spinal sezeryan olan anneler bakar mısınız...

gxuxzelresim

mutluyum çünkü anneyim:)
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2007
1.572
4
116
Bursa
merhabalar bugün doktorumla doğum hakkında görüştüm.sezeryan olacağım ama doktorum spinalin çok daha iyi olduğunu söyledi. ben buna dayanabileceğimi sanmıyorum.genel anestezi olma fikri bile gece rüyalarıma girmeye başladı.çok korkak bir yapım var malesef. senağlama bu konuda deneyimli annelerimiz varsa bana yardımcı olabilir mi...

canım benden sana tavsıyekesınlıkle spinal ol benım kadar korkak belkıde yoktur bızımde korkulu kabuslarımız hep dogumdu am spinal ınakı okdar rahatkı bende genl ıstıyodum doktor ve anestezı uzmanı tanıdıktı benı zorla spinal yaptılarrr ıyıkı yapmıslarr ınan hıc agrım olmadı amelıyattan sonraa tavsıye ederım merak etme korkulacak gıbı bıseyde yokk

canım ben hamılelıgımın başından beri kendımı epıdural sezeryana alıştırmıştım,her ne olursa olsun o anı yaşamak istiyordum,hem zaten genel anestezi ile tamamen uyutulmak beni daha fazla korkutuyordu.bebek açısından da epıdural daha saglıklı bebek daha az anestezi almış oluyor,ustelık dogum sonrası ılk ıkısaat o en derın acıları hıssetmıyorsun,emın ellerde olduktan sonra kesınlıkle tavsıye ederım,iyi ki bu şekilde dogum yapmışım.bebegımın ilk alamalarını duydum,onu hemen yanagıma deydırdıler,miiiiiiiiiiiiiiiiissssssssss gıbıydı.o anı yaşamaya deger.ALLAH dr.umdan ve anestezıyı yapan beyden razı olsun.canım saglıklı ve guzel dogumlar dılıyorum.

çok teşekkür ederim..yaşayan kişillerden olumlu şeyler duymak insanı rahatlatıyor. umarım önümüzdeki 5 haftada kendimi tamamen hazırlamış olurum. yavaş yavaş aklıma yatmaya başladı zaten :)

Ben ilk dogumumda epidural tutmadigi icin spinal oldum ve iyi ki de oyle olmus diyorum. Bir kez spinalin ignesi cok daha ince. O taraftan ilk 12 saat kadar morfin aliyorsun, dogumdan sonra tabii, ardindan sadece vermidon ve hic de agri cekmedim yemin ederim. Bir kez arkadaslar spinalii genelle karistiriyor olabilirler. Spinalde de ayik ve kendindesin, bebegini gorup o ani yasiyorsun, ayrica bebegin anestezi filan almiyor, epidural ne zaman yapiliyorsa spinalde o zaman yapiliyor. Benim de ikinci dogumuma 5 ay kaldi ve bugun anestezistimle gorustum. Hic epidurale bulasmadan direkt spinal yapacagiz. Basarilar, iyi dogumlar diliyorum sana...Sakin korkma!

Ben de spinal ile sezeryan yaptırdım.Çok memnunum.Hiç bi şikayetim olmadı.İğnenin yapıldığını bile hissetmedim diyebilirim.Epiduralde spinalde aynı mantığa dayanıyor.Belden aşağın uyuşturuluyor.Farkı epiduralde beline katater takılı kalıyor.ameliyattan sonra 4-5 saat ordan ağrı kesici verilmeye devam ediyor.Spinalde tek iğne işlem tamam.
Bende ilk hamile kaldığıda epidural istemiştim.Doğuma yakın hastane değiştirdik ve spinal oldum.Dediğim gibi çok ta memnun kaldım.
Darısı senin başına.Allah hayırlısıyla sıkıntı çekmeden bebeğine kavuştursun inş.

canım bende spinal doğum yaptım.gerçekten tavsiye ederim.ameliyata girmeden öneki gece uyuyamamıştım.doğum zamanı geldiğinde yaklarımın titremesini hiç unutmuyorum.ama hiç bişey korktuğum gibi olmadı.hatta bebeği çıkarmışlar haberim yok ben daha kesicekler diye bekliyorum okadar rahat oluyor.sonrasıda öle cok hafif bi agrın oluyor ama o kadar kötü değil.tavsiye ederim en güzel doğum sekli bence.hayırlısıyla doğurur bebeğini kavusursun inşallah

canım bende spınal oldum 25gunluk bı oglum var ıyıkıde olmusum cok memnun kaldım aslında normal dogum ıstıyodum bebegım tehlıkeye gırdıgı ıcın sezeryana alındım ve yemek yedıgım ıcın narkoz alamadım ama ıyıkı boyle olmus bebegımın cıktıgı anı gordum onu kokladım optum sadece amelıyat baslayana kadar cok zorlandım heyecandan olucem sandım ıgnede pek acıtmadı ılk andakı o buyuk agrıları hıssetmıyosun uyusma gecınce ayaga kalktım eve gelınce eskı halım gıbıydım hıc yatmadım rahat emzırdım bebegıme ben baktım sadece bel agrısı oluyo bıde bıraz bas agrısı belım hala agrıyo gecmedı ama tavsıye ederım

canım bende spinal anesteziyle doğum yaptım çokta memnun kaldım. benim en son ana kadar normal doğum diye uğraştık olmadı bebeğimin hayatı tehlikeye girmeye başlayınca kendimi ameliyathanede buldum . iğneler kesinlikle acıtmıyor , vallahi yoğun bakıma çıkarken gülüyordum :)) ameliyat olduğum gün ayağa kalktım yürüdüm.. bugün doğum yapalı 16. günüm , her yönden çok rahat durumdayım . haftasonu dışarı çıkmıştım , evimiz 5. katta ve inanın bütün merdivenleri koşarak yukarı çıktım :)) AMAN NAZAR DEĞMESİN

1 hafta önce dogum yaptım.daha 1 haftamız vardı ama oglusum süpriz yaptı 1 hafta erken geldi bende sizin gibi spınal dogumdan cook korkuyordum ama yemek yedigim için baska hiç secenegim yoktu iyikide spınal olmus hiç yatmadım cok rahat hiç korkma

ben de 10 gün önce spinal sezeryan oldum ve şuan çevremdeki herkese spinal sezeryanı tavsiye ediorum, tekrar dogursam yine spinal olurdum
emin olun çok rahat ve kolay gecio dogum
ve gercekten uyusukluk hissi 4-5 saat gecmediği için yogun olan ilk dikiş agrılarını duymuyorsun

bende spinal sezeryanı tavsiye ederim çok korkuyordum ama çok rahat geçti.doktora uyuşmadım sakın beni kesmeyin dedim oysaki çoktan kesmiş bile anlayacağınız hiçbirşey anlamıyorsunuz.iğnede çok az canınız acıyor hamişler hiç korkmayın.

7 ay önce spinal anesteziyle sezeryan oldum.narkoz fobisi var bende.bu nedenle spinali tercih ettim,bebeğim tersti.korku sarmıştı beni.sabah 7 de burada ol demişti doktor.annemler,kayınvalidemler hazırlanmış kapıya çıkmışlardı ben hala eşofmanlarla dolanıyordum.saat 8 gibi doktorum aradı.neredesin unuttun galiba doğum yapacağını dedi.hazırlanıp çıktım.evden çıkışım felan kameraya alındı,şimdi izlediğimde bakıyorum,yolda sürekli tırnaklarım ağzımdaymış heyecandan.ameliyata girdim iğne yaptılar,iğne yanma yaptı acıttı biraz.uzandım,ayaklarımı hareket etirdiğimi farkettim.doktoruma;sakın baişlamayın uyuşmadım ben dedim.oysaki ameliyatı yarılamışlardı bile haberim yoktu.çok rahattı.bebeğimi çıkarıp göğsüme uzattılar.harikaydı yani o duygu.sevin gözyaşlarına bıoğulmuştum.çok ama çok rahattı.kesinlikle tavsiye ediyorum.sadece ilk ayağa kalktığım zaman canım yandı o kadar.ameliyattan bebek göğsümde ve el sallayarak çıktım,süperdi.bir daha yapsam tekrar tercihim bu olur.yalnız doktorum,ameliyattan sonra 12 saat içinde 8 litre su tüketmemi söyledi,başağrım olmaması için.ve çok az baş ağrısı çektim.benden sonra çevremdekiler spinal anesteziyi tercih ettiler.çok ama çok rahattı.bel ağrım hiç olmadı.umarım sağlıkla bebeğine kavuşursun.hayırlı doğumlar.

kızlar kolunuza yapılan iğne ne kadar acıtıyorsa spinal boşluga yapılan iğne de o kadar acıtıyor
hatta dogumdan 5 saat sonra banakalçadan yapılan ağrı kesici iğne bile daha çok acıttı
arkadasın dediği gibi bol su içmek gerekiyor
ve benim doktorum baş ağrısı çekmek istemiyorsam bir hafta boyunca her öğünden sonra kahve içmemi söylemişti
ben içtim ve baş ağrısı falan olmadı

kızlar hepinize cok gecmiş olsun.allah hepinizin evladına cooookkk uzun saglıklı ömürler nasib etsin.merak ettiğim şey bende ilk dogumumu sezeryanla yaptım cokta rahattım genel anestezi ile.ama hamilelikten midir nedir.5 hafta sonra dogum yapıcam ama narkoz almaktan cok korkuyorum.aksine bide bu bele yapılan iğnelerdende korkuyorum.merak ettiğim şu gercekten felç olma riski falan var mı bu iğ nelerden???şimdiden cevaplar için teşekkür ederim!a.s.a.s.a.s.

ya kızlar bende hepinizin yazlarnı okudum epidural bilgim vardı da spinal sezeryanı sayeniz de öğrendim tşk.ederim...çok kararsızım çok korkuyorum iğneden belime yapılacak iğne çok acıtcak canımı ölüyorum 2 hafta var doğumuma ve ben karar veremedim genel anestezi alıp direk uyusam mı diye...ne dersinizz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…