sperm bankasından alarak çocuk sahibi olma.

afraima

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
1.577
504
323
herkese merhaba. bir sorunum var ve bunu sizinle paylaşmak istedim. umarım beni yanlış anlamazsınız.ve vicdanınız doğrultusunda beni yönlendirin lütfen. ben 2,5 yıl oldu eşimden ayrılalı. 26 yaşındayım. ve hayatıma hiç bir erkek sokmayacağım dedim kendi kendime. şimdi boşanalı az bir zaman oldu fevri bir karar seninki diyebilirsiniz ama insan kendini tanıyor haliyle. bir iki karşıma insan çıktı ayrıldıktan sonra. lakin yapamıyorum , konuşmak dahi istemiyorum. başıma bir dert almak istemiyorum. biri hayatımda olursa onu ve ailesini dert olarak görüceğimi düşünüyorum kaldıki kendimde yapamam artık sorun yaşamak istemiyorum. çünkü ailemle gerçekten çok mutluyum. huzurluyum Allah'a şükür. (annem kardeşim ben beraberiz)

gel gelelim ben anne olmak istiyorum. çocukları inanılmaz seviyorum. maddi manevi her türlü sorumluluğu karşılayabilecek durumdayım. evlatlık almak istedim. araştırdım 30 yaşını dolduran bekar da evlat sahibi olabiliyor diye. ama şöyle bir durumda var ki ben bebeğim olacaksa bebeğimi içimde hissetmek büyütmek isterim. o duyguyu da yaşamak istiyorum. annem e konuyu açtım bekle hayatına biri çıkar falan diyor. ailem soğuk bakmıyor bu duruma sadece pişman olurum düşüncesi içindeler. ama ben istemiyorum kimseyi olsa bile aynı sorunların yaşanacağına eminim. çünkü artık doğru düzgün insan yok artı ben de kıskanç bir yapıda olduğum için açıkçası ilişkiye zarar veren %50lilik kısmı da ben oluşturuyorum . o yüzden evlilik beraberlik düşünmüyorum .

kıbrısta bu işlemi gerçekleştiren merkez var. bir evlat sahibi olmak sonsuz sevgimi vermek istiyorum. beni yadırgamayın lütfen, anne olmayı herşeyden çok istiyorum. böyle yapan var mı? bu durum , arzum hakkında düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

teşekkürler.

söylediğin şey olası yargılamak bize düşmez bu isteğini gerçekleştirdiğinde Türkiye koşullarında doğuracağın çocuğa zarar vermekten öteye gidemezsin daha 26 yaşındasın bende karşına birisi çıkacak ve seveceksin biyolojik çocuğunu doğuracaksın fikrindeyim 27 de evlendim 29 da doğurdum oğlum beş aylık saygılar

Prosedür neymiş? Şart ve koşullArı tam olarak öğrendınızmı?
Bur uzman ile bu yola gırmeye hazırmısınız bırlıkte karar verın derim .

Hassasiyetinizi anlıyorum. Kimsenin sizi yargılamak haddi değil zaten. Bu tür bi yöntemle çocuk sahibi olmak bana çok yanlış geliyor. Kaldı ki daha yaşınız çok genç. Aceleci davranmayın derim.

ben hala ilerde biri karsina cikar ve sever ,sevilirsin ve sevdigin adamin cocugunu tasimak istersin diye dusunuyorum
yasin daha cok genc acele etme
karar senin tabiki

evet olabilir. ama hiç birşeyin garantisi yok. neden böyle diyorum. ben de severek evlenmiştim herşey güllük gülistanlık olacak sandım. sonra ayrıldım . hayatım evlilik süresince zehir oldu. ve benim çocuğum olsaydı o huzursuz ortamda psikolojisi çok kötü olacaktı ve ayrıldığım sonrası da aynı devam edecekti diye düşünüyorum. sadece bana ait bir yavrum olsa onun geleceği için çabalasam güzel olmaz mı.

Yapabilirsin, izin veriyorum.
Bizden ne bekliyorsun anlamadım.
Her konuya bu kadar negatıf yorumlarda boş ve amacsıCa yaklaşmaktan bıkmadın mı? Daha dune kadar konu sahıbını acıtmaktan korkmadan yaptıgın yorumda alsıgın tepkılerden utanmadın mı? Yazık!!

Yadırgamadım asla. Siz de her bayan gibi annelik isteyebilirsiniz, hakkınız. Ancak sperm bankası yoluyla hamile kalmak veya evlat edinip soyadını değiştirmenin bazı olumsuz sonuçları var. İlki ve en önemlisi soyların karışması. Küçük bir ihtimal bile olsa, bir insanın hiç tanımadığı kardeşiyle birlikte olması mide kaldıracak bir durum değil. İkincisi; çocuk babayı sorduğunda ona verecek hiçbir cevabınız olmayacak. Şöyle bir insandı, şurada yaşıyor, öldü ya da ayrıldık diyemeyeceksiniz. Babasını hiç tanımadan kaybetmesinden bile daha korkunç bu. Ben kendi adıma, kendi arzularınız için bir çocuğu ömür boyu yıkık ve kafası karışık bırakmanızı tavsiye etmem. Şu an düşünmeyebilirsiniz ama ileride bir beyle yakınlaşabilirsiniz. Ve inanın babasıyla birlikte bebek büyütmek gerçekten çok güzel. Çünkü onun anne kadar babaya da ihtiyacı var. Kendi mutluluğunuz için başkasının mutsuzluğuna sebebiyet verirsiniz.

Böyle bir karara varmadan önce en küçük ayrıntıları bile düşünmelisiniz. En önemlisi çocuğun ilerde karşılaşacağı zorluklar. Biliyorsunuz bizim türk toplumunu. Hemen babasını soracaklar.bazı kendini bilmez kişiler tarafından yanlış anlasilacaksiniz vs.
Bütün bunları kaldırabilecek kadar güçlü iseniz ve bu gücü çocuğunuza da yansitabilecekseniz neden olmasın ki?
Herkes evlenmek zorunda değil. .

tabi yaşadığınızı gördüğünüzü siz bilirsiniz ama daha yaşınız çok genç, 26 yaş nedir ki? bu kadar erken yaşta herhangi bir sağlık sorununuz filan yoksa bence biraz daha bekleyin. sperm bankası fikrine karşı değilim ama bence önce kendi şartlarınızı değerlendirin. az daha keyfini çıkarın bence bekarlığın. bu kararınızın dönüşü olmayacak çünkü ve daha yaşınız genç. biraz sakin kalın, zaman gösterir size yolu.

öncelikle teşekkür ederim. koşullarda çevre tarafından yadırganmayı mı kasteddiniz. çok yakın çevrem dışında kimsenin bu yolla bebek sahibi olduğumu bilmesine gerek yok diye düşünüyorum

şuan böyle düüşünmeniz yaşadıklarınızdan sonra bana normal geldi.ama acele etmeyin derim.çünkü inanıyorumki asla dediğimiz şeyleri yaşamadan ölmeyeceğiz.aşıkta olursun çocuğunda olur daha çok gençsin.klişe ama gerçek.

Yapabilirsin, izin veriyorum.
Bizden ne bekliyorsun anlamadım.
Artık sevgili yöneticilerin bi el atması lazım bu duruma. Siteye üye olma amacın insanların sıkıntıları ile dalga geçip, kendi çapında eğlenmek yani. Başka bişey değil. En kısa zamanda şutlanman dileği ile...

Bence yanlis dudunuyorsun elbet biri birgun cikacak karsina seveceksin kalp bu maalesef anahtari yok kime ne zaman atacagini kestiremeyiz birde kaderci biriyim gubun birinde bi evlilik asik olmayacaginizun hatta bir evlilik yapmayacaginizin bir garantisi yok simdi az bi ara verelim

Siz bir cocuga babasiz bakma gucunu kendinizde buluyorsunuzda bu cocugun babasiz yasama gucune sahip olup olmadigini nerden bilirsiniz

Ve onceki satirlara donelim hadi varsayalim boyle birseyi yaptiniz cocuk sahibi oldunuz cokta sevdiniz cok iyi yetistirdiniz ve belki gunun birinde bugunki dusunceleriniz cikti hayatinizdan ve aklinizdan birini cok sevdiniz evlendiniz birde cocuk sahibi oldunuz bir cocugunuz baba sahibi olarak buyurken oburunu babasiz yasatmaya hakkiniz var mi

Anne baba sevgisi bir cocugun en elzem ihtiyacı lutfen boyle omurluk kararlarda tek basiniza dusunmeyin bir cocugu dogmadan yetim bırakmaya hakkiniz yok bence

Duygularınız kadar mantiginizida onemsemenizi tavsiye ederim

Ben etik bulmayanlardanım. Bencilce bir davranış olarak görüyorum bunu. Siz onu karnınızda hissetmek ve annelik duygusunu yaşamak istiyorsunuz ama doğan çocuğun psikolojisi maalesef düşünülmüyor.

Bir kere etraftan elbet babasını soracaklardır hadi o neyse bu çocuk büyüdüğünde algılamaya başladığında benim babam kim demeyecek mi arkadaşlarının babalarını gördüğünde okul hayatında sorunlar yaşamayacak mı benim annem babam ayrıldı bunda bile ne zorluklar çektim senin baban nerede niye hiç akşam eve gelmiyor ayrıldılar dediğimde bile acınası bakışlar oluyor yani çocuklar arasında bir de o çocuğu düşünün öldü deseniz resmi yok mu diyecek. Bir tarafı hep yarım kalacak hele ki ergenlikte gerçeği söylerseniz ayrı bir yıkım.

Hem ileride çocuğu benimseyememe riskiniz de var. Bunun yerine bakıma muhtaç çok çocuk var yardımcı olabilirsiniz evlatlık almak çok sevap illa karnınızda hissetmek zorunda değilsiniz bu tamamen hevesiniz diye düşünüyorum. Tabii bu tamamen benim görüşüm karar sizin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…