Aile Planlaması Spiral-Rahim içi Araç (RIA) Genel Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
arkadaşlar merhaba. bende spiral taktırmak istiyorum bi kaç doktorla görüştüm rahimin oldukça eğri genel anestezi altında bu konuda çok uzman birinin takması gerekir denildi hiç biri gel takalım demedi. bende korktum ama taktırmaktakda istiyorum. benim gibi olup spiral taktıran ve sorun yaşamayan varmı.

Kızlar 4 aylık meleğim var eşim askerde ziyaretine gitmek istiyorum gitmeden öncede spiral taktırmam gerekiyor ama hastalığım yeni bitti spiralin takılması için illa hastamı olmam lazım bebeğimin kontrolleri için düzenli olarak sağlık ocağına gidiyorum ama kayınvalidem sağolsun pıt pıt peşime takııyo hemen utandığım için o yanımdayken doktorada soramıyorum

merhabalar ria taktıracaksan adetin son günü çıkartırken ise2-3.günü gitmen gerekiyor nedeni ise o bölgenin nemli olmasından dolayı kolay takılıp çıkarılmasından kaynaklanıyor.ben taktırmıştım çok rahat ettim yeni çıkarttım şimdi sabırsızlıkla bekliyorum.2 geliyor mu diye...birde sağlık ocaklarında aylık ve 3 aylık iğneler varmış araştır istersen canım.kullanan arkadaşlarım var şu zamana kadar herhangi sorunla karşılaşmadılar.

hanımlar merhaba.. ben 2,5 sene duran spiralimi 3 ay önce çıkarttım ve dün tekrar taktırdım... ama daha önce takılanda ipi sürekli elime gelirdi 2 ayda bi böyle kontrol yönteminin kayıp kaymadığını göstereceğini söylemişlerdi.. ama dün taktırdığımıda merak edip bi baktım ipi yok henüz dün takıldı kontrolüm 1 ay sonra... böyle bi durumla karşılaşan var mı ???

valla ben taktırdım ipine mipine bakmadım sorun yok.yeni taktıracak olan arkadaşlar için söylüyorum adetin en yoğun gününde gitsinler çok kolay oluyor ben hissetmedim bile.çok acıyor demişlerdi çok korkuyordum ama korktuğum gibi olmadı.ilk günler kanama biraz fazla oldu sonra normale döndü.en temiz yöntem bu arkadaşlar.5 yıl ardına bakmıyorsun.istisnalar da olabiliyo tabi. ama her yöntemde düşük de olsa başarısızlık ihtimali vardır zaten.tabi bu doğum yapmış kadınlar için daha geçerli bi yöntem.biz 5 ay kadar kondomla korunduk pek sevmedik yani.

sonunda bende taktırdım ve 3 hafta oluyoı şimdilik bi sorun yok ve öyle abartılacak acı falanda yok üstelik sezeryanlıyım ve rahim boyum normale göre kısaymış ebe takmak istemedi ama ısrarıma dayanamadı. ee nede olsa 3. olucak kazama maza olursa amaaaan Allahım esirgesin. ve 1 hafta snr kontrolüm var eger kayma falan olmadıysa devam. kondomla acaba falan demektense bende en iyisi tavsiye ederim kızlar.

canım bende 2'ci bebişten sonra taktırdım bi senem dolucak yakında,ama aman diyim spirle güvenipte rahat olma okadar,ben yinede dikkatli oluyorum,mesela en kolayından yumurtlama günüme dikkat ediyorum o günlerde içe boşalma olmuyo,çünkü spiralle hamile kalanları çok gördüm,korkuyorum hala açıkcası,sende saldım çayıra mevlam kayıra yapma,3.ü kazara olur molur diye her ay yine korklarım oluyo,ama yumurtlama gününde dikkatliysek ozaman bende rahat oluyorum tavsiye ederim dikkat et,allahım olan yavrularımıza sağlık sıhhat versin kazalardan belalardan korusun rabbim,,
ALLAH'ım isteyenlere versin bundan sonra çocukları,,yavrularımın ömürlerini uzun etsin,bizi onlardan ,,onlarıda bizde ayırmasın

cok haklısın cnm her korunma %100 lük bi güven saglamıyor. aman aman rabbim esirgesin 2 yavrucuklarımız var rabbim onlara ömür versin. hayırlı evlatlar olsunlar. yeter 2 tane bende ay sonu kontrole gidicem inşl. bi sorun yokturda kalır. o güzel dualarınada amin diyorum cnm benim.

slm bayanlar ria kullanan arkadaşlara bi sorum olcak beim kontrolüm regldan snrydı bugün regl bitti fakat rianın ipini hissede biliyorum ve kasıklarımda agrı var bunlar normal şeylermi yoksa bi kaymamı olmuştur ltf acil cevap istiyorum.

tamm işte reglin bitmiş kontrole gitseydinya,,oraya sorarsın bu soruları,,
kendimce söyliyim,bendeilk zamanlar ipi hissediyodum sanırsam eğer oysa batma hissi oluyodu ama aylardır tık yok,unuttum bile ria varmı yokmu..
ama ağrı normaldir,eğer spiralden öncede regl zamanında ağrı oluyoduysa normaldir,ama şöyle bişey benim takılmadan önce regl zamanında ağrım hiç olmazdı,şimdi ağır kaldırınca falan ağrım oluyo,çünkü ağır kaldırmak yasak dedi bana kayma yapabilirmiş,ama çocukları aniden kaldırınca ağrı oluyo,neyse geçmiş olsun bişey olmamıştır umarım

selam kızlar bende dogumdan 2 ay sonra takmıştmama felekat agrı ve aşırı kanamam oluyo 2 sene oldu korkuyorum ddoktora gitmeye yaa ama 2 bebişi düşünüyorum oyüzden çıkaracam saaglık ocagında taktırmıştım sdaglık ocagında çıkartırlarmı şimdiii

mrh arkadaslar gecen ay sprıal taktırdım bu ay kontrolum var adetlı ıken mı adet bıtıncemı gıtcem.doktoru arayamadım.sizce??????

merhaba arkadaşlar
bu bölümde gezerken size imrenmedim değil. acaba günün birinde ben de doğum kontrol yöntemini kullanacakmıyım diye düşünüyorum. şuan hamile kalabilmek için elimden geleni yapıyorum

cnm acayip kar yagıyo yollar berbat bendede 2 tane afacan oldugu için gidemedim hala ama bu hafta hallederim inşl. dedigin gibi spiralden önce agrılı geciyodu reglım şimdide öyle. şuan bi sorunum yok cok şükür. aman dikkat agır kaldırma benim drda aynısını dedi kayma yapa biliyomuş. cevap için teşekkürler.

cnm adetinin 3. günü git muhakka cıkarırlar .

slm kızlar bir kaç gündür bakamıyorum kulübe. şu spiral yüzüne başıma gelmeyen kalmadı. son zmanlarda kasıklarımda acayip sancı vardı ve sizede bahsetmiştim spiralin ipini hissediyorum diye. sonunda dayanamayıp dr. gittim. iyikide gitmişim dr. ultrasonla muayanede spirali göremedim rahim boş spiral kaymış dedi. oan başımdan aşagı kaynar sular boşaldı nasıl, yani dedim. baya kaymış dedi rahim agzına inmiş nerdeyse cıkarılması lazım dedi. peki dedik ama regl döneminde olmadıgım için baya zorlar dedi, hakikatende cok zorladım. cıkarırken ipide koptu bi güzel hoop spiral ileriye kaydı oan zaten bittigim andı taktırırken tınlamayan ben aglamaya başladım yeter artık cıkarmayın ben istemiyorum dei. neyse zar zor sonunda cıkarıldı ve bidaha mı spiral asla diyorum. dr.um bi kere oldu diye tekrar olucak degilş istersen 1 ay snr tekrar takalım dedi ama benim gözüm cok korktu. eşim ne güne duruyo ya saglıgım daha önemli korun işte diye bi karar aldım amaaa...... bilemiyorum. buarada spiralli hanımlar ltfn sancıyı agrıyı hafife almayın ve kontrolü eksik etmeyin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…