sperm bankasından alarak çocuk sahibi olma.

teşekkür ederim.

Bireysel ihtiyaçlarınızı tatmin etmek için bir başkasının günahına giriyorsanız annelik güdünüze gem vurmalısınız. Bence hem toplumsal, hem geneleksek, hemde mantık kurallarına aykırı bu dediğiniz. Çocuğunuz 3-5 yaşına geldiğinde hesap sormaya başlayacak ve ömür boyu size hissettirsede hissettirmesede kafasında bir takım sorularla yaşayacak. Acaba babam nasıl biriydi, acaba bu mu acaba şu mu gibi. Ve tabi birde babasız büyümüş olmanın verdiği acı. Bence çok acele ediyorsunuz forumlarda araştırın çok geç yaşta evlenip anne olanlar var. Siz niyetinizi temiz tutun mutlaka kalbinize ve mantığınıza hitap eden birisi çıkacaktır. Dini inancınızın boyutunu bilmiyorum ama bu istediğiniz dinende yasaklanmış bişey.

Psikolog ona hiçbir cevap veremez inanın. Ve hiçbir çocuk annesinin sözünün üstüne başka birinin sözünü koyamaz. Ona inanır ve güvenir. Psikoloğun tamir edebileceği şeyler değil bunlar. Ve bakın farkındasınız; daha doğmadan bir uzman ihtiyacı olacağının. Neden 1-0 yenik başlasın ki hayata? Hem de hiçbir mecburiyeti yokken. Ben 31de anne oldum. Lütfen zamana bırakın. Yaşınız çok genç.

Bencillik...

Sırf kendi duygularını tatmin etmek için bir çocuğu babasızlığa mahkum etmek!

Ego' nun daniskası, saygı duymuyorum.

evet dediğiniz gibi de denilebilir belki. ancak şuna değinmek istiyorum benim annem babam ayrı . kardeşim küçük olduğu için o zamanlarda çok etkilendi. gel gelelim huzursuz bir ortamda buldu kendini daha küçük yaşta anne babanın anlaşamadığı için. haftada iki gün gdiyordu babama. yani yine sğlıklı bir aile ilişkisi yok onun açısından. yine bölünmüş bir aile ve baba figirü sadece isimde var. bunu , böyle hayatları da düşününce , bu sisteme yönelme düşüncesi oluştu.

Evlatlık alsanız daha iyi değil mi? En azından bir yavrunun hayatı kurtulur. Bakın ben şuan hamileyim içimde bebeğimi hissediyorum ama öyle çokta enteresan birşey değil yani, onu kucağıma aldığım an karnımda durmuş durmamış ne yapayım, hamile dönemimi unutup gidicem.

Ayol kime ne? İster sevgilinden yap, ister sperm bankasindan. Bak meryem uzerliye, seyma subasiya hepsi sevgilisinden çocuk yapti kimsede bisey diyemedi. Sadece bu konuda dusunmen gereken cocuk büyüdükçe baba arayacak, arkadaslarinin babasi olacak çocukluğu sıkıntılı gecebilir. Ama babasiz buyuyen onlarca cocuk var, bende onlardan biriyim baba aramadim acikcasi, annem hem babaydi hem anne

Hep bu sosyal medyadaki zengin adamlardan gayri mesru cocuk dogurup nafaka paralariyla gununu gün edenlerin ozentisi iste babasiz tek basina cocuga yetme fikri..
Goruyorum, kadin evli adamdan cocuk yapmis millet agzi açık yorum yapiyor, hayraniz size, harikasiz bla bla bla. Ama kendi kocalari baska kadindan cocuk yapsa hemen o kadina düşman kesilirler, hayattan kuserler, bosanirlar, dunyayi yikarlar..
Insanoglunu anlamak cok zor vesselam..

Ya sizi bağlamayabilir belki ama sadece inancım açısından tek seferlik uyarı bana bir borç olduğu için söyleyeceğim: İslam dini için haramdır, zina sayılır, salt nikahsızlık değil aynı zamanda bulanık iştir.

Bunun haricinde, 26 yaş gerçekten bu tip bir karar için çok erken, 30 yaşınızı bi geçirin, hayata bakışınız daha da farklılaşacak.
Ayrıca, Türkiye şartlarında anne - evlat yıpratılma ihtimaliniz de var maalesef, belki siz bunu umursamayabilirsiniz ama çocuğunuz açısından çok zor bir süreç olur.
En olmadı, evlat edinerek bir çocuğun hayatını kurtarsanız, inanın daha mukaddes bir iş yapmış olursunuz.

En onemlisi soy kısmı zaten ben unutmustum esgecmediginiz icin tesekkurler

haklısınız. şu baba figiründen dolayı bu işlemi yapmaya tereddütle yaklaşıyorum malesef.

27 yaşındayım, geçen seneyle bu sene arasında bile fikirlerim o kadar değişti ki.Hele ki bahsettiğin hayati bir karar.
Çok acele ediyorsun,anneliği yaşayacağım diye şuan hayatta olmayan bir insanın günahına girme. Bu kararı bir 10-15 sene ertele derim,zaten o kadar zaman bile geçmeden iyi ki ertelemişim diyeceksin.

Evet evli olan sevgilisinden cocuk peydahladi seyma subasi, simdi de zengin sevgilisinin parasiyla gununu gun ediyor.
Sizin esinizden de bir gun biri bir çocuk yaparsa ayni olgunlugu gosterir misiniz acaba merak ettim?

Ben 29 yaşındayım
Kızım 15 aylık
Feleğim şaştı diyebilirim
İyi düşün, taşın, çok ciddi bir sorumluluk bu
Doğurunca bitmiyor yani asıl o zaman başlıyo
Gazı, uykusu, maması, bezi. Bunlar kısır döngü, birini hallediyosun diğeri başlıyo
Mama yedikçe gazı oluyo tekrar mesela
Sonra her yana kusuyo, yetişebilene aşk olsun
Kendi besinine kişisel bakımına zaman kalmıyo, sıyırmaya 5 kalıyo

Ben emziriyodum babasına al sen değiş diyodum o esnada wc ye zor giidyodum cır cır cırlıyo yani anneye bağımlı oluyo bebekler

Daha çok şey yazarım da işim var
Görüşürüz

Ayyyu birde banlanirim korkusuyla yazmadim ama isterse banlanayim

Caiz degil hani inanciniz hangi dine mensup oldugubuz beni ilgilendirmez ama sadece Allah inanci olan biriyseniz yapacaginiz seyin dogru olmadigini hatirlatmak isterim konu sahibi@afraima

Birde zaten soy durumunu isin icine katarsak kimseyi omur boyunca boyle bir korkuyla yasatma hakkina sahip degilsiniz

canım bir arkadaşım insanın kişisel ve ruhsal olgunluğa 40 yaşında ulaştığını iddia ediyor, hatta diyor ki (bu kısım polemik :)) islamdaki rüşt olma yaşı da bu sebeple 40 olmalı diyor.

neyse ben de 30um bir süredir , daha kendimi rüşt hissetmiyorum :)

LEYLA BİLGİNELe özeniyosun. o kadin da sperm bankasindan evladi oldu fakat sıkıntı çekiyormuş.. çocuk benim babam kimm anne diyomuşş.. çocuk babasina ihtiyaci vardirr.. karar sizin....

ben evlatlık da alabilirim. evet çocuk sahibi olma konusunda ısrarım var doğrudur. nedeni ise gerçekten çocukları çok seviyorum. ve sağlığım olduğu sürece evladıma güzel bir gelecek sunacağımı da düşünüyorum. içimde büyütmek istiyorum derken, o duyguyu da yaşamak isterim demek istedim. sonuçta senin içinden bedeninden bir canlı çıkacak onu hissetmek bambaşka bir duygu olsa gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…