Aile Planlaması Spiral-Rahim içi Araç (RIA) Genel Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
ewet ben içinide temizlemiştim eee peki kalanları nasıl halletcez ya

evet canım ya kalanlar kendiliğinden sabaha kadar akıyoo,,sen tampon kullanmam dersendee, günlük ped kullanıver ogün ,,sakın bidaha içine dokunmaa gerek yok bikere sağlık yönünden çok zararlıı

ewet ben içinide temizlemiştim eee peki kalanları nasıl halletcez ya

Canim bende senin gibi temizliyorum ondan kaymamistir spiralin. Koca sey kaydirmiyoda temizlik mi kaydiracak dimi ama :) taktirirken doktoruna danis istersen.

Kizlar tampon hakkinda soru sormustum sizlere gecen doktora sordum kullanabilecegimi soyledi sizlerinde haberi olsun istedim.

bebeim 3 aylık 36 gün lousalık kanamam sürdü tam bitti derken kırkbaşı deniomuş 5 gün adet gibi kanamam oldu saglık ocagındaki hemşire o adet deil kırkbaşı dedi dahada adet olmadım ee spiral taktırmak istiyorum varmı bu şekilde taktıran acaba:18:

arkadaşlar bana yardımcı olabilecekmisiniz??? 9 yıl önce ria taktırdım. kızım dogduktan 3 ay sonra ilk regli oldugumda takıldı saglık ocağında 10 yıllık olduğu söylendi... Kontrolden felanda bahsedilmedi... Eee çocukluk cahillik vardı kendim de akıl etmedim hiç kontrole gitmeyi.. hiç bir yan etkisi hiçbir zararını da görmedim. taa ki şimdiki eşimle evlene kadar.. ilişki sırasında çok canım yanıyor.. burda ve başka forumlarda okudum ki adet sırasında çıkarılıyormus ama ben bir ebe arkadaşa danışmıştım adet olunmadıgı zaman çıkarılacak demişti... takılırken hiç acımamıştı ama ben şimdi çıkartmaktan çok korkuyorum acıyacak diye.. ilişki sırasındaki acı aklıma gelince kimbilir çıkarılırken nasıl acıyacak gibi bir düşünce oluştu bende ve çok korkuyorum bana tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi acaba??

ah canım ya bi bilgim yok benimde,daha 7-8 ay oldu önümde 10 yıl var diye henüz acırmı diye düşünemiycem,ama bende korkuyorum aslında ama zamanım var inşallah bi bilen çıkar:26::26:

Canım hiç korkma benim çıkarttı geçen sene doktorum sordu çekeyim mi kalsın mı die tedavi görüyordum çekin o zaman dedim elindeydi doktorun şok oldum hemencecik çıktığına korkma hiç rahat sakin ol

teşekkürler arkadaşım... bi nebze rahatladım sanki..

daha önce muhakkak bahsedilmiştir ama şuan çok fazla vaktim olmadığı için okuyamicam kusura bakmayın öncelikle, anneme aşırı kanamadan dolayı doktor hormonlu spiral taktırmasını önerdi, bunun yan etkileri neler, taktıran varsa bi yardımcı olabilir mi?

ayrıca bi önemi var mı bilmiyorum ama annemin son doğumunun üzerinden 20 sene geçti

benim 8 aylık bir bebeğim var artık bende korunmak istiyorum daha önce belara hap ile korundum ama
şimdi spiral kullanmayı düşünüorum fakat korkuyorum kanamanın normalden fazla geldiğini ve ağrılı geçtiğini duymuştum.eczanedenmi alayım sağlık ocağımı bilemiyorum kararsız kaldım.spiralin başka yan etkiside varmı?acaba
kızlar bişiy söyleyin bu kararsızlıktan kurtarın beniiii

canım elimden geldiğince yardımcı olayım ama bende napıcağımı bilmiyorum..7- 8 aydır hap kullanıyorum kilo yaptı eşim korunmuyo bende mecbur spiral taktırıcam biraz tecrübeliyim bu konuda yedi yaşında bi oğlum var doğumdan sonra taktırdım kanamaların uzaması dışında bi etki görmedim 3 sene sonra çıkarttırdım ikinci oğlum oldu ondan sonra yine taktırdım kasıklarda ağrı oluyo kanama uzuyo ama çok olmuyo 3-4 gün leke oluyo 2 gün yoğun sonra 2-3 gün leke...pek temiz kalmıyo insan ikinci taktırdığım kaydığı için hapa başladım ama mecburum yine taktırmaya taktırırken fazla acımıyo..bende şimdi nerede taktıracağımı bilmiyorum en son özel poliklinikte taktırmıştım..sende fazla yan etki göstermez inşallah

CANIM ÖNCELİKLE HERKEZİN BÜNYESİ FARKLIDIR BUNU BİL.BENDE KENDİMİ ANLATAYIM RAHAT OL BENCEE,,BENİM 1sene dolmak üzere 1kaç ay sonra,bende şuanda hiç bi farklı bişey yok olmadıda,ilk aydan düzene girmişti..kanamam 3gün sürüyo,biraz yoğun oluyo kanama okadar,,bide benim hiç ağrım olmazdı evvelden,,taktırıncada olmadı bazı aylar ilk gün kasık ağrım oluyo hissettiriyo yanii okadarsen rahat ol taktırırkende hiç acımıyo sinek ısırığı derlerya saniyelik öyle bişey,,bende korkuyodum acır diye ama neyse öyle işte bide ben sağlık ocağında taktırdım kontrollerimede gittim hiç bi sorun çıkmadı şimdiye dek darısı başına tatlım

kızlar merhaba 2 ay önce taktırdım spirali doğum sonrasında takılması kolay ve ağrısız ama benim ara kanama ve lekelenmem 2 aydır kısa aralıllarla devam ediyo
bu durumu yaşayan var mı?ne kadar sürede tam düzene giriyo acaba

arkadaslar spiralleri çeşitleri var hepsi aynı değil,hormonlusu,bakırlısı vs. yani bazısı kanama yapabilir ama tam tersi ise kanamaları cok etkin bir şekilde durdurur. hangisinin size uygun olacagını kadındogumcunuz karar verir. bi de eger hiç çocugunuz yoksa spiral tercih etmeyin cünkü komplikasyon gelişirse bir daha cocuk sahibi olmanıza engel olabilir.

bende korunma konusunda en iyisi en temizi spiral diye düşünüyordum
doğumdan sonrada bu şekilde korundum ve yine her 6 ayda bir doktor kontrollerime gittim aksatmadım
doktor kontrolüm vardı geçen ay bir sorun yoktu ne bende ne de spiral de
sonrasında bir baktımki hamile kaldım şok oldum daha iki hafta önce doktor kontrolündeydim dedim
ama şuan hamileyim spiral özenle çıkarıldı bebekte bende iyiyiz şuan
şimdi bu bebeğimize sağlıcakla kucağıma aldığımda ben nasıl korunacam diyorum şimdi
eşim takılıyor rahmini aldırda kurtulalım diye

evet bu gibi durumlar da olabilir ama cok nadir. eger spiral cekilemeseydi hiç dokunulmazdı ve doguma kadar içerde bırakılırdı.ama dediğim gibi bu nadir bir durum,geçmiş olsun..

Merhaba kizlar 1 yildir spiralle korunuyorum adet kanamam 14 gun suruyor taktirdigim yere gittim bir kac kere bir sorun yok dediler. Baska bir doktora gittim bende ultrasonla bakti rahimim kucukmus spiral buyuk gelmis o yuzden kanamam asiri oluyormus. Baska bir spiral adi verdi bunu taktir dedi ama hic cesaretin yok cikarttirma konusunda. Taktirirken neredeyse hic acimadi ciz etti sadece cikarmasida ayni mi kizlar cikarttiran varsa aranizda bilgi verebilirmi acaba cok korkuyorum

kızlar bende bu yöntemi düşünüyorum ama adetli iken gitmek istemiorum ne öyle pis pis afedersiniz kanamalı bundan çok çekiniyorum sizle böyle mi gittiniz birde video izlemiştim kadının rahmini dışarı çekti de öyle taktı çoğu mennun çoğu da deil ne yapmak lazım yaa bu konuda

kızlar ben de spiral taktırmak istiyorum ama adetliyken gitmek istemiyorum.
taktıran herkes adetliyken mi gitti acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…