• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Squat hakkında herşey !!!

Kolları nasıl tuttuğumuz pek önemli değil. Ama belini dik tutmaya özen göster.
air-squats.jpg
şöylede yapabilirsin
774f8dd629f1af2c_Narrow-Squat.preview.jpg
böyle de.. Tabi ben sonuncu attığımki gibi elime dambıl alıp yapıyorum.
Dambıl ile inanılmaz etkili oluyor. Her yerim ağrıdı yapınca :D

Merhaba, ben de bu bir aylık squat olayına başlamıştım. Ama ertesi gün kalçamda hiç bir şey hissetmezken bacaklarımda ağrı oldu. Ben de düz mantık şöyle düşündüm; hareketin amacı kalçayı çalıştırıp kalça kaslarını şişirmek, ben bu durumda bacaklara çalışmış oluyorum, benim bacaklar roberto carlosa dönücek. siz de etkisi nasıl oldu? :KK16:

Merhaba, ben de bu bir aylık squat olayına başlamıştım. Ama ertesi gün kalçamda hiç bir şey hissetmezken bacaklarımda ağrı oldu. Ben de düz mantık şöyle düşündüm; hareketin amacı kalçayı çalıştırıp kalça kaslarını şişirmek, ben bu durumda bacaklara çalışmış oluyorum, benim bacaklar roberto carlosa dönücek. siz de etkisi nasıl oldu? :KK16:
Normal squatta bacakların ön kısımları ağrıyor. Diger squat çeşitleri kalçayı çalıştırıyor.

Kalça ve bacak birbirine bağlıdır. Bacaklarını ne kadar çalıştırırsan kalçaların o kadar çalışır. Bacaklarının ağrıması normal. Yani doğru yaptığın anlamına gelir. İlerleyen zamanlarda squatı arttırdığında kalçaların ağrıyacak.

Kalça ve bacak birbirine bağlıdır. Bacaklarını ne kadar çalıştırırsan kalçaların o kadar çalışır. Bacaklarının ağrıması normal. Yani doğru yaptığın anlamına gelir. İlerleyen zamanlarda squatı arttırdığında kalçaların ağrıyacak.
Çok sağol devam edicem squata :cool:

Karin çalışayım dedim resmen pestilim çikti. Başım ağrıdı. Bitkin düştüm. Keske ara vermeseydim

Ben de P90X yaptım. Çok zor ama baya faydalı. İçinde yoga ve dövüş sanatlarından alınmış hareketler var. 90 gün sürüyor ve dişinizi sıkıp tam yaparsanız çok etkili oluyor. Evde yaptığınızdan salona gidip gelme konusunda zaman da kaybetmiyorsunuz. Denemenizi tavsiye ederim :)

BENDE 135 DEYIM 14 GUNDUR FALAN YAPIYORUM SANIRIM ILK YAPTIM MERDIVENDEN INEMEDIM O DERECE OLDUM BIDE KENDIMI ISINDIRMADAN BAŞLAMISIM SUAN GAYET RAHAT YAPIYORUM 10 ADET YAPIP BIR KAC SANIYE DINLENIP TEKRAR BIR 10 YAPIYRM BENCE ISE YARIYOR SON 4 GUNDUR DAHA BIR FARK EDILIR OLDU ETKISI BUNDAN SONRASI DAHA VERIMLI OLUR BENCE

Back
X