Sözlümün davranışları çok çaresizim ?

Yaşınız 22 . Sizi anladım hadi aşktan bunlar sözlenmişsiniz, aileniz neden bukadar acele ediyor. Bu zamanda iş bulmak kolay değil belki de gerçekten bulamıyor ve durum böyle olunca evliliğe adım atmak pek mümkün olmuyor haklı olarak. Durum böyle olunca aile de ne desin şuanda oğullarında iş yok güç yok. Ama nezaketen bir çaya davet edip bizim çocuk iş bulana kadar idare edelim gibi gibi konuşulabilirdi. Hadi diyelim onuda düşünemediler. Hepsi kabul. Ama gerçekten sözlünüz iş konusunu + sizin fikirlerinizi sallıyorsa en başından bağlarınızı koparmanız sizin iyiliğinize. Gidin üniversitenizi okuyun ne kadar güzel olur sizin için.

Ah be yavrum senin de 22 yaşında derdin neydi gecici iste calisan biriyle sozlendin? Ayril demiyorum elbette ama isiniz gücünüz oturmadan pembe hayallere girismek de iste böyle hem seni hem aileleri zor duruma dusuruyor
Ailemle kesinlikle karsi cikiyordu ben ailemi cok zor ikna ettim yalvardim yakardim birde ask sevgi insanin gercekten gozunu cok kör ediyo mantigimin önüne geciyo bana kalkip biri benim derdim gibi yasayip anlatsa bende siz gibi cevap verirdim inanin ama insan bazen yasamadan anlayamiyor bazi seyleri

Bak daha yolun başında geleceğe dair sinyalleri veriyor adam sana. Bir derdim var forumda şu anki konuları oku lütfen, özellikle bir tanesi bin pişmanlık içinde ahhh keşke başında düzelir sanıp devam etmeseydim de bitirip yoluma baksaydım diyor. Herkesin tek bir hayatı var, kendi kıymetini ve ailenin de değerini bil...

Birkac gun arama sorma
Anlasin bakalim

Ama su da var; ha deyince is bulunmuyor
Hele ki bu devirde

Yani is var da o mu gitmiyor ?

Fazla da ustune gitmemek lazim

Ailemle kesinlikle karsi cikiyordu ben ailemi cok zor ikna ettim yalvardim yakardim birde ask sevgi insanin gercekten gozunu cok kör ediyo mantigimin önüne geciyo bana kalkip biri benim derdim gibi yasayip anlatsa bende siz gibi cevap verirdim inanin ama insan bazen yasamadan anlayamiyor bazi seyleri
Şimdi okumayıp, evlenmeye kalkmak aşktan gözü kör olmak değil düpedüz cahillik. Bak şimdi evlenmezseniz ne olacak? Sen okumadığınla kalacaksın. Bu hayatta bir güvencen olmayacak. Bence sen tekrar sınava gir, iyi kötü oku. Evlensen bile elinde bir diploman olsun. Bunun aşkla sevgiyle alakası yok. Biz de eşimle aşıktık ama okuduk, birbirimize destek olup meslek sahibi olduk. Daha yaşın genç ve koca kaçmıyor. Anlattığın profil de zaten bir evin sorumluluğunu alabilecek olgunlukta bir erkek yok, sen Olgun bir kızsın belli. Lütfen onun peşinde koşma artık, o çabalasın biraz.

Bence çocuğun ailesine yüklenmeyin daha çocuk kendinden emin değil ailesi ne yapsın, kendinden emin olan yaptığı işi bilen böyle mi davranır alla sen
Doğru haklisiniz da kendinden emin degildi madem koskoca insanlarda ogullarindan emin degildi ne diye kalkip geldiler o halde beni istemeye ben zaten annemi babami zor ikna etmisim bide bu sıkıntıları cekiyorum o kadar bunaldimki zaten
Hiç başınızı yakmayın.
Çalışmayan adamdan koca olmaz.
Belliki istek yok, ailesi deseniz ayrı dünya.

Zararın neresinden dönülse kardır.
Ailenize karşı mahcup olursunuz elbette ama onlar da işler iyice resmileşmeden bitmesine sevinir boşanmaktan iyidir.
Yuzde yuz her kelimesine kadar dogru diyorsunuz şu yasadiklarimi hic haketmedim onca emegim fedakarligim hepsi boşunaymış kendime aciyorum ben
Bak belki de gerçekten bişeyler yapmaya çalışıyordur erkek arkadaşın bilemiyoruz ama bunu seninle paylasmaya tenezzül etmemesi bile basli basina bir sorun
Sakin ayrilirsam hayallerim yarida kalir diye düşünme, bebeğin kucagindayken hayallerini seninle paylasmayip arkadaşlari ile gezip tozmayi tercih edecek bir adamdan bosanmak inan bana cok daha yarida kalmis bir hayat demektir
Haklisiniz aklimada kazidim bu sozleri yuzugu gel al dedim almadi goruldu yapti cevap dahi vermedi seviyorum diyo ama boyle sevgi mi olur ve de dediniz gibi cabaliyorsa eger bana neden hic o cabalarindan bahsetmiyo
Aslında sonuç belli. Ne kadar seversen sev maalesef bu isin sonu yok. Siz sozu bozarsaniz da bu adam dönüp sizi aramaz. Ailesi de gerçekten bu olaya onay verseydi bir şekilde bir araya gelip durumu açıklardi. Sözlün de hem suçlu hemde zeytin yağ gibi uste çıkmak için çalışıyor ki suçlu psikolojisi böyle birşey işte.
Evet kalbin ve mantığin arasında gelip gideceksin fakat ileride tüm yaşadıklarını degerlendirince zaten olmayacakmis ben sevgimden bazı seyleri es geçtim diyeceksin

Yaşın daha çok genç bu işin de sonu yok. En iyisi eğitim hayatına don. Hakkında hayırlısı olacak biri çıkınca yuvanı kurarsin
Simdiden kendime diyorum ileride pisman olucam diye kalbimle mantigimin arasinda araftayim bi yanım bitirmek istiyo diğer yanım seviyosun az daha disini sık belki duzelir diyo ama hicte umudum inancim kalmadi artik yuzugu gel al dedim cevap bile vermedi bana gelmedi
Peki siz ne iş yapıyorsunuz?
Uni kazandim onun icin gidipte okumadim suan bosum
yaşlarınızı merak ettim ona göre yorum yapacam
Ben 22 o 24
Siz hayatınızı idame ettirmeye çalışıp ay sonu faturaları denkleştirmeye çalışırken hele bide ev kira olunca o sevgi boğazlasammı benzin döküp yaksam mı bu adamı diye düşünmeye evriliyor yinede siz bilirsiniz kendi düşen ağlamaz
Boyle olacaksa gercekten hic olmasin

Iyi geceler hanımlar. Akliniza fikrinize cok ihtiyacim var sevgili ablalarim..:KK1:
4 senenin ardından eylül ayında sözlendik o zamanlar geçici bir işte çalışıyordu biz sözlendikten birkaç gün sonra çalistigi yerde işi bitti. Gelelim asıl soruna 5 aydır çalismiyor iş ariyorum bakiyorum diyo ama 5 aydır ne bi yere girdi ne çalıştı anca arkadaslariyla geziyo tozuyo ailem babam özellikle sık bogaz ediyor işe girmedi mi hala diye sözlümle konusuyorum aramadigimi zannediyosun iş gel sen bul o zaman diyo iş konusu ne zaman açsam babam soruyo ediyo desem hemen tersliyo tartismaya basliyoruz ailem bana simdiden bi dunya ceyiz alisverisine basladi eksigim kalmadi neredeyse ve sözlümün ailesini 2 kere evimize davet ettik geldiler onlar bizi evlerine oturmaya dahaca hiç çagirmadilar ailemde bunun lafini yapar oldu bizi neden cagirmiyolar 5 ay oldu sözleneli nişan tarihi belirlemek lazım oğlanda işe girip calismiyo kizim biz kendi kendimize mi gelin guvey oluyoruz diyo ailem cok zoruma gidiyo 2 gundur sözlumlede konusmuyoruz konusunu gene actim babam soruyo işe girip girmedigini siz taraftan bizi ne arayan var ne soran ailem bu durumdan rahatsiz dedim simdi disaridayim aksam eve gectigimde annemlerle konusucam dedi aksam oldu aramadi aradigimdada telefonu kapaliydi kesin arkadaslariylaydi o anda da sözlüme yüz kere diyorum ciddi bi yola adım attik ne calisiyosun ne biz icin kenara para atiyosun (dugunde haziranda olur dedi onun babasi) haziranda dugun diyorsunuz iş yok güc yok habire gezme tozma derdindesin benimi oyaliyosun eğer ben calismicam evlilikte gozum yik diyorsanda bana acik acik söyle bitsin aileme boynumu yere egdirdin dedim tartistik gene konusmuyorum onunla şuan uzun oldu kusura bakmayin bi akil fikir verin ne olur..
cok haklisin yerden goge kadr . sorumsuz ayril diuemem ama su kadarini soyleyeyim aklima sey geldi babasinin parasina guveniyor yada seni kendinden daha dogrusu ailenden sogutmaya calisiyor gibime geldi

Doğru haklisiniz da kendinden emin degildi madem koskoca insanlarda ogullarindan emin degildi ne diye kalkip geldiler o halde beni istemeye ben zaten annemi babami zor ikna etmisim bide bu sıkıntıları cekiyorum o kadar bunaldimki zaten

Yuzde yuz her kelimesine kadar dogru diyorsunuz şu yasadiklarimi hic haketmedim onca emegim fedakarligim hepsi boşunaymış kendime aciyorum ben

Haklisiniz aklimada kazidim bu sozleri yuzugu gel al dedim almadi goruldu yapti cevap dahi vermedi seviyorum diyo ama boyle sevgi mi olur ve de dediniz gibi cabaliyorsa eger bana neden hic o cabalarindan bahsetmiyo

Simdiden kendime diyorum ileride pisman olucam diye kalbimle mantigimin arasinda araftayim bi yanım bitirmek istiyo diğer yanım seviyosun az daha disini sık belki duzelir diyo ama hicte umudum inancim kalmadi artik yuzugu gel al dedim cevap bile vermedi bana gelmedi

Uni kazandim onun icin gidipte okumadim suan bosum

Ben 22 o 24

Boyle olacaksa gercekten hic olmasin
Beş ay hele ki evlilik niyetinde bir erkeğin işsiz kalması hiç önemsenmeyecek bir konu değil ,üstelik birde bunun için tartışabiliyorsa kendini savunabiliyorsa ,ailenizin gözünde ne duruma düştüğünü umursamıyor olması kendisine de saygısı olmadığını gösterir, mesleğinde bir iş arıyor olabilir kimse ha deyince iş bulamıyor biliyoruz fakat idareten işe girebilir zaten işteyken daha çok iş imkanı doğar sorumsuz bir insan olduğunu gösteriyor böyle bir insanla geçinmek zor evlenmek için evlenilmez yaşınız maddi olarak geçimin ne kadar zor olduğunu anlamaya uygun

İşim hazır mı dedi :)
Evet o gecici isten sonra aklimda birkac yer var giricem edicem hemen dedi ve de aileme dedi bunu
Yaşınız 22 . Sizi anladım hadi aşktan bunlar sözlenmişsiniz, aileniz neden bukadar acele ediyor. Bu zamanda iş bulmak kolay değil belki de gerçekten bulamıyor ve durum böyle olunca evliliğe adım atmak pek mümkün olmuyor haklı olarak. Durum böyle olunca aile de ne desin şuanda oğullarında iş yok güç yok. Ama nezaketen bir çaya davet edip bizim çocuk iş bulana kadar idare edelim gibi gibi konuşulabilirdi. Hadi diyelim onuda düşünemediler. Hepsi kabul. Ama gerçekten sözlünüz iş konusunu + sizin fikirlerinizi sallıyorsa en başından bağlarınızı koparmanız sizin iyiliğinize. Gidin üniversitenizi okuyun ne kadar güzel olur sizin için.
Ailemin acale ettigi yok beni dusundukleri icin boyleler issiz gucsuz erkege kiz mi verilir diyorlar ee simdi diyen olacak ailen biliyordu işinin gecici olacagini diye sozlum aileme ben bosta kalmam hemen bi yere girer eder calisirim ben diyerekte aileme konustu ki onlar bize 2 kere oturmaya gelmisken aileminde dünürler bizi neden cagirmiyo demeleri de normal diye dusunuyorum ama fikrinize de saygim var tabikide
Öyle büyük fedakarlıkları kaldırmaz aşk dediğin
Senin kendine yapacağın en büyük iyilik okula dönmek
Evlensen de evlenmesen de
Zor olur ama olur yani
Evli kızlar da vardı bizim fakülte de
Yaşın küçük hayat zor
Bi kendimi toparlayabilsem kararlarimin arkasinda durabilsem yapicam kalbimin sesi hislerim engel oluyo bana bi durdurabilsem bu hisleri
Bak daha yolun başında geleceğe dair sinyalleri veriyor adam sana. Bir derdim var forumda şu anki konuları oku lütfen, özellikle bir tanesi bin pişmanlık içinde ahhh keşke başında düzelir sanıp devam etmeseydim de bitirip yoluma baksaydım diyor. Herkesin tek bir hayatı var, kendi kıymetini ve ailenin de değerini bil...
Aynen gorup okuyorum bende o yuzden de konu actim o kadar hepiniz haklisiniz ki
İteklemeyle olmaz bu işler.. Adamın niyeti yok aile kurmaya
Bende dusunuyorum boyle ama madem boyleydi de niye sozlendi ben silah zoruyla yaptirmadim ya kendisi can atiyordu asıl
Sözlünüzün mesleği nedir?
Meslek lisesesinden mezun ama o alanda işe girmeyi tercih etmiyo
Birkac gun arama sorma
Anlasin bakalim

Ama su da var; ha deyince is bulunmuyor
Hele ki bu devirde

Yani is var da o mu gitmiyor ?

Fazla da ustune gitmemek lazim
Cevremde tanislarim erkek kuzenlerim dahi olsun hepsi fabrikaya herhangi bir işe girdi calisti benimkinde azim yok ariyorum diyo ama oyle kovalamiyo ben farkindayim kendi ne kadar itiraz etsede
Şimdi okumayıp, evlenmeye kalkmak aşktan gözü kör olmak değil düpedüz cahillik. Bak şimdi evlenmezseniz ne olacak? Sen okumadığınla kalacaksın. Bu hayatta bir güvencen olmayacak. Bence sen tekrar sınava gir, iyi kötü oku. Evlensen bile elinde bir diploman olsun. Bunun aşkla sevgiyle alakası yok. Biz de eşimle aşıktık ama okuduk, birbirimize destek olup meslek sahibi olduk. Daha yaşın genç ve koca kaçmıyor. Anlattığın profil de zaten bir evin sorumluluğunu alabilecek olgunlukta bir erkek yok, sen Olgun bir kızsın belli. Lütfen onun peşinde koşma artık, o çabalasın biraz.
Haklisiniz yuzugu al diye mesaj attim aradim gelmedi onun icin bi fedakarlik yaptim gorunen koy kilavuzda istemezmis degmiyorda belli sonumuz hayrola ama bitecek biteceksede bende egitim hayatima donmek zorundayim pesindende asla kosmam ne kadar seviyorsam seveyim sadece sevgim aptal aptal kararlar aldirdi fikirleriniz icin cok tesekkur ederim

cok haklisin yerden goge kadr . sorumsuz ayril diuemem ama su kadarini soyleyeyim aklima sey geldi babasinin parasina guveniyor yada seni kendinden daha dogrusu ailenden sogutmaya calisiyor gibime geldi
Babasi emekli annesininde maasi var bunlara guveniyosa kendi ne gune duruyo oda var ailemden sogutmaya calistigini zannetmiyorum ailem yerden göğe kadar haklı
Beş ay hele ki evlilik niyetinde bir erkeğin işsiz kalması hiç önemsenmeyecek bir konu değil ,üstelik birde bunun için tartışabiliyorsa kendini savunabiliyorsa ,ailenizin gözünde ne duruma düştüğünü umursamıyor olması kendisine de saygısı olmadığını gösterir, mesleğinde bir iş arıyor olabilir kimse ha deyince iş bulamıyor biliyoruz fakat idareten işe girebilir zaten işteyken daha çok iş imkanı doğar sorumsuz bir insan olduğunu gösteriyor böyle bir insanla geçinmek zor evlenmek için evlenilmez yaşınız maddi olarak geçimin ne kadar zor olduğunu anlamaya uygun
Aynen gecim sartlarinin bende farkindayim aile buyuklerimde farkinda ki durmadan sorup duruyorlar ise girdimi diye ailemi de gectim onlar sormamis olsalar bile ben zaten sorup ediyorum uzerine dusuyorum konunun simdi ikiyken evlenince uc olucaz cocugumuz olacak simdiden calismayan adam ileride cocuk nasil bakar ki gunahina girmek istemiyorum doğmamis cocugumun ne hallere dusurdu ya vallahi oyle sinirliyim ki birde iş konusu acinca azar yiyen tartisma mi cikarmaya calisiyosun laflari yiyen de benim şaka gibi

Aile arayıp sorup bilgi vermeli mahcubiyeti dile getirmeli. Belki oğlanın ailesi de baskı yapıyor hadi oğlum diye ama oğlanda iş yok maalesef.

Şu konuyu erkeğin yerine kadını koyarak okuyun yorumların çoğu tersine döner eminim.iş bulmak kolay mı?sizin de dediğiniz gibi evlilik yolundasınız günübirlik veya geleceği olmayan işlere giremez evlenecek adam,liseli bir gencin part-time iş aramasıyla bir tutamayız.
Bu aileyi, damadın ailesinin yerinde hayal edin: yok gelmediler yok gitmediler yok iş bulmadı...burada herkes derdi ki ailesi yok yere sorun çıkarıyor,huzursuzluk çıkarıyor.tabi ki aileniz iyiliğinizi istiyor ama bu tavırları hiç yardımcı olmuyor belli ki.dünürleriyle ilişkilerini kendileri çözsün.onlar sizi sıkıştırıyor,siz de bile bile gidip sözlünüzü sıkıştırıyorsunuz.bu toplumda zaten evlilik erkeklere zulüm kafes tasma çile olarak gösteriliyor bir de siz daha sözlüyken adamı darlıyorsunuz,telefonu kapatıp konudan kaçınması hiç şaşırtıcı değil.

Şu konuyu erkeğin yerine kadını koyarak okuyun yorumların çoğu tersine döner eminim.iş bulmak kolay mı?sizin de dediğiniz gibi evlilik yolundasınız günübirlik veya geleceği olmayan işlere giremez evlenecek adam,liseli bir gencin part-time iş aramasıyla bir tutamayız.
Bu aileyi, damadın ailesinin yerinde hayal edin: yok gelmediler yok gitmediler yok iş bulmadı...burada herkes derdi ki ailesi yok yere sorun çıkarıyor,huzursuzluk çıkarıyor.tabi ki aileniz iyiliğinizi istiyor ama bu tavırları hiç yardımcı olmuyor belli ki.dünürleriyle ilişkilerini kendileri çözsün.onlar sizi sıkıştırıyor,siz de bile bile gidip sözlünüzü sıkıştırıyorsunuz.bu toplumda zaten evlilik erkeklere zulüm kafes tasma çile olarak gösteriliyor bir de siz daha sözlüyken adamı darlıyorsunuz,telefonu kapatıp konudan kaçınması hiç şaşırtıcı değil.
Iş bulmak tabikide kolay değil kimse de kolay demiyor ama asıl sorun şu kendimi ifade edememiş olabilirim affola eğer iş kovalasa arasa çabalasa ben gene eyvallah diyeceğim ama o aramıyo kovalamiyo iş güç bir yere başvurdugu yok gidip gorüsme yaptigi yok anca geziyo arkadaslariyla umarim anlamissinizdir.

Aile arayıp sorup bilgi vermeli mahcubiyeti dile getirmeli. Belki oğlanın ailesi de baskı yapıyor hadi oğlum diye ama oğlanda iş yok maalesef.
Annesinin iş bulup gorusme yap dedigine şahit oldum ama sozlum gidip gorusmedi ailesi de sikayetci işe girip calismamasindan

5-6ay iş bulmak için yeterli bir süre.
İş beğenmemek gibi bir lüksleri var şimdiki gençlerin.
Evlenmek istiyorsan seviyorsan gidip nerde olsa çalışacaksın kardeşim.
Hadi çalışmamasını anladık adam tembel, peki ailesi neden sizle iletişimde değil hiç.
Ağırdan satması gereken sizsiniz.
Biraz geri çekin kendinizi aramayın sormayın.
Özellikle sen.
Soğumuş gibi davran ve istikrarlı ol.
Arasa geç aç , mesajına geç cevap ver ya da hiç verme.
Sanki artık soğumuş ve evlenmek istemio gibi.
İşle ilgili hiç bişey sorma.
Nabız yokla bakalım seni sallıyo mu,yoksa işine mi gelio.

Tek secenegin var o da ayrilmak. Evkenince de is olsa da calisnayacak sozlun. Ailesi de isteksiz. Sozlunun acik acik soylemesini beklemene gerek yok. Istemedikleri her hallerinden belli. Ilerde kendini yakmamak icin simdiden ayril. Tek basina caba okmaz, evlilikler iki kisi yurur. Bu adamla evlenirsen herseyle tek basina ugrasacaksin. Bunu kimse kaldiramaz. Bu adam kendi sorumlulugunu alamiyor daha, evliligin sorumlulugunu hic alamaz. Ayrilmaktan baska caren yok.

Back
X