arkadaşlar ria takılı iken ilişkide bi sıkıntı oluyormu?
merhaba kızlar aranıza yeni katıdım. benim bir yaşında bi kızım var. doğum yaptıktan kırk gün sonra hemen spiral taktırdım. ertesi gün sol kasığım acayip ağrıdı. sonra geçti ama hiç kontrole gitmedim. 11 ay hiç adet olmadım. emzirdiğim için öle olur dediler. şimdi de sadece 3 gün sürüyo çok az miktarda... ve ağrı falan olmuyo. hemşireye sordum normal mi diye. spiralle korunanların tam tersi şeyler sölüyosun dedi. bi anormallik olabilir diye korkuyorum ama hala kontrole gitmeye cesaret edemiyorum. çünkü takılırken çok canım yanmıştı. böle bişi yaşayan var mı aranızda? yazarsanız sevinirim...
bendede öyle canım ,,bence çok normal bu çok şanslı olduğumu söyledi banada,,ve bünyeden bünyeye fark var herkezde aynı olcak diye bişey yokki,,benim ilk ay çok kanamam oldu sonraki aylarda 3gün sürdü 4.günde azcık devam etti,,sonra temizlendim..akıntı vs lekelenme hiç olmadı,,ara kanamamda olmadı,,rahat ol,,kontrole git istersen korkulacak bişey yok ben gittim her kontrolüme 1 senem dolmak üzere bi daha gidicem,,sonrada 10 yıl dolunca değiştirtmeye gidicem,,sorun olmadıkça gelme dedi,,ve allaha şükür 2 kontrolüm hariç gitmedim hiç..şikayetim olmadı..ne mutlu iştee,,normal sanki spiral yokmuş gibi yaşıyoruz,,
bu arada ilkişki sırasındada sonrasındada aylardır hiç bi ağrı hissetmedim,,spiral hiç hissedilmiyo bile bizee,,ama eşim sanki hissettiğini söyledi doğrumu bilmem,,banane ama ya hep kadınlarmı sıkıntı yaşıycak rahatsız olsaydı zaten yapamazdı ama maşallah gıkı çıkmıyo artık...
nehrin-annesi cnm banda yardım bu kanuda ben hap kulanıcam onunda yan etkileri olabiliyomuşş.
ben spralimi eczaneden almıştım büyüklüğü ve küçüklüğü konusunda bir bilgim yok fakat bana daha sağlıklı olacağını söylediler herangi bi şikayetim yok taktıralı 2 sene oldu ama korkumdan hiç kontrole gitmedim bi sorun olsa beni rahatsız eder heralde yinede cesaretimi toplayıp bir gün gidecem ben sana eczaneden al derim daha iyi olur şimdiden geçmiş olsun kolay olur umarım
:teytey:Merhaba Menekşe,
Ben oğlum 5 aylıkken spiral taktırdım. İşlem sırasında biraz am açok az bir ağrı ve yanma oluyor. Aslında simir aldırma işleminde ki hisse benziyo. Fakat biraz daha uzun.yani 10 dk falan uzun dedğimde. Bir ay kadar sonra kontrole gidiyorsun,kayma olup olmadığına ya da iltihap yapoıp yapmadığına bakıyor dr. Benim böyle sorunlarım olmadı. Fakat adet dönemlerimde yoğun kanama ve şiddetli kasık ağrısı ile karşılaştım. Bu bazı bünyelerde olur, 3 -4 adet görmeden sonra düzene girermiş. Nitekim benimde öyle oldu. 3. den sonra artık eskisi gibi yoğunluk. Ama büyük rahatlık. Hee bir de 6 ayda bir kontrol. ve mutlaka akıntılarını kontrol et. Kötü kokulu ve sarı renkte ise iltihap yamış olma ihtimali var. Sevgiler. korunmalı ilişkiler :):teytey:
bende taktıralı 3 sene oldu bı sıkayetım yok cok sukur sadece adetlerım cok sancılı gecıyor tek farkı o oldu bende ama artık ıkıncı cocugumuzu ıstıyoruz esımle yaza dogru cıkartmayı dusunuyorum ama genelde taktıranlardan hıc acımadı takılırken dıye duydum ama benım cok acımıstı o yuzden sımdı cıkartmaya gıtmek bana kabus gıbı gelıyor bıde cevremde dogum yapan kadın bı seyden korkmaz dıyolar ama alakası yok taktırırken cok acı cektıgım ıcın aynı acıyı cıkartırkende cekecekmısım gıbı dusunmek cok urkutucu..
ben saglık ocagında taktırmıstım ama ne zaman cıkartılır adetlımı olmak gerekıyor hıc bılmıyorum sordugum arkadaslarım adetlı olmak gerekıyor dıyolar ama fıkrı olan varmı bu konuda acaba ?? bben taktırdıgımdan berı her sene kontrole gıttım tabı ınsan halıyle bı gerılıyo ama takılırkenkı gıbı pek acı hıssedılmıyo kontolde ...
spiralden sonra enfeksiyon yaşayan varmı arkadaşlar ?
Merhaba sezeryan doğumdan 3 ay sonra spiral taktırdım yaklaşık 15 gun geçti ve hala kanamam var ilişkiden sonra daha çok kanamam oluyor, spiralin kayma belirtileri nelerdir bilenler ne olur söylesinler yani bu kanama normal değil diye düşüyüorum bilgisi olan varsa paylasırsa cok sevinirim.
nehrin-annesi cnm banda yardım bu kanuda ben hap kulanıcam onunda yan etkileri olabiliyomuşş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?