teşekkür ederim.tabi yaşadığınızı gördüğünüzü siz bilirsiniz ama daha yaşınız çok genç, 26 yaş nedir ki? bu kadar erken yaşta herhangi bir sağlık sorununuz filan yoksa bence biraz daha bekleyin. sperm bankası fikrine karşı değilim ama bence önce kendi şartlarınızı değerlendirin. az daha keyfini çıkarın bence bekarlığın. bu kararınızın dönüşü olmayacak çünkü ve daha yaşınız genç. biraz sakin kalın, zaman gösterir size yolu.
Psikolog ona hiçbir cevap veremez inanın. Ve hiçbir çocuk annesinin sözünün üstüne başka birinin sözünü koyamaz. Ona inanır ve güvenir. Psikoloğun tamir edebileceği şeyler değil bunlar. Ve bakın farkındasınız; daha doğmadan bir uzman ihtiyacı olacağının. Neden 1-0 yenik başlasın ki hayata? Hem de hiçbir mecburiyeti yokken. Ben 31de anne oldum. Lütfen zamana bırakın. Yaşınız çok genç.haklısınız ben de bunları düşündüm. sonuçta kendi annelik duygum için onu bir boşluğa sokamam. işte kafamı kurcalayan nokta bu. maddi manevi herşeye okey. ancak baba rolü için sorulan sorulara ne cvp vermeliyim belki bu aşamada bir psikolog devreye girebilir.
Bencillik...
Sırf kendi duygularını tatmin etmek için bir çocuğu babasızlığa mahkum etmek!
Ego' nun daniskası, saygı duymuyorum.
Yadırgamadım asla. Siz de her bayan gibi annelik isteyebilirsiniz, hakkınız. Ancak sperm bankası yoluyla hamile kalmak veya evlat edinip soyadını değiştirmenin bazı olumsuz sonuçları var. İlki ve en önemlisi soyların karışması. Küçük bir ihtimal bile olsa, bir insanın hiç tanımadığı kardeşiyle birlikte olması mide kaldıracak bir durum değil. İkincisi; çocuk babayı sorduğunda ona verecek hiçbir cevabınız olmayacak. Şöyle bir insandı, şurada yaşıyor, öldü ya da ayrıldık diyemeyeceksiniz. Babasını hiç tanımadan kaybetmesinden bile daha korkunç bu. Ben kendi adıma, kendi arzularınız için bir çocuğu ömür boyu yıkık ve kafası karışık bırakmanızı tavsiye etmem. Şu an düşünmeyebilirsiniz ama ileride bir beyle yakınlaşabilirsiniz. Ve inanın babasıyla birlikte bebek büyütmek gerçekten çok güzel. Çünkü onun anne kadar babaya da ihtiyacı var. Kendi mutluluğunuz için başkasının mutsuzluğuna sebebiyet verirsiniz.
haklısınız. şu baba figiründen dolayı bu işlemi yapmaya tereddütle yaklaşıyorum malesef.İsteğini yadırgamam.
Kendini tanımak güzel birşey, ilişkilerde yapamıyorum diyorsun, evlilik denemişsin olmamış.
Fakat ben yine de her karakterin anlaştığı bir karakter vardır diye düşünüyorum.
Ben 34 yaşında anne oldum. Sen daha 26 yaşındasın.
Ben eşimden ayrıyım, 2,5 yaşındaki kızımın babasını iki günde bir görmesine rağmen bana yönelttiği sorulara inanamazsın.
Çok zorlukları olacak, iyi düşünmen lazım bence.
Ayol kime ne? İster sevgilinden yap, ister sperm bankasindan. Bak meryem uzerliye, seyma subasiya hepsi sevgilisinden çocuk yapti kimsede bisey diyemedi. Sadece bu konuda dusunmen gereken cocuk büyüdükçe baba arayacak, arkadaslarinin babasi olacak çocukluğu sıkıntılı gecebilir. Ama babasiz buyuyen onlarca cocuk var, bende onlardan biriyim baba aramadim acikcasi, annem hem babaydi hem anne
27 yaşındayım, geçen seneyle bu sene arasında bile fikirlerim o kadar değişti ki.Hele ki bahsettiğin hayati bir karar.
Çok acele ediyorsun,anneliği yaşayacağım diye şuan hayatta olmayan bir insanın günahına girme. Bu kararı bir 10-15 sene ertele derim,zaten o kadar zaman bile geçmeden iyi ki ertelemişim diyeceksin.
sperm bankasından çocuk sahibi olmak etik olarak çok tartışılıyor, ben arada kalanlardanım.
sanırım bundansa evlatlık seçeneğini seçerdim kişisel olarak.
ama bu konuda ondan önce benim dikkatimi çeken, çocuk sahibi olmaktaki ısrarınız. yani kendinizdeki bazı sorunlardan ötürü bir evliliği yürütemeyeceğinizi düşünüyorsunuz ama nasılsa bir çocuğa çok iyi bir anne olabileceğiniz kanısındasınız hem de daha 26 yaşındayken.
bence kendinizi daha iyi tartmalısınız çocuk sahibi olma kararı vermeden önce, sonra yöntemin etikliğini tartışabiliriz belki.
sadece içimde çocuk büyütmek istiyorum diyerek çocuk yapılır mı hiç...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?