- 27 Temmuz 2016
- 203
- 140
- 103
Tollam spermimiz 5 milyondu. Ve iki negatif tup denememiz var canim hatta ikincisi kimyasal gebelik. Embriyolarimiz gelismiyordu. Bu fibi etmenler sebep oluyormus zaten. Kaan aydos canli sperm bu jadar azken zaten tutmasi imkansiz dedi. Hem oksidatif stres de cok yuksekti o da dna hasarina ve spermde erken yaslanmaya falan sebep oluyormus anladigimiz kadariyla. Hepsi istenen deger de simdi. Biz de sayi ve hizi arttirmaya calisiyoruz. Sizin durumunuz neydi?
Ya canm bence hasar testi yaptırmadan aşılama tüp olayına girişme nolur nolmaz inşllah hasar cıkmaz için rahat başlarsın bak bende o yüzden daha tüp olayına başlamadımBizim sebepsiz infertilite, ikimizde de görünürde sorun yok ben de sorun arıyorum sorun yokken olmaması hiç normal gelmiyor bana. 2 yıl oldu canım hiç.gebelik oluşmadı. Aşılama düşünüyorum ama önce bi DNA hasar testini bi göreyim dedim. Henüz yapturmadık.
Sadece dna hasari degil genetik testlerinizi de yaptirmalisiniz bence. Mutlaka bir seyler vardir. Tup bebek doktorlari hic arastirmadan kobay gibi denetiyorlar cunkuBizim sebepsiz infertilite, ikimizde de görünürde sorun yok ben de sorun arıyorum sorun yokken olmaması hiç normal gelmiyor bana. 2 yıl oldu canım hiç.gebelik oluşmadı. Aşılama düşünüyorum ama önce bi DNA hasar testini bi göreyim dedim. Henüz yapturmadık.
Sadece dna hasari degil genetik testlerinizi de yaptirmalisiniz bence. Mutlaka bir seyler vardir. Tup bebek doktorlari hic arastirmadan kobay gibi denetiyorlar cunku
Ya canm bence hasar testi yaptırmadan aşılama tüp olayına girişme nolur nolmaz inşllah hasar cıkmaz için rahat başlarsın bak bende o yüzden daha tüp olayına başlamadım
Biz sadece hasar testi yaptırdık bir de panel test var pnu mu yaptırsaydık acaba? Morfoloji %2 cıktı bizde sanırım biyerlerde bi sıkıntı var ama doktorlar yönlendiremiyor napcagmı sasırdımSadece dna hasari degil genetik testlerinizi de yaptirmalisiniz bence. Mutlaka bir seyler vardir. Tup bebek doktorlari hic arastirmadan kobay gibi denetiyorlar cunku
Panelin icinde oksidatif stres ve canlilik testi var. sizin doktorunuz kim acaba?Biz sadece hasar testi yaptırdık bir de panel test var pnu mu yaptırsaydık acaba? Morfoloji %2 cıktı bizde sanırım biyerlerde bi sıkıntı var ama doktorlar yönlendiremiyor napcagmı sasırdım
Cnm bizde panel yaptrdık dna hasarı vardr diye düşünüyrduk ama hasar cıkmadı. Canlılık düşük çıktı. Panel yaptrmadaydık canlı spermimizn az oldgunu öğrenemeyecktık. Yanı hasara ek olarak annexin(canlilik testi ) ve ros analizini de yaptirablrsn. Ztn bu testlerde de sorun olmazsa spermde bi sikinti yok diyoruz demisti kaan hoca. Biz 3 aydr canlilik icin tedavi gorduk dun tahlil yaptrdik sonuclar cikinca tedavi fayda etmismi gorecegizBiz sadece hasar testi yaptırdık bir de panel test var pnu mu yaptırsaydık acaba? Morfoloji %2 cıktı bizde sanırım biyerlerde bi sıkıntı var ama doktorlar yönlendiremiyor napcagmı sasırdım
Hmm keske ben de panel yaptırtsaydım smdi bastan mı vermek gerekiyor örnek vsCnm bizde panel yaptrdık dna hasarı vardr diye düşünüyrduk ama hasar cıkmadı. Canlılık düşük çıktı. Panel yaptrmadaydık canlı spermimizn az oldgunu öğrenemeyecktık. Yanı hasara ek olarak annexin(canlilik testi ) ve ros analizini de yaptirablrsn. Ztn bu testlerde de sorun olmazsa spermde bi sikinti yok diyoruz demisti kaan hoca. Biz 3 aydr canlilik icin tedavi gorduk dun tahlil yaptrdik sonuclar cikinca tedavi fayda etmismi gorecegiz
Maalesef devlet hastanesiydi zeynepkamil. Smdi kurtuldum özele gidiyorum ama o da önemli değil bu sonuclar kendi kendine de kalırsın diyorPanelin icinde oksidatif stres ve canlilik testi var. sizin doktorunuz kim acaba?
Bizden panel istemedi ilk giderken sadece hasar istedi ben sölerim panel zamanı gelince dedi cnm telaş yapma bende pişman olmustum senin gibiHmm keske ben de panel yaptırtsaydım smdi bastan mı vermek gerekiyor örnek vs
Cnm duzen laboratuvari tek tek yapiyor bu testleri. Tabi esin yine 3-5 gunluk perhizle gidecek. Dna hasarini yaptrdysan tekrar yaptrmazsin geriye kalan testleri istersin. Ztn annexin ve ros testi kaliyor. Annexin 150 tl idi ros nekdr bilmyrm ama o da o civarda olblr.Hmm keske ben de panel yaptırtsaydım smdi bastan mı vermek gerekiyor örnek vs
Yeterki sıkıntımız ne bulalım 16 ay oldu evleneli ilk günden beri korunmadık. Daha fazla doğal yolu bekleyemicemCnm duzen laboratuvari tek tek yapiyor bu testleri. Tabi esin yine 3-5 gunluk perhizle gidecek. Dna hasarini yaptrdysan tekrar yaptrmazsin geriye kalan testleri istersin. Ztn annexin ve ros testi kaliyor. Annexin 150 tl idi ros nekdr bilmyrm ama o da o civarda olblr.
Cok sevindiim. Bizim randevu ta kasımda ama ben yinede testleri yapıyorum belki yollayabilirim de öyle bakar diye bir umutBizden panel istemedi ilk giderken sadece hasar istedi ben sölerim panel zamanı gelince dedi cnm telaş yapma bende pişman olmustum senin gibi
Sebepsiz olmasi daha zor cnm bizde sebepsiz diye tup bebek yaptrdik tutmadi snra spermde sikinti saptandi. Umarim tek sikinti budur da bu cozulunce dogal yolla gelir ama beklemek cok zor. Her ay adet oldgmu gormekten biktim 6 ay snra tup bebege baslarz blki bizdeYeterki sıkıntımız ne bulalım 16 ay oldu evleneli ilk günden beri korunmadık. Daha fazla doğal yolu bekleyemicem
Bende gitmeden testleri yaptırıp gittim direk tedaviye başladı zaman yeteri kadar kaynetmiştim bide sonuclar için beklemek istemedimCok sevindiim. Bizim randevu ta kasımda ama ben yinede testleri yapıyorum belki yollayabilirim de öyle bakar diye bir umut
Aynen sorun bence mutlaka var sebepsiz 16 ay olmaması imkansız bisi var ve bulamadık henüz diyorum hep. Doktorların rahatlıgına gıcık oluyorum acele etme diyolar. İleri hareket ayrıca ileri hızlı ileri yavas ayrılıyomus diyorum sen ona kafa yorma diyolar. Morfoloji cok az diyorum önemli değil diyolar. Ama cocuk da yokSebepsiz olmasi daha zor cnm bizde sebepsiz diye tup bebek yaptrdik tutmadi snra spermde sikinti saptandi. Umarim tek sikinti budur da bu cozulunce dogal yolla gelir ama beklemek cok zor. Her ay adet oldgmu gormekten biktim 6 ay snra tup bebege baslarz blki bizde
Bende öyle düsünüyorum gidene kadar belgeleri ulastırsam kar olur banaBende gitmeden testleri yaptırıp gittim direk tedaviye başladı zaman yeteri kadar kaynetmiştim bide sonuclar için beklemek istemedim
Bekleyince gelecegi ne malum tedavisiz belki hic gelmeyecek bu bebek. Neden zaman kaybedelim daha bnde kiziyrm gercekten bastan saviyorlar gbi geliyorAynen sorun bence mutlaka var sebepsiz 16 ay olmaması imkansız bisi var ve bulamadık henüz diyorum hep. Doktorların rahatlıgına gıcık oluyorum acele etme diyolar. İleri hareket ayrıca ileri hızlı ileri yavas ayrılıyomus diyorum sen ona kafa yorma diyolar. Morfoloji cok az diyorum önemli değil diyolar. Ama cocuk da yok
Merhaba bızde kaan beye gıdecegız .Bende gitmeden testleri yaptırıp gittim direk tedaviye başladı zaman yeteri kadar kaynetmiştim bide sonuclar için beklemek istemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?