Sözü atma konusunda kararsızım

Ablası ilgileniyordu baştan ama ne zaman ki ben fikrimi söylemeye başladım o zaman çekti kendini. Dediğini yapsam benden iyisi yoktu ama bu benim nişanım onun değil. Fikir verebilir bende anlayışla karşılarım onda istişare ederim ama o fikir vermekten ziyade fikrini dayatmaya calısıyo

Saygı sevgi çerçevesinde fikir alış verişi yapabilen çok azdır. Görümce hazır kendini geri çekmiş. Siz de artık istediğiniz gibi yonlendirecektiniz nişanlınıza hiç bişey demeden.Nisanliniz hiçbirşeyin farkında bile olmucak ti. Bana sizin konunuz böyle bir elektrik verdi yüzde yüz diyemem tabi. Siz hem karışmasın dayatmasin istediniz. E kendini geri çekti karışmadı nisanliniz a şikayet ettiniz yanlış oldu bu.
Bakin ailelerimiz bile kusursuz değil. Nişanlınızın haklılık payı var bence üzgünüm. Hakkınızda hayirlisi. Bence biraz daha olgun kendi kararını verebilen insanları idare etmeyi bilen bir insan olmak ıçin bu olaydan ders çıkarın.

Saygı sevgi çerçevesinde fikir alış verişi yapabilen çok azdır. Görümce hazır kendini geri çekmiş. Siz de artık istediğiniz gibi yonlendirecektiniz nişanlınıza hiç bişey demeden.Nisanliniz hiçbirşeyin farkında bile olmucak ti. Bana sizin konunuz böyle bir elektrik verdi yüzde yüz diyemem tabi. Siz hem karışmasın dayatmasin istediniz. E kendini geri çekti karışmadı nisanliniz a şikayet ettiniz yanlış oldu bu.
Bakin ailelerimiz bile kusursuz değil. Nişanlınızın haklılık payı var bence üzgünüm. Hakkınızda hayirlisi. Bence biraz daha olgun kendi kararını verebilen insanları idare etmeyi bilen bir insan olmak ıçin bu olaydan ders çıkarın.

Fakat kendini geri cektikten sonra kardesini etkileyip kiza yuklense ve aralari bozulsa nasil idare edicek bu surekli devam edicek.

Katiliyorum.Keske hic ilgilenmiyorlar demeyeydi.Bunu hic karistirmayacaksin.Ilgilenmezlerlerse ilgilenmesinler daha iyi olacak belki.Mesafe olacak.Eekeklere ailesi konisunda olumsuz birsey soylemeyeceksin canindan bezmedikce.Karsilikli söylenmeyecek bunlar.Fitne sokar.

Ama ondan sonra adam fevri soz etmis secim yaptiracak kadar damardan girmis.Sakin kalmak empati yapmak lazım ama sahsen bana iyilikle söylediklerinde empati yapabiliyorum ama boyle damardan bastıklarında asip kesiyorum konu sahibi gibi.Sonra fevri bir şekilde ayrılmak istediğini söylüyor konu sahibi.Karsi taraf da ruh hastası tedavi ettirin diyor.Hos olmamış.Ne dogru karar verdim dersin.Ama restlesme bu.Restlesme sonucu bitmiş.Boyle bitişlerin doğruluğu hakkında şüpheliyim ben şahsen ama belki de hayirlisi budur.Onlem aldı belki de gelecek sıkıntılardan.

Yerini bilip saygili sekilde geri cekilmemis ki, dedigi olmadi diye bildigin tavir almis, tribe girmiş, arama sormayi kesmiş.. Ayni sey degil ki..

En dogrusunu yaptin konu sahibi..
Yalvarir, ikna yoluna girerlerse gorusme bile rica ederim.. Bu insanlarla beklediğin huzurlu yuva olmaz.. Bile bile lades demeye gerek yok.. Genceciksin daha.. Rabbim hayirli kapilar acsin..

Ailem cahil bunu bilerek gel demiş , eğer evlenip de sorun yaşatsalardı size gelin gidin yapın edin gibisinden , eşin olacak kişi böyle benim ailem Söylemiştim sana diyecekti iki iki dört , ben cidden merak ediyorum , şunu diyen erkek var öı aşşah aşkın a varsa yazın bana : canım evet farklıyız aileler kültürler , ailemle uyuşamaman normal ben bu uyuşmazlığı elimden geldiğince minimuma indireceğim , olmadı bazı konularda asla yüzyüce getirmeyeceğim sizi bla bla , sen Benim yaşlanmak iateidğim insansın seni kimse için kırmam , kimsenin de seni kırmasına izin vermem bitaenm, ama olur da bazen ben de hata yaparsam farketmezsem ya da sana yardımcı olamazsam beni uyar mutlaka konuşalım gibi gibi konuşma yapan erkek var mıdır ? Ne olur söyleyin

Benimde hemen hemen seninle ayniydi durumum nisanliyken..ailesi bana cok soguktu arayip sormazlardi gelmezlerdi hatta kac kere nisan atmaktan donduk..ama iykide donmusuk simdi evlenince iclerine girince farkli oldu beni kizlarindan ayirmiyorlar suan nisanlilikta olabilir biyle seyler bence arayip sormamalarina takilmayin ssizde onlari arayip sormayin olsun bitsin.ama tabi sozlunuzde cok onemli mesela ben nisan atmadiysam esimin beni ailesine karsi savunmasindan hep benim yanimda olmasindan atmadim aksi taktirde olmazdi zaten

Benimde hemen hemen seninle ayniydi durumum nisanliyken..ailesi bana cok soguktu arayip sormazlardi gelmezlerdi hatta kac kere nisan atmaktan donduk..ama iykide donmusuk simdi evlenince iclerine girince farkli oldu beni kizlarindan ayirmiyorlar suan nisanlilikta olabilir biyle seyler bence arayip sormamalarina takilmayin ssizde onlari arayip sormayin olsun bitsin.ama tabi sozlunuzde cok onemli mesela ben nisan atmadiysam esimin beni ailesine karsi savunmasindan hep benim yanimda olmasindan atmadim aksi taktirde olmazdi zaten
Burda erkek diyor ki ailem böyle cahil kabul ederek evleneceksen gel demiş , zaten en temel sorun erkeklerin karılarının yanında olmaması

Yani şimdi ilişkide iletişim önemli doğru karar demek için. Bazen gerçekten adamlar arada kalmaktan çok bıkıyor. Söz nişan dönemleri zaten çok stresli geçiyor. Beni de eşimin ailesi nişan döneminde hiç arayıp sormadı benimde işime geldi valla eşimi istediğim şeyleri kabul ettirme fırsatı yarattı bu durum. Hiç senin ailen şöyle böyle demedim ama görüşmek istemediğimi mesafe istediğimi söylemiştim tatlı dille. Şuan maşallah pek sevilen gelinim ama ben görüşmek istemiyorum gitmiyorum aramıyorum bile. Onlar çağırıp duruyor arıyor. Kavga etseydim yada sert davransaydım olmazdı. Sizin durumunuz çok fevri olmuş. Stratejik davranamamışsınız. Ablasıyla usulünce anlaşabilirsiniz. Hem uzaklaştırıp hemde aramadığı işin şikayet hoş olmamış. Karşı tarafında ailesi sonuçta onlarla büyümüş kimse ailesine laf söyletmez kadın veya erkek. Annesinin babasının zararı da yokmuş. Abla mı yani problem. Sözlünüze nasıl söylediğiniz de önemli ki o kadar sinirlenecek kadar büyümüş olay. Alınmayın ama bana da hem böyle konuşup delirtip üstüne engelleyip ayrılırsa hasta mısın derdim. Konuşma adabı var herşey konuşarak çözülür. Çok üstüne gitmişsiniz olayları takmış ve büyütmüşsünüz. Yine de hayırlı buydu belki de kaldıramayacaktınız evliliği bu alınganlıkla.

Masumane, severek yardim eden bi insan saygili ve haddini bilir bi sekilde fikir verir, tabii fikri sorulursa.. Kendi dedikleri olmadi diye tavir alip iliskiyi kesmez.. Bildigin hadsiz, gelini köle diye alip uzerinde ego tatmin etmeye calisan tipler.. Gelinligine karar verdirmedi diye gelini 1 numarali dusman ilan cinslerden.. Sanki insanlarin tek hayali evlenip bunlarin emri altina girmek..

konu sahibinden çok sahiplenmişsiniz konuyu.

Back
X