sperm bankasından alarak çocuk sahibi olma.

Yapabilirsin, izin veriyorum.
Bizden ne bekliyorsun anlamadım.
Siz neden böylesiniz? Sizden izin isteyen biri yok. Her konuda bu kadar itici, bu kadar saldırgan olmak niye? Mutsuzluğunuzu, kininizi, nefret ve öfkenizi burada kusmayın artık. Daha geçenlerde insanlar, ben de dahil, sizden ne kadar rahatsız olduklarını belirttiler ve konuya bir daha dönmediniz! Öneriniz yoksa, herhangi bir görüş bildirmeyeceksiniz sırf yorum yapmak için yazmayın lütfen. Gına geldi artık herkese.

ayyy ruh ikizim aynı şeyleri düşünüyorum yıllardır... ama kendi karnımı zor doyurduğum için yapabilemiyorum.......

kendinize göre haklı sebepleriniz mutlaka vardır. ama ben bu yöntemle bir çocuğun babasız olarak dünyaya getirilmesini çok bencilce buluyorum. o çocuğa günah değil mi, baba sevgisini babanın varlığını hiç bilmeyecek. ha, hamileyken eşini kaybeden bir çok kadın var, o çocuklar da babasız dünyaya geliyor diyebilirsiniz ama onların bir babaları vardı, annesinden dinleyebilecek resimleriyle avunacak belki ileride. ama babasının kim olduğunu hiçbir zaman bilmeyen bir çocuğun ruhsal ve duygusal yönden sağlıklı bir çocukluğu ve yetişkinliği olacağını sanmıyorum. travma sebebi. hele ki bizim gibi geleneksel bir toplumda. bence evlat edinmeniz çok daha yerinde olur. o kadar sevgiye muhtaç çocuk var ki.. karar sizin, hakkınızda hayırlısı olsun.

İsteğini yadırgamam.
Kendini tanımak güzel birşey, ilişkilerde yapamıyorum diyorsun, evlilik denemişsin olmamış.
Fakat ben yine de her karakterin anlaştığı bir karakter vardır diye düşünüyorum.
Ben 34 yaşında anne oldum. Sen daha 26 yaşındasın.
Ben eşimden ayrıyım, 2,5 yaşındaki kızımın babasını iki günde bir görmesine rağmen bana yönelttiği sorulara inanamazsın.
Çok zorlukları olacak, iyi düşünmen lazım bence.

sperm bankalarından çocuk yapma meselesine karşıyım, sürekli haberleri çıkıyor bir adamın spermini yüzlerce kişiye satıyorlar, sonuç: tanımadığın yüzlerce kardeş ve onlarla herhangi bir yerde, herhangi bir şekilde karşılaşma ihtimali...
4 yıl daha bekleyip evlat edinin, çocuk doğurmanın öyle büyük bir numarası yok, her şey zaten doğduktan sonra başlıyor.

Sevmedigin, sevmeyi birak daha tanimadigin birinden cocuk sahibi olmak biraz uzak geliyor bana.
İlla herkes cocuk sahibi olacak diye bisey yok. Bu bir eksiklik degil. Kaldi ki daha cok gencsin, boyle bi karar icin hem cok erken hem de cok gereksiz.

Eveeet o sperm bankasindan senle birlikte onlarca kadin ayni spermi alacak ve birbirlerinden habersiz kardesler buyuyecek, daha sonra da birbirinden habersiz evlenecekler.
Bravoooo, cok iyi bir sey yapiyorsunuz, kendi egonuz icin yaptiginiz seye bakin.!
Ne guzel dunya valla..

Eşinden ayrılıp bir daha hayatımda kimseyi istemiyorum diyen tanıdığım herkes ya evlendi ya evlenmek üzere ya da hayatında biri var. O yüzden acele karar verme. Bebek istiyorsan da 30'una kadar bekle, hayat ne gösterecek gör sonra bu kararını tekrar gündeme getir.

Yine de orda anne bekleyen bir sürü minik melek varken çocuğumu karnımda büyütmek istiyorum demek bencilce bir davranış. Sosyal hizmetlerden almak istiyorum desen hiç durma derdim, bir yavrunun hayatı kurtulurdu en azından. Ama şu durumda bekle. Fikirlerin %90 değişecek çünkü.

öncelikle teşekkür ederim. koşullarda çevre tarafından yadırganmayı mı kasteddiniz. çok yakın çevrem dışında kimsenin bu yolla bebek sahibi olduğumu bilmesine gerek yok diye düşünüyorum
bir baba figürü uydurmanız gerekebilir nitekim evlilik dışı doğumda aynı baskıya maruz kalmanıza sebep olabilir ,ileride babasını soracak çocuğa hayali bir baba yaratmanız da gerekecek ee aklı selimleşmeye başladığında hadi baba yok dede amca hala kuzende mi yok sorgulayacak..tam teşekküllü ömürlük bir açıklama hazırlayarak bu yola girmenizx lazım gireceksenizde..ve evet toplum baskısından bahsediyorum..dayımlar gerekli şartları sağlayıp iki aylık bir bebek evlat edindiler şu an orta okula gidiyor yakın zamanda pedagoglar eşliğinde evlatlık olduğu açıklandı..ama küçükken mahallede karşısına geçip seni satın aldılar hah hah hah nidalarıyla dolaşan gerizekalılar sebebiyle tası tarağı toplayıp yer değişikliği yapmak zorunda kaldılar..nasıl açıkladım bilmiyorum ama girmeyi istediğiniz yol o evlat edinme yolundan çok daha zor sıkıntılı ve meşakatli bir yol.hakkınızda hayırlısı

sperm bankasından çocuk sahibi olmak etik olarak çok tartışılıyor, ben arada kalanlardanım.
sanırım bundansa evlatlık seçeneğini seçerdim kişisel olarak.

ama bu konuda ondan önce benim dikkatimi çeken, çocuk sahibi olmaktaki ısrarınız. yani kendinizdeki bazı sorunlardan ötürü bir evliliği yürütemeyeceğinizi düşünüyorsunuz ama nasılsa bir çocuğa çok iyi bir anne olabileceğiniz kanısındasınız hem de daha 26 yaşındayken.
bence kendinizi daha iyi tartmalısınız çocuk sahibi olma kararı vermeden önce, sonra yöntemin etikliğini tartışabiliriz belki.
sadece içimde çocuk büyütmek istiyorum diyerek çocuk yapılır mı hiç...

Olayın dini boyutuna hiç girmyeceğim. Ama o çocuk büyüdüğü zaman diğer babası olan çocuklara bakıp iç çekecek. Siz evlat sevme hissini tadasınız diye en başından bile bile onu bu yokluğa iteceksiniz. Annem bunu bana yapsa düşman olurdum ona cevrede babası ile el ele gezen çocukları görünce. Evet boşanan çift çocukları, babası hayırsız olan, yada ölençocuklar var ama siz en başından bile isteye bu çocuğu bir yanı hemde en önemli yarısı eksik getirmek isteyeceksiniz dünyaya. Bizki evli olduğumuz halde sorunlar yaşıyoruz hatta öyle zamanlar oluyor ki o sorunu boşanma ile sobuçlandırmıyor isek tek nedeni çocuğumuz babasından ayrı bir şekilde büyümesin diye. Çok uç sorunlar dayak aldatma vs dışında ayrılmak bencillige giriyor biraz. Ve günün sonunda o çocuk sayesinde boşanmayıp herşey duzelince baba ve çocuğun yanı başınızda biribirine sarılıp oynaması manzarası yetiyor insana. Bu çok güzel bir manzara şahsen benim bakmaya doyamadığım. Boşanmak zorunda kalmak yada ölüm bunlar olabilecek hayatın bize getirdikleri. Ama bir çocuk için vazgeçilmez birşey anne ve baba ile beraber olmak.

Anne olma isteğinizi anlıyorum evet gerçekten mükemmel bir duygu ama siz bunu yaşayın diye doğacak çocuğu mahrum bırakacağınız şeyleri veya çevreden alacağı tepkiler ile bozulacak psikolojisini asla goz ardı etmeyin. Bu büyük bencilkik çünkü. Benim anne ve babam boşandı. Evlilikleri ve babamin geçmişini bilmem nedeni ile babam hatalı olmasına rağmen. Böyle birinden beni dünyaya getirdiği için anneme çok kızgınım mesela. Ikiside bencilce davranmış çünkü. Ben anne ve babamın beni koşulsuz sevdiği onları iki yanıma alıp sarılabileceğim bir ömür isterdim. Her evlat gibi

diyelimki boyle bir sey yapdiniz.bir gun cocuk buyuyub babasini sordugunda one ne diyeceksiniz.cocugada yazik.Bir cocuk doguracaksiniz,onun iyiliyini,mutlulugunu garantiye almaginiz sart.

haklısınız ben de bunları düşündüm. sonuçta kendi annelik duygum için onu bir boşluğa sokamam. işte kafamı kurcalayan nokta bu. maddi manevi herşeye okey. ancak baba rolü için sorulan sorulara ne cvp vermeliyim belki bu aşamada bir psikolog devreye girebilir.

herkes samimi duygularla yola çıkıyor ama işte herşey dört dörtlük olmuyor sonuçta bu yolda da hiç bir sıkıntı ile karşılaşmayacaginizi garanti edemezsiniz. Bence acele etmeyin ve bu arada kendinizi tartmak için koruyucu aile olabilirsin insan kedisine köpeğine aşık oluyorda evlatlık aldığı çocuğa daha çok bağlanır ben size koruyucu aile olmayı tavsiye ederim.

Bu çok büyük bir karar. İyice düşünmeden tartmadan girişmeyin derim. Sizi yargılamak sorgulamak değil amacım ama bu aynı zamanda doğacak çocuğa yapılan çok büyük bir saygısızlık. Hatta bencillik. Çocuk kavga gürültü sevgisizlik içinde olacak diyorsunuz ama belki tüm bunları babasız büyümeye hatta babasını hiç tanımamaya tercih edecek bilemezsiniz. Doğacak insanda bir birey olacak ve böyle bir yaşamı o hiç istemeyecek sizi suçlu bulacak belkide çok güzel bir yaşamınız olacak bilemeyiz ama dediğim gibi çok çok büyük bir bencillik bana göre.

Beni yanlış anlamayın ama bu kadar çocuk seven olması için sperm bankalarına bile gitmeyi düşünen bir kadın neden evliliği boyunca çocuk sahibi olmak istemedi, kendimi düşünüyorum inan tanımadığım bir adamdan çocuğum olacağına sizin durumunuzda olsaydın eski eşimden yapardım o çocuğu.

evliliğinin detaylarını bilmiyorum böyle yazdım ama umarım yanlış anlamazsın beni

Bence çok erken davranmayın
Kıskançlık zamanla aşılacak birşey bunu yenebilirsiniz
Ayrıca eski eşinizin ailesi sorunlu oldu diye her aile sorunlu olcak diye bir kaide yok
Öncelikle bu saplantıdan kurtulun
Tabi ilişkiniz yeni bitti diye şuan bunları düşünmeniz normal
ZAMAN diyorum herşeyin ilacı sadece zamana bırakın.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…