Sözü atma konusunda kararsızım

Hayır benim annesine lafım yoktu. Orda öyle belirttim çünkü annesi neden ilgilenmiyor aramıyor diyen olabilirdi. Hani telefon kullanamıyor arayamıyor anlamında söyledim. Cahil konusu nerden cıktı onu da anlamadım neden böyle bişey söylediğinide. Benim sitemim ablalarınaydı.

Yani siz iki yetiskin insansiniz. Böyle cocuklar gibi hemen engellemeler felan olmaz. Sözlünüzle mevzuyu tekrar sakin kafayla konusun. Size böyle resti cekmesi hos degil. Her olumsuzlukta "o zaman bosan" mi diyecek evli olsaniz. Aileler artik karismis isin icine. Ona göre hareket etmek lazim

Yani siz iki yetiskin insansiniz. Böyle cocuklar gibi hemen engellemeler felan olmaz. Sözlünüzle mevzuyu tekrar sakin kafayla konusun. Size böyle resti cekmesi hos degil. Her olumsuzlukta "o zaman bosan" mi diyecek evli olsaniz. Aileler artik karismis isin icine. Ona göre hareket etmek lazim
Bitirmeden önce konusmalımıyım

Ne kadar güzel yazmışsınız benim istediğim tamda buydu. İki tarafı birbirine ısındırması, kaynaştırması. Gereken şeyleri gerektiği yerde ablalarına da izah etmesi. Ama böyle dedi cok üzgünüm :KK43:
Hani ilk zamanlar iki tarafta da çekingenlik olur. Bir aile kuruluyor sonuçta.
İyi düşün. Ortamı ısındıracak olan annesi ve kız kardeşi ile aranızı yapması gereken en azından iletişim halinde olmanızı sağlayacak olan kişi sözlün.
Kafan karışık ve cesaret edemiyorsan bekle.
Benim bi şöyle bi düşüncem vardır hep. Kararsız ve ne yapacağını bilmiyorsan hiç bi şey yapma. Bekle .

Teşekkür ederim bu güzel yorum için. Biliyorum saniyesinde pişman oldu ama birkez söz ağızdan çıktı :KK43:

Bak canim kimse kusuruz degildir. Ilerde baska adamlarinda mutlaka kusurlari olacakdir. Ben ayrilma demiyorum ama bu karari kendin ver. Bi aile büyügüne danis, bunu ailene anlatmayacak birine. Iyice düsün, emin sekilde kararini ver. Ailem üzülür diye de düsünme, önemli olan senin duygularin. Hayirlisi olsun insallah

Hani ilk zamanlar iki tarafta da çekingenlik olur. Bir aile kuruluyor sonuçta.
İyi düşün. Ortamı ısındıracak olan annesi ve kız kardeşi ile aranızı yapması gereken en azından iletişim halinde olmanızı sağlayacak olan kişi sözlün.
Kafan karışık ve cesaret edemiyorsan bekle.
Benim bi şöyle bi düşüncem vardır hep. Kararsız ve ne yapacağını bilmiyorsan hiç bi şey yapma. Bekle .
Aksine ablası cok girişken konuşkan. Yani 1000 dk yetmiyormuş telefonda sürekli konuşurmuş. Böyle deyip de beni aramaması üzdü beni. Ben bu aileden görülmüyorum sanki. İstenmiyorum dediğim de de inkar etmemesi soru işareti bıraktı. Evet cesaretim yok bekliyim biraz teşekkür ederim

Bak canim kimse kusuruz degildir. Ilerde baska adamlarinda mutlaka kusurlari olacakdir. Ben ayrilma demiyorum ama bu karari kendin ver. Bi aile büyügüne danis, bunu ailene anlatmayacak birine. Iyice düsün, emin sekilde kararini ver. Ailem üzülür diye de düsünme, önemli olan senin duygularin. Hayirlisi olsun insallah
amin inşallah cok teşekkür ederim Allah razı olsun.. bi süre kabuğuma çekileyim en iyisi..

Senin karşı taraftan beklentin Ne biliyor musun? Yani evlilik, yeni aile kurma, vs beklentilerin neler? Onun ki neler?
Arayıp havadan sudan konuşup kapatalim diyorsan sen ara, onların seni aramasını istiyorsan da bir süre sonra sürekli arıyor herşeye yorum yapıyor dememen lazım çünkü arayınca ne konuşacaksın başka? akran değil, arkadaş degil.
Seviyorsanız biraz sakin yaklaşın birbirinize hemen rest çekmeler söz atmalar...

Senin karşı taraftan beklentin Ne biliyor musun? Yani evlilik, yeni aile kurma, vs beklentilerin neler? Onun ki neler?
Arayıp havadan sudan konuşup kapatalim diyorsan sen ara, onların seni aramasını istiyorsan da bir süre sonra sürekli arıyor herşeye yorum yapıyor dememen lazım çünkü arayınca ne konuşacaksın başka? akran değil, arkadaş degil.
Seviyorsanız biraz sakin yaklaşın birbirinize hemen rest çekmeler söz atmalar...
Bugune kadar hep ben aradım zaten. Beklediğim de hani bir arayıp napıyosun nasılsın deyip kapatmaları. Zararı yok konuşmayı uzatmasalardı. Bu kadarı benim gönlümü almaya, o aileye ısınmama yeticekti. O rest çekince bende sözü atmayı düşündüm. Sevgi de bir yere kadar ;(

Karşı taraf için bunun bir ortası yoksa ya da senden negatif bir enerji almışlarsa aramasınlar işte arayıp huzur kaçırmaktan iyidir.
Iletişim kurmayı öğrenin evlenmeden önce, sizin aranızda ki en temel sorun iletişim eksikliği. Evlenim ok ama neden? Nasıl? Biraz daha bekleyebilirsiniz sanırım hem zamana yaymak daha iyi ilişkiyi tartmak kendinizi tanımak için.

Karşı taraf için bunun bir ortası yoksa ya da senden negatif bir enerji almışlarsa aramasınlar işte arayıp huzur kaçırmaktan iyidir.
Iletişim kurmayı öğrenin evlenmeden önce, sizin aranızda ki en temel sorun iletişim eksikliği. Evlenim ok ama neden? Nasıl? Biraz daha bekleyebilirsiniz sanırım hem zamana yaymak daha iyi ilişkiyi tartmak kendinizi tanımak için.
Kesinlikle öyle ben kendi kabuğuma çekilip bir müddet olan biteni seyretmeyi düşünüyorum. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

Bitirmeden önce konusmalımıyım

Ya tabi ki. Her iliskiyi mümkün oldukca saygi cercevesi icinde bitirmek lazim. Dün daha evlenmeyi düsündügün insan sonucta. Kizgin haliyle acele ve fevri davranislarda bulunur insan. Iftar davetide gerekirse iptal edin. Iftara gidip ertesi gün "biz ayrildikndemek toaf kacar"

Ya tabi ki. Her iliskiyi mümkün oldukca saygi cercevesi icinde bitirmek lazim. Dün daha evlenmeyi düsündügün insan sonucta. Kizgin haliyle acele ve fevri davranislarda bulunur insan. Iftar davetide gerekirse iptal edin. Iftara gidip ertesi gün "biz ayrildikndemek toaf kacar"
İftar davetini babası ile babam ayarlamış. Gitmeyelim dediğimde ne oldu nasıl oldu diyerek konuyu deşerlerse iyice çıkmaza girer sanırım :KK43:

1 ay önce sözlendim. Nasipse 1 Temmuz’da nişanım var ama ben bu konuda kararsızım..

Sözlümün annesi 65 yaşında, okuması yazması yok ve her türlü hastalığı var bana göre iyi birisi kendi halinde..

İkide ablası var. Ablasının birisi 40 yaşında. Çarşı vs her işin başında o var. Baya da bilgili sosyal birisi. Bana sürekli elbise şurdan olucak, nişanda şu hediyeyi dağıtacaksın diye karışıyordu. Onu dinlemediğim için oda ilgi alakayı kesti.bana zıt oldu.

Sözlümün ailesinden bir Allah’ın kulu beni bugune kadar nasılsın diye aramadı. Ben önceden cuma, Kandil, anneler günü vs manasıyla annesi ve ablalarını arıyordum. Sonra bende aramamaya başladım. Beni sevmediklerini istemediklerini düşünüyorum.

Ki bugun bu konuyu sözlüme açtım. Seviyorlar istiyorlar diyemedi ve inkar etmedi. Ama hemen başladı ailesini savunmaya. Bana yazdığı mesajda “ benim ailem cahil ve ilgisiz. Böyle bi aileye gelin olmak istiyorsan kapımız açık, istemiyorsan da sen bilirsin” yazmış. Cevap vermedim. Bunun üstüne aradı bir ton laf saydı bağırdı ki yanımda kuzenim var sonra konuşalım dememe rağmen.

Ailemin bu olanlardan haberi yok. İşin kötü yanı yarın onlara iftara gidecekmişiz babası arayıp söylemiş. Ve öğleyin nişan elbisesinin provası vardı ücreti de verilecekti. Her yerden engelledim ne yapacağım hiç bilmiyorum.
Evlenip ayrılmış, ikinci evliliğinde mutluluğu yakalayan, tecrübeli bi insan olarak sana yazıyorum.
Sakın evlenme.
Sakın başını yakma.
İlk evliliğimi anlatsam evir çevir roman olur.
En çok satanlara ilk sıradan girer.
Ve beni de kesinlikle aramaz sormazlardı.
Maddi olarak çok güçlüydüm, ailemden de maddi olarak büyük destek almıştım.
Bende karıştırmadım kimseye cok madeni oldukları halde ayni senin problemler yasandi.
Hele bu adam sana neler yazmış.
Senin bu adamın gözünde degerin bile olmaz.
Birde cahillik okumamakla olmuyor arkadasim, ne insanlar tanidim karatahtanin okulun yüzünü gormemis ama insanoglu insan gibi yetistirmis kendini cok da ileri görüşlü.
Senin nisanlin ve ailesi cahil degil Edepsiz.

Aksine ablası cok girişken konuşkan. Yani 1000 dk yetmiyormuş telefonda sürekli konuşurmuş. Böyle deyip de beni aramaması üzdü beni. Ben bu aileden görülmüyorum sanki. İstenmiyorum dediğim de de inkar etmemesi soru işareti bıraktı. Evet cesaretim yok bekliyim biraz teşekkür ederim
Yani iyide kadın önceleri arıyormuş
Dinlemedim o da alakayı kesti demişsin?

Canım hoş olmayan bir durumun içindesin. Fark ettiysen buradaki bir çok arkadaş eş adayının yaptığı hoş görmemiş. Ben de bu şekilde düşünüyorum. İlerde bir sıkıntın olursa eşinin ailesiyle eşin ben sana en başından demiştim diyecek.
Ayrıca ailen evlendiğinde mutsuz olursan daha çok üzülür .
Normalde erkekler evlenmeden önce pek bu yanlarını göstermez. Seninki erken olmuş. Şanslısın bi yerde aslında.

Yani iyide kadın önceleri arıyormuş
Dinlemedim o da alakayı kesti demişsin?
Ben nişanımda onun istediği elbiseyi giymek zorunda değilim. Bu benim nişanım. Hediyelik konusunda da farklı fikrim vardı. Yani tavır almayı gerektirecek bir durum yoktu. Hadi onunla öyle oldu diyelim, diğer ablası neden hiç aramıyor :(

Back
X