Sözlümün söylediği cümle

Kesinlikle bunu demek için gelmiştim. Tamamen gelenek gibi birşey aslında.

Ben ilk bahsettiğimde aile bir soruşturalım dediler. Eşimi aradım o zaman sizinkileri araştıracak bizimkiler ama ne derler , nerelerde takılsınlar falan dedim eşimde anlattı şurda oturduk hep, lakap olarak şöyle bilirler falan diye. Ne o alındı nede bana tuhaf geldi. Hatta kınadan falan daha lazım bir gelenek bence

Evet bunu da yurdum insani bilir genelde, o yuzden küfür sinkaf, damat niye cosmus bilemedim, cix olmaz ondan koca

Evleneceğim adam gelip bana dayım seni sorup soruşturacak dese bende sinirlenirdim. Anlık bir öfkeyle ağzından çıkmış olabilir ki ben küfürden nefret eden bir insan olmama rağmen anlattığınız karşısında adamı kısmen haklı gördüm. Evet kullandığı o kelime talihsiz olmuş ama tepki vermesi gayet doğal geldi bana. Kendisine güvenmediğinizi düşünmüş ve kırılmış olabilir ki haklı da. Bence bu mevzuyu ona aktarmakla siz hata yapmışsınız.

bizimkiler de usulen soruşturmuşlardı, sordukları bir boşboğaz "sizin oğlanı evlendiriyormuşsunuz" demiş kv ye adettir yapılır, ama bazen ele yüze bulaşıyor

Ben evlenirken bizim akrabalar da babama araştırmayacak mıyız damadı gibi şeyler demişti. Babam da kızım araştırmıştır demişti.
Hayır yani görücü usulü değil ki sen istedikten sonra bir önemi yok. Kendi bulduğun kişi araştırılmaz ki ne bileyim ben mi yanlış düşünüyorum.

Neyse verdiği tepkiler aşırı yersiz ama sizin yerinizde olsam böyle bir şeyi taşımazdım. Size iyi bir ders olmuştur. Nişanlılık süreci zor. Ailelere dikkat.

Aile bireylerime yönelik bir daha böyle bir şey söylersen ayrılırım dedim
Siz sevmediğiniz biriyle neden evlenmek istiyorsunuz? Çünkü sevmek böyle bir şey değil, insan sevdi mi kimleri karşısına alır bir bilseniz...
Kurduğunuz cümlede hoş değil; ne demek dayım seni araştıracak soruşturacak? Adam eşya mı? Dayınız yüce insan mı? Bana böyle bir şey dense o ilişkiyi bitiririm. Değil ki erkek gururu. Üstelik bu uslüp üstüne ayrılırım gibi bir tehdit ben o an ayrılırdım sizden kusura bakmayın olmamış.

tabi ki karsidaki insan arastirilir. aileye gore nabza serbet verilir. eger aile disindan biri alakasiz yerde dur sunun gbt sine bakayim derse kibarca had bildirilir. yapilan arastirma bir senedir taninan sevgili kisisine caktirilmaz. nereden tutarsaniz elde kaliyor ama dedigim gibi is ciddiye binince kafalar karismis, guvensizlik karsi tarafa yansimiz, karsi taraf da bunu hissettigi icin yukselmis

Bu kdar tepki gösterceği hiçbirşey yok herkes vereceği kızın ailesini araştırır karşı tarafta oğullarının evleneceği kızı araştırı ne var bunda ? Benim babam nişanlımın tc sini aldı milli istibarat teşkilatında tanıdıklarına baktırdı nişanlım bunu biliyodu sormadı bile bence abartmış

Doğrusu bu zaten.. eskiler hep der kocalara erkeklere her şey duyurulmaz diye.. ki kaldı ki bu normal bir şey..
Aynen arkadasım arastırılmak ıstemem
Benı ısteyen kısı bunu soylese benım anlattıgım yetmedımı derım
Madem ıcıne sınmıyosa arastırdın soyleme barı

Bence de çok abarttı. Bilemiyorum ayrılmayı ciddi ciddi düşünüyorum sanırım. Sizce bitirmeli miyim ilişkimi

Öncelikle aile içinde her konuşulanı eşinizle paylaşmaktan kaçının sonuçta oda bir el oğlu olduğunu unutmayın saygı çizginizi de tartışırken koruyun siz ne kadar seviyeli tartışırsanız karşınızda ki de ona göre şekil alır bence abartmayın kendinizi de sevdiğiniz adama karşı doldurmayın sonunda üzülen siz olursunuz konu çok normal tabiki de iki tarafta ailesini sorar soruşturur araştırır bunlar normal şeyler nişanlınız da fazla tepki vermiş sizin alttan almanız gerekirdi büyütülecek bir şey yok umarım sorunu çözersiniz

1.5 sene ilişki yaşadığım erkek arkadaşımın abisi cinayetten müebbet yedi. Babam “katillerle beni muhattap etme” diye reddetti.
Erkek arkadaşıma bu şekilde yansıtmadım. “Babam onaylamadı” dedim. “Babamın onayı olmadan evlenirsem ilerde mutsuz oluruz” dedim. Aksi takdirde babamın fikrini söylesem olaylar çok daha kötüye gidebilirdi.
sonuçta anne babamızla aramızda geçen her dialogu harfi harfine karşı tarafa iletmek kırıcı olur. “Her zaman doğruyu söyle ama her doğruyu her yerde söyleme”

Son düzenleyen: Moderatör:
Aile içinde konuşulan şeyleri birdaha soylemeyin derim gereksiz bence. Benim sözlümude arastirdilar ve bunu ona söyledim çok doğal karşıladı tepki vermedi arastirsinlar dedi geçti senin sözlü niye bu kadar çok tepki verdi anlamadım sakladığı bsy mi var diye düşünmedim değil. Saygısızlık yapmış evet ama hep mi saygısız yoksa sadece ogun mu oldu ona göre değerlendir

Ben sözlünüz olsam sizi terkederdim.

Bence çocuğun bir yarası var o yüzden bu kadar gocunmuş. Yoksa adettendir karşı taraf sorulur soruşturulur mutlaka. Benim eşimde çookk güvenlik soruşturmasından geçti ama babam 3 ay izini sürdü çocuğun ninesine dedesine kadar araştırdı

Biz sozlenmeden once abim köy imamindan tut esimin cocukluk arkadasina kadar bulup arastirdi.ben hic soylemedim sonradan esim ogrendi gulup gecti.sozlunuz asiri tepki vermis aileniz tabiki arastiracak.keske soylemeseydiniz ama bu tepki fazla ve saygisizca

Tabikide arastiracaktiniz dayiniz hiç yanlış birşey yapmamış. Sozlunuz çok saçma bir çıkışta bulunmuş ailenin kaygısına saygı duyup bu kadar abartmamaliydi. Madem dediği gibi bir b.k yok kendisinde neden bel altı algılamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…