merhaba Kızlar, moralim oldukça bozuk ben sözlüyüm ve bir hafta sonra nişanım olacak, söz boğçası alınırken sözlümün ailesi 5 kuruş bişey ödemedi hep sözlüm ödedi.. Durumları olduğu halde ,nişanlığımı herşeyimi sözlüm aldı.Bir aile neden destek çıkmaz ki... nişan için sadece tanıdık diye bir tane mahalle kuyumcularına gittik. modelleri güzel olmadığı halde ordan bir küpe, bir saat,seçtim. 2 tane de bilezik alındı.Sonra onlara gittik yemek yedık.. ben tek başınaydım annem gelemedi o gün yanıma. laf arasında görümce eşyalardan bahsettı bizde mutfağı ve yatak odasını kız alır dedi.. bende ben tam bılmıyorum dedim. önemi yok dedim. kayınvalıdemde onu destekledi.. daha nişan olmadan eşy apazarlığı yapmaya kalktılar bana. neyse ben eve geldı anneme durumu izah ettim.annemde ben gelınlerıme beyaz eşyalarının hepsini aldım. Onlar da almak zorunda durumları olmasa neyse dedi. sözlüme bahsetmedim bu olaydan. yolda giderken sözlümlede tartıştık. Şuan hiçbir heyecanım kalmadı .. kendıme zarar vermekten korkuyorum..nişan için herşey hazır .. annemle konuştum anlaşamassam atıcam nişanı dedim.. o da destek çıktı ilk defa bana..
merhaba Kızlar, moralim oldukça bozuk ben sözlüyüm ve bir hafta sonra nişanım olacak, söz boğçası alınırken sözlümün ailesi 5 kuruş bişey ödemedi hep sözlüm ödedi.. Durumları olduğu halde ,nişanlığımı herşeyimi sözlüm aldı.Bir aile neden destek çıkmaz ki... nişan için sadece tanıdık diye bir tane mahalle kuyumcularına gittik. modelleri güzel olmadığı halde ordan bir küpe, bir saat,seçtim. 2 tane de bilezik alındı.Sonra onlara gittik yemek yedık.. ben tek başınaydım annem gelemedi o gün yanıma. laf arasında görümce eşyalardan bahsettı bizde mutfağı ve yatak odasını kız alır dedi.. bende ben tam bılmıyorum dedim. önemi yok dedim. kayınvalıdemde onu destekledi.. daha nişan olmadan eşy apazarlığı yapmaya kalktılar bana. neyse ben eve geldı anneme durumu izah ettim.annemde ben gelınlerıme beyaz eşyalarının hepsini aldım. Onlar da almak zorunda durumları olmasa neyse dedi. sözlüme bahsetmedim bu olaydan. yolda giderken sözlümlede tartıştık. Şuan hiçbir heyecanım kalmadı .. kendıme zarar vermekten korkuyorum..nişan için herşey hazır .. annemle konuştum anlaşamassam atıcam nişanı dedim.. o da destek çıktı ilk defa bana..
Nişanı kız tarafı yapar benim bildiğim nişanlığını ve tüm masraflar kız tarafına aittir neden sözlün karşılıyor, bizde erkek tarafı karışmaz,çeyiz meselesine gelince bizde bütün beyaz eşyalar ve küçük eletronik eşyalar(buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık mak,ve fırınlı ocak) ve oturma odasına oturma grubu tv,halı perde vs kız tarafı alır ayrıca kız tarafı bizde bebek odasını bile yapar,şuan daha nişan olmadan her iki tarafta hatalı aslında hem sizin anneniz hem onun ailesi eşya durumları nişan olayından sonra konuşulur ama sizin annenizin tavrıda yanlış ben bütün gelinlerime beyaz eşya aldım onlarda almak zorunda bütün masrafın erkek tarafına yıkılması doğuru değildir bölüşmesi tarafıyım.
Nerelisinşz bilmiyorum ama genel adetler evet nişanı kız tarafı yapar ama kızın üstüne giyeceği, altınları erkek tarafı alır ki nişandan öncede küçük bi alışveriş yapılır nişan bohçası için tabi kız tarafında erkek tarafına yapar.
Nişanı kız tarafı yapar benim bildiğim nişanlığını ve tüm masraflar kız tarafına aittir neden sözlün karşılıyor, bizde erkek tarafı karışmaz,çeyiz meselesine gelince bizde bütün beyaz eşyalar ve küçük eletronik eşyalar(buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık mak,ve fırınlı ocak) ve oturma odasına oturma grubu tv,halı perde vs kız tarafı alır ayrıca kız tarafı bizde bebek odasını bile yapar,şuan daha nişan olmadan her iki tarafta hatalı aslında hem sizin anneniz hem onun ailesi eşya durumları nişan olayından sonra konuşulur ama sizin annenizin tavrıda yanlış ben bütün gelinlerime beyaz eşya aldım onlarda almak zorunda bütün masrafın erkek tarafına yıkılması doğuru değildir bölüşmesi tarafıyım.
Benim de inşallah eylülde nişanım olacak. Biz ailelere hiçbir şey demeden kıyafetlerimizi gittik aldık. Benimkini erkek arkadaşım onunkini de ben ödedim. Alyanslarımızı da aldık, kaç para tuttuysa ikiye bölerek paylaştık ödedik. Ailelere aldık dedik o kadar. Çalışan insanlarsanız onların yardımcı olmaması çok normal. Artık devir değişti kimse kimseye yardım etmek zorunda değil. Bu kadar fazla beklentiye girmezseniz çok daha az üzülürsünüz...merhaba Kızlar, moralim oldukça bozuk ben sözlüyüm ve bir hafta sonra nişanım olacak, söz boğçası alınırken sözlümün ailesi 5 kuruş bişey ödemedi hep sözlüm ödedi.. Durumları olduğu halde ,nişanlığımı herşeyimi sözlüm aldı.Bir aile neden destek çıkmaz ki... nişan için sadece tanıdık diye bir tane mahalle kuyumcularına gittik. modelleri güzel olmadığı halde ordan bir küpe, bir saat,seçtim. 2 tane de bilezik alındı.Sonra onlara gittik yemek yedık.. ben tek başınaydım annem gelemedi o gün yanıma. laf arasında görümce eşyalardan bahsettı bizde mutfağı ve yatak odasını kız alır dedi.. bende ben tam bılmıyorum dedim. önemi yok dedim. kayınvalıdemde onu destekledi.. daha nişan olmadan eşy apazarlığı yapmaya kalktılar bana. neyse ben eve geldı anneme durumu izah ettim.annemde ben gelınlerıme beyaz eşyalarının hepsini aldım. Onlar da almak zorunda durumları olmasa neyse dedi. sözlüme bahsetmedim bu olaydan. yolda giderken sözlümlede tartıştık. Şuan hiçbir heyecanım kalmadı .. kendıme zarar vermekten korkuyorum..nişan için herşey hazır .. annemle konuştum anlaşamassam atıcam nişanı dedim.. o da destek çıktı ilk defa bana..
Benim de inşallah eylülde nişanım olacak. Biz ailelere hiçbir şey demeden kıyafetlerimizi gittik aldık. Benimkini erkek arkadaşım onunkini de ben ödedim. Alyanslarımızı da aldık, kaç para tuttuysa ikiye bölerek paylaştık ödedik. Ailelere aldık dedik o kadar. Çalışan insanlarsanız onların yardımcı olmaması çok normal. Artık devir değişti kimse kimseye yardım etmek zorunda değil. Bu kadar fazla beklentiye girmezseniz çok daha az üzülürsünüz...
ha sözlün yapmış ha ailesi.. fark eder mi?
birde evet eşya konusunda ayp etmişler sizinle değilde ailenizle konuşulmalıydı...
kız evi; bulaşık makinesi, fırın, küçük ev aletleri tabak çanak vs.. yatak odası takımı halısı perdesi felan... nişanı ve kınayı kız evi yapar... nişanlığı erkek alır ama...
bunlar için de ayrılmayı düşünme sözlünle konuş. arayı o bulsun. şahsen ben öle yaptım. k.valide takı için birşey söylemedi benimde eşim gelip konuştu... o arayı buldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?