Aile Planlaması Spiral-Rahim içi Araç (RIA) Genel Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
rahim ağzı açık olduğu için adetliyken daha kolay ve acısız takılıyor ama adet dışındada takılabilir,,ayrıca çıkartma esnasındada hiç bir acı olmuyor,bende çıkarttım çünki...

Bikaç ay önce taktırdım kaymış çıkarttım neyse 2 3 ay hap kullandım geçtiğimiz perşembe günü tekrar gittim sağlık ocağına taktırdım daha önceki bakırlıydı çok yan etkisini gördümm ama bu hormonlu olandan çok memnunum :) dün gece ilk denemeyi yaptık ebe bana 10 gün bekle dedi ben dayanamadım
ama adetliyken gitmek daha iyi ben giderken yanıma ıslak mendil falan aldım ebeyi beklettim kendim emin temiz olduktan sonra taktı çok az can yanıyor oda normak bence o kadar doğum kontrol hapı içip hormon yüklemektense bu kadarcık acıyı çekerim

merhaba kızlar aranıza yeni katıdım. benim bir yaşında bi kızım var. doğum yaptıktan kırk gün sonra hemen spiral taktırdım. ertesi gün sol kasığım acayip ağrıdı. sonra geçti ama hiç kontrole gitmedim. 11 ay hiç adet olmadım. emzirdiğim için öle olur dediler. şimdi de sadece 3 gün sürüyo çok az miktarda... ve ağrı falan olmuyo. hemşireye sordum normal mi diye. spiralle korunanların tam tersi şeyler sölüyosun dedi. bi anormallik olabilir diye korkuyorum ama hala kontrole gitmeye cesaret edemiyorum. çünkü takılırken çok canım yanmıştı. böle bişi yaşayan var mı aranızda? yazarsanız sevinirim...

nehrin-annesi cnm banda yardım bu kanuda ben hap kulanıcam onunda yan etkileri olabiliyomuşş.

bendede öyle canım ,,bence çok normal bu çok şanslı olduğumu söyledi banada,,ve bünyeden bünyeye fark var herkezde aynı olcak diye bişey yokki,,benim ilk ay çok kanamam oldu sonraki aylarda 3gün sürdü 4.günde azcık devam etti,,sonra temizlendim..akıntı vs lekelenme hiç olmadı,,ara kanamamda olmadı,,rahat ol,,kontrole git istersen korkulacak bişey yok ben gittim her kontrolüme 1 senem dolmak üzere bi daha gidicem,,sonrada 10 yıl dolunca değiştirtmeye gidicem,,sorun olmadıkça gelme dedi,,ve allaha şükür 2 kontrolüm hariç gitmedim hiç..şikayetim olmadı..ne mutlu iştee,,normal sanki spiral yokmuş gibi yaşıyoruz,,

bu arada ilkişki sırasındada sonrasındada aylardır hiç bi ağrı hissetmedim,,spiral hiç hissedilmiyo bile bizee,,ama eşim sanki hissettiğini söyledi doğrumu bilmem,,banane ama ya hep kadınlarmı sıkıntı yaşıycak rahatsız olsaydı zaten yapamazdı ama maşallah gıkı çıkmıyo artık...

mrh arkadaslar benimde 8-9 ay olacak taktıralı benimde adet agrısı olmuyor ama ilişki sırasında sanki hafif acı hissediyormusum gibi oluyor :26: hızdanmı kaynaklanıyordur bilemedim

teşekkürler cnm valla içim rahatladı. bi ben öleyim sanıyodum:) bunun bi şans olduğunu bilmek güzel...

bende taktıralı 3 sene oldu bı sıkayetım yok cok sukur sadece adetlerım cok sancılı gecıyor tek farkı o oldu bende ama artık ıkıncı cocugumuzu ıstıyoruz esımle yaza dogru cıkartmayı dusunuyorum ama genelde taktıranlardan hıc acımadı takılırken dıye duydum ama benım cok acımıstı o yuzden sımdı cıkartmaya gıtmek bana kabus gıbı gelıyor bıde cevremde dogum yapan kadın bı seyden korkmaz dıyolar ama alakası yok taktırırken cok acı cektıgım ıcın aynı acıyı cıkartırkende cekecekmısım gıbı dusunmek cok urkutucu..
ben saglık ocagında taktırmıstım ama ne zaman cıkartılır adetlımı olmak gerekıyor hıc bılmıyorum sordugum arkadaslarım adetlı olmak gerekıyor dıyolar ama fıkrı olan varmı bu konuda acaba ?? bben taktırdıgımdan berı her sene kontrole gıttım tabı ınsan halıyle bı gerılıyo ama takılırkenkı gıbı pek acı hıssedılmıyo kontolde ...

valla aynen ınanın benı anlatmıssınız ... adet sancılarına kadar .. bazı arkadaslarımız hıc acı yok dıyolar ama demekkı bunyeden bunyeye degısıyor .. ben hem acı hıssettım hemnde ılk gunu lekelenme.. bunun normal oldugunu soyledıler .. ama az da olsa acı cekerek taktırdıgım ıcın onumuz aylarda cıkartmak ıstıyorum ama ınanın o gun gelmeden dahı gerılıyorum cok urkutucu gelıyor bana .. kımsıı cıkarma ıslemı cok daha kolay dıyor tabı allh korusun bı aksılık olusmadıgı takdırde .. ınsallah da oyle olur sızın fıkrınız varmı acaba cevrenızde cıkartanlar oldumu ??

ewet birde ithalleri oluyomuş onlar daha az sorunsuzmuş.bunnlan ilgili bilgisi olan varmı?

spiralden sonra enfeksiyon yaşayan varmı arkadaşlar ?

benim 1yılım dolmak üzere hi bi sorunum olmadı şükür,,,hem eskiden yılda en az bikere mantar enfeksiyonu olurdu,kaşıntı yanma ne ararsan ama hiç birini yaşamadım:103:

Merhaba sezeryan doğumdan 3 ay sonra spiral taktırdım yaklaşık 15 gun geçti ve hala kanamam var ilişkiden sonra daha çok kanamam oluyor, spiralin kayma belirtileri nelerdir bilenler ne olur söylesinler yani bu kanama normal değil diye düşüyüorum bilgisi olan varsa paylasırsa cok sevinirim.

hiç ama hiç normal bi durum değil canım,,hemen gitmeni tavsiye ederim,,kaydığındaki belirtilerini ebe bana,,ağrın olur dedi karın altında ağrı,,kanaman olur falan demedi,,bide ilişkiden sonrada kanama oluyo diyosun,,doğumdan sonraki kanaman bitmişmiydi lohusalık hani 40 günlük dönemden sonra kçıncı adet görüşün canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…