Sözü atma konusunda kararsızım

Cok üzgünüm ya ailemi de cok heeveslendirdim. anlaşarak kendim istedim hemde :KK43:

Asla böyle düşünme. Hatice’ye değil neticeye bak. Yarın öbür gün mutsuz olsan daha çok üzülürler. Çocuklu haliyle boşanıp baba evine dönüyor insanlar, kolay değil ama ayıp da değil.

Sözü atmaksa bunun yanında çok çok basit kalır. Ailenin nasıl tepki vereceğini bilemeyiz ama ama ailen sonuçta, herşey unutulur gider. Birkaç yıl sonra bakmışsın başka biriyle evlenmişsin. O zaman sözlünün ismini bile hatırlamazlar.

Önemli olan net karar vermen. Sözü atıp birkaç hafta sonra barışırsan olmaz tabi ki.

Bakin ben 28 yasindayim.evlen diye baski yapiyorlar bazen acaba mi diyrm ..ama şunu söyleyeyim sevmedigim biriyle ve beni sevmeyenle yapamam...22yaşindasin hayatin yeni başladi..boyle insana kac sene katlanacaktın 30una gelmeden biterdi bence
Geç olsun hayırlısı olsun. İnş sevilip seversiniz

1 ay önce sözlendim. Nasipse 1 Temmuz’da nişanım var ama ben bu konuda kararsızım..

Sözlümün annesi 65 yaşında, okuması yazması yok o yüzden telefon kullanıp beni arayamıyor ve her türlü hastalığı var bana göre iyi birisi kendi halinde..

İkide ablası var. Ablasının birisi 40 yaşında. Çarşı vs her işin başında o var. Baya da bilgili sosyal birisi. Bana sürekli elbise şurdan olucak, nişanda şu hediyeyi dağıtacaksın diye karışıyordu. Onu dinlemediğim için oda ilgi alakayı kesti.bana zıt oldu.

Sözlümün ailesinden bir Allah’ın kulu beni bugune kadar nasılsın diye aramadı. Ben önceden cuma, Kandil, anneler günü vs manasıyla annesi ve ablalarını arıyordum. Sonra bende aramamaya başladım. Beni sevmediklerini istemediklerini düşünüyorum.

Ki bugun bu konuyu sözlüme açtım. Seviyorlar istiyorlar diyemedi ve inkar etmedi. Ama hemen başladı ailesini savunmaya. Bana yazdığı mesajda “ benim ailem cahil ve ilgisiz. Böyle bi aileye gelin olmak istiyorsan kapımız açık, istemiyorsan da sen bilirsin” yazmış. Cevap vermedim. Bunun üstüne aradı bir ton laf saydı bağırdı ki yanımda kuzenim var sonra konuşalım dememe rağmen.

Ailemin bu olanlardan haberi yok. İşin kötü yanı yarın onlara iftara gidecekmişiz babası arayıp söylemiş. Ve öğleyin nişan elbisesinin provası vardı ücreti de verilecekti. Her yerden engelledim ne yapacağım hiç bilmiyorum.
Bak sana su kadarini soyleyim o aradaki ucurum asla kapanmicak seni hicbizamn sevmeyecekler evlensende evine gidip gelmeyecekler ve sorumlusu seni gorecekler sen onlari kabullensende onlar kompleks yapicak ve es adayinda onlari savuncak sana karsi cunku sen kendini begenmis onlarsa madur konumda olacak bunu hep vurgulayacaklar ve bu isin sonunda hep huzursuz hep mutsuz olacaksin es adayin oraya her gidip geldiginde sana ates puskurecek bunlari goze alarak at o imzayi olurmu

O lafı sana tepki olarak soylemiş sanırım..ilgisizlikten dem vurmuşsun eleştirmişsin sanki o da kinaye gibi evet cagil ve ilgisizler keyfin bilir demiş...erkekler kıl kondurmaz ki ailesine...gelini arayıp sormamak moda zaten...ama nişanlın seni çok seviyor gibi gelmedi bana

Bak sana su kadarini soyleyim o aradaki ucurum asla kapanmicak seni hicbizamn sevmeyecekler evlensende evine gidip gelmeyecekler ve sorumlusu seni gorecekler sen onlari kabullensende onlar kompleks yapicak ve es adayinda onlari savuncak sana karsi cunku sen kendini begenmis onlarsa madur konumda olacak bunu hep vurgulayacaklar ve bu isin sonunda hep huzursuz hep mutsuz olacaksin es adayin oraya her gidip geldiginde sana ates puskurecek bunlari goze alarak at o imzayi olurmu
Atılacak imza kalmadı ki annem girince devreye bitti..

Ailesi gerçekten anlattığı gibiyse ayrılmakla en doğru kararı vermişsiniz.
Cahil insan en tehlikeli insandır. Ne fitnesi biter,ne dedikodusu. Bir gün yüzüne güler ertesi gün yüzüne bakmaz.
Hakkınızda hayırlısı olur inşallah .

Hiç bitirmeye cesaretim yok :KK43:
İlk evliliğimde ben de eski eşimin ailesinin böyle huzursuzluklarına rağmen cesaret edememiştim nikah masasına giderken babamın vazgeç istersen demesine rağmen, sonrası da mahkemede aldık soluğu....
Aklın varsa bu aileyle uğraşma, başlamadan bitsin...
Nişan dönemi de bu yüzden zaten, tanı gör bil diye...
Sanma ki evlendikten sonra iyiye gidecek... bütün kadınların cahilce hatası okuyor bu, evlendikten sonra hiç gitmiyor, aksine yüz göz olup daha kurucu oluyor herkes...

Ayrılmışsınız okudum şimdi çok sevindim, inan çok daha iyileri olacak.
Bundan sonra geri dön diye ara ara yoklarlar seni, sakın geri adım atma, ben atmıştım salak gibi sonra bin pişman olmuştum.
Ben ettim sen etme güzel kardeşim

Ayrılmışsınız okudum şimdi çok sevindim, inan çok daha iyileri olacak.
Bundan sonra geri dön diye ara ara yoklarlar seni, sakın geri adım atma, ben atmıştım salak gibi sonra bin pişman olmuştum.
Ben ettim sen etme güzel kardeşim

Sizin nasıl olayınız oldu da babanız vazgec dedi merak ettim

Cok zor. O kadar gezdik vakit geçirdik herkes duydu evlenecek gözüyle bakılıyorduk artık. İnşallah öyle olur cok teşekkür ederim
Hiç gezdik tozduk duyuldu diye düşünme, bak benim ilk evliliğim bitti, aradan 2 sene geçmeden şimdiki eşimle tanıştım evlendim ve onun ilk evliliğiydi, sakın dert etme, kısmetin seni bulur.
Önemli olan bir ömür kaprisli insanlarla uğraşmamak
Sana kendini prenses gibi hissettirecekler birlikte ol

Icine sinmeyen seyler oldugu halde ayrilma cesaretini simdi gosteremezsen evlenince hic gosteremezdin. Giderek kolelesirsin, sindirilirsin, ezik hissedersin ve sonunda ozguvenini kaybedersin. Mutlu olamayacagin, seni muylu edemeyecek, seni anlamayan niriyle yaptigin evlilik kagit uzerinde kalir sadece. Hayatin kabusa doner, cehennem olur. O cesareti kendinde bulmalisin. Bu kisi ve ailesi senin icin uygun insanlar degil belli ki. Aslinda Alkah sana isaretler gindermis, sen okumayi bilirsen. Yapacagin tek sey ailene anlatmak, onlar gerisini halleder merak etme. Eminim ki kizlarinin mutsuz olmasini istemediklerinden onlar da sana hak verecektir ve gerekeni yapacaktir.
Sevgiyle kal.

Kızı ezecek ve canından bezdiren cek
Damat adayları genelde hep ailesini ön plana alır kız 2.plana itilir
Ve ge nelde aile istemediği kıza ilgi göstermez

Back
X