ne yapsaydım" der

ben olsam ayrılırdım.
hep senden fedakarlık yapman beklenmiş.
evlenir gidersen çok üzülebilirsin.
hakkında hayırlısı...

ben senin için çok sevindim.Allah seni korumuş.şükret böyle bir aileye gelin gitseydin çok acı çekerdin.geçen zamanlara üzülme,herkesin hayatında böyle şeyler oluyor.önündeki zamana bak artık.boşanmış bir kadın olmak da çok zor inan bana.gençsin hayırlı kısmetler için dua et.ayrıca kapanış konuşmanı da gayet güzel yapmışsın.gereken şeyleri söylemişsin.gerisini Allah bilir.

derdime ortak olan herkese tesekkür ederim geldiler yüzükler verildi ve bitirdik tek dileğim hakkım çıkar insallah evlilik hayalimle oynadılar allahtan bulsunlar

arkdaşm her şerde bi hayır varmış.Allah büyüktür.Olmuyorsa daha iyisi olacağı içindir.

derdime ortak olan herkese tesekkür ederim geldiler yüzükler verildi ve bitirdik tek dileğim hakkım çıkar insallah evlilik hayalimle oynadılar allahtan bulsunlar

Sen şu an sevdiğin için üzgünsün göremiyorsun ama durum bariz ortadaydı evlensen çok çok çoook daha fazla üzülecektin. Umarım yakın zamanda toparlanırsın.
Hakkında hayırlı olsun

canım çok guzel açıklamışsın ama olmıycagınız bırbırınıze uymadıgınız o kadar bellıkı.bırıncısıı sen o ıstıyo dye kapanamazsın asla olmaz ayrca yuksek lısansını bırakıp köye yerleşmek saçmalığın danıskası bıldıgın senı sındırmeye erkek arkadaşndan daha pasif hale getrmeye çalışıyo ailesi ve sözlün.diceğim o ki senın aykları ustnde duran bırı olmandan zıyade her dedıklernı dnleyıp evde oturan bırı olmanı ıstıoylr.kesınlıkle kendınden taviz verme çok pişman olursun şimdi bunu isteyen ilerde başka şeyler ıster.annenn babanın dedğinden çıkma derım.bitir bence zor haklsın ama ılerde evlendıkten sonra ayrılık stresı yaşamandan daha ıyıdır cnm.

Sen üzme tatlı canını ,hakkın çıkar hiç merak etme canım.
Allah her zaman hayırlı olanı versin inşallah .

böyle durumlarda karşı tarafın negatif hallerini tavırlarını düşünmek en iyi yöntem oluyor
ki bunda pek zorlanacağını düşünmüyorum canım
tabi ki düşünüp bile yorma o güzel canını derim ama içte de bitirmek için tek yol bu
hakkında hayırlısı olsun bundan sonra.. dilerim herkes layığını bulur sen dimdik dur
hiçbir suçunun olduğunu düşünmüyorum daha önce de söyledim
herkes herşeyi biliyor sonuçta ve en önemlisi ailen arkanda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…