- 5 Aralık 2015
- 753
- 879
- 53
- Konu Sahibi pamukannesi
-
Mrb. Sabah gittim okula. Kızımla sınıfa girdik. Sınıf öğretmeni değişmiş. 1 tane daha kız stajer vardı. Sonra sınıftan çıktık. Sordum kızına. Kızım anne o abla burda değil şimdi. Görmedim dedi. Sonra orda ki kıza sordum. Başka gelen stajer var mı diye? Evet çrş gelen bi tane daha stajer öğrenci var dedi. Velhasıl bu kızla görüşemedim. Sonra kızımı bahçeye gönderdim müdür odasına girdim. Şansıma müdüre hanım bir hafta izinliymiş. Yerine başka bi Bayan vardı. Pek bi şeyden haberi yok. anlattım derdimi. Neyse utana sıkıla kullandığı kelimeyi söyledim. Daha kimin söylediğini söylemeden stajer öğrenci mi? Dedi. Bende evet dedim. Şaşırmadı. Normal karşıladı. Üzülmedi. Çok donuk dinledi böle. Hmmm falan dedi. Hatta bana öğretmen olsa çözüm olur da stajere pek bişey yapılamıyor burda dedi... Stajer öğrenci bizimle alakası yok demeye getirdi. Bende ben o kızın adını soyadını ve okulunu öğreneyim, sizin yapamadığınızı ben tereyağından kıl çeker gibi yaparım dedim.
O da işte ben şu aşamada müdüre hanım gelmeden olaya müdahale edemem. Siz pzt günü gelin. Onunla görüşün Dedi. Tmm dedim. Kız pzt günü okulda değil ama. Ben bu çrş gidip kızla görüşeceğim. Sonra da pzt müdüre gidip hem çıkış dilekçemizi verip hem bu konuyu konuşacağım. Öyle işte...
stajyer öğretmen olsaydı canına okurlardı öğrenci olduğundan çok bir şey yapamazlar kızı küfrettiği için okuldan atamazlar ya
Malesef öğretmen değişmiş. Bugün başladı yeni öğretmen. Haliyle kimseyi tanımıyor daha. Eski öğretmen olsaydı onunla konuşacaktım. Bakalım çrş kızın ismini öğreneyim. Sonrasında müdürle konuşacağım. Kızıma hissettirmeden halletmeye çalışıyorum bakalım. Şu an en önemli kısım kızın kim olduğu. Onun içinde mecburen benim kızın görmesi lazım. Eşyalarımız toplanıyor okulda. Onları almaya diye giderim çrş günü.
Ayda bir değil her hafta kontrole gitmesi gerek ögretmenin kardeşim de lisede staj yaptı kurumsal bir firmada çarşamba,perşembe ve cuma günleri ders ögretmeni hafta 1 gün kontrole geliyordu orada mı değil mi diye.Küfür ettiği ispatlansa stajı bile yanar yada staj yaptığı kurum düşük not verebilir.Canim sen öbür stajyer kızdan adını ve hangi okul olduğunu öğrenebilirsin. Ya da çarşamba tekrar git kızın kendisi ile görüş. Hatta kendi öğretmeni ayda bir söyle bir kontrole gelir belki onu bile yakalayabilirsin.
ben direk kızın karşısına çıkıp . bak kızıma böyle böyle demişsin ve seni şikayet edeceğim müdürüne öğretmenlerine derdim. uzatmazdım.Hepinize tşk ederim. Tek tek okudum ve dikkate alacağım çok şey var. O zaman ben çrş günü kıza direk adını sormayım mı? Neden dicek. Neden derse konuyu açmam lazım. Orda ki başka kıza mı sorayım acaba?
git okulu bas o kadına azına gelenı söyle böylece rahatlarsınMrb kızlar. Sinirlerim çok bozuk. Size anlatıp bir nebze de olsa rahatlamak istedim.
Kızım 5,5 yaşında. Bu sene anaokulu na verdik. İlk başlarda çok istekli hevesli gidiyordu. Son zamanlarda gitmek istemiyorum demeye başladı. Kızım ne oldu diyordum bişey yok istemiyorum. Gitmicem diyordu. Bugün yine pzt okula gitmesem anne dedi. Tamam gitmeyebilirsin. Ama bunun bi sebebi varsa bana anlatırsan mutlu olurum dedim. O da bana dedi ki, Anne sen bi gün beni okuldan almaya gelmiştin. Yardımcı öğretmen abla (stajer lise son sınıf öğrencisi) beni sana getirirken hadi s.ktir git dedi bana dedi. O yuzden Ben o okulu istemiyorum dedi.
Ben şok oldum tabiki. Kızım yanlış duymuş olmayasın dedim. Yok anne zaten abla yanımdaydı ve kapıya doğru gelirken bizden başka kimse yoktu dedi. O ablayı görürsen tanır mısın hatırlar mısın dedim. Evet biliyorum. Tanırım dedi. O okula gitmeyim anne dedi. Öyle işte. Ben çok üzüldüm çok sinirlendim. Şimdi ben pzt günü okula gidip müdürle görüşeceğim. Şimdi bu stajer öğrenci kızıma bu kelimeyi sarf ederken bana söyler diye hiç mi korkmadı? Hiç mi çekinmedi? Bu kısmı anlamakta güçlük çekiyorum. Benim kızım da hani öyle yalan söyleyen bi çocuk değil ki. Uydurmaz yani. Şimdi bu kız inkar edecek. Kabul eder mi hiç? Çok sinirliyim. Çok üzgünüm. (arkadaşlar o ayrıntıyı yazmamışım. Kızım stajyerin kızgın ses tonundan zaten o kelimenin kötü olduğunu anlamış. Kız öle sakin sakin de dememiş ki.nasıl dedi diyorum böle insanları dişlerini sıkar da ağzının içinde kızgın kızgın konuşurlar ya öle bişeyler yapıyo. Ama s.ktir ne ki diye de sordu bana. Ama sorduğun da kötü bişey olduğunu bilerek sordu. Sadece kelime anlamını merak etti. Çünkü ses tonu ve söyleyiş tarzı zaten o kelimenin pek de hoş bi kelime olmadığını anlatmış zaten)
Okula gittim bugün kızın kim olduğunu öğrenmek için. Okulundan kapısından girerken bi tane stajer kız çıkıyordu. Ona dedim sen 5 A sınıfın da ki stajer kızsın di mi dedim. Evet dedi. Dedim sarı uzun saçlı 5 A nın stajeri kız adı ne dedim. Ayşe dedi. Okulunu da öğrendim ondan. Noldu falan dedi. Dedim böle böle, kız şaşırmadı hiç. Direk aramızda kalsın ama ondan beklerim dedi. Ve ben iyice sinirlerim. Kızımla sınıfa girdik. Tam karşımızda oturan kaşlarının altından bize ters ters bakan bi kız. Dedim budur büyük ihtimal. Kızım dudağını bükerek onu gösterdi. Böh desen ağlıcak bi şekilde. Sonra kızımı sakinleştirip bahçeye gönderdim. Sen bi gelir misin dışarı dedim. Ben dedi. Evet dedim. Neyse geldi. Kızıma küfür etmişsin dedim. Sen ne hakla kızıma böyle konuşursun dedim. Atarlandı. Beeeen? Beeen? Diyo habire. Bende evet sen dedim. Benim kızım yalan söylemez dedim. O zaman ben mi yalan söylüyorum dedi.
E durum onu gösteriyo. Öğretmeninin yanında ben dedim dicek halin yok ya dedim. Kız allah allah falan diyo. Ben onunla özel ilgileniyorum falan dedi böle sinirli. Bende keşke hiç ilgilenmeseymişin cnm ya falan dedim işte. Öğretmen geldi. Baktı ortam iyice sertleşecek. Sen içeri geç dedi. Hayır yani niye içeri geçeyim. Beni ilgilendiren konu dedi. Öle deyince öğretmen içeri geç dedi tekrar. Öle içeri girdi. Öğretmen yeni olduğu için pek bi yorum yapamadı. Hani elinizde çocuğun sözünden başka bişey yok. Yalan da olabilir. Hayal güçleri geniş falan dedi.
Ben eşyaları aldım giderken danışmada ki kız yanıma geldi sordu ayrıntısı ile anlattım.
Ksr bakmayın çok özür dileriz okul adına. İlk defa böle bişey yaşıyoruz dedi. Ben kızınızın yalan söylediğini düşünmüyorum. O stajer kızın bakışları falan da insanı rahatsız ediyor. Farkındayız. Müdüre hanım stajerlerle toplantı yapacak zaten. Büyük ihtimal başka yere gönderir dedi. Pzt mutlaka müdürle görüşmeye gelin dedi. Tmm dedim. Çıktık geldik öle işte.
Okula gittim bugün kızın kim olduğunu öğrenmek için. Okulundan kapısından girerken bi tane stajer kız çıkıyordu. Ona dedim sen 5 A sınıfın da ki stajer kızsın di mi dedim. Evet dedi. Dedim sarı uzun saçlı 5 A nın stajeri kız adı ne dedim. Ayşe dedi. Okulunu da öğrendim ondan. Noldu falan dedi. Dedim böle böle, kız şaşırmadı hiç. Direk aramızda kalsın ama ondan beklerim dedi. Ve ben iyice sinirlerim. Kızımla sınıfa girdik. Tam karşımızda oturan kaşlarının altından bize ters ters bakan bi kız. Dedim budur büyük ihtimal. Kızım dudağını bükerek onu gösterdi. Böh desen ağlıcak bi şekilde. Sonra kızımı sakinleştirip bahçeye gönderdim. Sen bi gelir misin dışarı dedim. Ben dedi. Evet dedim. Neyse geldi. Kızıma küfür etmişsin dedim. Sen ne hakla kızıma böyle konuşursun dedim. Atarlandı. Beeeen? Beeen? Diyo habire. Bende evet sen dedim. Benim kızım yalan söylemez dedim. O zaman ben mi yalan söylüyorum dedi.
E durum onu gösteriyo. Öğretmeninin yanında ben dedim dicek halin yok ya dedim. Kız allah allah falan diyo. Ben onunla özel ilgileniyorum falan dedi böle sinirli. Bende keşke hiç ilgilenmeseymişin cnm ya falan dedim işte. Öğretmen geldi. Baktı ortam iyice sertleşecek. Sen içeri geç dedi. Hayır yani niye içeri geçeyim. Beni ilgilendiren konu dedi. Öle deyince öğretmen içeri geç dedi tekrar. Öle içeri girdi. Öğretmen yeni olduğu için pek bi yorum yapamadı. Hani elinizde çocuğun sözünden başka bişey yok. Yalan da olabilir. Hayal güçleri geniş falan dedi.
Ben eşyaları aldım giderken danışmada ki kız yanıma geldi sordu ayrıntısı ile anlattım.
Ksr bakmayın çok özür dileriz okul adına. İlk defa böle bişey yaşıyoruz dedi. Ben kızınızın yalan söylediğini düşünmüyorum. O stajer kızın bakışları falan da insanı rahatsız ediyor. Farkındayız. Müdüre hanım stajerlerle toplantı yapacak zaten. Büyük ihtimal başka yere gönderir dedi. Pzt mutlaka müdürle görüşmeye gelin dedi. Tmm dedim. Çıktık geldik öle işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?